דרוש מידע נגיף הפוליו

מצב
הנושא נעול.

רחלי זכאי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למה לא היו כאן חולי פוליו? איך נעלמו הנגיפים הפראים כמעט מכל העולם (למעט מלווי ואפגניסטן)?
שאלתי מתי שמעתם על חולי פוליו????????
שאלה פשוטה למדי...
יש הרבה סיבות לשיתוק, לא נמנה אותם כאן ולא נפרטם כי לא חסר
 

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
מה המניע של מתנגדי החיסונים:


לאור הצלחת החיסונים במיגור מחלות קשות, החשש מהמחלות פינה מקומו לחשש מפני תופעות הלוואי והסכנות הקשורות לכאורה לחיסונים עצמם.[12] דוגמה לכך היא האמונה כי חיסונים עלולים לגרום לאוטיזם על אף ראיות אמפיריות[13] המראות את ההפך. כמו כן ישנן טענות נפוצות כנגד חיסונים, שעולות לעיתים קרובות בשיח של מתנגדי החיסונים[14]. כל אחת מהטענות האלה הוכחה כשגויה[15] בגלל מגוון סיבות וכשלים.

כיום ההחלטה ההורית שלא לחסן את ילדיהם, או לחסנם בדרך שונה מהמקובל נובעת מתפיסת עולם אידאולוגית. ההתנגדות מבוססת על עמדות, ערכים ואמונות אישיות של ההורים. במחקר שנערך על חיסון HPV נמצא כי גם כאשר נשלל רכיב כלכלי (החיסון ניתן בחינם), הורים מבוססים יותר נטו לחסן יותר את ילדם. דבר המראה כי ההחלטה לא לחסן לא נובעת בהכרח משיקולים כלכליים אלא מתוך תפיסת עולמם ומערכת האמונות שלהם.[16]

שתי קבוצות עיקריות המטיפות נגד חיסונים הן קבוצות רפורמיסטיות ורדיקאליות. הרפורמיסטים הם הורים, להם ילד חולה שנפגע לטענתם מהחיסונים, הדורשים פיצוי וטיפול במצבם. הרדיקאלים מתעניינים ברפואה אלטרנטיבית והומיאופתית, מתנגדים לניסויים בבעלי חיים, ולכלל החיסונים. חלקם בעלי אינטרס כלכלי (גלוי או סמוי), והם נוקטים בשיטות הפחדה נגד החיסונים וערעור הביטחון במערכת הביו-רפואית.[17]

מידע אליו ההורים חשופים ניתן למצוא בעיקר דרך אמצעי תקשורת ההמוניים והוא כולל מידע רב השולל ביצוע חיסונים. מידע זה מבוסס בחלקו על שמועות, חוויות אישיות ומסרים המעוררים רגשות. תפיסת העולם הכוללת מגוון סיבות הבונות אחת את השנייה ומשולבות זו בזו; (1) סיבות דתיות - התנגדות לחיסון כיוון שאינו טבעי, מוסרי או לא תואם את רצון האל. (2) סיבות פילוסופיות ואידאולוגיות הכוללות "חזרה לטבע" וכוללות אמונה ברפואה משלימה, שיטות ריפוי טבעיות והתחסנות טבעית.[18] התייחסות ל"הורות הטובה", לפיה ההורה עורך תהליך קבלת החלטות מושכל, תוך חיפוש מידע. התייחסות לילד כמקור להעצמה אישית ויכולת לקבל את האחריות על נפשו וגופו.[19] (3) סיבות מוסריות הנובעות מההתנגדות לניסויים בבעלי חיים וניצול משאבים ואוכלוסיות חלשות. (4) "חסינות העדר" - קונפליקט בין טובת הפרט לטובת הכלל. (5) חוסר אמון במערכת הרפואית הממסדית שמקורו בחוסר בהסברים על חיסונים ותפיסת המידע הרפואי הזמין כחסר ולא אמין[12] (תאוריות קונספירציה של הסתרת מידע על תופעות לוואי וחוסר אמון בבטיחות החיסונים). מנגד, יועצי הרפואה הבלתי קונבנציונלית משקיעים זמן רב יותר בהסברים ומספקים מידע תוך שימוש בשפה פסאודו-רפואית ולכן נתפסים כאמינים. דבר זה גורם להורים להתעלם מכך שהמידע אינו מהימן או מדעי.[20] (6) הסתמכות על מיעוט קטן מאוד של רופאים שמעלים ספקות לגבי יעלות החיסונים או הסכנה שבהם.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
כי בישראל רובה של האוכלוסיה מתחסנת ולכן אין הדבקה
רק בגלל לא מחוסנים יש התפרצויות כאלה
פעם זה פוליו ופעם זה חצבת
אבל העיקרון הוא אותו דבר
הם מתפשטים רק דרך לא מחוסנים
אני יודעת. התכוונתי להסביר למה היום לא שומעים על הפוליו
 

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
וכעת קבלו את השקר הגדול ביותר:

יוצרי המסמך מנסים ליצור רושם כביכול ישנם מקורות מוסמכים רבים המתנגדים לחיסון:
1647119869385.png


אלא שעיון קצר בשני האתרים מגלה כי הם מבוססים על מקור המידע הראשון - ד"ר ריצ'רד הלבורסן.

זה הרגע שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו: טוב, עבדו עלינו, אבל אולי ד"ר ריצ'רד הלבורסן צודק?

נתקדם שלב נוסף ונגלה כי טענותיו של ד"ר ריצ'רד הלבורסן הופרכו בבדיקות מעבדה, מה שלא מנע ממנו להמשיך ולהפיץ את שקריו:


מסקנה: בעוד שכל החיסונים מבוססים במחקרים רבים, מתנגדי החיסונים מסתמכים על מקורות כוזבים תוך יצירת תעמולת שווא של קונצנזוס רפואי המתנגד לחיסונים.
 

malmala

משתמש מקצוען
שאלתי מתי שמעתם על חולי פוליו????????
שאלה פשוטה למדי...
שאלה מאד פשוטה, ותשובתה פשוטה גם כן.
אין פוליו כי הציבור מחוסן.
יש מדינות באפריקה שאין שם חיסונים ויש פוליו ועוד כל מיני מחלות שילדים מתים מהם מידי יום.
אמתי לאחרונה שמעת על אבעבועות רוח? או אדמת?
גם לא שומעים, כי מחוסנים, אבל כשלא היה חיסונים היו עונות שלמות של ילדים שהסתובבו עם אבעבועות...
 

אסתי 15

משתמש מקצוען
מה עם כלל התינוקות שזה עתה נולדו, ועדיין לא הגיע זמנם להתחסן?
להבנתי, הם מחוסנים מרחם אמם
(אפילו אם הם לא יונקים)

תודה רבה ל @אלעזר 1 !
שלא מתייאש ולא מתעצל ומשקיע במענה מקצועי סבלני ומכובד בכל אחד מהאשכולות הכל כך מתסכלים האלו...
 

אסתי 15

משתמש מקצוען
וכן עד איזה גיל
מניחה (ובטח גם את זה קראתי פעם) שהנושא הזה נחקר לעומק והוא אחד מהגורמים להחלטה באיזה גיל נותנים את המנה הראשונה של כל חיסון.
אני לא גורם רפואי משום כיוון, ואת דווקא עיתונאית, אז הייתי מצפה ממך להשיב :)
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
מניחה (ובטח גם את זה קראתי פעם) שהנושא הזה נחקר לעומק והוא אחד מהגורמים להחלטה באיזה גיל נותנים את המנה הראשונה של כל חיסון.
אני לא גורם רפואי משום כיוון, ואת דווקא עיתונאית, אז הייתי מצפה ממך להשיב :)
את צודקת, הנוגדנים האלו נקראים נודגני IGG
  • IgG: נוגדנים המופרשים על ידי תאי B במהלך תגובה חיסונית נגד אנטיגן מוּכּר (למשל בעקבות חיסון או חשיפה קודמת לאנטיגן). זהו סוג הנוגדן בעל התגובה החיסונית היעילה ביותר. נוגדני IgG הם הנפוצים ביותר בדם (כ-80% מכלל הנוגדנים) וזמן החיים שלהם הוא הארוך ביותר (זמן מחצית החיים שלהם בפלזמה מוערך בכחודש). קיימים ארבעה תת-סוגים: IgG1 עד IgG4. נוגדני IgG הם היחידים שמסוגלים לעבור דרך השליה, מן האם אל העובר, ובכך להקנות לעובר הגנה חיסונית כבר בשבועות הראשונים לחייו.
  • מקור:https://www.hamichlol.org.il/נוגדן
 

אסתי 15

משתמש מקצוען
מקור בבקשה.

וכן עד איזה גיל
יאלה, קחו עוד אחד חוץ מזה שהביאה @חוחית


במהלך השליש השלישי של ההיריון נוגדנים עוברים מהאם לגוף העובר דרך השלייה. חלק מהנוגדנים המתקבלים מהאם יעילים לזמן ממושך, וחלק לזמן קצר. תאי הזיכרון, שיכולים להמשיך לייצר נוגדנים, לא עוברים מהאם לעובר, ולכן אחרי שהנוגדנים שהתקבלו מהאם מתפרקים, התינוק נותר ללא הגנה בפני אותם מחוללי מחלה.

חיסון תינוקות:​

קביעת לוח החיסונים מתבצעת תוך התחשבות בזמן המוקדם ביותר בו החיסון יכול להועיל לתינוק ולייצר זיכרון חיסוני. למשל, החיסון נגד צהבת B יכול ליצור תגובה חיסונית מועילה גם כאשר הוא ניתן ביום הלידה. החיסון ניתן בשלוש מנות עד גיל חצי שנה, ויכול להחזיק מעמד שנים רבות, ללא שום מנת דחף מעבר לגיל שנה. יש חיסונים שמועילים רק אם הם ניתנים החל מגיל 8-6 שבועות, ויש חיסונים שמועילים למתחסן רק מגיל שנה.
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
דווקא לא מיותרת. אולי תזכיר לנו מתי בפעם האחרונה שמעת על מישהו שחולה בפוליו חוץ מעכשיו, כי לא זכור לי מישהו כזה...
מכירה באופן אישי.
אזור גיל ה70.
 

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מכירה זוג חולי פוליו בני 70.
משותקים בפלג גופם התחתון.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מניחה (ובטח גם את זה קראתי פעם) שהנושא הזה נחקר לעומק והוא אחד מהגורמים להחלטה באיזה גיל נותנים את המנה הראשונה של כל חיסון.
אני לא גורם רפואי משום כיוון, ואת דווקא עיתונאית, אז הייתי מצפה ממך להשיב :)
אני משיבה על מה שאני יודעת וחקרתי. את הנתון הזה באמת שכחתי לשאול.
את יודעת מה, אנבה לברר אצל המרואיין מהשבוע האחרון
 

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
שכל ישר , מניחה שגם קראתי את זה בעבר, זה הכי הגיוני בעיניי וגם בנשמתי, העובר שלי נוצר מחלבי ומדמי, איך לא יקבל את הנוגדנים שלי?
כתבתי "להבנתי",
מוזמן להביא מקור הפוך.
זה נכון שנוגדנים עוברים מהאם לעובר, אבל אי אפשר לבנות על זה שזה מספיק, משתי סיבות-

א. כמות הנוגדנים בדמה של האם נמוכה, גם כמות הנוגדנים שתעבור לעובר נמוכה. בכל חיסון ישנה ירידה בכמות הנוגדנים לאחר שעובר זמן מהחיסון (גם אם לא ל-0), ומה שנשאר זה הזיכרון החיסוני שמתבטא בתאים שיוכלו להגיב במהירות, כולל לייצר כמות גדולה של נוגדנים בזמן קצר אם תהיה חשיפה לגורם המחלה.
זאת הסיבה שנותנים לנשים לפני לידה מנת דחף של חיסון שעלת. לא בגלל שחוששים שהן לא מוגנות (אחרת לא היו נותנים את זה שוב ושוב לנשים שיולדות שנה אחרי שנה), אלא כדי להעלות את רמת הנוגדנים בדם שלהן, וכך יעברו מספיק נוגדנים לעובר.

ב. הזיכרון החיסוני לא מתבטא רק בנוגדנים, אלא גם בתאים שמגיבים במהירות, ואלו לא עוברים לעובר. יתרה מזאת- בחיידקים כמו שעלת הנוגדנים לבד יכולים לעשות עבודה יפה, אבל בווירוסים כמו פוליו עיקר התגובה החיסונית היא ע"י תאים ולא ע"י נוגדנים, כך שזה שיש לתינוק נוגדנים מאמו זה לא מספיק. (אם כי זה וודאי עדיף מכלום, כי גם נגד ווירוסים לנוגדנים יש תרומה)

הסיבה לזה שלא מחסנים תינוקות מיד עם היוולדם בכל החיסונים היא כמו שכתבה @אסתי 15 . היו שמחים לעשות את זה, אבל זה פשוט לא יעזור.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה