וואו לא חשבתי שיתפתח אשכול כ"כ ארוך בנושא
אבל בכל אופן חשוב לי רק לומר בין אם מדובר בנרקיסיזם ובין אם לא (אנחנו עדיין לא שם, כי רק עכשיו היא התחילה טיפול מקצועי)
אותה אישה לפני החתונה הייתה אצל מדריכת כלות (מהטובות באיזור) שאמרה לה במילים האלו: כל מה שהוא אומר לך את חייבת לעשות. וזה היה כל רוח ההדרכה שהיא קיבלה.
גם לאחר האירוסין כשהיא התייעצה איתה שהבחור משתלט וקובע דברים ולא נותן לה לדבר היא אמרה לה אותו דבר: מה שהוא אומר את צריכה לעשות.
וכנ"ל מיד אחרי החתונה כששוב היא חוותה שליטה (וכיום אני יודעת שגם התעללות)
אז אולי היא לא ידעה להגדיר בדיוק את מה שהיא חווה, ואולי גם לא היה לה קשר טוב שאפשר לה לבוא ולספר להורים (ההורים כמובן תומכים בגישה שמה שהבעל אומר צריך לעשות..)
אבל אני חושבת שכל מדריכת כלות צריכה להיות מודעת שיש משקל של חיים ומוות למילים שלה וכמובן לעצות שהיא נותנת,
אותה אישה לא פנתה לעזרה רק לאחר 6 שנים של סבל כשכבר יש ילדים בתמונה מה שהופך את הסיפור להרבה הרבה יותר מורכב ורק לאחר שגם אנחנו כמשפחה התחלנו לראות ולהבין דברים (כי גם אותנו הוא מנצל עד כמה שאפשר..)
אז נכון שמה שמשנה זה שהאדם סובל ולא משנה מהי בדיוק ההגדרה המדויקת של בן הזוג המתעלל כמו שכתבו פה אבל כן שאלתי פה כדי לקבל קצת מידע כי האמת שגם אותי ואת הסביבה הקרובה ההתנהגות שלו מתעתעת
עד כדי כך שלפעמים אני שואלת את עצמי אם זה יתכן שמדובר באותו אדם.
והאמת שאם כבר נפתח אשכול כ"כ ארוך על הנושא אז רוצה לומר להורים לנשואים, לבני משפחה ולסביבה שמזהה שמשהו לא טוב אצל השני, לא להתעלם!! לא להדחיק (כמו שאנחנו עשינו) ולומר שהיא נראית כבויה בגלל שהיא גרה רחוק, בגלל שלפעמים השנה הראשונה מאתגרת ואחר כך מסתדרים וכו'
תמיד עדיף להתייעץ (כמובן עם בעלי מקצוע שיש להם תעודה מוכרת ושעברו הכשרה מקצועית מוכרת) ולגלות שלא מדובר בבעיה אקוטית וחריפה של אחד או שני הצדדים כמו הפרעות אישיות ומחלות נפש או סתם מידות רעות
מאשר לגלות מאוחר מדי כשהנזקים כבר גדולים