קורונה נגיף הקורונה המשתולל - 1

מצב
הנושא נעול.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון שהתמונות האלו שטויות ושיש הרבה לוקשים והגזמות.
אבל הרשויות בעולם וביניהן הרשויות בארה"ב מודות בפירוש שככל הנראה סין מסתירה את ההיקף האמיתי של מספר המתים והנדבקים.
לסין יש היסטוריה עשירה בהסתרות והכחשות.
נכון מאד.
ואני בטוחה שהרשויות בישראל לוקחות את זה בחשבון, ואם היה אפס קצה של התכנות למעבר נגיף בחבילות הן היו סוגרות את המרחב האוירי בפני החבילות כמו שהן סגרו אותו בפני סינים. מה יותר פשוט מזה.
כל מה שאנחנו יודעים. משרד הבריאות יודע +++ ואין שום הגיון שאנחנו נקבל החלטות שונות ממי שיודע יותר טוב מאתנו.

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
נכון מאד.
ואני בטוחה שהרשויות בישראל לוקחות את זה בחשבון, ואם היה אפס קצה של התכנות למעבר נגיף בחבילות הן היו סוגרות את המרחב האוירי בפני החבילות כמו שהן סגרו אותו בפני סינים. מה יותר פשוט מזה.
כל מה שאנחנו יודעים. משרד הבריאות יודע +++ ואין שום הגיון שאנחנו נקבל החלטות שונות ממי שיודע יותר טוב מאתנו.
נכון.
אני מבינה את אלו שסומכים על משרד הבריאות ולא מפחדים מחבילות, ועם זאת אני מבינה גם את אלו שתופסים מרחק ביטחון ככל שהם יכולים כל עוד שום דבר בקשר לנגיף החדש הזה לא וודאי ולא בטוח. זה לא כזה מחיר גבוה לשלם אותו- לא להזמין חבילות מסין בתקופה הקרובה...
סך הכל בתחילה גם היו משוכנעים שהנגיף לא עובר מאדם לאדם, אלא רק מבעלי חיים לאדם. עד שהגיע המקרה הראשון שבו הנגיף עבר מאדם לאדם ואז מיהרו לפרסם את המידע החדש בחדשות...

נערך לאחרונה ב:

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לחלוטין מתקשה להבין את החרדה מפני הלא ידוע כשיש כל כך הרבה ידוע...
לאכול וופלים או בורקס יותר מסוכן מלפתוח חבילה מסין, כנ"ל לחצות כביש או לנהוג ברכב. אפילו ללכת לעבודה ולהדבק בשפעת הסכוי לסכון הוא הרבה יותר ברור (למה שלא תלבשו מסכות?).
ועדיין אנשים בקלות יתרחקו מסיכונים כאלו הזויים ומנותקים וימשיכו להדחיק את כל מה שמסוכן באמת. המח האנושי הוא מופלא.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני לחלוטין מתקשה להבין את החרדה מפני הלא ידוע כשיש כל כך הרבה ידוע...
לאכול וופלים או בורקס יותר מסוכן מלפתוח חבילה מסין, כנ"ל לחצות כביש או לנהוג ברכב. אפילו ללכת לעבודה ולהדבק בשפעת הסכוי לסכון הוא הרבה יותר ברור (למה שלא תלבשו מסכות?).
ועדיין אנשים בקלות יתרחקו מסיכונים כאלו הזויים ומנותקים וימשיכו להדחיק את כל מה שמסוכן באמת. המח האנושי הוא מופלא.
אני רק רוצה לומר לך שיש כזה מושג של הוראה לרבים, ולא כל דבר משרד הבריאות מפרסם ישר.
רוצה דוגמא?
חיסונים נגד אבעבועות רוח התגלו תקולים, ומשרד הבריאות לא טרח לעדכן את הציבור.
כל עוד אים סיבה לזרוע בהלה, כי ממילא המומחים אומרים כי יתכן דשהנגיף יתפשט גם ככה,
והם לא ממש יודעים דברים ברורים, הם לא מוציאים את כלל המידע לציבור.

את צודקת בהחלט שאם היה חשש מנגיעה באמצעות החבילות, הרי שהיו סוגרים את האופציה הזו,
אבל מכיוון שזה עוד לא ידוע סופית, וההשלכה עלולה להיות חמורה מאד של נפילות רציניות בבורסה לא רק של סין,
אלא בכל העולם. וכלכלות רבות תלויות זו בזו, הרי שלא יפרסמו דברים כאלו מיד על הדקה.

וכאן גיע האדם ומפעיל את השיקול האישי שלו, ואומר:
נכון שאמרו שהמומחים סוברים (תשימי לב באיזה מילים השתמשו בכל בכתבות. ואני אומרת לך ככתבת. ברגע שאין וודאות, תמיד ישתמשו במילים חלופיות כדי לא לכתוב חד משמעי), אבל אני לא רוצה להסתכן אפילו על חשש של אחוז אחד, כי חיי חשובים לי.
אז נכון שבשפעת מתים הרבה יותר (נניח), אבל בכל מקרה לא בא לי עד שלא יתבררו דברים סופיים.

אז את יכולה להרגיש שהחשש רחוק, אבל לא לזעום בכל תוקף על מי שבחר להיזהר למרות הכל.
זה לא יכריח אותך לשים מסכה. כולה אנשים מעדיפים להיזהר.
לא יפה לתקוף אותם על כך ולהאשים באובססיה.

ועדיף חשש מיותר מאשר מגפה מיותרת.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אם חוששים מחבילות מסין (אני יותר חוששת מכך שהחבילות פשוט לא יגיעו בשל ביטול טיסות) יש לחשוש גם מכל מה שמיוצר כרגע בסין וישווק לקראת פסח. בגדים, נעליים ומה לא..
נכון בהחלט!

אז טוב שהטיסות מתעכבות עד שיוברר העניין.
והחנויות ישתמשו בינתיים בקולקציה הקודמת.

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
קצת מידע:

( @שרה מגן - יש לך כאן כמה תשובות לשאלה למה הנגיף שונה משפעת ויותר מלחיץ ממנה...)

רבות נכתב וסופר על וירוס הקורונה, שהכניס 1.4 מיליארד סינים למצב חירום. הנגיף התפרץ בשוק הדגים בעיר, מה שמציף את ההערכה כי הנגיף התחיל מהחיות שבשוק ומשם עבר לבני האדם ויצא החוצה מהשוק.
תחת מיקרוסקופ, נראה הנגיף ככתר, ומכאן שמו - "קורונה" משמעו "כתר" בלטינית. למעשה, "קורונה" אינו נגיף ספציפי אלא שם כולל למשפחה של וירוסים. "הגוף שלנו פוגש בהרבה וירוסים ממשפחת הקורונה," מפתיע ד"ר יובל בלוך, מגיש הפודקאסט "עושים רפואה", "הבעיה קורית כשהווירוס עובר שינוי, מוטציה שמתרחשת בדרך-כלל כשהווירוס בבעל-חיים. כשבעל-החיים הזה פוגש בן-אדם, אז אנחנו רואים התפרצות של הנגיף שעבר מוטציה. מכיוון שמדובר בווירוס שעבר מוטציה, הגוף שלנו לא מסוגל להתמודד איתו".
תסמיני נגיף הקורונה הם תסמינים דמויי-שפעת. "זה אומר שמדובר בווירוס שתוקף את דרכי הנשימה, ואז הוא גורם לכאבי גרון, כאבי שרירים ועלול להוביל לדלקת ריאות", מסבירה ד"ר נטע סופר-צור, אימונולוגית ודוברת עמותת "מדעת". "הסיבוכים בשפעת נובעים בדרך-כלל מסיבוכים חיידקיים, בעוד עם הקורונה מסתמן כי הסיבוכים הם אחרים ונגרמים מהווירוס עצמו".
ד"ר סופר-צור מספרת כי נגיף הקורונה במקור, לפני המוטציה, לא שונה בהרבה מצינון. הבעיה מתחילה עם המוטציה. "המטרה הביולוגית של וירוס היא דווקא לא להרוג אותנו, אלא לחיות בנו כמה שאפשר כדי שיוכלו להפיץ את עצמם הלאה. כאשר וירוס הוא אגרסיבי מידי זה בדרך-כלל בטעות. זה קורה בהרבה מאוד נגיפים שמגיעים מבעלי-חיים, כמו האבולה למשל או הזנים הקודמים של הקורונה".
לצורך העניין, גם השפעת הוא וירוס שעובר כל הזמן שינויים, ולכן בכל שנה יוצא חיסון חדש לשפעת. כשבעל-חיים נדבק בשפעת, ובתוך בעל-החיים השפעת משתנה ועוברת מוטציה - אז נוצר וירוס חדש, כמו שפעת החזירים או שפעת העופות. "הבדל מהותי בין הקורונה לבין שפעת, לדוגמה, הוא הקצב בו הנגיף הזה משתנה", אומרת ד"ר סופר-צור, "הגנום של הקורונה מורכב מ-RNA, זאת אומרת שהיא מאוד לא יציבה. מה גם שזו מולקולה מאוד ארוכה, וככל שהיא יותר ארוכה הסיכוי לשינויים גדל".
יצירת חיסון לנגיף הקורונה לא נראית באופק. אף-על-פי שההרכב הגנטי של הווירוס רוצף במהירות מרשימה, המרחק בין ריצוף הגנים לחיסון עודנו גדול. יעידו על כך מקרי עבר, בהם נגיף נבלם ונעלם עוד לפני שנוצר לו חיסון.
מדד יכולת ההדבקה של נגיף נקרא R-0. אם ה-R-0 קטן מאחד, צפוי שהמחלה תיעלם בסופו של דבר מפני שקצב ההדבקה נמוך מקצב היעלמות הנגיף. אם ה-R-0 גדול מאחד, משמע אוכלוסיית החולים הולכת וגדלה. חצבת, לדוגמה, היא מחלה עם R-0 גבוה ולכן נדרשת חסינות גבוהה יותר של החברה. ההסגר, או הבידוד של החולים, משנה באופן מלאכותי את ה-R-0, כי כך משנים את היכולת של האדם הבודד להדביק כמות גדולה של אנשים - פשוט כי הוא לא פוגש אנשים. כך מצליחים לעצור את המגפה בצורה חיצונית, ללא קשר לתכונות הנגיף או יצירת חיסון.
תגובת הסינים
"הרחובות כולם סגורים," מספר עמית גלאור, תושב בייג'ין, "החנויות סגורות, האוטובוסים לא פועלים", עמית טוען כי הסיטאוציה עלולה להרגיש אפוקליפטית, "אבל לדעתי אלו מהלכים מאוד חכמים של המשטר הסיני. הערים אמנם נראות כערי רפאים, אבל הסינים מאוד מאוד תומכים במהלך הזה. הם נשארים בבית לא כי מכריחים אותם, אלא כי הם תומכים במהלכים שמנסים לעצור את הווירוס".
בתחילת המילניום ספגה סין ביקורת קשה מהקהילה הבינלאומית בעקבות התמודדותה הקלוקלת עם התפרצות נגיף הסארס. הסארס התגלה לראשונה בגואנגדונג שבסין בנובמבר 2002, אולם סין לא הודיעה לארגון הבריאות העולמי על הנגיף עד פברואר 2003. הנגיף התפשט במהרה לוייטנאם והונג קונג, ובהמשך לשאר העולם. סך-הכל נהרגו מנגיף הסארס קרוב ל-800 אנשים ברחבי העולם, שהם כ-10% מכמות האנשים שנדבקו. התנהלותה של סין עם התפרצות נגיף הקורונה מעידה על הפקת לקחים משמעותית שעשו במעצמה המזרחית.
"זה מראה איך שסין מתפקדת ובאמת מה היכולות שלה", אומר עמית, "אתה רואה שסין זה גוף אחד אדיר שבשנייה אפשר לקחת 1.4 מיליארד אנשים ולכוון אותם למטרה ספציפית. זו יכולת שלא קיימת בשום מקום אחר בעולם. כמובן שעדיין יש להם בעיות. המערכת עצמה לא הייתה בנויה לטפל בכזה נגיף כי הם חשבו שמשהו בסגנון של הסארס זה משהו ששייך לסין הישנה, ולסין המפותחת זה לא יקרה. בהתפרצות הקורונה הם רואים מה עובד ומה לא עובד, והם ישתפרו בהתאם. כמובן שיש פה שיפור מהותי לעומת מה שקרה ב-2003".
המטופל הראשון שחלה בקורונה נדמה בהתחלה כחולה שפעת. בהמשך הידרדר מצבו והוא חלה בדלקת ריאות. ד"ר בלוך מסביר איך מערכת הבריאות עוברת ממצב בו היא מגדירה חולים מסוימים כחולי שפעת, למצב בו היא מתריעה כי קורה פה משהו אחר. "אחת המטרות החשובות של בריאות הציבור ואפידמיולוגים שמתעסקים במחלות מדבקות והתפרצויות, זה הנושא של הניטור. אנחנו צריכים כל הזמן שיהיו לנו חיישנים בכל מקום בעולם כדי לראות איזשהי קפיצה חריגה בתחלואה, וזה מה שקרה בסין. פתאום היתה קפיצה חריגה בחולים שסבלו מדלקת ריאות. אחרי שיש הצטברות כזאת של מקרים שיש להם מאפיינים דומים במספרים חריגים".
הכותרות הרבות שתפס הנגיף מאז שהתפרץ זרעו בהלה לא מעטה. הדיווחים על בניית הבזק של בתי-החולים בסין, ההסגר על ווהאן, השמועות על רופאים שמפחדים לטפל בחולים וביטולי הטיסות לסין - כל אלו לא תרמו להרגעת הציבור. "אני עצמי עדיין לא דואגת", מבהירה ד"ר סופר-צור, "אבל אני כן חושבת שזהירות מונעת לא-היסטרית היא חשובה. לא לטוס לסין, למשל, זו הנחייה שכדאי ליישם".

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
למישהו יש מידע מהימן על שרידות הנגיף?
היתה היום ידיעה שאמרו שהוא מצליח לשרוד עד חמשה ימים מחוץ לגוף.

ב\ימים האחרונים הידיעה עמדה על ארבעה ימים, מה פתאום שינו את הזמן?
כי אין מידע מהימן. וזה משהו שנחקר עכשיו.

אש א.ש.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חבר שלי שהוא יבואן ענק של בגדים (מותג שכולכם ודאי מכירים) אמר לי שלמרות שיש לו כמות של סחורה לכאורה לכל הקיץ (כמה קונטיינרים) נראה לו שבתוך כמה שבועות לא ישאר לו כלום. כל בעלי החנויות בבהלה עצומה שהנה עוד רגע אין מה למכור כשבית החרושת של העולם מושבת.
אגב, נראה לי שהוא יודע מה הולך שם קצת יותר מכל הדיווחים הרשמיים (הוא מקושר היטב עם גדולי היצרנים שם בד"כ הוא שבועיים בבית וחודש בסין). והוא אומר לי שאם היינו יודעים ומבינים באמת מה קורה שם ומה ההשלכות האמיתיות של מה שקורה, היינו לא פחות מגוזרים תענית על הציבור.. (כמובן שקצת הגזים).

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
חבר שלי שהוא יבואן ענק של בגדים (מותג שכולכם ודאי מכירים) אמר לי שלמרות שיש לו כמות של סחורה לכאורה לכל הקיץ (כמה קונטיינרים) נראה לו שבתוך כמה שבועות לא ישאר לו כלום. כל בעלי החנויות בבהלה עצומה שהנה עוד רגע אין מה למכור כשבית החרושת של העולם מושבת.
אגב, נראה לי שהוא יודע מה הולך שם קצת יותר מכל הדיווחים הרשמיים (הוא מקושר היטב עם גדולי היצרנים שם בד"כ הוא שבועיים בבית וחודש בסין). והוא אומר לי שאם היינו יודעים ומבינים באמת מה קורה שם ומה ההשלכות האמיתיות של מה שקורה, היינו לא פחות מגוזרים תענית על הציבור.. (כמובן שקצת הגזים).
שיתחיל לייבא מטורקיה או מאטליה.

אש א.ש.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שיתחיל לייבא מטורקיה או מאטליה.
העניין הוא שכל הסחורה שמיוצרת במקומות הנ"ל מבוססת על חומרי גלם המיוצרים בסין.
כל יכולות הייצור של העולם תלוים טוטלית בסין (אפילו אפל מייצרים בסין)

אופססס ;)

משתמש מקצוען
מה קורה כאן??
וירוס הקורונה: "הסינים עובדים עליכם, אלפי מתים ברחובות"; הכצעקתה?
הודעות מתושבי המחוז בו התפרץ לראשונה וירוס הקורונה מספרות סיפורי אימה על אלפי הרוגים והעלמת מידע וניסיון הסתרה של הרשויות • מה באמת קורה בסין?
חדשות בעולם3.2.2020 | 19:07

62ac021795d9ddc1edb7.jpg

ההתמגנות מפני הקורונה בישראל צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הנתונים אותם מעבירים הרשויות בסין, מעודדים במקצת. ככל שחולף הזמן מספר החולים עולה - אך לעומתם מספר המתים יורד.

אולם, הודעות שרצות ברשת מספרות סיפור אחר לגמרי. באחת ההודעות כתב תושב המחוז בו התפרץ וירוס הקורונה: "הרשויות עובדות עליכם, אנשים מתמוטטים ברחובות ויש פה אלפי הרוגים". גולשת אחרת כתבה: "המספרים שאני מכירה הם גבוהים בהרבה ממה שמספרים לכם. הרשויות עושות הכל כדי שלא תדעו מה המספר האמיתי".

בהודעה אחרת שהופצה כהודעה קולית נאמר: "בחרנו להעביר את ההודעה הזו לבני משפחה ולחברינו. היא עוברת בעולם בין חברים בצורה מצומצמת". לדברי מפיץ ההודעה, "יש מספר לא מבוטל של דיווחים בסין לפיהם מניין ההרוגים עומד על עשרות אלפים. בגלל זה סין מבודדת ערים שלמות, בגלל זה בכל העולם מבודדים את הכניסה והיציאה מסין ובגלל זה חברות תעופה מכל העולם מבטלות את הגישה שלהן לסין".

"התקשורת לא מספרת לנו", טוען הדובר. "יש פחד מבהלת יום הדין שתקרה בעולם. אנחנו צריכים לדעת ולהיערך. יש וידאו שמראה בסין אנשים הולכים ברחוב ופשוט נופלים ומתים. לנוכח הנותנים האמיתיים על הווירוס התקשורת בוחרת לא לשתף כדי לא ליצור בהלה אמיתית".

אך האם ניתן להאמין להודעות הללו או שהן נועדו אך ורק ליצור פחד ובהלה? לכאורה לא.

מצד אחד, הנתונים אותם מספקות הרשויות אמורים לגרום למומחי הבריאות העולמיים להכריז כי הוירוס אינו קטלני כל כך, ומסוכנותו נמוכה בהרבה ממה שהם טוענים עד כה. אולם, איש לא מאמין לנתונים שמספקת סין מכיוון שההנחה היא שכדי למנוע פגיעה בכלכלה ובמוניטין, הרשויות עושות הכל על מנת למנוע את המידע האמיתי לציבור.

מצד שני, בהשוואה לשאר מדינות העולם בהן דווח על פחות ממאתיים מקרים של הידבקות בנגיף מחוץ לסין, ואדם אחד שמת ממנו, ניתן ללמוד כי האלימות של נגיף הקורונה זניחה יחסית לעומת מה שייחסו לו.

בשורה התחתונה רק בעוד מספר שבועות יגיעו המומחים לתשובות הנכונות, ולנו נותר רק להמתין.

בחדרי חרדים
ומי שרואה את הסרטונים שרצים ברשתות החברתיות רואה כמה שזה נכון... ברשתות החברתיות רואים ל"ע אנשים נופלים ומתים ברחובות כמו זבובים... מחריד!

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
ומי שרואה את הסרטונים שרצים ברשתות החברתיות רואה כמה שזה נכון... ברשתות החברתיות רואים ל"ע אנשים נופלים ומתים ברחובות כמו זבובים... מחריד!
נכון שסין מעלימה פרטים, וגם ממזערת.
אבל זה נגיף מסוג הדומה לשפעת חזק מאד.
כל התמונות של האנשים שמתמוטטים תוך כדי הליכה ברחוב זה פייק ניוז להלחיץ ולעשות דרמה..
קשקוש רשת.
אף אחד מאלו שמת בארץ בשפעת (ומתו עשרות), לא מת תוך כדי הליכה ברחוב..

אש א.ש.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אבל זה נגיף מסוג הדומה לשפעת חזק מאד.
אחרי הכל גם זה מידע שמגיע מסין. אף אחד באמת לא יודע מהו הנגיף, מה התסמינים, ומה הסיכויים להחלים ממנו.
אנו באמת לא יכולים לדעת מה קורה שם דרך הערוצים הרשמיים אלא רק דרך אנשים שמעבירים מידע מבפנים.

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
אחרי הכל גם זה מידע שמגיע מסין. אף אחד באמת לא יודע מהו הנגיף, מה התסמינים, ומה הסיכויים להחלים ממנו.
אנו באמת לא יכולים לדעת מה קורה שם דרך הערוצים הרשמיים אלא רק דרך אנשים שמעבירים מידע מבפנים.
זה לא מדוייק. כיון שמעבדות בכל העולם כולל ישראל עובדות על הנגיף, הצליחו כבר לבודד אותו, ויודעים בדיוק מיהו.
אגב, יותר ממה שמתו ממנו היו כאלה שהתאוששו ממנו. זה לא מחלה חשוכת מרפא (זה נגיף קטלני שמסוגל להרוג).
ולכן, לראות מישהו הולך במרץ ברחוב, ופתאום מתמוטט תוכ"ד הליכה, כהאילו ירו בו..
לדעתי, הוא פשוט נתקל ונפל, ולא היה לו כח וחשק לקום.

תהילה מור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אתמול בלילה הלכתי עם חברה לשמור על סבתא שלה בתל השומר אבא שלי ישר התקשר להזהיר אותי לא לגעת בכלום....
זה באמת מפחיד אבל לארץ ישראל יש שמירה מיוחדת וכשיש אמונה לא קורה כלום-בדוק!!!

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
חזרתי כעת מהדואר, הפקיד הממונה על החבילות- עם מסכה וכפפות,
אכן כפי שהעליתי בהודעה הראשונה בפתיחת הנושא :p:
מי שחושב שבישראל אנשים נינוחים ושלווים לעומת "מגפת הקורונה" המתפשטת בסין, הרי מתבדה.
גם בישראל ניתן בימים אלו לראות סינים מהלכים ברחוב כאשר אפם ופיהם מכוסים, לעומתם העוברים והשבים עוצרים נשימה וחוצים את הכביש בזריזות לצד השני...

אגב, באותה הודעה הראשונה צירפתי קובץ PDF עם כמה תמונות נבחרות ומעניינות בנושא.
אך היות ומכללי הפורום שלא לעלות תמונות מסוג זה, המעוניינים לראותן יוכלו לשלוח אלי מייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
אילוסטרציה | pixabay
בהלת נגיף הקורונה: נתונים מעודכנים שמתפרסמים היום (שלישי) חושפים נקודה אופטימית באשר להתפשטות הווירוס לצד עליה מתמדת במספר הנדבקים והקורבנות. לפי הנתונים המעודדים, מספר המחלימים מווירוס הקורונה ששוחררו אתמול מבית החולים היה גדול פי שלושה ממספר המתים מהמחלה. עקבו בזמן אמת אחר קצב התפשטות המחלה במפה האינטראקטיבית.

730 חולים שנדבקו בווירוס הקטלני שוחררו אתמול הביתה, בעוד מספר הקורבנות זינק ליותר מ-420. מדובר בנתון שהופך משמעותי יותר ויותר שיסייע להעריך את מידת הקטלניות של הנגיף החדש ויאפשר לרשויות הבריאות בארץ ובעולם לכוונן טוב יותר את הפעולות למניעת התפשטות המחלה מחוץ לסין.

המספרים המעודכנים מראים שבבתי החולים בכל העולם מאושפזים 20,696 חולים שנדבקו בווירוס הקורונה החדש, רובם המכריע בסין. 427 בני אדם מתו אחרי שנדבקו בנגיף. מספר המתים מחוץ לסין עלה היום לשניים והכפיל את עצמו מאחד.

בתוך כך, התפשטות נגיף הקורונה גוררת ביקורת קשה ברחבי העולם ואפילו בתוך סין עצמה על התנהלות הממשל הסיני בכל הנוגע לטיפול בווירוס. הביקורת נשמעת גם כלפי גופי התקשורת הסינים, על כך שאינם שקופים מספיק ומציגים מצגי שווא של המצב במדינה. עוד נטען כי התקשורת לא מתייחסת כלל למתרחש בבתי החולים ולהתמודדות החולים והצוותים הרפואיים.

אצבעות מאשימות מופנות גם לעבר הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, על כך שהוא מנותק מהעם ואינו מחובר כלל לבהלת הציבור. עיקר הביקורת נגדו היא על כך שאינו ביקר ולו פעם אחת באזור העיר ווהאן שבו התפרץ הנגיף לראשונה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה