@תמי אחת את עומדת על כך בנחרצות שמפתח נטפרי פיתח אותה אך ורק לצרכי עבודה. כדאי לך לפחות להיות בספק!
מעבר לויכוח המציאותי על מה היתה המטרה, שאינני רוצה להיכנס לזה במפורט, הרשי לי לדבר על הנושא הזה באופן כללי.
מי שהיום עדיין מדבר על 'איטרנט לצורכי פרנסה' - מתעלם מהמציאות.
כל מי שיש לה מחשב, יודעת כמה בקשות היא מקבלת מסביבתה, מאלו שאין להם מחשב.
החל מפתיחת תיבות מיילים קבועות מיוחדות להם, לפעמים לצרכים חיוניים ממש - כגון רפואה, קנייה ומכירת דירה, משכנתא, הלוואות, מעונות, ועוד ועוד -
עבור דרך הורדה, מילוי, שליחת טפסים, רישום למקומות, וכדו' בכל תחומי החיים. חלק לא מבוטל מהם - אין דרך אחרת להסתדר או לסדר את הטעון סידור בלי זה, חלק אחר כרוך בזמן וטרחה מאוד גדולים, לולי השכן עם האינטרנט או האיטרנט בעבודה -
וכלה באתרי קניות שונות וכדו', נחוצים פחות או יותר.
ככל שהזמן עובר, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי אינטרנט. והוא נכנס וייכנס יותר ויותר, כצורך חיוני להמון דברים.
זו המציאות.
ודווקא מי שיש לה מחשב לצרכי עבודה, לא תמיד מרגישה ומבינה את זה, כי את כל ענייניה - החשובים והלא - היא מסדרת חופשי ובלי שום מצפון דרך שם -
ולא מבינה את אותם שלא זקוקים לאינטרנט לצרכי עבודה, אבל כן זקוקים להמון דברים אחרים. ולא, לא לסרטונים לילדים או למשחק בפוטושופ.
ככה שהצורך בחסימה טובה ככל האפשר - הוא צורך אמיתי כללי, הרבה מעבר לעניין הפרנסה.
ברור שהצורך של נשים עובדות - חשוב ביותר.
עדיין גם הצורך הכללי קיים בכל תוקפו.
זו המציאות כיום, והיא רק תלך ותגבר.
כעת מה קורה אם יש חסימה כללית טובה, אך היא איננה מתאימה לכל העובדות. מה אז?
אז ניצבת השאלה: האם להוריד את רמת החסימה לכולם, על מנת להתחשב באחוז עובדות מסוים במקצוע מסוים?
האם זו שאלה שהתשובה לה כל-כך פשוטה וברורה??
אז יש עצה של פתיחת מסלולים מיוחדים.
זה הרי כבר קיים במקומות אחרים. ומי שמתעלם מהבעיות שקיימות בדבר כזה בציבור ענק ובכל מה שזה דורש, יכול להתעלם.
מי שלא מתעלם, יכול להבין חסימה שלא מעוניינת להיכנס לסיכון הזה ו/או לבלגן הזה.
אני לא דוברת של אף אחד, ואין לי שום קשר מיוחד לנטפרי ולעומדים בראשה, ואינני יודעת את כלל השיקולים שלהם.
אני רק חושבת בקול.
ואין לי תשובה חד משמעית לשום כיוון. אך לפחות להבין שיש בכל דבר כזה צדדים לא פשוטים ולגטימיים לגמרי.
ויכולות להיות דעות שונות ומגוונות, וזכות מי שפתח למען מטרה שפתח, וגם בלי זה, להחליט מה הוא עושה.
ואין, אין לבני אדם פיתרון לכל דבר, ודאי לא באופן מיידי.