דרוש מידע ניצול מורים ומורות במסגרות חינוך

מצב
הנושא נעול.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הייתי במוסך ושמעתי. לא את הכל .
אבל הרבה הוצאת קיטור.
דיבור על כך שמורה מאויימת ולא יכולה לעמוד על שלה ולהתלונן, כי אז הילדים שלה לא יהיו במוסדות ולא תהיה לה עבודה וכו...
לא יודע מה עוד.

מצער שזה מגיע לבמות האלו, אבל יש מי שאחראי לזה, ששום דבר לא מזיז אותו מלבד זה.
ועליהם תלונתנו

ואני אומר את זה בתור מלמד לשעבר בביתר עילית, עם מנהל מושחת ושקרן..

אז עשיתי הסבה למקצוע אחר.
ברוך השם.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
כתבתי כבר שאני נגד העוולות
הוראה לא יכולה להיות מקצוע מכניס כמו הייטק, פשוט כי אני למדתי בסמינר לפני 3 שנים ויותר מ50 אחוז מהכיתה שלי למדו את מקצועות ההוראה. עינין של היצע וביקוש.
הוראה יכולה לפרנס אם הולכים לעבוד בממ״ח,
בחינוך העצמאי זה לא ריאלי,
וזה עוולות שריאלית לא יתוקנו בזמן הקרוב (הלוואי ואני טועה) מכיון שלצערי זה אנשים עם הרבה כח שמקושרים במקומות הנכונים.
ולכן מי שעיניה בראשה שתלך ללמוד למקצוע אחר מכניס יותר
אני רוצה להאמין שרוב ההולכות להוראה לא עושות זאת מתוך שיקול כלכלי קר אלא בראש ובראשונה מתוך תחושת שליחות.
כמובן שזו לא סיבה לקצץ להן במשכורת ולנצל אותן, הפוך!
אבל העיצה להפנות מורות להייטק היא לא רלוונטית. קודם כל, מורה זו שליחות והייטק זה להביא כסף הביתה (שגם זו שליחות עבור משפחתך, לא מזלזלת!), שנית, לא כל מורה יכולה להיות הייטקיסטית (אני למשל סולדת מזה), שלישית, לא לכל מורה יש את הראש ההייטקיסטי, אז מה היא תעשה?
אגב, לנקות בתים זה מלא כסף, אז אולי שהמורות יעברו לנקות בתים??
במילים אחרות - אל תציעו אלטרנטיבות, מצאו פתרונות.
ואף אחד כאן לא התלונן על המשכורת של המורים כמורים, אלא על העושק והניצול בלבד. מורות יכולות להגדיל הכנסות גם באמצעות שיעורים פרטיים, אבל זו לא סיבה לעשוק אותן.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
ברמה שעתית מורה בתיכון מרוויחה יותר מהייטק.
הכמות החופשים והשעות השבועיות של ההוראה בתיכון הזויים.
זה כי אין לך מושג כמה שעות יושבים בבית על הכנת שיעורים, בדיקת מבחנים (וכמובן בניית המבחנים), שיחות עם הורים, שיחות עם תלמידות, ישיבות צוות ועוד כהנה וכהנה. אז נכון שיש לי חופש עם הילדים, אבל בשבוע האחרון יש ישיבות צוות וימי היערכות, בשבועות הראשונים יושבים על תוכנית השנה הבאה ובאמצע מכינים את השנה הבאה, כולל בחינה מדוקדקת ורשימת דוחות על כל תלמידה ותלמידה.
לפחות בהייטק כשיש חופש אז זה חופש (בעצם אולי לא, כי הטלפונים רודפים גם בחופש), אבל תחושת השליחות עולה על הכל.
ובאמת - הוראה זו עבודת קודש! אנחנו לא רק מלמדות מקצוע, אלא גם ובעיקר מחנכות, נותנות דוגמא אישית, מכוונות תלמידות לחיים. מילה אחת של מורה יכולה להשפיע על תלמידה לכל החיים. בהייטק אין לך את זה. לא הכל זה כסף בחיים, אבל זה לא אומר שבגלל זה מותק לעשוק ולגזול.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני כבר לא מדברת על מחנכות שלולא השם משפחה שלהם לא היו ראיות להיות מורות אפילו שעה בשבוע,
אבל קחו לדוגמא את נושא האנגלית בסמינרים, בהכללה הבנות לא יודעות אנגלית!!
אחרי 12 שנות לימוד אינסטנסבי, שזה אומר - שהכח אדם = המורות , לא יכולות להיות מורות לאנגלית ...
כי הן עצמן לא יודעות את השפה /לא יודעות ללמד אותה (בכוונה לקחתי מקצוע שאפשר לומר עליו שכמעט אף בת ללא סיוע מבחוץ יודעת אותו, וגם בנושא זה בשונה מהיסטוריה למשל, גם מורה שיש לה מוסר עבודה לא תוכל להשלים במהירות את הפער...)
בדיוק כך!!
כשלמדתי בסמינר נדהמתי מהרמה הנמוכה של האנגלית. הבנות ממש לא יודעות אנגלית וישר רצות ללמד!
ונניח שבזה היה מסתכם הסיפור, שרמת האנגלית היתה רק יורדת, אלא שמשרד החינוך דורש כל שנה עוד ועוד חובות לימודיים כמעט בלתי אפשריים עבור התלמידות. צריך להגיש פרוייקטים, לקרוא ספרים, ללמוד ספרות אנגלית, האנסינים קשים יותר ויותר שלא לדבר על קטעי השמיעה. ואם אין מורות ראויות, אז אין סיכוי לגשת למבחנים בכלל.
ואז, מורה שכן יכולה ללמד כמו שצריך, נתקלת במחסור חמור בויטמין פי, מוצאת את עצמה בסופו של יום עובדת בממ"ד או בממ"ח ולעיתים גם בחילוני!! ולמה?? למה שהמורות הטובות ילכו לשם??
למה בחורה בכיתה א' סמינר מקבלת משרה קבועה בבית ספר ולעומתה, מורה מנוסה וטובה צריכה לראות פרצוף אדיש של מנהלת שעושה לה טובה שהיא בכלל מקשיבה לה?
בקיצור, החינוך החרדי הטהור בסכנה. המורות הטובות הולכות לבתי ספר של משרד החינוך ומי נשאר? כל הילדות בנות של...שתסלחו לי, אבל לרבות מהן אין מה למכור. לא צניעות, לא דוגמא אישית, לא שפה רהוטה. רק בגלל שהן בנות של.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב, גם פרוג הוא מקום ציבורי.
לתשומת לב כולנו.
ועם כל זה, מי שצריך לקרוא את האשכול לא נמצא כאן, חבל,
אולי מישהו מוכן להעביר קישור לאשכול פה למי שצריך לקרוא...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
שהוראה אי אפשר לעבוד בלי חופשים, זה משהו שוחק, עם מורה תעבוד במקצוע 9 שעות ביום היא תתמוטטת,
ולמה יש מריבות כל שנה על הדרכה בקיטנת בית הספר?
כן, כולם יודעים על המריבות ועל ההגרלות על האפשרות להמשיך ולעבוד עוד חודש .
נכון, זה כסף, אבל מה עם החופשה החשובה שלכן?

וכך גם בצהרונים, בתגבורי למידה וכו' וכו'
יש המון המון מורות שרוצות , וצריך רק לסנן
פתאום לא כל כך חשוב החופש... ואפשר להיות רעננים גם בלעדיו...

D

Deleted 66182

אורח
דפדפו וראו כמה הודעות נזעמות עוקצות מתבדחות על חשבון המורות היו בקורונה
מעבר לשחרור קיטור,
אמנם אין נתפסים על אדם בשעת צערו ובאמת היה קשה לצאת לעבודה ולקנא במורות
אם יהיה כבוד פנימי במגזר שלנו למי שמופקד על הילדים והילדות שלנו יהיה הרבה יותר טוב!

במצב אידיאלי אנחנו כחברה אמורים להילחם בשביל עתיד ילדינו ולא להיפך
ובודאי שהמצב ההזוי של חוסר שקיפות (ביטוי עדין) חייב להשתנות.
השידוכים, קבלה למוסדות ועוד זה האיום על מי שמנסה להתקומם.
מידי פעם יש גל של תגליות בעניין ועובר ...מה שנקרא הכלבים נובחים והשיירה עוברת...עד הפעם הבאה.
המורות השוות לא יעברו למקומות אחרים מבחינה ערכית ומבחינת העדפת סגנון
היום רב המורות עושות עוד דברים מהצד בגלל זה ונקרעות.
עצוב.

חוחית

משתמש סופר מקצוען

בטוחה, שאם מורות היו מתוגמלות כראוי, הן לא היו נלהבות מכך.
במציאות, שמורות שיושבות על תואר, גמולים וכו' ומגרדות משכורות מינימום-הן צריכות את הכסף יותר.
ובכנות, אני חושבת שמי שהולכת היום ללמוד הוראה היא פראירית. נקודה.

zgc

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית

עצוב כמה שזה נכון...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני רוצה להאמין שרוב ההולכות להוראה לא עושות זאת מתוך שיקול כלכלי קר אלא בראש ובראשונה מתוך תחושת שליחות.
כמובן שזו לא סיבה לקצץ להן במשכורת ולנצל אותן, הפוך!
אבל העיצה להפנות מורות להייטק היא לא רלוונטית. קודם כל, מורה זו שליחות והייטק זה להביא כסף הביתה (שגם זו שליחות עבור משפחתך, לא מזלזלת!), שנית, לא כל מורה יכולה להיות הייטקיסטית (אני למשל סולדת מזה), שלישית, לא לכל מורה יש את הראש ההייטקיסטי, אז מה היא תעשה?
אגב, לנקות בתים זה מלא כסף, אז אולי שהמורות יעברו לנקות בתים??
במילים אחרות - אל תציעו אלטרנטיבות, מצאו פתרונות.
ואף אחד כאן לא התלונן על המשכורת של המורים כמורים, אלא על העושק והניצול בלבד. מורות יכולות להגדיל הכנסות גם באמצעות שיעורים פרטיים, אבל זו לא סיבה לעשוק אותן

בעצם כתבת את מה שכתבתי...
הוראה זאת שליחות לא פרנסה...
ושוב אני נגד העושק והניצול הזה!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה