דרוש מידע נושא לעוס:)

משה רחמני

משתמש רשום
מזעזע!!!!
אם יש לכם פתרון אני גם אשמח כי אני לא סורדת!!!!!
יש לנו מישהו במשפחה שכל הזמן הוא ככה ולא רק במרק
והאמת לפעמים אני מעיזה להעיר לו מרוב שאני לא סורדת
אבל כל פעם מחדש הוא נפגע ומתעצבן וטוען שאין לא אייך לתקן זאת
למרות שאני בטוחה שאפשר!!!
קצת עבודת המידות והעניין מסודר.
הבעיה שעבודת המידות זל דבר קל בכלל אבל בשביל מה הגענו לעולם אם לא בשביל לעבוד על מידותינו?!
באמת אפשרי?
איך?
מי שכבר אוכל בפה סגור וזה לא מספיק - מה עוד יכול לעשות?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ולא להתקרב למישהו מול הפנים קרוב מידי, ולא לנשום על מישהו אחר (גם באוטובוס דחוס לעצור את הנשימה עד שמוצאים מקום לשחרר את הפחמן הדו חמצני).
וגם לא להשתעל בקול חזק מידי, בפרט לא כשאתם קרובים לאוזן של מישהו אחר.
יש לי עוד דברים מגעילים שאוי לי אם אומר (כי זה מגעיל) אוי לי אם לא אומר (כי יש אנשים שעושים את זה).

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הכל ענין של נימוסים וחינוך לנימוס, דרך ארץ קדמה לתורה
אתה יכול לדבר עם בני תורה והם אוכלים מולך ויורקים עליך וכמובן פה פתוח ונשיקות לאוכל,
אין קונצנזוס בציבור אצלנו לחינוך לזה, ויש כאלה שחושבים שזה לא מספיק חשוב בשביל להשקיע בזה
וזה באמת נורא, מצטרף לכל התגובות פה
מי שכבר אוכל בפה סגור וזה לא מספיק - מה עוד יכול לעשות?
אין כזה דבר, פה סגור אין קולות, לא מדברים על איזה רשרוש פה ושם (ביסלי באמת אין מה לעשות.....)
הדיבור פה זה על הנשיקות לאוכל והשאיבה והנשימות והקינוחים וכו' (סליחה על התיאור...)
ויש עוד דברים שלא בדווקא קשורים לאוכל...
ריח של זיעה
ריח של גרביים / רגליים
לקנח אף בקול...
זה עניין של מודעות וטקט!
בדרך כלל זה אותם אנשים...

כמו"כ מלקקים את האצבעות, אוכלים עם הידיים, ולא שוטפים אח"כ
נורא ואיום, איכס!!!!!!

לי היה חבר בישיבה שהיה אוכל ......... פשוט נורא ואיום, ופעם אחת לא הייתי מסוגל אמרתי לכולם להיות בשקט כי אני לא מצליח לשמוע את התזמורת......
לא יפה, אבל לא הייתי מסוגל
זה בכלל לא ענין של רגישות יתר, זה מינימום של חינוך שאנחנו לא פרות
האמת שחלק מהתגובות פה ממש מכעיסות כאילו ככה נהנים מאוכל, בושה

נערך לאחרונה ב:

The gardeners

משתמש פעיל
אין כזה דבר, פה סגור אין קולות, לא מדברים על איזה רשרוש פה ושם (ביסלי באמת אין מה לעשות.....)
הדיבור פה זה על הנשיקות לאוכל והשאיבה והנשימות והקינוחים וכו' (סליחה על התיאור...)
אז הדיבור פה הוא לא בהכרח על הנשיקות וכו'....
אלא אנשים שסובלים באמת גם מאנשים מנומסים שאוכלים לידם גם בפה סגור וכדו' וכל קול של אכילה מוציא מהדעת.

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אז הדיבור פה הוא לא בהכרח על הנשיקות וכו'....
אלא אנשים שסובלים באמת גם מאנשים מנומסים שאוכלים לידם גם בפה סגור וכדו' וכל קול של אכילה מוציא מהדעת.
צודקים,
אבל א"א לבא בתלונות (לדעתי) לבן אדם שאוכל ביסלי, או קבוקים במקרה שלי נכון להרגע.......

אלעזר פרידמן

משתמש פעיל
מעניין מאד:

1. מה לגבי לחשושים? (בעיקר תפילות לתוך האוזן)? גם מפריע לכם או שכאן כן זה כבר לוצוכמיה ?!?
גם לך זה מפריע??? זה נורא!!!
והכי גרוע שבניגוד לאוכל המצפון לא נותן לי להעיר לאחד שלוחש בשמו"ע...
אם כי ידוע שמרן הגרי"ז סולובייצ'יק לא התפלל במנין כי הוא נהג לומר בקול את המילים והוא לא רצה להפריע לציבור

פישל לוי

משתמש מקצוען
חחחחחח
האמת, שאין לי כח לקרוא את כל התגובות למרות שזה ממש מענין אותי להיכנס לראש של השני ולשמוע חוו"ד של אישים שונים..
אך לדידי, אם תהיה שקוע באוכל. (לא, בלי שהאף ישקע במרק......) לא תשים לב.. אא"כ זה משהו רציני כמו למשל קידוחי בטון כאלה שגם כשאתה יושב בבית שלך במרחק _?_ ק"מ אתה שומע את הדחפורים האלה שמשמיעים את הקול הזה תקתקתקתקתקתק או יותר נכון כתכתכתכתכתכתכת משהו כזה בלי הפסקה רוב שעות היממה עד שהאוזן שלך כבר התרגלה לזה, וביום בהיר אחד אתה שואל את עצמך - אה, לאחרונה נהיה שקט בשכונה... מה קרה?????????
אז אם זה המצב? אתה בהחלט בבעיה!
לא בכל פעם שהזולת אוכל גם אני צריך לאכול כדי לא לסבול מרעשי הרקע שמלווים את אכילתו. אכילה בפה סגור היא נימוס מינימלי, חושבני שיש בו ביו אדם לחבירו.

פישל לוי

משתמש מקצוען
אני יכולה להוסיף משהו? מפריע לי ממש כשאנשים לוקחים מצלחות מרכזיות עם המזלגות האישיות שלהם, ומילא עוד לוקחים חתיכה שלימה וזהו, אבל יש כאלה שחותכים לחצי את המנה המרכזית! אישית - מבחינתי כל הצלחת המרכזית הזו הולכת לפח במטבח.
מצטרפת, וכן לוקחים עם הידיים מלפפון חמוץ מהצלחת המרכזית ( אפילו ששמתי כפית ) ....:cautious:

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
1. מה לגבי לחשושים? (בעיקר תפילות לתוך האוזן)? גם מפריע לכם או שכאן כן זה כבר לוצוכמיה ?!?
חח
בבוקר בדרך לעבודה,
לפעמים יוצא לי לשבת ליד כאלו...
בררר :devilish:
בסוף אני קמה ונעמדת ליד הדלת כמה שיותר רחוק ממנה

למנצח מזמור

משתמש צעיר
אחת בעבודה שלי ,
קבוע , כל בוקר עם מסטיק
ונהנת ללעוס וללעוס ולמשוך את הרוק...
זהההה ברררררררר
ולא נעים לי להגיד כלום
אבל זה סבל נוראי פשוט
אני לא מבינה , היא בגיל 27 לא שמעה על המושג לאכול עם פה סגור ?

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אחת בעבודה שלי ,
קבוע , כל בוקר עם מסטיק
ונהנת ללעוס וללעוס ולמשוך את הרוק...
זהההה ברררררררר
ולא נעים לי להגיד כלום
אבל זה סבל נוראי פשוט
אני לא מבינה , היא בגיל 27 לא שמעה על המושג לאכול עם פה סגור ?
אגב מסטיק ממש לא בריא ללעוס יותר מחצי שעה

הגולם מפראג

משתמש פעיל
אם זה ממש מפריע, הייתי משקיע באוזניות איכותיות מבטלות רעשים
וכדאי להרגיע מהגישה השיפוטית והמתנשאת. זה לא ימנע את התופעה ורק יגביר את מצוקת הסובלים

נערך לאחרונה ב:

החיים טובים

סטודנטית לעיצוב פנים בסטייל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
רגישות להרגיש את השיער
זהו רגישות יתר חושית.
האמת שכל האשכול הזה מדבר על רגישות יתר חושית, יש לך את חוש המישוש(העור)יותר רגיש ולהם חוש השמיעה יותר רגיש.
ואפשר בהדרגה להתרגל לכל דבר , תתחיל לגעת בשיער שלך יותר... ובטח גם כששיער נוגע בך בלי שאתה יודע מראש זה מקפיץ אותך יותר מאשר עם הכנה שתחזיק מישהו עם שיער.....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה