דרוש מידע נגיף הפוליו

מצב
הנושא נעול.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני כבר יומיים מנסה בלי סוף להשיג את טיפת חלב בטלפון
אין לי אפשרות לצאת מהעבודה להוציא ילדים מהגן בשביל ספק...
אין אין אין מענה!!
מה עושים?
תנסי באתר של משרד הבריאות לקבוע תור
או *5400
או להגיע פיזית ולבקש תור מעכשיו לעכשיו

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
לעניות דעתי צריך לבוא בתלונות להורים שהזניחו את החיסונים לתקופה ארוכה, ועכשיו בבת אחת מעמיסים על המערכת באופן לא הגיוני, זה לא פשוט לתגבר כח אדם תוך יומיים.
אני מאמינה שיינתן מענה בימים הקרובים, אם אכן יהיה צורך.
עברנו כולנו חורף מאוד קשה.
דילגנו משפעת לקורונה, מוירוס בבטן לנזלת ללא הפסקה.
העומס לא בהכרח מהזנחה.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לעניות דעתי צריך לבוא בתלונות להורים שהזניחו את החיסונים לתקופה ארוכה, ועכשיו בבת אחת מעמיסים על המערכת באופן לא הגיוני, זה לא פשוט לתגבר כח אדם תוך יומיים.
אני מאמינה שיינתן מענה בימים הקרובים, אם אכן יהיה צורך.
אישית, הבת שלי מחוסנת, ויש לנו תור כבר מלפני חצי שנה לעוד שבועיים.
דווקא מהמקום שלא קשור אלי אני רוצה להזכיר את הקורונה שסגרה את המרפאות, את מחלות החורף שחגגו כאן ולא אפשרו לחסן ילדים, ועוד.
ומהמקום שכן קשור אלי: אמא ל- 2 משתדלת לתזמן תורים לשני הילדים, כדי לחסוך זמן. אז התור של הבת שלי מגיע רק עוד שבועיים (חוסנה בגיל שנה, והחיסון הבא האו בגיל שנה וחצי). בינתיים בחסדי שמים זכינו למתנה נוספת. ביקשתי להוסיף תור ברצף - וקיבלתי.
ועכשיו לדילמה: האם לרוץ הרגע לחסן ילד בן חודשיים וחצי, משום שאינו מחוסן כלל לפוליו, ואחותו בגן (עם ילדות ממא"ש, שבמי שופכין נדגם הנגיף) או שאפשר לחכות עוד שבועיים?? ונגיד שאני רוצה תור מידי - יש אפשרות??
לא תמיד זו הזנחה, כאמור, ונתתי לך דוגמא עכשווית מהסיטואציה שבה אני נמצאת...

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בזכות האשכול הזה הזמנתי באתר של משרד הבריאות תור לבן השנתיים לחיסון .

חבל על הזמן שלכם בטלפונים !!

כנסו לאתר משרד הבריאות בחרו את התחנה שאתם מטופלים בה והזמינו תור בזמן שנוח לכם!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
גם אצלי לתינוק אסור לקבל חי מוחלש כי הוא מדוכא חיסון
זה הלחיץ אותי, האם הוא מוגן מפני פוליו?
נראה שאת מבינה בעניין
הוא מוגן.
את לא צריכה לדאוג
זה לא שהוא לא מוגן
והסיבה העיקרית שנותנים את הטיפות היא בעיקר הגנה על כאלו שלא יכולים להתחסן, על הדרך מרוויחים קצת דחף

חיים V

משתמש מקצוען
תפסיקו להקשיב למשוגעים שלא מחסנים שיתבישו להם, לא מקנאה בהם, לוקחים אחריות על חולי ככ קשה של ילדים קטנים, פשוט בושה!
כתוב במפורש בכל אתרי החדשות שהילד שחלה בפוליו הוא בן למתנגדי חיסונים, איך איך לוקחים כזו אחריות??
כאשר אסור ולא יכולים לחסן - מי לוקח את האחריות? מי שאמר לו לצאת מהבית?
כנראה שלכל שאלה יש תשובה מסוימת רק השאלה היא עד כמה היא נכונה. לא שאין תשובה לשאלות הללו.

אף אחד לא עושה מעשה טיפשי. כלום עושים מתוך אחריות ושיקולים כאלו ואחרים. כי גם לחסן זה אחריות מסוימת. ויש שנעשו נכים לאחר שקיבלו חיסון נגד פוליו.

אני לא מביע עמדה אלא לומר שכדאי ללמוד ולהבין יותר את הנושא - למה לקבל החלטה שכן או שלא וכו'.

• תודה
Reactions: GRN

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
כנראה שלכל שאלה יש תשובה מסוימת רק השאלה היא עד כמה היא נכונה. לא שאין תשובה לשאלות הללו.

אף אחד לא עושה מעשה טיפשי. כלום עושים מתוך אחריות ושיקולים כאלו ואחרים. כי גם לחסן זה אחריות מסוימת. ויש שנעשו נכים לאחר שקיבלו חיסון נגד פוליו.

אני לא מביע עמדה אלא לומר שכדאי ללמוד ולהבין יותר את הנושא - למה לקבל החלטה שכן או שלא וכו'.
מותר לדעת כמה מתוך מתנגדי החיסונים הם אכן כאלו ש'אסור ולא יכולים להתחסן' ?
יש רושם ברור שאין קשר מספרי בין השניים.

אסתי 15

משתמש מקצוען
מי שמחליט על פי סיפורים, או ששומע בקולו של רופא בודד ולא מוכר, לא עושה מעשה טיפשי וחסר אחריות?

רפואה לומדים במשך 7 שנים לפחות.
מי שלא מתאים לו ללמוד 7 שנים, שומע בעצת הרופאים וארגוני הרפואה.

malka1

משתמש פעיל

מי שבאמת מסוכן לו להתחסן בחיסון הנ"ל מסיבות רפואיות כאלו ואחרות מצטערת אבל לא טיפש גדול להיות "מתנגד חיסונים" ועוד בפומבי!! הוא היה מאוד רוצה לקחת את החיסון אבל יודע שהוא לצערו לא יכול, מי שמתנגד ועוד משכנע אחרים, הוא חסר אחריות לחלוטין סורי.

ChaiMordechaiBrecher

משתמש פעיל
ויש שנעשו נכים לאחר שקיבלו חיסון נגד פוליו.
מקור? שמות?
ראית אנשים עם סדים משנות ה 60 נכים כל חייהם מפוליו שהשתוללה אז? יש אלפים כאלה.
אשמח לקבל שם אחד של מישהו נכה כל החיים נסיבתית מחיסון פוליו (כלומר מייד אח"כ, לא שעבר תאונת דרכים 30 שנה אחרי החיסון ותולה את הנכות בחיסון פוליו)

ישתבח שמו

משתמש פעיל
יש ילד בן שנתיים ורבע שלא קיבל עדיין חיסון של גיל שנה ושנה וחצי. יש לי תור לעוד חודש. יש מה להלחץ? רופא ילדים אמר היום לחברה שלי שגם היא באותה בעיה שלכאורה הילד מחוסן אחרי שקיבל טיפות בגיל חודשיים ,4 חודשים וחצי שנה. מישהו יודע מה אומרים על כך בטיפות חלב?

קצרה

משתמש מקצוען
בזכות האשכול הזה הזמנתי באתר של משרד הבריאות תור לבן השנתיים לחיסון .

חבל על הזמן שלכם בטלפונים !!

כנסו לאתר משרד הבריאות בחרו את התחנה שאתם מטופלים בה והזמינו תור בזמן שנוח לכם!

עובד רק אם בביקור הקודם האחות "פתחה" בקשה לתור חדש ועדיין לא ניצלת את זה

קצרה

משתמש מקצוען
מקור? שמות?
ראית אנשים עם סדים משנות ה 60 נכים כל חייהם מפוליו שהשתוללה אז? יש אלפים כאלה.
אשמח לקבל שם אחד של מישהו נכה כל החיים נסיבתית מחיסון פוליו (כלומר מייד אח"כ, לא שעבר תאונת דרכים 30 שנה אחרי החיסון ותולה את הנכות בחיסון פוליו)

בואי נהיה הוגנים - לכל חיסון ייתכנו תופעות לוואי בנדירות מסויימת.
כמובן שלא ניתן שום חיסון שתופעת לוואי מסוכנת מופיעה אחריו בתדירות גבוהה...
מצד שני יש אי אילו סיכונים של אחד למיליארד לתופעת לוואי פחות פשוטה מחום כאב ואדמימות...

אז לחיסון פוליו מנגיף מוחלש OPV שניתן לפני שניתן חיסון מומת IPV יש סיכון של פחות מאחד למיליון של הופעת מחלה שיתוקית. ואם הוא ניתן כמו בארץ אחרי שניתן מומת זה הופך ל-1 מתוך 22 וחצי מיליארד

בכל מקרה כשיש מישהו שממש מכיר אישית כמה אנשים שנפגעו מתופעת לוואי של אחד ל22 וחצי מיליארד ועוד במדינה שיש בה 9 מיליון איש סך הכל - משקר ב-100 אחוז.

לכל דבר שאנחנו עושים בחיים יש סיכון מסוים - למרות זאת אנחנו אוכלים בוטנים עוברים את הכביש ולוקחים אקמול ונורופן...
אז היות והסיכון מפוליו גבוה משמעותית מהסיכון מהחיסון (1 למאה יקבל מחלה שיתוקית מיד ו-1 מכל 4 או 3 יפתח "פוסט פוליו" - מחלה שיתוקית לאחר כמה שנים) - השקלול הוא ברור שחייבים לקחת את החיסון.

קצרה

משתמש מקצוען
אדם חכם וישר

בנוגע לחכמה מי יבין וידע..
בהתחשב בכל הטענות השטותיות שהועלו עד כה בשמו תרשי לי לפקפק ב"חכמתו".
אבל אולי. אולי הוא חכם אם הוא מצליח לשווק לאנשים נבונים כמוך , שקרים ומעשיות ושאר דמיונות מוזרים עטופות במילים גבוהות
זה גם סוג של חכמה או ערמומיות.

בנוגע לישרות כבר בטוח לא - איפה גילוי נאות שמדןבר באדם שמשווק חיסונים "טבעיים" נגד מחלות למיניהם וללא כל פיקוח?!
בחיסון של משרד הבריאות לפחות בחוץ כתוב שיש בפנים חיסון לפוליו ולא לקורונה. בשלו - מנין לנו לדעת אולי יש שם חיסון קורונה "מסוכן" במינון פי 5 ??

נ.ב אגב אשמח לדעת על הנזקים הנוראיים והמוות שנגרמו מחיסון הקורונה. ואיש לא שמע וידע מלבד יודעי ח"ן. את יודעת אחרי הכל כבר לקחנו אני ומשפחתי כל כך הרבה מנות שנדע את חסדי הי"ת עלינו...

נערך לאחרונה ב:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לכל מי שרוצה לדעת על החיסונים
בואו נשאל שאלה פשוטה-
מה באמת גרם לפוליו לא להיות עד היום?
או כנגד איזה מענה אמיתי יש כן לנגיף ללא חיסון?
האם ההתעלמות מהחיסון אכן ממגרת את הנגיף?
ועוד ועוד

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

אסתי 15

משתמש מקצוען

קבצים מצורפים

• 2016870.pdf
    KB 892.4 · צפיות: 73
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה