אגב לידיעת ציבור שומרי הנטחן וכו מאפיות הקטנות שזה רוב במאפיות שקיימות אין להם אפייה במקום בכלל ....
כל מה שעושים לכם היום זה חימום מהיר בסך הכל
לדוגמא פיתות שקונים בנחמה מאפיית הזהב ועוד רבים וטובים זה פיתות קפואות שנכנסים לתנור קיטור לדקה שתיים ויוצאים ...
היום 90אחוז מהמאפיות הפרטיות והקטנות (מלבד ברמן ואנגל לגבי לחמניות ולחמים ופיתות )( מלבד פיתות שמגיעות מהמאפיות הענקיות שזה בדרך כלל נמצא בסופרים ארוזים ללא אפייה במקום )
הם נלקחים מכמה חברות שמייצרות היום לרוב המאפיות בצקים קפואים ובפיתות ושאר דברים הם מגיעים אחרי שלב האפייה ומאפיות הם רק מבצעים חימום בקיטור .. כך שלא שייך אפילו נאפה לאחר הפסח לדוגמא פלוני הגיע למאפייה ביש חסד וראה לחמניות חמות או פיתות בשקית שמתנמסת והוא חושב שזה נאפה לאחר הפסח הרי זה זה דמיון בעלמא בסך הכל הוציאו קרטון מהקפיא מסדרים על מגש מחממים ושמים לך בשקית או שמוציאים לך עגלה חמה מהתנור ..
למשל ישנה חברת גידרון שהיא
משווקת ליש חסד ושופרסל ועוד מגוון מאפיות אז חלק מהדברים זה אפילו לא נאפה לאחר הפסח ישנה חברת פיתה אקספרס שהיא מהגדולות שמייצרות פיתות קפואות למאפיות פלאפלים וכו מי שמקפיד שיידע שזה פיתות שנאפו לפני חודש לפחות
מי שירצה יוכל לשאול במאפייה שיראו לו את הקרטון של המאפים הקפואים או הפיתות ויראה את תאריך הייצור