אקדים ואומר שאני מורה (לא בחינוך העצמאי אלא בממ"ד/ממ"ח) וב"ה מרוצה מהעבודה עצמה, וגם מתנאי העבודה והשכר ביחס לתנאים.
אני לא חושבת שמורות (לפחות אלו שמקבלות את מה שמגיע להן) הן מסכנות, ואני גם חושבת שהחופש הגדול ארוך מדי, והיה נכון לקצר אותו תמורת תוספת שכר. (נכון, הוראה זה שוחק, אבל זה לא המקצוע השוחק היחיד, וחוץ מזה-אם המשכורת היתה גבוהה יותר- היינו יכולות להוריד אחוזי משרה, ולהישחק פחות)
אבל אני רוצה להבהיר כמה נקודות בקשר לשכר, כי עשו פה בלאגן שלם...
יש מורות שעובדות רק 5 שעות ביום, ויש מורות שמרוויחות 15,000 ש"ח לחודש.
אבל אלו לא אותן מורות.
24 שעות למשרה מלאה זה רק בעולם הישן, שבו המשכורות כ"כ נמוכות עד שרוב המורות מקבלות השלמה למינימום...
באופק חדש/עוז לתמורה המשכורות יפות יותר (ועדיין ל15,000 ש"ח לוקח הרבה שנים להגיע. ל10,000 ש"ח מגיעים יותר מהר, בעיקר בעוז לתמורה) אבל בסיס המשרה הוא לא 24 שעות למשרה מלאה אלא 36/40 שעות למשרה מלאה. זה אמנם עדיין קצת יותר נמוך מהמקובל בשוק, אבל כבר לא הרבה יותר...
לגבי הטענות שלא רק את המורות עושקים, כי בהרבה מקצועות צריך לעבוד מעבר, אני חושבת שצריך להפריד בין עבודה מעבר לשעות שלא מתבצעת באופן רשמי, שעליה המורות לא מתלוננות (או לפחות לא קוראות לה עושק) כמו טלפונים מההורים או בדיקת מבחנים, לבין דרישה מהמורות לתת שעות הוראה בהתנדבות באופן רשמי, או להפריש חלק מהשכר כתרומה, שזה כבר הרבה יותר בעייתי בעיני.