הבד"ץ מצהיר באופן ברור שהוא לא קשור לנטחן ונאפה לאחר הפסח והם נותנים הכשר גם למוצרים שהיו מכוריםכמדומני שרוב ההכשרים לא נותנים הכשר אלא א"כ כל המוצרים ומשפרי האפייה הם לא חמץ
זו חומרה וכואב לי שקהילה חסידית אחת הצליחה לשגע את כולם סביב זהאבל מה כואב לך?
אני לגמרי שווה נפש סביב החומרא הזאת (לא משנה מה אני נוהג)
אני באמת ובתמים לא מבין את האמוציות
אתה עכשיו כאילו מנסה לנקום באלו ששיגעו את המערכת שנים?!
שוב, מה כואב לך?
עיין לעילמה לא נכון ?
שיש קונה דרך סוכנים אני יודע שכן
קודם כל בשום חומרא לא שמעתי שאם א"א להחמיר במאה אחוז הרי שאין להחמיר כלל אני משתדל ככל האפשר ושמח בכך ואם קורה ואכלתי משהו שנמכר אז לא קרה כלוםזה חומרא שלא שייך בכלל לשמור עליה מי שמדמיין שהוא לא יאכל חמץ מליפני הפסח שיפסיק לאכול חצי שנה באירועים ויספיק לשתות בירה ובתקופת תמוז שהמוכרים מוצאים את כל החמץ שהיו במחסנים שלא יקנה חמץ וכו וכו פשוט לא שייך מציאותית לשמור על הדבר הזה
איסור "חדש"אנחנו מקפידים על נזרע לאחר הפסח..
טוב סליחהקמח יש וכל הקמחים מגיע דרך סוכן
ולא משנה מה אני אישית מספק
גם מוצרי חמץ לא של אוסם
זה מענייןזו הסיבה לכך שאנחנו מקפידים על ייצור אחרי פסח
ככה בטוחים שהחמץ היה מכור לגוי
כי ברור לי שמפעל שהעד"ח נותנים לו כשרות -היה מכור לגוי
בשונה מסחורה שהייתה אצל סוחר -שיכלה לא להימכר
זה לא שאי אפשר ב100 אחוז פשוט אי אפשר לשמור על הדבר הזה כי בסוף בוודאות תאכל חמץ מכור למשל וויסקי לא שתית מימיך? ועוד ועודקודם כל בשום חומרא לא שמעתי שאם א"א להחמיר במאה אחוז הרי שאין להחמיר כלל אני משתדל ככל האפשר ושמח בכך ואם קורה ואכלתי משהו שנמכר אז לא קרה כלום
מי שמצוי בנושא ומכיר יודע טוב כיצד להזהר אני ספונטנית בודק עד חנוכה ואכן אני מתנזר מבירה כמעט עד אלול שאז הלתת חדש מי שמחובר לקו של הרב חיים כ"ץ זה מקל מאוד הנתונים מדויקים ומעודכנים
הכי חשוב שאלה שרגילים למחרת הפסח להכנס לחנות ולרכוש חמץ שיבדקו שאכן יש תעודה שהחמץ נמכר בפרט בחנויות חילוניות שעל אם הדרך שלא יכשלו בחמץ שעבר עליו הפסח
אפשר חלקית אז מה הבעיה כמו שכתבתי אם אכלתי חמץ מכור אני אפילו לא אחשוב ע"ז ב"סלח לנו" אני משתדל ככל האפשר כמנהג אבותיי, ויסקי אני לא שותה אבל אם הייתי שותה הייתי עוקב מתי זה הגיע מחו"ל אין שום בעיה עם חמץ שהיה של גוי בפסח אלא שנמכר לגוי במכירה שהרבה לא סמכו עליה הגר"א שלא סמך על המכירה והקפיד לא לאכול חמץ מכור רכש במוצאי החג בירה מגוי כדי להבדיל על זהזה לא שאי אפשר ב100 אחוז פשוט אי אפשר לשמור על הדבר הזה כי בסוף בוודאות תאכל חמץ מכור למשל וויסקי לא שתית מימיך? ועוד ועוד
ירא שמים מקפיד לצרוך רק וויסקי שנרכש בחו"לוויסקי לא שתית מימיך?
אגב אתה מצליח לעקוב כל השנה אם הויסקי שאתה שותה נמכר לגויזה לא שאי אפשר ב100 אחוז פשוט אי אפשר לשמור על הדבר הזה כי בסוף בוודאות תאכל חמץ מכור למשל וויסקי לא שתית מימיך? ועוד ועוד
זה רק מחזק את מה שכתבתי לעילהבעיה הגדולה של החומרה הזאת
שבדרך כלל כבר באזור שבועות אנשים מפסיקים לבדוק את תאריך היצור ואז מוכרים לנו גם דברים שנאפו לפני הפסח ללא ידיעה
מי שמחמיר בנושא חייב לבדוק תקופה ארוכה מאוד
(בעייני הסיבה שהחברות הגדולות כותבות שזה נאפה לאחר הפסח הוא גימיק שיווקי בלבד שהחרדים יקנו מהם!)
דווקא בזה קוד יצור כן עוזר שאם זה נוצר לאחר הפסח גם אם מחומרים חמציים אז בוודאי שהחומרים נמכרו כדין ע"י הבד"ץזה רק מחזק את מה שכתבתי לעיל
זה נראה שיש כאן חוסר ידיעה משמעותי לצרכן
בכל הנושא אם באמת זה לא היה מכור לגוי
בעיני גם קוד יצור לא עוזר יותר מידי...
אין @יהודי קטן ! זה רק מראה שלא קראת מה שכתבתי לעיל...דווקא בזה קוד יצור כן עוזר שאם זה נוצר לאחר הפסח גם אם מחומרים חמציים אז בוודאי שהחומרים נמכרו כדין ע"י הבד"ץ
רגיל מי שמקפיד על נטחן יודע שקוד היצור זה רק יום היצור ולפעמים רק האריזהאין @יהודי קטן ! זה רק מראה שלא קראת מה שכתבתי לעיל...
אני טוען על אותם המקפידים שלא לגעת בשום מכור לגוי בכלל, וצורכים רק נטחן, והם חושבים שקוד יצור זה "נטחן" בלע"ז... והמציאות היא שזה זהה למכור לגוי במידה מסוימת
ולא ידוע לי שבגלל שזה הבד"צ לכן זה בסדר
הסיבות לא לסמוך על מכור לגוי בחלקם לא קשורות לגוף המוכר.
מי שזה חשוב לו בודק גם באב ובאלול ויש מוצרים שגם אחרי זה.זה חומרא שלא שייך בכלל לשמור עליה מי שמדמיין שהוא לא יאכל חמץ מליפני הפסח שיפסיק לאכול חצי שנה באירועים ויספיק לשתות בירה ובתקופת תמוז שהמוכרים מוצאים את כל החמץ שהיו במחסנים שלא יקנה חמץ וכו וכו פשוט לא שייך מציאותית לשמור על הדבר הזה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: