דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

*דבורי*

משתמש צעיר
בלת"ק.
דברו פה על משכרות של משרד החינוך,
קרי, ממ"ד או ממלכתי או ממ"ח,
שהרבה מהרבנים אסרו לעבוד שם,
והמשכורות של החינוה"ע....
נמוך ביותר,
לדוג' שחה לי מורה בחינוה"ע עם וותק למעלה מ20 שנה
שלא קבלה מעולם סכום דו ספרתי,(קרי מעל 10000)
עם כל התעודות והגמולים האפשריים
את רצינית?
נשמע הזוי....

אני שמעתי מסגנית ביה"ס עם 20 שנות ותק שמקבלת 17 א"ש
חשבתי לתומי שמורה עם וותק דומה מקבלת בסביבות 12-14 א"ש, לא?

שארפער

משתמש מקצוען
את רצינית?
נשמע הזוי....

אני שמעתי מסגנית ביה"ס עם 20 שנות ותק שמקבלת 17 א"ש
חשבתי לתומי שמורה עם וותק דומה מקבלת בסביבות 12-14 א"ש, לא?
הלוואי והלוואאאייי
רציני לגמרי
מהכיס האישי שלנו
וגם עם "עתיד" כשיסיתי לברר לאן אפשר להגיע,
משכורת רעב,
גם בחינוה"ע עם וותק ותקן

D

Deleted 66182

אורח
אני לא סותרת.
כי אם החופשה נצרכת לנשמה, ובשביל כוחות הנפש לתלמידות
איך בדיוק הצורך הזה נעלם כשיש אפשרות לכסף???

לא סותר את העוולות
לא סותר את השכר הנמוך כשיש קצת שעות ובלי וותק וגמולים
לא סותר את עבודת הקודש שיש מורות שעושות.

נטו שאלה ,
למה נועדה החופשה הארוככככה? ת. לצבירת כוחות, להתרעננות...
ופתאום בשנים האחרונות - ההתרעננות עוברת דרך כמה מאות ש"ח...
זה על חשבונך? כדאי לבדוק למה כ"כ מפריע לך שמורות מקבלות עוד משכורת בנוסף למשכורת זעומה במשך השנה על אף הלימודים וההשתלמויות ושעות ההתנדבות..
מישהו משלם למורה שיושבת מ6 בערב עד חצות עם אמהות באסיפת הורים? לא!!
מישהו סופר את השעות שמורה משוחחת עם הורים בטלפון על חשבון זמנה הביתי ומשפחתה? לא!!!
מישהו סופר את שעות התפילה התורנות הקניות לבי"ס ישיבות צות ועדות השמה ומילוי טפסים לאבחונים? זה לוקח שעות!!! טיולים עד 7 בערב!!!
מספיק עם ההתקטננות!
צרות עין לחשוב שזה מותרות וכן- הקיטנה היא אוורור בד"כ אין הכנה, בעיות משמעת והורים על הראש, זה יותר קל.
אבל לא קל! ניסית להיות 3 שבועות עם 30 בנות מיוזעות שממתינות למצגת שלא נדלקת או בילית אתם בגינה מהבילה עם מטמון?
קצת אהבת חינם.
ומי שרוצה גם-מוזמן!!!כיום יש משרות הוראה/גננות יותר מפעם.
לגבי הגננות-הם חוליה עוד יותר מנוצלת ומי שפוצה עליהן פה פשוט לא מצוי בשטח ולא מדבר מידיעה,
הן בגנים עירוניים והן בתת"ים.
אני בעמדה של לפנק את מי שמחנך את ילדינו!בכל הזדמנות והרבה מילים טובות.

הצעה נוספת: לפני השקיפות של המוסדות תעלו סקר של מעסיק, היקף משרה ושכר ממוצע-תהיו בשוווק!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
D

Deleted 66182

אורח
מה זה פי 2?? (תלוי מה את חושב שהשכר של המורים)
לפי מיסטר גוגל:
זה נקרא פי 2????
תפקידשכר 0 - 5 שנות ניסיוןשכר 5 - 10 שנות ניסיון
אחות מוסמכת7,000 - 10,000 שקלים לחודש בממוצע10,000 - 14,000 שקלים לחודש בממוצע
אחות מוסמכת עם תואר ראשון8,000 - 13,000 שקלים לחודש בממוצע13,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע
אחות אחראית12,000 - 14,000 שקלים לחודש בממוצע15,000 - 16,000 שקלים לחודש בממוצע
אחות ראשית15,000 - 18,000 שקלים לחודש בממוצעלא צוין
לאחות בבי"ח ועוד יש יכולת לבקש משמרות "שוות" כמו שבתות, חגים, מאד משמעותי והמשרה גם מאפשרת עבודה פרטית בנחת, בד"כ, תלוי במשרה. בקורונה למשל האחיות עבדו בצורה שקה להבין מי שלא מצוי בזה.(לכן הנפיקו מטבע 5 ש"ח לכבודם, אולי ינפיקו גם לרבה'ס ומורות? (-:)

ברכון

משתמש מקצוען
לאחות בבי"ח ועוד יש יכולת לבקש משמרות "שוות" כמו שבתות, חגים, מאד משמעותי והמשרה גם מאפשרת עבודה פרטית בנחת, בד"כ, תלוי במשרה. בקורונה למשל האחיות עבדו בצורה שקה להבין מי שלא מצוי בזה.(לכן הנפיקו מטבע 5 ש"ח לכבודם, אולי ינפיקו גם לרבה'ס ומורות? (-:)
מה ההבדל?
זה על חשבונך? כדאי לבדוק למה כ"כ מפריע לך שמורות מקבלות עוד משכורת בנוסף למשכורת זעומה במשך השנה
רק רוצה לראות את התגובות של המורות,
להיות באירגון כמו בתיה , לקבל על השעתיים האלו 150%,
אבל ח-ו-ב-ה על כל מורה לעשות את השעתיים האלו בשבת..

אבל אחות חייבת לעשות משמרות גם בשבת , וגם היוכ וגם בליל הסדר,
ולא שעתיים של שבת אחה"צ,
והן לא מתלוננות על כך (התלונות של האחיות זה בדרך כלל הציבור החילוני..)

הם עושות עבודת קודש!!
וצועקים עליהן!! ואף יכולות לחוות אלימות מצד בני משפחות המטופלים (ע"ע מה שקרה שבוע שעבר ב2 בי"ח בארץ..)

והן עובדות כל השנה, בלי חופשות משרה מלאה קשה ושוחקת מ-א-ד!!!

יש כאן 2 דברים ,
1. ניצול המורות המחפיר שקיים המוסדות שלנו!!
2. תלונות קשות על אופי המקצוע,
לגבי 2 , זה קשה לשמוע .. גם מתכנתת עובדת שעות נוספות שהיא לא תמיד מתוגמלת עליהן, (כן ר"צ יכול להתקשר אליה גם ב2 בלילה ולהעיר אותה כי יש תקלה בפרודקשן...)
העבודה בתור מורה שוחקת,
עבודה במשרה מלאה ולחוצה (הייטק) לאמא לכמה ילדים שוחקת לא פחות(כן תסכלו אותי , אבל זה המצב...)

הלכתן על מקצוע בעיניים פתוחות, ידעתן מה העלות שלו (גם אם הייתן בנות 17.5, זה לא כ"כ צעיר, -יש אכלוסיות שמחתנים בגיל כזה את הבנות שלהן... והיו לכם הורים חכמים , שידעו מה הם עושים..)
מסכימה עם זה שזו עבודה של מסירות , והשכר מועט,
אבל הכל היה ידוע מראש, ולרוב העולם ("עניי ביתך קודמים",- ולכן ישימו את השליחות בצד , ויתאמצו להביא טרף לביתן...)
ומעל הכל:
החישוב צריך להיות כמה מורה מרויחה לשעת עבודה שנתית:
רווח שנתי/ שעות עבודה שנתיות בפועל = רווח לשעת עבודה שנתית...
אחרי שיש לכן את החישוב הזה, נא להשוות לכל מקצוע אחר בשוק... (ולא הוגן להשוות רק להייטק, תשוו לממוצע של משרה אחרת....)

וזה לא סותר, שצריך אתכן! שאתן עושות עבודת קודש!, ושאתן מחנכות את הדור הבא!,
ואני מעריכה מאד את מורותיהן של בנותי!!!

וכמובן לא מצדיק אף עוולה שנעשית לכן....!!!

bnoya

משתמש מקצוען
מקור???
הדוגמא שהבאת למורה שהבנות ציירו בשיעור מראה על הכלל?
המקור זה כל החברות והשכנות שלי שעוסקות במקצוע ההוראה....
והדוגמא אכן לא מראה על הכלל אבל מראה שלכל מטבע יש 2 צדדים...

אגב, בתקופת הקורונה, בציבור החרדי לא העבירו שיעורים בזום, המורות לא ישבו בשעות הבוקר ולימדו למידה מרחוק. בלי לזלזל בכל מה שהן עברו עם הקלטת השיעורים והבלאגן במערכת.
אבל, אני ועוד הרבה עובדות משרד, עבדנו מהבית, 8-9 שעות ביום, עם ילדים שצריכים תעסוקה, עם סגר שלא מאפשר לצאת מהבית.
אני אישית כעובדת בעיסוק שהוגדר חיוני, הייתי צריכה לצאת מידי יום לעבודה ולנהל את הבית מרחוק, לוודא שמקשיבים לשיעורים, שלומדים, עושים ש"ב, ואח"כ עוד לחזור מותשת מיום עבודה ולהמשיך להתנהל עם ילדים שכבר איבדו את הצפון
כל נשות ההייטק ועובדות המשרדים עברו תקופה מאוד מאוד קשה ומאתגרת, אבל השואו והתלונות וההתמסכנות היו של עובדי ההוראה....
כאילו יש איזו תחרות במגזר הזה מי הכי מסכן... דיי, באמת, הגזמתם

נערך לאחרונה ב:

קטן ושלם

משתמש רשום
מעניין מה היו אומרים כל המתנפלים על המורות הבכייניות אילו הבי"ס היה מחייב אותם לשלם 50 שקל לחודש ולא...

יש הרבה מורות (בד"כ מ"מ) שנדרשו להחזיר בתקופת הקורונה בכל חודש אלפי שקלים לבי"ס, שכל חטאם היה שסיעות קורונה קיבלו ח"ו קצת יותר כסף, וכן בכל שנה יש רבה מורות (ג"כ בד"כ מ"מ) שנדרשות להחזיר בחופש אלפי שקלים לבי"ס (סיפורים שאני מכיר אישת).

ברכון

משתמש מקצוען
מעניין מה היו אומרים כל המתנפלים על המורות הבכייניות אילו הבי"ס היה מחייב אותם לשלם 50 שקל לחודש ולא...

יש הרבה מורות (בד"כ מ"מ) שנדרשו להחזיר בתקופת הקורונה בכל חודש אלפי שקלים לבי"ס, שכל חטאם היה שסיעות קורונה קיבלו ח"ו קצת יותר כסף, וכן בכל שנה יש רבה מורות (ג"כ בד"כ מ"מ) שנדרשות להחזיר בחופש אלפי שקלים לבי"ס (סיפורים שאני מכיר אישת).
אם זה כסף שמגיע להם - זה עושק!!!

אבל, דבר נוסף.
האם המורות עבדו בזמן הזה?
-אם התשובה היא שלילית, אז בלי להוריד מחומרת הגזל והעושק שיש כאן , שהיא לא מתקבלת בשום צורה!!!!!

אז הרבה עובדים במשק הוצאו לחל"ת/ פוטרו והם לא קיבלו את המשכורת שלהם,(לא קיבלו בכלל!! לא החזירו רק 50 שקל!)
-אז שוב, הציבור של מורות הוא לא הציבור היחיד סבל בתקופת הקורונה (ויותר מזה הוא הכי פחות סבל בתקופת קורונה יחסית לשאר המשק...)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאחות בבי"ח ועוד יש יכולת לבקש משמרות "שוות" כמו שבתות, חגים,
המשמרות השוות כלכלית הן ביו"כ ולהבדיל אלף אלפי הבדלות יום העצמאות. רוב עובדי הסיעוד הערבים ממש נלחמים עליהן.
מי שמקבל אותן הוא בדיוק זה שמתייצב גם בשבתות וחגים ולילות ולא מבקש רק משמרות יום נוחות (ויש הרבה כאלה)
וסידור לוח משמרות הוא עבודה מורכבת שבה לא כולם יוצאים מרוצים
אז הקביעה לגבי משמרות היא לא בדיוק חד משמעית
וגם לומר "שוות" על שעות שהן לפעמים אירוח משפחתי זה לא מדויק. לפעמים זה ויתור עצום.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
החישוב צריך להיות כמה מורה מרויחה לשעת עבודה שנתית:
רווח שנתי/ שעות עבודה שנתיות בפועל = רווח לשעת עבודה שנתית...
אחרי שיש לכן את החישוב הזה, נא להשוות לכל מקצוע אחר בשוק... (ולא הוגן להשוות רק להייטק, תשוו לממוצע של משרה אחרת....)
בחישוב כזה הם יכולות להשוות את עצמם גם להייטק... בכל מקרה זה יוצא יותר גבוה ברמה שעתית.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הייתי עובדת הוראה שנים, עם תקן וותק מרשים, ואני ממש לא מסכימה איתך,
מותר למורה לדעת להעריך שיש לה חופשים, שאין בשום מקצוע בשוק.
לא חובה תמיד להתבכיין.
גם אני הכנתי כיתות לשנה חדשה, לא היה כזה נורא. מאוד אהבתי לעשות את זה.
תרמתי מעצמי הרבה מעבר למה שהמערכת ביקשה ממני,
עבדתי בבית ספר קירוב ויזמתי מעצמי שבתות מחנה, - איש לא שילם לי עליהם גרוש! ועוד...
אהבתי את המלאכה, ונהניתי מכל שניה, ולא ספרתי כמה שניות אני תורמת.
לימדתי גם את הבנות שלנו, ובשעורי פ"ש הבנות קבלו דפים עם ווארטים לכל השבתות והחגים (-בשנת הלימודים)
המנהלת לא דרשה את זה, וזה לקח זמן, והרבה...
חבל שנמצאות במערכת מורות שלא יודעות להעריך את מה שיש להן.
מסכימה איתך
אבל הדיון היה על כך שגם התנאים שיש למורות מכח ההסכמים איכשהו מתמעטים שלא לומר נעשקים במוכש"ר.
על כך שעמותות עושות ככל העולה על רוחן עם תקציבים שהועברו אליהן לטובת העובדים.
וזה דיון שחשוב להציף.
רק מה? המבנה החברתי שלנו ממלכד, מעצים את כוחם של בעלי הכח (כולל חברי הכנסת שלנו) ובשם כביכול השקפה וחינוך מונע שקיפות והוגנות כלפי האדם החרדי הפשוט.
אה וכמובן סותם לו את הפה חזק כי מי יהין להתלונן על עושק תנאים בסיסיים כשיש לו ילדים שצריכים להתקבל למוסדות.
ואת מה שאני הכי לא מבינה איך זה שהוראה הוא כזה מקצוע "דפוק" ויש על כל תקן אלפי קופצות?
שוב, המלכוד שיצרנו לעצמנו כציבור: רק מוסדות מסוימים לגיטימיים, רק מסלולים מסוימים לגיטימיים ומה יעשו הורים שרוצים שידוכים מסוימים? ישלחו בלית ברירה רק למסלולים מסוימים ולא יעזו לבוא בטענות על אי גיוון במסלולים.
ולא. לרובם אין כסף לממן לבת לימודים נוספים לאחר נישואיה.

קטן ושלם

משתמש רשום
אם זה כסף שמגיע להם - זה עושק!!!

אבל, דבר נוסף.
האם המורות עבדו בזמן הזה?
-אם התשובה היא שלילית, אז בלי להוריד מחומרת הגזל והעושק שיש כאן , שהיא לא מתקבלת בשום צורה!!!!!

אז הרבה עובדים במשק הוצאו לחל"ת/ פוטרו והם לא קיבלו את המשכורת שלהם,(לא קיבלו בכלל!! לא החזירו רק 50 שקל!)
-אז שוב, הציבור של מורות הוא לא הציבור היחיד סבל בתקופת הקורונה (ויותר מזה הוא הכי פחות סבל בתקופת קורונה יחסית לשאר המשק...)
אני אדייק מדובר על מורות שעבדו על מלא (אפי' לא בטלפון וכו') בקורונה כתגבור לפיצול הכיתות ובחופש בקייטנה ותתפלא לשמוע מורות אלו לא מקבלות אפי' לא אגורה שחוקה על החופש.
ועוד משהו לא מדובר על 50 ש"ח אלא על אלפי שקלים בכל חודש, כולל הפסדים בהנחה בארנונה וכדו'.

סימי

משתמש מקצוען
במקום להתבכיין לכו לעבוד במקומות תחת משרד החינוך ותקבלו תנאים מלאים
(חנ''מ חרד'''ל וכו' וכו')
ולמי ששואל על 'התנגשות ערכית' אז זה עדיף מעבודה מעורבת בהייטק....
יש לך משרה עבורי?
יש לי נסיון של 26 שנים בהוראה בבית ספר תחת עמותה...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לך משרה עבורי?
יש לי נסיון של 26 שנים בהוראה בבית ספר תחת עמותה...
אם יש לך תואר ראשון כל ממ"ד / ממ"ח / חרד"ל יקבל אותך עם נסיון כזה.
אאל"ט הביקוש גדול במיוחד למורים לאנגלית.

המוכשר !!!

משתמש מקצוען
הייתי עובדת הוראה שנים, עם תקן וותק מרשים, ואני ממש לא מסכימה איתך,
מותר למורה לדעת להעריך שיש לה חופשים, שאין בשום מקצוע בשוק.
לא חובה תמיד להתבכיין.
גם אני הכנתי כיתות לשנה חדשה, לא היה כזה נורא. מאוד אהבתי לעשות את זה.
תרמתי מעצמי הרבה מעבר למה שהמערכת ביקשה ממני,
עבדתי בבית ספר קירוב ויזמתי מעצמי שבתות מחנה, - איש לא שילם לי עליהם גרוש! ועוד...
אהבתי את המלאכה, ונהניתי מכל שניה, ולא ספרתי כמה שניות אני תורמת.
לימדתי גם את הבנות שלנו, ובשעורי פ"ש הבנות קבלו דפים עם ווארטים לכל השבתות והחגים (-בשנת הלימודים)
המנהלת לא דרשה את זה, וזה לקח זמן, והרבה...
חבל שנמצאות במערכת מורות שלא יודעות להעריך את מה שיש להן.
חבל!! חבל מאוד!!!
ומה נראה לך היום כמעצבת פנים אני לא תורמת מעבר?
ואת מה שאני הכי לא מבינה איך זה שהוראה הוא כזה מקצוע "דפוק" ויש על כל תקן אלפי קופצות?
וואוו
אז יש צד שני למטבע !!!

emma

משתמש מקצוען
אם יש לך תואר ראשון כל ממ"ד / ממ"ח / חרד"ל יקבל אותך עם נסיון כזה.
אאל"ט הביקוש גדול במיוחד למורים לאנגלית.
הביקוש עצום אבל יש בעיה אחרת
בבתי"יס של משה"ח שבדקתי,דורשים וואצאפ
זה חלק אינטגרלי מההתנהלות שם
לכן לא הלכתי לשם (מורה לאנגלית, תואר ראשון ,וותק של 4 שנים)
העדפתי לעזוב את ההוראה ולעבוד במשרד כלשהו....

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
ולמה יש מריבות כל שנה על הדרכה בקיטנת בית הספר?
כן, כולם יודעים על המריבות ועל ההגרלות על האפשרות להמשיך ולעבוד עוד חודש .
נכון, זה כסף, אבל מה עם החופשה החשובה שלכן?

וכך גם בצהרונים, בתגבורי למידה וכו' וכו'
יש המון המון מורות שרוצות , וצריך רק לסנן
פתאום לא כל כך חשוב החופש... ואפשר להיות רעננים גם בלעדיו...
זה לא סותר. כשיש כזו משכורת רצפה ובנוסף לזה גם ניצול וגזל מהמשכורת, אז אין הרבה ברירות!
ויחד עם זאת, יש הרבה מורות שלא יעבדו בחופש כי באמת צריך את הרענון הזה.

יתיר

משתמש צעיר
החוסר בעובדי הוראה הוא גם בציבור הכללי ולכן הסתדרות המורים כעת נלחמת על שכר המורים ,
השכר של עובד הוראה מתחיל במשרד החינוך הוא חצי משכר של אחות מתחילה, ועל זה נלחמים ,גם ציבור האחיות הכללי מתבכיין כל הזמן כי בצדק מגיעה להם יותר,
1653382203872.jpeg

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
למה אין לכן ברירה?
אני באמת מנסה להבין כל האשכול הזה, למה להגיע למצב ביש הזה?
למה לא ללמוד מקצוע אחר מכניס ומכבד יותר?
אנסה להסביר.
יש מורות שבאמת הגיעו להוראה לפני שנים כשלא היו הרבה אופציות (נניח היה גרפיקה, אבל אם אין לך את זה, אז זה לא ילך בכוח), והיום כשיש יותר אופציות, זה לא כזה פשוט לצאת מהוראה ולהתחיל משהו חדש, בטח לא בגיל מתקדם.
ויש מורות שזה מה שהן רוצות ומה שמתאים להן! לדוגמא, הבת שלי ממש תפורה להיות מורה. אז לא, אני אגיד לה שלא תלך להוראה, אלא שתלמד תכנות. נו באמת.. מה הקשר? אה, אז שתהיה סופרת, למה לא? היא כותבת יפה. אה, אבל גם מכתיבה לא מרויחים מי יודע מה. אז מה עושים? בכוח שתלמד משהו אחר?
האשכול הזה מדבר לאלו שכבר מורות ורוצות להיות מורות, לא לאלו שהן מורות סתם ויכולות להיות מתכנתות, אוקי?
חוץ מזה, יש כאן שני עניינים - המשכורת הנמוכה והעושק והניצול.
אז נכון, בחורה בסמינר יש לה מושג כלשהו על המשכורת הנמוכה, ואז היא יכולה להחליט אם מתאים לה או לא ועל זה אפשר להתווכח - כדאי, לא כדאי.
אבל האשכול הזה לא מתייחס לזה, אלא לעושק ולניצול! לגזל הזה שעמותה מרשה לעצמה לקחת כסף מהמשכורת של המורה ואם המורה תסרב היא תפוטר (במקרה הטוב) ובמקרה הגרוע יותר יבולע גם לילדים שלה.
אז תביני את ושיבינו כל אלו שהעלו את הטענות שלך שהאשכול הזה מדבר אך ורק על הניצול!
ולא יצויר שבהייטק היה ניצול דומה, היינו מעלים אשכול על הנושא הזה ואף אחד לא היה מנסה לשכנע לעבור להוראה, נכון?
אז בבקשה, תתרכזו רק בנושא הזה ולא באחר.
ובאמת אם את מכירה מורה שקשה לה מהסיבות האלה, אז תנסי לשכנע אותה לעבור להייטק ואולי תצליחי, אבל רק באחד על אחד, לא באשכול.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה