דרוש מידע נגיף הפוליו

מצב
הנושא נעול.

lizi_g

משתמש פעיל
הי אין לי מושג על מה מתוכחים אבל אני מכירה בן אדם אישית שבציערותו קיבל חיסון לפוליו וזה היה עוד בהתחלה הגיע סטוק מקולקל והוא נהיה משותק לכל החיים עד היון הוא מקבל פיצויים והיום הוא כבר סבא ועדין נכה
אנחנו מחסנים אבל יש נקודה למחשבה
אין לך במקרה מישהו שאת מכירה שאכל גבינה מקולקלת או ביצה עם סלמונלה...
ואולי נחשוב גם שוב פעם עם לאכול גבינה או ביצים.
הודעות כעין אלו שכתבת מהנדסים תודעה שאולי לא להתחסן. כי את לא מתנגדת חיסונים במוצהר אלא מהנדסת בתת מודע של הקוראים את אי ההתחסנות.
את מודעת לזה שיכולה מישהי לקרוא את מה שכתבת ולא לחסן. והסבא לעתיד שהיום הוא תינוק מתוק וחמוד יהיה נכה בגלל שאמא שלו קראה תגובות כמו שכתבת.

The gardeners

משתמש פעיל
הי אין לי מושג על מה מתוכחים אבל אני מכירה בן אדם אישית שבציערותו קיבל חיסון לפוליו וזה היה עוד בהתחלה הגיע סטוק מקולקל והוא נהיה משותק לכל החיים עד היון הוא מקבל פיצויים והיום הוא כבר סבא ועדין נכה
ואני מאמינה שאם תבדקי - תגלי שהרבה יותר אנשים נפטרו / נשארו משותקים וכו' ממכונית שהתקלקל לה משהו.

כמו שכבר כתבו פה למעלה, בכל דבר יש סיכון מסוים.
גם מאוכל אפשר למות (חנק, אלרגיות וכדו')

צריכים רק לעשות שיקול של רווח מול הפסד (ניהול סיכונים, בעברית)

בוודאי שלא נגיד שמהיום מפסיקים לעבור כביש (כי אני מכירה מישהי שעברה את הכביש ומכונית העיפה אותה)
ונפסיק לאכול (כי שכנה של הסבתא נפטרה מסלמונלה שהיתה באוכל)
תחשבי אם להפסיק לחסן זה לא דומה.....

.h.p

עיצוב גרפי מושלם
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
באיזה גיל נותנים את החיסון?
גם בגילאי בית הספר?

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
סבתא שלי לקחה אופטלגין וקבלה אירוע מוחי חצי שעה אח"כ ונפטרה:(
לכן אני יפסיק לקחת אופטלגין??

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
מעניין למה זו נקודה למחשבה?
הרי אתם מציינים בפירוש שזה היה בתחילת הפיתוח וא"כ היום לאחר עשרות שנים מסתבר שהמוצר כבר תקין ובטוח לשימוש, לא?

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
האמת, רעיון טוב.
בטח אם האלטרנטיבות רלוונטיות (כמו פרצטמול).

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
אם כולם מחוסנים למה מי שלא מחוסן גורם נזק לסביבה? הרי החיסון אמור להגן עליו, לא?
(אני שואלת את זה לא בתור ציניות אלא מתוך חקירת הנושא)
כי יש כאלו שמחמת סיבות כאלו ואחרות אסור להם להתחסן
ואז מי שיכול להתחסן ולא מתחסן יפגע בהם
וכן, אני יודעת שיאמרו אבל בגללם אני צריכה להתחסן???
אז לא משכנעת אף אחד.
רק שאם זה היה במשפחה של אלו שמגיבים כך, הם היו מגיבים קצת אחרת ורוצים שהסביבה תתחסן כדי להגן על אלו שלא יכולים.
ויש הרבה מאוד שאסור להם לקבל חיסון פוליו באופן ספציפי, לא הם ולא בני משפחותיהם.
למרות שחל מהחיסון מותר להם זה לא מספיק להגן ממש.
לא רק.
אסור לשכוח שגם תינוקות "בריאים" למשפחות "בריאות" לא בהכרח נולדים מחוסנים, ובכל רגע נתון תמצאו בסביבכם שפע של ילודים שלא קיבלו אפילו מנה אחת - שגם היא לא מספיקה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה לא בחכמת גברים..
זה אשכול מאוד ארוך
לא יכולה להביא כאן את כל האשכול....
אבל רק את ההודעה הראשונה אצטט:
ומעשה שאני אישית הייתי עדה לו

שמעתי מכלי ראשון, בדוק שזה נכון

אם תקראו את העלון שמצורף לאופטלגין, תגלו בו תופעת לוואי נדירה שמתרחשת בממוצע 1/10,000

תופעות הלוואי העיקריות של אופטלגין (דיפירון, וי-דלגין): תגובה אלרגית חריפה (הלם אנפילקטי), ירידה בכדוריות הדם הלבנות ובטסיות הדם או דיכוי מח העצם (אגרנולוציטוזיס). תופעות אלה נדירות מאד מחד, אך עלולות לסכן חיים מאידך. הן עלולות להופיע בתוך שעה מרגע הנטילה, שעות רבות מאוחר יותר, אפילו אם לא היו כל תופעות לוואי בנטילות קודמות של אופטלגין (דיפירון, וי-דלגין)

נדיר: דיפירון עלולה לגרום ללויקופניה (מיעוט תאי דם לבנים), טרומבוציטופניה- עליה בנטיה לדימומים או אגרנולוציטוזיס (פגיעה טוקסית בכדוריות דם לבנות). תגובה זו מתבטאת בעייפות או חולשה במשך 2-3 ימים ולאחר מכן חום וכאב גרון. עם הופעת אחד הסימנים הנ"ל, אחרי 1-2 ימים מתחילת נטילת התרופה, יש להפסיק מיד נטילת התרופה ולדווח לרופא המטפל.

לא שמתם לב לשורות האלו? אתם לא חריגים. אף אחד לא שם לב אליהם.
זו תופעת לוואי נדירה, אבל מתרחשת.
והיא עלולה לקרות לכל אחד שלוקח אופטלגין, גם מנה בודדות אם כי הסבירות לפתח תופעת לוואי כזו עולה כשלוקחים אופטלגין במשך מספר ימים. אבל היא עלולה לקרות גם כשלוקחים ממנה מנה אחת

למה אני כותבת את זה?
לעורר את המודעות לדבר.

ואיך אני יודעת מזה?
שמעתי מכלי ראשון ממישהו שחווה את תופעת הלוואי הזו בעצמו ואושפז בבית חולים בבידוד [כדי להגן עליו] למשך חמישה ימים.

ואיך עלו על זה?
בדיוק זה מה שבאתי לספר.

אם אתם לוקחים אופטלגין לשיכוך כאבים, ובמהלך הטיפול באופטלגין אתם מפתחים חום, או כאב גרון, או כאבים אחרים בחלל הפה, או צמרמורות, לכו לעשות ספירת דם.
אם אתם לוקחים אופטלגין לשיכוך כאב יחד עם אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת, למשל בשן, ובמהלך הטיפול אתם מפתחים חום או דלקת גרון- זו נורה אדומה.
לכו לעשות ספירת דם.
אם הכל תקין- תנשמו לרווחה.
אבל, אם תגלו שהספירה הלבנה צנחה, ה WBC בעצמם או בנוסף אליהם גם רכיבי כדוריות דם אחרים כמו נוטרופילים, פנו לחדר מיון בלי להתמהמה.
ואם הרופא לא נותן לכם הפניה, לכו בלעדיה.

מה שקרה לבעל המעשה שאיתו שוחחתי הוא שבבדיקת דם התגלה ש ה WBC [כדוריות הדם הלבנות] צנח ל 1.4 [כשהנורמה היא מ 6 בערך] ורמת הנוטרופילים שהם כדוריות הדם הלבנות שלוקחות את התפקיד העיקרי בלחימה מול זיהומים, צנחה ל 0.00 [כשהנורמה היא בערך 1.4 [באלפים]. מה שאומר שלא היתה לו שום הגנה בפני זיהומים וכל זיהום שהיה נדבק בו היה הופך אותו לז"ל, ר"ל.

אז לא, אני לא אומרת שצרך להפסיק להשתמש באופטלגין, גם בבית חולים משתמשים בו, אבל חשוב להיות עם יד על הדופק וברגע שיש חשד ולו הקטן ביותר לכך שמשהו השתבש [למשל זיהום שמתפתח תחת טיפול אנטיביוטי, לרוב חיידק בגרון, כפי שנכתב לעיל], או חום שעולה אחרי טיפול באופטלגין במשך יום יומיים וכדומה. אל תזניחו. אל תגיעו למצב של סכנת חיים.

לא בכדי נאסר שיווק האופטלגין בארה"ב והוא הוצא מחוץ לחוק, וכך גם בחלק ממדינות אירופה.

אגב, באותו בית חולים שבו התאשפז המקרה הזה היה מקרה דומה לא מזמן של אישה שהסתבכה בעקבות כך עם זיהומים רציניים והיתה מאושפזת שלושה שבועות, כשחלק מהזמן היתה בין חיים למוות.

אין לי כוונה להלחיץ. באמת שלא.
רק להביא לתודעת הציבור שיש דבר כזה.
ואף אחד לא יכול לעולם לדעת שהוא לא יהיה זה שיפול לתופעת הלוואי הנדירה הזו.

אגב, המטולוג של קופת חולים שהפנה את האדם הנ"ל לבית חולים שאל דבר ראשון "לקחת אופטלגין בימים האחרונים?"
אז תדעו. זה קיים.
תשמרו על עצמכם ועל משפחותיכם.
טלו את האופטלגין באחריות. רצוי בשילוב עם תרופה משככת כאב אחרת ולא רק אופטלגין. כלומר אקמול ואופטלגין לסירוגין. ואם לקחתם ממנה יותר מיום אחד, הסיכוי לתופעת הלוואי הזו עולה, אז היו עירניים

אגב, אם כבר במשככי כאבים עסקינן, דעו כי נורופן חובה לקחת אחרי אוכל.
נורופן על קיבה ריקה עלול לגרום לדימום בקיבה. יש לא מעט מקרים כאלו.

לא כתבתי כאן את כל השתלשלות הסיפור הנ"ל [ומחדלים של מרפאות חירום, רופאים וכו'] , כדי לא להלאות. אבל שמעתי אותו לפרטיו מפי בעל המעשה והייתי עדה לאשפוז הזה.

באיחולים לבריאות איתנה תמיד

rabin

מנהל קהילת אוטומציה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
למצטרפים..
האשכול המעודכן מתחיל כאן .....

שולי איטח

משתמש מקצוען
כן.
אמור להיות.

יש כאלו שמקבלים טיפות פולו בשנות היסודי [אאל"ט, אבל אני לא ממש בטוחה כי אצלינו בבית לא מקבלים טיפות פוליו]

גם אצלי לתינוק אסור לקבל חי מוחלש כי הוא מדוכא חיסון
זה הלחיץ אותי, האם הוא מוגן מפני פוליו?
נראה שאת מבינה בעניין

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הלכתי היום בבוקר להשלים חיסון לילדה שלי
אין אחיות אין תורים וההיסטריה חוגגת
לא מבינה למה מלחיצים את הציבור אם אין להם אופציה לתת מענה?
החלטתם במשרד הבריאות שזה מסוכן?
קדימה תתגברו באחיות תפעילו מוקד חירום ותחסנו את כולם
למה להכניס להיסטריה כשאין מענה?
אני זוכרת כשהיה את בהלת הרוטה המתנסים היו מפוצצים באחיות שרק נבוא לחסן

אסתי 15

משתמש מקצוען
לעניות דעתי צריך לבוא בתלונות להורים שהזניחו את החיסונים לתקופה ארוכה, ועכשיו בבת אחת מעמיסים על המערכת באופן לא הגיוני, זה לא פשוט לתגבר כח אדם תוך יומיים.
אני מאמינה שיינתן מענה בימים הקרובים, אם אכן יהיה צורך.

מעגלת פינות

משתמש פעיל
אני כבר יומיים מנסה בלי סוף להשיג את טיפת חלב בטלפון
אין לי אפשרות לצאת מהעבודה להוציא ילדים מהגן בשביל ספק...
אין אין אין מענה!!
מה עושים?

קצרה

משתמש מקצוען

במקרה אופטלגין הוא דוגמה רעה
תרופה שעלולה לגרום להתמוטטות עד מוות ל"ע
וההמלצה היא תמיד שבפעמים הראשונות שמשתמשים בה להיות ליד אדם אחראי שיודע על הנטילה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה