ביררתי.אני משיבה על מה שאני יודעת וחקרתי. את הנתון הזה באמת שכחתי לשאול.
את יודעת מה, אנבה לברר אצל המרואיין מהשבוע האחרון
תשובת ד"ר בר ניר (מיקרוביולוג) :
אני לא יודע אם אי פעם בדקו את זה.
בקיצור, אני לא יודע.
ביררתי.אני משיבה על מה שאני יודעת וחקרתי. את הנתון הזה באמת שכחתי לשאול.
את יודעת מה, אנבה לברר אצל המרואיין מהשבוע האחרון
הפרסומים שאני מכיר הם בנוגע לאם שחלתה או חוסנה בתקופת ההריון, שאז ידוע שהנוגדנים עוברים לעובר.שכל ישר , מניחה שגם קראתי את זה בעבר, זה הכי הגיוני בעיניי וגם בנשמתי, העובר שלי נוצר מחלבי ומדמי, איך לא יקבל את הנוגדנים שלי?
כתבתי "להבנתי",
מוזמן להביא מקור הפוך.
הדם לא מחובר (ולכן תאי זיכרון לא עוברים, וטוב שכך), אבל נוגדנים יכולים לעבור.הפרסומים שאני מכיר הם בנוגע לאם שחלתה או חוסנה בתקופת ההריון, שאז ידוע שהנוגדנים עוברים לעובר.
אני שואל לגבי אם שחוסנה שנים קודם לכן, כמו במקרה של פוליו.
הדם של האם לא 'מחובר' בשום אופן לדם של העובר, כידוע.
הפרסומים שאני מכיר הם בנוגע לאם שחלתה או חוסנה בתקופת ההריון, שאז ידוע שהנוגדנים עוברים לעובר.
אני שואל לגבי אם שחוסנה שנים קודם לכן, כמו במקרה של פוליו.
הדם של האם לא 'מחובר' בשום אופן לדם של העובר, כידוע.
במהלך השליש השלישי של ההיריון נוגדנים עוברים מהאם לגוף העובר דרך השלייה. חלק מהנוגדנים המתקבלים מהאם יעילים לזמן ממושך, וחלק לזמן קצר.
את צודקת, הנוגדנים האלו נקראים נודגני IGG
- IgG: נוגדנים המופרשים על ידי תאי B במהלך תגובה חיסונית נגד אנטיגן מוּכּר (למשל בעקבות חיסון או חשיפה קודמת לאנטיגן). זהו סוג הנוגדן בעל התגובה החיסונית היעילה ביותר. נוגדני IgG הם הנפוצים ביותר בדם (כ-80% מכלל הנוגדנים) וזמן החיים שלהם הוא הארוך ביותר (זמן מחצית החיים שלהם בפלזמה מוערך בכחודש). קיימים ארבעה תת-סוגים: IgG1 עד IgG4. נוגדני IgG הם היחידים שמסוגלים לעבור דרך השליה, מן האם אל העובר, ובכך להקנות לעובר הגנה חיסונית כבר בשבועות הראשונים לחייו.
- מקור:https://www.hamichlol.org.il/נוגדן
מקור בבקשה.
דווקא לא מיותרת. אולי תזכיר לנו מתי בפעם האחרונה שמעת על מישהו שחולה בפוליו חוץ מעכשיו, כי לא זכור לי מישהו כזה...
לצערי לא בטוח שזה יספיק. מתן נוגדנים יעיל הרבה יותר כנגד חיידקים, כמו שעלת, מאשר כנגד וירוסים, כמו פוליו.אם הפוליו יחזור להסתובב - כנראה שנשמע כמו בשעלת על חיסון בוסטר לאמהות
לא יצטרכו בשביל זה להוסיף מנת חיסון לילדים . אם יש צורך - יש את האמא.
כי לפני החיסונים הנגיף היה כ"כ נפוץ וכ"כ מדבק שכמעט כולם נדבקו ממנו בילדות (גם אם היו ללא תסמינים), אז כמבוגרים הם כבר היו מחוסנים.לא הבנתי, למה קוראים לזה שיתוק ילדים? אם יש מבוגר שלא מחוסן הוא יכול להידבק? ואם הוא כן מחוסן מאז שהיה ילד זה משפיע?
הנגיף לא נעלם. מדי פעם מוצאים דגימות שלו בביוב. שמעתי שמועה שעכשיו זו מוטציה שעבר הנגיף המוחלש, אבל אין לי מושג אם השמועה מבוססת.וגם מאיפה הילדה נדבקה פתאום?
בעבר הפסיקו לתת את המוחלש כשגרה, עד שלפני 9 שנים גילו את הנגיף בביוב בדרום, ומאז התחילו לחסן את כולם גם במוחלש.אבל למה כבר אז הביאו לו מוחלש?- הבנתי שמביאים מוחלש רק כשיש התפרצות.
דברים נכונים מאוד.שימו לב!
יחד עם ערכים של שמירה על כבוד המשתמשים, דעתם השונה, וקבלת האחר,
חשוב להבהיר שאתר פרוג הינו אתר פרטי, וערך 'חופש הביטוי' לא גובר על ערך חיי אדם.
וע"כ הודעות קונספירציה העלולות לגרום אפילו בספק קל למישהו סכנה, אינן קבילות כאן.
בתקווה להבנה!
באמת יישר כוח על כך שאתם שמים את ערך חיי האדם בתור המקום הראשון לפני הכל. לפני כל הכללים שבאתר.שימו לב!
יחד עם ערכים של שמירה על כבוד המשתמשים, דעתם השונה, וקבלת האחר,
חשוב להבהיר שאתר פרוג הינו אתר פרטי, וערך 'חופש הביטוי' לא גובר על ערך חיי אדם.
וע"כ הודעות קונספירציה העלולות לגרום אפילו בספק קל למישהו סכנה, אינן קבילות כאן.
בתקווה להבנה!
על טענות שמבוססות על השערות פורחות באוויר בלי מקור מוסמך אין אפשרות להתווכח (החיסון גורם ל- X, Y, ו- Z. יש מידע מבוסס שמראה על סיבה ותוצאה באופן עקבי?)
אתה חוזר בדיוק על אותם דברים שכתבת לפני 100 הודעות... ומתעלם מתגובות קודמות:וכל זה, רק כדי שנבין ונדע שאף צד וקהילה באשר הם, אינם טיפשים וחסרי אחריות ממש. כפי איך שזה מצטייר אצל חלק...
כנ"ל על מי שמאמין באופן עיוור לפרסום של חברה מסחרית... בשביל מה הבאתם לכאן את הפרסומת של סולגאר?! מה באתם להגיד?מי שמחליט על פי סיפורים, או ששומע בקולו של רופא בודד ולא מוכר, לא עושה מעשה טיפשי וחסר אחריות?
למרות שכבר כתבתי:רק שמי שרוצה יותר לדעת, שיקרא וילמד על הנושא. אבל לימוד ממקורות מהימנים.
רפואה לומדים במשך 7 שנים לפחות.
מי שלא מתאים לו ללמוד 7 שנים, שומע בעצת הרופאים וארגוני הרפואה.
הבן שלי קיבל חיסון וטיפות לפוליו, ולא אמרו לי להזהר מכלום,נ.ב חיסנתי את הבן שלי לפני קרוב לחודשיים ואמרו לי שמביאים לו את המוחלש (לכן הייתי צריכה לשים את הטיטולים שלו בשקיות-ויש לציין שהקפדתי על זה) אבל למה כבר אז הביאו לו מוחלש?- הבנתי שמביאים מוחלש רק כשיש התפרצות.
במשך כמה זמן?להזהר במגע עם היציאות. לשטוף ידיים כמו שצריך עם סבון ולשים את הטיטול בשקית
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: