מידע שימושי מתנה כספית לרב'ס בחיידר לפורים? כמה אתם נותנים?

מצב
הנושא נעול.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מה הזוי לתת או לקבל?
מה הזוי לא מגיע לרבה?
הכל עניין של סדרי עדיפויות
מי שבאמת רק קונה "מלבושי כבוד"
ורץ לכל חלוקה
ומלביש את ילדיו מינימום מבזאר שטראוס
אז שלא יתן....
אבל מי שלא,
אז שקודם ייתן על חינוך בניו קצת הכרת הטוב
ואחרי זה יקנה בגדים ב"בנים".
הרי רבה טוב שהילד צומח אצלו זה נצח לכל חיי הילד!
איך בכלל אפשר להשים במשקל 200 שקל ולהגיד הם שווים יותר!!!!!!!!!!!!
לפחות בתור סדר עדיפויות!
ושוב חשוב להדגיש!
אינני מדבר על כל אחד ומצבו הכלכלי שבאמת לא קל היום
אני רק אומר להשים את זה בראש הרשימה
לדעתי זה הכל עניין של שיווק ומניפולציות, יש במשך השנים עשרות אנשים סביבנו שאנחנו חייבים להם בלי סוף, כן גם דברים שהם חיי נצח.

למשל למה למשגיח בישיבה (גדולה) לא נותנים 4 ספרות, וכן לר''מ בכל שנה.
הרבה הורים בכלל לא שולחים משלוח מנות.

כל מה ששמדברים על כסף ו''כמה'' זה סתם אנשים שמרגישים ''מגיע לי'', או לחילופין מי שנוהג כך מהכרח (על חשבון רווחת בני משפחתו שמחוייב לדאוג לצרכיהם) מנסה להצדיק את מנהגו בק''נ טעמים

שוחר בינה

משתמש פעיל
אני חושבת שאין לך בנים.
כמעט 100%
כל אחד והמושגים והיכולות שלו,
אני גם מביאה לגננת זיכוי של 200 שח,
לא בקשתי הערות.
אלו היכולות שלי וזה מה שהורגלתי.
כל אחד שיביא כפי הבנתו ויכולותיו.
בהצלחה

לארג'

משתמש סופר מקצוען
מעניין שהמלמדים שנמצאים פה כל היום(בכמה אשכולות) ומשנרנרים כסף מהורים שאין להם
מה קורה? זה עבודת קודש או עבודה רגילה?
ודאי שהורים מוקירים טובה ונותנים,אבל עד לייצר תחרות...
אפאחד לא חייב כלום ומי שלא מתאים לו שילך למקצוע אחר בלי השכלה ונראה כמה ירוויח...

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
לא בקשתי הערות.
בהצלחה
אולי גם לך אין בנים?
להביא 1000 ש"ח במעטפה לרבה זה לא הגיוני

עד מתי

משתמש מקצוען
לא בקשתי הערות.
בהצלחה
אין בעיה
תביאי גם 10,000
אין צורך לנפנף בדברים שהם מעבר לנורמה שיוציאו את המיץ לאנשים שהתאמצו לתת את ה 100 ש"ח ואחרי ההודעה שלך ירגישו לא בנח
( וב"ה גם לי יש יכולת אבל אני שומרת את העודפים לתת בפורים מעטפה להורים שיחיו או לאח שנאנק תחת הלחם והחלב של היום יום, אבל באמת אין עניין להוציא עיניים גם בדבר כזה)

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
יופי שאת מביאה להורים ולא שנאנק,
לי אין אח שנאנק או הורים שצריכים,
אז אני מביאה גם לרבה, בעיני חשוב מאד,
את החלטת לשים במקום אחר, מצוין. זכותך.
לא זה הנושא,
הנושא הוא שאם את מביאה הרבה ויש לך יכולת- לא כ"כ יפה לנפנף בזה כאן,
רב האנשים כאן מתאמצים מאד מאד להביא את ה100- 200 שקל,
וכשהם קוראים כאלה הודעות - יוצא להם הטעם כי הם מרגישים בתחרות בלתי אפשרית,
לא חייבים לכתוב כקול גדול כשמביאים המון מעבר לנורמה ולהוציא לכולם את העיניים,
זה הכל.

עד מתי

משתמש מקצוען
יופי שאת מביאה להורים ולא שנאנק,
לי אין אח שנאנק או הורים שצריכים,
אז אני מביאה גם לרבה, בעיני חשוב מאד,
את החלטת לשים במקום אחר, מצוין. זכותך.
לא אמרתי לך לא להביא
רק לא לנפנף בזה כי אין מה לעשות אנחנו חיים בדור תחרותי
ואת לא היית רוצה שבגללך כמה משפחות יחנקו יותר בגלל שההוא מביא 1,000 אז 100 זה מגוחך.
אם הרעיון זה להכיר טובה תנו לכל אחד לתת כפי יכולתו בלי לגרום לו להוציא יותר בגלל חוסר נעימות והכרח
וכמו שאצל הקב"ה נדבת העני נחשבת לפעמים יותר מנדבת העשיר
אז גם הרבה צריך לדעת להעריך את ה 50 של המשפחה המועטת יכולת כמו ה 1,000 של דן גרטלר נניח

עד מתי

משתמש מקצוען
לא זה הנושא,
הנושא הוא שאם את מביאה הרבה ויש לך יכולת- לא כ"כ יפה לנפנף בזה כאן,
רב האנשים כאן מתאמצים מאד מאד להביא את ה100- 200 שקל,
וכשהם קוראים כאלה הודעות - יוצא להם הטעם כי הם מרגישים בתחרות בלתי אפשרית,
לא חייבים לכתוב כקול גדול כשמביאים המון מעבר לנורמה ולהוציא לכולם את העיניים,
זה הכל.
כתבנו ביחד אותו רעיון

שוחר בינה

משתמש פעיל
לא אמרתי לך לא להביא
רק לא לנפנף בזה כי אין מה לעשות אנחנו חיים בדור תחרותי
ואת לא היית רוצה שבגללך כמה משפחות יחנקו יותר בגלל שההוא מביא 1,000 אז 100 זה מגוחך.
אם הרעיון זה להכיר טובה תנו לכל אחד לתת כפי יכולתו בלי לגרום לו להוציא יותר בגלל חוסר נעימות והכרח
וכמו שאצל הקב"ה נדבת העני נחשבת לפעמים יותר מנדבת העשיר
אז גם הרבה צריך לדעת להעריך את ה 50 של המשפחה המועטת יכולת כמו ה 1,000 של דן גרטלר נניח
באזור שאני גרה זה ממש הנורמה 1000 שח
ויש כאלה שגם מביאים יתר

תשב"ר

משתמש פעיל
בס"ד

אינני מלמד (הייתי בעבר) וברצוני לומר שפורים זו הזדמנות של כולנו להעריך את העם הקדוש העושה מלאכת קודש נאמנה יום יום, (תזכרו בתקופת הקורונה בה למדתם עם בנכם במשך שעה אחת, איך זה היה וכמה חיכיתם שיחזור למסגרת)
בנים זה לא בנות - הן בלמידה - לימודי הקודש שהם נכס לילדים לכל שנותיהם בזה ובבא. הן בניהול כיתה וכל אב ואם יודעים וחשים את ההבדל.
ומלמדים אינם מורות - שוק המלמדים בניגוד לשוק המורות הולך ומדלדל עקב השחיקה, השכר הנמוך ביחס לשוק, וכואב הלב לראות מלמדים מוצלחים העוזבים את מלאכת הקודש לטובת מקצוע חול, כפיקוח בניה, קבלנות, אינסטלציה, ועוד עבודות עצמאיות, אך בהחלט בעבודות האחרות הם מצליחים יותר להביא את מחייתם בכבוד.

כמה תגובות לתגובות שונות:

תביאו לי מכל הורה חבילת צ'יטוס, אבל עם מכתב יפה שיש שם מילים היוצאות מהלב,
ואל תהיו עצלנים כפויי טובה.

אנחנו לא רודפי בצע ולא צריכים את הכסף,
אנחנו בסך הכל בני אדם שזקוקים לפעמים גם הם למילה טובה וחמה.
בדיוק כמו שאתם צריכים אותה.
מסכים עמך לגמרי, המילים החמות וההערכה הם כח ודלק לעתיד ולהמשך.

(סיפור שמעתי על ר' חיים בריסקר, היה יהודי שיצא לאסוף כסף במשך שלושה חודשים לחתן את שתי בנותיו, בדרכו חזרה לביתו איבד את הסכום שאסף - 300 רובל תבין ותקילין, בצר לו פנה לר' חיים ובכה על כך, ר' חיים פתח את מגירתו והחל לספור לו 300 רובל, היהודי שחש לא נעים לקבל את הכסף מר' חיים, אמר: רבי הכסף שהלך לטמיון ניחא, אך אני בוכה על כך שעבדתי כמשוגע במשך שלושה חודשים, מיד ר' חיים שלשל את הכסף בחזרה למגירתו נטל פיסת נייר עליו כתב: אינך משוגע על כך שעבדת 3 חודשים לריק, ואמר לו אם זה מה שרצית הרי בידך הסכמה ממני. כעת פרץ האיש בבכי ואמר לא לא אני צריך את הכסף לחתונה, וכמובן קיבל ...) ממילא

לא מכחיש שמלמדים בד"כ מצפים לצאת עם סכום כללי ביד, אך כמובן אינם הולכים לעשות חשבון ורישומים מי נתן ומה נתן וכל אחד כפי שנוהג מובן לגמרי, וכפי שכתבו פה הרבה ניקים כשהמלמד אינו מקבל כלום אינו עושה חשבונות לאף הורה ובדורינו באמת ידוע שקשה לכולם עם יוקר המחיה שכרי לימוד הגבוהים ועוד.

לציבור ההורים היקר,
אם לא תתנו כלום באמת לא יקרה כלום תרגישו בנח, אך הכל תלוי ביחס ובגישה שלכם כלפי המלמד במשך השנה, ישנם הורים שבאופיים הם מרגישים שהמלמד עובד אצלם באופן פרטי ומדברים אליו בגישה ניהולית בהכתבה, ואם חלילה קורא משהו בכיתה הם מתקשרים לחקור ולדרוש, ולשפוט את המלמד אף בעני בנם, או הורים לילדים מאתגרים שיודעים שהמלמד מוציא הרבה אנרגיות בלקדם את בנם לימודית התנהגותית וחברתית, כעת זו ההזדמנות שלכם בשבילכם!!!
ישנם הורים לילדים שנחת שהם בכיתה, וכל בקשה שמבקשים מהמלמד מתבקשת בנימוס ובמקום של כבוד והערכה, (בא לידי ביטוי: בדפי משוב שבועיים של דפי קשר ביחס ושימת לב לנעשה בכיתה, כשמבקשים בקשות לעבור מקום וכדו' מבקשים באופן מכובד, כשפוגשים את המלמד מתייחסים יפה,) הורים אלו אפילו אם צ'יטוס לא יתנו, הרי שלרבי יהיה מוטיבציה להשקיע בבנם וכמובן לא יערער אחריהם אם לא הביאו כלום בפורים.

כואב הלב לשמוע מלמדים שעושים מעצמם הרבה מעבר דברים שאינם מחויבים מצד ההנהלה, כמו המחשות יוצאי דופן, אירועים של סיומים וכדו' מושקעים, פעילויות חברתיות וכדו', והורים שרואים את התמונות בדפי קשר אינם מגיבים מלבד שירבוט המילה מצוין בכל שורה וחתימה.
מנתונים בשטח אין כמעט הורים שנותנים משוב למלמדים במשך השנה (בניגוד לגננות וכדו')
זה ההזדמנות, אף אחד לא חייב אבל כל אחד יראה היכן הוא במשך השנה ולפי זה יראה את הצורך שלו, בתכליס הילדים הם המורווחים שיהיה להם מלמד עם חשק להאהיב עליהם את התורה והמצוות ולעשות מעבר למה שמחויב עפ"י חוזה עבודתו.

אנחנו נותנים 1,000 שח לרבה
הגיוני ומכבד
כל הכבוד, ברור שזה מבטא הערכה יוצאת מן הכלל ויהיה לטובת בנכם. אינני מכיר את בנכם אך יתכן שאתם חוסכים בכך טיפולים רגשיים וכדו' בהשקעתכם במלמד. אם כי אל תשתפו הורים אחרים בכמה שאתם נותנים כדי לא לגרום להם לחלישות הדעת וכדו'.
היום המנהל של אחד החיידרים החשובים ברכסים השאיר הודעה בקו של ההורים -
תזכורת לא להביא מעטפות עם כסף.
הסביר בצורה מאוד יפה ומכובדת את העניין, וגם הדגיש בעיקר זה הברכה מלב אל לב עם הערכה לרב'ה על כל ההשקעה וכו'....
יפה בעיני.
מכיר מנהל ת"ת גדול בירושלים שביקש לשלוח מכתבים לבית התלמידים להפסיק את המנהג, ואחד מגדולי הדור טען לו שהדבר גובל בגזל מהמלמדים ואסור לו לשלוח.
לכל הרבעס החשובים תפסיקו לאכול לחם לא לכם יש כאן הורים אברכים שאין להם שקל מיותר ומרוויחים הרבה פחות ממכם קצת צניעות והתחשבות ואם אתם באמת בעלי מידות תוציאו הודעה להורים לא להביא כסף כלל יש לכם תלונות על המשכורות תלכו להנהלה זה לא קשור להורים
ואני מציע לכולם להרים את הכפפה בכל כיתה וכיתה להפסיק אם המנהג הרע הזה
באמת אל תביאי, מי שלא יכול זה מובן, אך אין מקום לאסור על מי שכן מעוניין להביא.
(נשמע מהדברים שאת טעונה כלפי המלמדים, ואין לך מספיק מקום מעריך ומכבד למלמדים, עדיף כמה שאפשר שילדיך לא יחושו זאת ע"מ שהם כן יעריכו ויקבלו מהמלמדים וכך יגדלו בתורה ויר"ש)
גם אני עובדת הוראה והאמן לי ששנים דמיינתי להגיע למשכורת כמו שלך ומאמינה שלא כמוני שרפת זמן וכסף על תעודות.
צורם לי מאוד! ואני בטוחה שלא רק לי מה 500 ש' זה הההההמון !
היום אני עובדת עם מגזר שונה כל כך שהשמחה שלי וההכרת טובה ותודה שלהם זה שהילדים מחונכים וההורים מתקשרים להתייעץ ולדבר גם אחרי מספר שנים שחינכתי
ולכיתה שלי אני כל הזמן אומרת שזה הנחת שלי שעוד כמה שנים אני אראה אותם עושים מעשים טובים ונהיים אנשים יותר טובים!
כן, אני שמחה לקבל מתנות אבל לא זה מה שמחייה אותי , מחיה אותי שתלמיד מביא לי מכתב מלא שגיאות כתיב ואומר לי תודה על....שהורה אומר לי תודה ששמת לב ל...

ואני הולכת לכתוב משפט שאולי יעצבן פה הרבה אבל תרשו לי , לא פלא שכך תלמודי התורה שלנו נראים !!!
עצוב לי ועצוב לי מאוד!
אשריכם שאתם מצליחים לחנך לערכים ולהיות אנשים טובים יותר, ובאמת מלאכת המורות גם קשה, אך אין מקום להשוואה כפי שנכתב בתחילת התגובה.
לגבי המשפט שלא מעצבן אלא מנותק מהמציאות:
ב"ה התלמודי תורה כיום נראים מצוין ועוד הרבה יותר מדורות קודמים, הלמידה מתבצעת כיום ביותר מקצועיות, ההמחשות התרבו, המלמדים יותר מקצועיים, הגישה יותר מכילה וסלחנית מבעבר. ויש עוד הרבה דברים שדורנו התברך בתלמודי תורה, ואין כאן המקום לדון בזה.

נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אל ירע לבבכם, אפילו חמש מאות שקל זה מאורע נדיר שרבה מקבל.
מאתיים זה וואו
הסכומים נעים בין כלום-חמישים-מאה.
וכמו שכתבו - הדבר הכי חשוב זה הפתק. כל הברכות שמורות ומתוייקות אצלינו.
ויש ברכות של משפחה אחת מעוטת אמצעים, שהאמא שם מיטיבת כתוב, ותענוג מיוחד לקרוא אותן - היא היתה שולחת די הרבה פתקים במהלך השנה, הכל שמור בארכיון ועושה טוב על הנשמה, יותר מכל שטר שלא צורף אליהן, כי הרגישו את הלב מאחוריהן. ואם גם אינכם מצטייני כתיבה, אל דאג - את הלב הזה מרגישים גם אצל מי שיכולת הניסוח שלו לא משהו, אבל לב תמיד מצליח לעבור בין השורות. המלמדים הולכים בדרכי הקב"ה, ליבכם בעי (:

ספרינגית

משתמש מקצוען
הזוי לטוב או לרע?
100 הגיוני בעיני
200- הזוי!
לדעתי משפחת אברכים שיש יותר מילד אחד ונותנים 200 לרב'ה זה הזוי
האמת זה כמו לקנות לילד נעליים ב-350 שקל
אם זה משפחה שחיה מעבר ליכולות שלה בעוד דברים אז אולי ראוי שגם במתנות..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה