דרוש מידע נגיף הפוליו

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני משיבה על מה שאני יודעת וחקרתי. את הנתון הזה באמת שכחתי לשאול.
את יודעת מה, אנבה לברר אצל המרואיין מהשבוע האחרון
ביררתי.
תשובת ד"ר בר ניר (מיקרוביולוג) :
אני לא יודע אם אי פעם בדקו את זה.

בקיצור, אני לא יודע.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
שכל ישר , מניחה שגם קראתי את זה בעבר, זה הכי הגיוני בעיניי וגם בנשמתי, העובר שלי נוצר מחלבי ומדמי, איך לא יקבל את הנוגדנים שלי?
כתבתי "להבנתי",
מוזמן להביא מקור הפוך.
הפרסומים שאני מכיר הם בנוגע לאם שחלתה או חוסנה בתקופת ההריון, שאז ידוע שהנוגדנים עוברים לעובר.
אני שואל לגבי אם שחוסנה שנים קודם לכן, כמו במקרה של פוליו.
הדם של האם לא 'מחובר' בשום אופן לדם של העובר, כידוע.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
הפרסומים שאני מכיר הם בנוגע לאם שחלתה או חוסנה בתקופת ההריון, שאז ידוע שהנוגדנים עוברים לעובר.
הדם לא מחובר (ולכן תאי זיכרון לא עוברים, וטוב שכך), אבל נוגדנים יכולים לעבור.
העניין הוא שאם עברו הרבה שנים מהחיסון, הרמה שלהם יורדת מאד, ולא עוברים הרבה נוגדנים.

אסתי 15

משתמש מקצוען

נוגדנים של חיסוני השגרה נותרים בדם האם, ועליהם כבר כתבתי
במהלך השליש השלישי של ההיריון נוגדנים עוברים מהאם לגוף העובר דרך השלייה. חלק מהנוגדנים המתקבלים מהאם יעילים לזמן ממושך, וחלק לזמן קצר.

וכבר הסבירה @חוחית

את צודקת, הנוגדנים האלו נקראים נודגני IGG
  • IgG: נוגדנים המופרשים על ידי תאי B במהלך תגובה חיסונית נגד אנטיגן מוּכּר (למשל בעקבות חיסון או חשיפה קודמת לאנטיגן). זהו סוג הנוגדן בעל התגובה החיסונית היעילה ביותר. נוגדני IgG הם הנפוצים ביותר בדם (כ-80% מכלל הנוגדנים) וזמן החיים שלהם הוא הארוך ביותר (זמן מחצית החיים שלהם בפלזמה מוערך בכחודש). קיימים ארבעה תת-סוגים: IgG1 עד IgG4. נוגדני IgG הם היחידים שמסוגלים לעבור דרך השליה, מן האם אל העובר, ובכך להקנות לעובר הגנה חיסונית כבר בשבועות הראשונים לחייו.
  • מקור:https://www.hamichlol.org.il/נוגדן

קצרה

משתמש מקצוען
מקור בבקשה.

מסתמכים כנראה על זה שהפוליו לא מסתובב +נוגדנים מדם האם מההריון
לכל תינוק יש נוגדנים מדם אמו ברמה מסויימת
אם הפוליו יחזור להסתובב - כנראה שנשמע כמו בשעלת על חיסון בוסטר לאמהות
לא יצטרכו בשביל זה להוסיף מנת חיסון לילדים . אם יש צורך - יש את האמא.

קצרה

משתמש מקצוען
דווקא לא מיותרת. אולי תזכיר לנו מתי בפעם האחרונה שמעת על מישהו שחולה בפוליו חוץ מעכשיו, כי לא זכור לי מישהו כזה...

כי 98 אחוז מהאוכלוסיה מחוסנת לפוליו כנדרש??
אחד המדהימים הוא ההסתמכות על הצלחת החיסון כהוכחה לאי חיוניות שלו.

כלומר: אם החיסון מצליח וכבר 25 שנה בזכותו אין משותקים כתוצאה מפוליו - אז זה הוכחה שלא צריך אותו..
אז זהו שנגיף הפוליו לא נכחד מעולם רק קשה לו יותר בזכות החיסון להתפשט במהירות.
לקח לו כמה שניםלהגיע ל"כיס" של לא מחוסנים (פחות מ-25.. לפני 25 שנה היו פחות "חוכמולוגים" ו"אינטליגנטים" שהאמינו שהמחלה מיגרה את עצמה במקביל לחיסון בלי קשר לחיסון - וכולם חיסנו)
אבל כשהוא מגיע ל"כיס" של לא מחוסנים - אז התוצאות לא נעימות.

ו.. יש תורים בטיפת חלב לפתוח תיקים ולחסן.
פשוט איכשהו במציאות מתברר שהנגיף לא נעלם סתם ככה ...
והטענה החוזרת על עצמה של מתי בפעם האחרונה שמעת - מתמוססת בעיניים מול המציאות שהוכיחה - לא שמעת כי כמעט כולם מתחסנים... לא כי הנגיף נעלם מעצמו ולא כי הוא כבר לא יכול לגרום לשיתוק.
חבל שילדה קטנה היתה צריכה לסבול כדי שהמציאות מול הטענה השקרית תופרך ככה.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אם הפוליו יחזור להסתובב - כנראה שנשמע כמו בשעלת על חיסון בוסטר לאמהות
לא יצטרכו בשביל זה להוסיף מנת חיסון לילדים . אם יש צורך - יש את האמא.
לצערי לא בטוח שזה יספיק. מתן נוגדנים יעיל הרבה יותר כנגד חיידקים, כמו שעלת, מאשר כנגד וירוסים, כמו פוליו.

תודה על החיים

משתמש צעיר
לא הבנתי, למה קוראים לזה שיתוק ילדים? אם יש מבוגר שלא מחוסן הוא יכול להידבק? ואם הוא כן מחוסן מאז שהיה ילד זה משפיע?
וגם מאיפה הילדה נדבקה פתאום?
נ.ב חיסנתי את הבן שלי לפני קרוב לחודשיים ואמרו לי שמביאים לו את המוחלש (לכן הייתי צריכה לשים את הטיטולים שלו בשקיות-ויש לציין שהקפדתי על זה) אבל למה כבר אז הביאו לו מוחלש?- הבנתי שמביאים מוחלש רק כשיש התפרצות.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
לא הבנתי, למה קוראים לזה שיתוק ילדים? אם יש מבוגר שלא מחוסן הוא יכול להידבק? ואם הוא כן מחוסן מאז שהיה ילד זה משפיע?
כי לפני החיסונים הנגיף היה כ"כ נפוץ וכ"כ מדבק שכמעט כולם נדבקו ממנו בילדות (גם אם היו ללא תסמינים), אז כמבוגרים הם כבר היו מחוסנים.
וגם מאיפה הילדה נדבקה פתאום?
הנגיף לא נעלם. מדי פעם מוצאים דגימות שלו בביוב. שמעתי שמועה שעכשיו זו מוטציה שעבר הנגיף המוחלש, אבל אין לי מושג אם השמועה מבוססת.
אבל למה כבר אז הביאו לו מוחלש?- הבנתי שמביאים מוחלש רק כשיש התפרצות.
בעבר הפסיקו לתת את המוחלש כשגרה, עד שלפני 9 שנים גילו את הנגיף בביוב בדרום, ומאז התחילו לחסן את כולם גם במוחלש.

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
שימו לב!

יחד עם ערכים של שמירה על כבוד המשתמשים, דעתם השונה, וקבלת האחר,
חשוב להבהיר שאתר פרוג הינו אתר פרטי, וערך 'חופש הביטוי' לא גובר על ערך חיי אדם.
וע"כ הודעות קונספירציה העלולות לגרום אפילו בספק קל למישהו סכנה, אינן קבילות כאן.

בתקווה להבנה!

חיים V

משתמש מקצוען
שימו לב!

וע"כ הודעות קונספירציה העלולות לגרום אפילו בספק קל למישהו סכנה, אינן קבילות כאן.

בתקווה להבנה!
דברים נכונים מאוד.
לשני הצדדים. בשווה.
זה מה שציינתי באחת מהודעותיי לעיל. שזה לא נושא לוויכוח ודיון.
כי לכל צד וצד יש מה לומר בוודאי ממש.

רק שמי שרוצה יותר לדעת, שיקרא וילמד על הנושא. אבל לימוד ממקורות מהימנים.
וכל זה, רק כדי שנבין ונדע שאף צד וקהילה באשר הם, אינם טיפשים וחסרי אחריות ממש. כפי איך שזה מצטייר אצל חלק...

"הוי דן את כל האדם לכף זכות". ו"בצדק תשפוט עמיתך".

נערך לאחרונה ב:

חיים V

משתמש מקצוען
שימו לב!

בתקווה להבנה!
באמת יישר כוח על כך שאתם שמים את ערך חיי האדם בתור המקום הראשון לפני הכל. לפני כל הכללים שבאתר.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
@אלעזר 1
כדי להחכים יותר, אפשר קישורים לתשובות על דברי המתנגדים?
תודה רבה!
על טענות שמבוססות על השערות פורחות באוויר בלי מקור מוסמך אין אפשרות להתווכח (החיסון גורם ל- X, Y, ו- Z. יש מידע מבוסס שמראה על סיבה ותוצאה באופן עקבי?)
על טענות שמכילות מידע מוסמך כביכול - הבאתי למעלה קישורים.

אסתי 15

משתמש מקצוען
וכל זה, רק כדי שנבין ונדע שאף צד וקהילה באשר הם, אינם טיפשים וחסרי אחריות ממש. כפי איך שזה מצטייר אצל חלק...
אתה חוזר בדיוק על אותם דברים שכתבת לפני 100 הודעות... ומתעלם מתגובות קודמות:
מי שמחליט על פי סיפורים, או ששומע בקולו של רופא בודד ולא מוכר, לא עושה מעשה טיפשי וחסר אחריות?
כנ"ל על מי שמאמין באופן עיוור לפרסום של חברה מסחרית... בשביל מה הבאתם לכאן את הפרסומת של סולגאר?! מה באתם להגיד?

וכאן שוב אתה חוזר על אותם דברים ומתעלם מתגובה קודמת:
רק שמי שרוצה יותר לדעת, שיקרא וילמד על הנושא. אבל לימוד ממקורות מהימנים.
למרות שכבר כתבתי:
רפואה לומדים במשך 7 שנים לפחות.
מי שלא מתאים לו ללמוד 7 שנים, שומע בעצת הרופאים וארגוני הרפואה.

אילה ר.

משתמש פעיל
וחזרה לנושא האשכול-
נ.ב חיסנתי את הבן שלי לפני קרוב לחודשיים ואמרו לי שמביאים לו את המוחלש (לכן הייתי צריכה לשים את הטיטולים שלו בשקיות-ויש לציין שהקפדתי על זה) אבל למה כבר אז הביאו לו מוחלש?- הבנתי שמביאים מוחלש רק כשיש התפרצות.
הבן שלי קיבל חיסון וטיפות לפוליו, ולא אמרו לי להזהר מכלום,
מה ההוראות?

בשלווה

משתמש רשום
לגבי המבצע שנערך כעת
1. עד איזה גיל יש את הצורך והמלצה לקבל מנת דחף?
2. למשך כמה זמן תקפה מנת הדחף?
3. לגבי גדולים, בני 20 - 30 יש עניין להתחסן בכל זאת? (הם נחשבים למוגנים עקב חיסון הילדות? או המחלה לא פוגעת בגיל כזה?).
תודה רבה לעונים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה