דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בפריפריה (בצפת בכל אופן) יש ביקוש גדול.
זה לא נכון! יש ביקוש למ"מ, אין ביקוש לתקנים כי אין תקנים!
ב"ה פתחו בשנים האחרונות 3 בתי ספר חדשים מלבד ה2 שהיו קיימים.
אין כמות כל כך גדולה של בנות עדיין כך שכמעט לכל בית ספר יש מספר כיתות לא תקניות.
והמנהלות מתמודדות עם מחסור עצום בתקנים. כך שאין מה לבנות על תקן בקרוב...
הכי עצוב (מידיעה ברורה!) אחרי שכבר מתפנה באיזה בית ספר תקן סוף סוף ומורה שעבדה שם 7-8 שנים במ"מ מגיע לה סוף סוף לקבל, אז מגיעים החינוך העצמאי ומנחיתים מורה משלהם לקבל את התקן.... ואין למנהלות מה לעשות! כי מי שנלחם איתם אוכל אותה...

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אין כמות כל כך גדולה של בנות עדיין כך שכמעט לכל בית ספר יש מספר כיתות לא תקניות.
הכי עצוב (מידיעה ברורה!) אחרי שכבר מתפנה באיזה בית ספר תקן סוף סוף ומורה שעבדה שם 7-8 שנים במ"מ מגיע לה סוף סוף לקבל, אז מגיעים החינוך העצמאי ומנחיתים מורה משלהם לקבל את התקן.... ואין למנהלות מה לעשות! כי מי שנלחם איתם אוכל אותה...
את מכירה את בתי הספר בצפת מקרוב?
המציאות היא כלל לא מה שאת מתארת.
בתפקידי אני מתעסקת עם הנושא הזה יום יום....

זושא כץ

משתמש מקצוען
עבדתי בחנ"מ בשלוש עמותות שונות- בבעלות חרדית) וכולם גנבים שזה פשוט מפחידדדדדדדד
שלא לדבר על כך שזוהי אחת מהעבודות הקשות והמתישות שדורשות את כל הלב והנשמה - שהתשלום הוא פשוט מינימום---------הלוואי שיקום מישהו שיוכל לעשות משהו!!!!!!!!!!!1
משרד החינוך משתף פעולה ומעלים עין עם הרשתות
הסיבה: התקצוב של הרשתות לוקה בחסר אמיתי , ומ. החינוך יודע שם הוא ידרוש את הכל לפי הספר הרשתות יפסיקו את הפעילות

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
אני לא מכיר את כל בתי הספר, אך בבית ספר שאשתי עובדת, יש תקנים לכל מי שנכנסה לפני כ3 שנים.

מה שאני

משתמש מקצוען
דווקא 2 מורות מהפלג ניהלו תביעה נגד החינוך העצמאי ואני חושב שהייתה להם הצלחה
פורסם גם באשכול סמוך יש לך פרטים על כך הצלחה אישית שקיבלו כמה שקלים ובמקביל כנראה עפו מהעבודה או הצלחה שחייבו את המערכת להתנהל אחרת?

ששירשירר

משתמש פעיל
אני לא מכיר את כל בתי הספר, אך בבית ספר שאשתי עובדת, יש תקנים לכל מי שנכנסה לפני כ3 שנים.
מה עם כל אלו שהתייאשו לאחר שנה- שנתיים של מילויי מקום?
וכן ממש לא כולם עם תקן
מכירה אחת שכבר כמה שנים מ"מ והיא לא מקבלת תקן

נערך לאחרונה ב:

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכירה לא מעט שישבו מעל 8 שנים כמ"מ ולא קיבלו תקן.
והיו משרות פנויות באותו בית ספר במהלך השנים הללו בגלל גידול טבעי, ב"ה,
ואת המשרות איישו פרוטקציונריות למיניהן שהוצנחו מלמעלה... אחת מהן הייתה עדין תלמידה בו' סמינר וקיבלה תקן, בשעה שהיו שם מורות ששנים ישבו על מ"מ... (כן, זה אמיתי!!)

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
מה עם כל אלו שהתייאשו לאחר שנה- שנתיים של מילויי מקום?
וכן ממש לא כולם עם תקן
מכירה אחת שכבר כמה שנים מ"מ והיא לא מקבלת תקן
ראשית, תודה על ההשקעה המרובה בבנינו נ""י.

שנית, שנה-שנתיים של מ"מ זה חלק מהדרך להיכנס לעולם הזה.
1. כדי לצבור ניסיון.
2. כדי לבחון התאמה.

יתכן שיש מ"מ שעדיין לא קבלה תקן, אבל למיטב ידיעתי כמעט כל המורות שעובדות באופן קבוע זה עם תקן (לפחות רוב השעות).

שווה מיליונים

משתמש מקצוען

שנית, שנה-שנתיים של מ"מ זה חלק מהדרך להיכנס לעולם הזה.
1. כדי לצבור ניסיון.
2. כדי לבחון התאמה.

יתכן שיש מ"מ שעדיין לא קבלה תקן, אבל למיטב ידיעתי כמעט כל המורות שעובדות באופן קבוע זה עם תקן (לפחות רוב השעות).
הלוואי
מכירה המון חברות שעובדות שעות בודדות בחודש

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה

ששירשירר

משתמש פעיל
;)מי גילה לכם? חשבתי שאני חסויה....
קשה שם מאד מאד למצוא מ"מ.
נכון, מילויי מקום קשה מאוד לעשות
במיוחד לאישה עם ילדים שמחפשת משכורת קבועה והגיונית
וכן רוצה להתארגן מראש ולא שיקראו לה ב7 בבוקר[במקרה הטוב...]

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
נכון, מילויי מקום קשה מאוד לעשות
בהחלט.
אף אחד לא אמר שזה קל.
במיוחד לאישה עם ילדים שמחפשת משכורת קבועה והגיונית
עם כמות המילוי מקום הנצרכת בביה"ס, היא תרוויח יותר מאשתי...

וכן רוצה להתארגן מראש ולא שיקראו לה ב7 בבוקר[במקרה הטוב...]
זה לא המצב.
קשה עד בלתי אפשרי לפעמים למצוא ליום יומיים קדימה.

ישראל123456

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המנהל:
נכון שאנחנו לא נותנים לך מה שמגיע לך על פי משרד החינוך אבל את עובדת אצלנו ולא אצלם כך שאנחנו גונבים אותם ולא אותך.

בנוסף לזה ידעת הכל לפני תחילת העבודה ועל דעת כן באת.

ולכן אין כאן גניבה מעובדות אלא מהמדינה וזה לא עניינך ואם תתערבי זה כבר מסירה וכו'.

הבנתם ? זה לא נכון ב100% מהמקרים אבל בהרבה כן.

Yael Mor

משתמש מקצוען
העניין של ביקוש למורות שיקבלו תקן רק תבואו(כן, קיים כזה דבר!) משתנה מאוווד בין עיר אחת לרעותה.
אגב, זה נשמע שמורות במשרד החינוך מקבלות עשרות אלפי שקלים בחודש... נכון שלא גוזלים אותן, אבל משכורות ממוצעות ומטה, אלא אם כן את מנהלת עם ותק של 30 שנה ודוקטורט.
ומי שחושב שלקבל 10,000 בחודש למשרה מלאה בתיכון בעוז לתמורה עם ותק של 25 שנה ותואר שני זה הרבה -שיעמוד! (כל מה שכתבתי פה זה מה שראיתי בעצמי)

הפריפריאני

משתמש פעיל
אני לא יודע ואין לי היכרות קרובה עם עובדים במערכת החינוך. (אם כי יש לי מה ללמד זכות [חלקית למדי] על המנהלים למינהם). לכן אשמח להבין תכלס - איפה בדיוק הניצול וחוסר היושרה.

אני יודע דבר אחד לא הגון בתתי"ם.
כל גני הילדים בתתי"ם מתוקצבים באופן מלא על ידי משרד החינוך בשונה מכיתות התתי"ם, בפועל כל התתי"ם גובים שכר לימוד בגני הילדים על סכום של בערך 350 ש"ח.
זה מסיבה אחרת ידועה וברורה שבחיידרים הגנים ממנים את הכיתות שמקבלות תקציבים יחסית זעומים ממשרד החינוך,
ואני בטוח שכל הורה ששולח את ילדיו לגני החידר רוצה שיהיה לו גם כיתות לעלות אליהם.

דבורה הנביאה

משתמש צעיר
בהחלט.
אף אחד לא אמר שזה קל.

עם כמות המילוי מקום הנצרכת בביה"ס, היא תרוויח יותר מאשתי...

זה לא המצב.
קשה עד בלתי אפשרי לפעמים למצוא ליום יומיים קדימה.
לא נעים, אבל אתה כנראה חי במקום נידח למדי.
בתוך עמי אנוכי יושבת ובכל הערים החרדיות במרכז המצב הפוך לחלוטין ממה שתארת.
ולא, אני לא גרה בבני ברק.
בעיר שלי, כמו בב"ב, מודיעין עילית, י-ם, אחיסמך, ואפילו בתי ספר חרדיים בחשמונאים, מורות עם 4 ילדים יכולות להיות עדין ללא תקן והמורות עם הפרוטקציה מקבלות אחר 6 שנות מ"מ.
ושלא נטעה חלילה- תקן בשנים הראשונות משמעותו משכורת של 2500 שקלים.
ומשרה מלאה בתקן פלוס BA פלוס כל הגמולים האפשריים שוה 8000 שקלים.
ואני מדברת עם נתונים בשטח.

תם וחכם

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זה מסיבה אחרת ידועה וברורה שבחיידרים הגנים ממנים את הכיתות שמקבלות תקציבים יחסית זעומים ממשרד החינוך,
ואני בטוח שכל הורה ששולח את ילדיו לגני החידר רוצה שיהיה לו גם כיתות לעלות אליהם.
1. יש מספיק חיידרים שאין להם גנים והם מסתדרים יפה עם תשלומי השכר לימוד ומשרד החינוך.
2. השתתפות משרד החינוך איננה זעומה, אלא היא קצת יותר מ50%. זה לא תקציב זעום בכלל.
3. העלויות בחיידר לילד, הם בדרך כלל פחות מבתי הספר, כי יש פחות אנשי צוות, חוגים, וכו'.
4. בגדול, בחיידר תקין עם מינהל תקין, תשלום משרד החינוך בתוספת שכ"ל אמור לשלם את כל העלויות.
5. הבעיה, שבהרבה חיידרים אין מינהל תקין לחלוטין, למחצה לשליש ולרביע.
6. איפה הבעיה? הרבה פעמים אצל המנהלים ושאר הקודקדים שמקבלים משכורות שמנהלי בתי ספר בציבור הכללי יכולים לחלום עליהם. (להערכתי משכורת של מנהל בית ספר בציבור הכללי היא באזור ה25,000 ש"ח, ואילו מנהלים גדולים יכולים לקחת לעצמם סכומים גדולים בהרבה, בכל מיני צורות ישירות ועקיפות).
בנוסף לכך, לצערינו רבים ממנהלי המוסדות עם עסקנים פוליטיים על כל הרפש הפוליטי הכרוך בכך.
7. מה הלימוד זכות? שהקמת מוסד חרדי הרבה פעמים היא קשה ודורשת הרבה מאמצים פוליטיים וכלכליים, ולכן רבים ממנהלי המוסדות מתייחסים למוסד כמו אל עסק. עסק כל הרווחים שייכים לבעל העסק. עסק מצליח מספק הכנסה של 50 אל"ש בקלות. אז כך גם מנהלי המוסדות הצדיקים שלנו שפועלים לש"ש במסירות נפש שלא על מנת לקבל פרס בעולם הזה ומרווחים 50 אל"ש בקלות.
8. חשוב לציין שזה לא כולם! יש מנהלים שמקבלים משכורת של מנהל יפה ומכובדת (בין 15, ל20 אלף), אבל לא מעבר לכך. אשריהם בעולם הזה וטוב להם בעולם הבא, אבל אלו בדרך כלל לא מתניידים ברכבים שעולים 200 אל"ש, ועוד כהנה וכהנה.
9. הנקודה העצובה ביותר. שדווקא הציבור הטוב ביותר, נאלץ בצוק העיתים לסבול משחיתויות חמורות שלא באשמתו, וכאשר זה מתפוצץ, ובסוף הכל מתפוצץ, השאלה רק כמה זמן, מתחלל שם אלוקינו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה