דרוש מידע מתכנתת? יש מה ללמוד הנדסאית תוכנה בגיל 40, או שמאוחר מידי?

nc

משתמש סופר מקצוען
מבחינתי תחליפי את מייקרוסופוט בכל חברת הייטק בינלאומית שהשם שלה מוכר ויושבת בין תל אביב להרצליה.

ואני אישית לא דיברתי על קרייריזם, פגשתי קרייריסטיות במטריקס שקיבלו 8 אל"ש, ופגשתי נשים שהבית והעבודה היו אצלן במקום ראשון מכל היבט גם כשעבדו כר"צ במקומות "שווים"

דיברתי על הבחורות שמתחילות את צעדיהן הראשונים בעולם גדול וטובעני, הן נושמות את הדרייב במשרד, מודעות לטבלת השכר ומה נדרש מהן להשקיע כדי להתקדם בה, הן מקבלות צ'ופרים שווים, פתאום מי שצריך למצוא חן בעיניה היא לא המחנכת, והן ברגע הראשון מרגישות מחויבות למרוץ הזה בכל כוחן.
הרבה פעמים הן לא באות, מחתימות כרטיס, עושות את העבודה המשעממת שלהן והולכות הביתה, כי זה לא מה הקצב במשרד משדר.
מה רע בבחורה שבאה להשקיע ולא רק להעביר כרטיס?
זה אופייני רק להייטק?
"פתאום מי שצריך למצוא חן בעיניה היא לא המחנכת" רלוונטי לכל יציאה מהלימודים לשוק העבודה , לא?
לא הבנתי מה ניסית להגיד.

loving music

משתמש מקצוען
לא הבנתי מה ניסית להגיד.
לא נורא.
הדיון פה מתחלק ל-2 בין כאלו שלגמרי מבינות ומזדהות לבין כאלו שלא. זה כמו שיש כאלו שאוהבים חצילים ויש כאלו שלא.
הדעות מגיעות על בסיס השקפה שונה, הרגלי חיים שונים, ניסיונות שונים, חיכוך בסוגים שונים של אנשים, שאיפות שונות,
אף אחת מאיתנו לא תצליח לשכנע את השניה.

nc

משתמש סופר מקצוען
לא נורא.
הדיון פה מתחלק ל-2 בין כאלו שלגמרי מבינות ומזדהות לבין כאלו שלא. זה כמו שיש כאלו שאוהבים חצילים ויש כאלו שלא.
הדעות מגיעות על בסיס השקפה שונה, הרגלי חיים שונים, ניסיונות שונים, חיכוך בסוגים שונים של אנשים, שאיפות שונות,
אף אחת מאיתנו לא תצליח לשכנע את השניה.
אני מקווה שיש קוראות שמבינות עכשיו יותר, אחרת סתם שרפתי זמן ואנרגיה.
גם אני משתדלת ללמוד מהודעות של נשים על תחומים בהם אני פחות מתמצאת.

רפ

משתמש סופר מקצוען
מה רע בבחורה שבאה להשקיע ולא רק להעביר כרטיס?
זה אופייני רק להייטק?
"פתאום מי שצריך למצוא חן בעיניה היא לא המחנכת" רלוונטי לכל יציאה מהלימודים לשוק העבודה , לא?
לא הבנתי מה ניסית להגיד.
אין שום דבר רע.
כשמפרקים את התופעה הזאת לפרטים טכניים, בכל פרט בפני עצמו אין רע ויכולים להיות לו אלף גורמים אחרים חוץ מקרייריזם.
אבל לב יודע מרת נפשו וכל אחת יכולה להרגיש האם ההזדהות שלה עם מקום העבודה שלה היא בסדר או שמדובר במשהו שלילי.
אותה אמירה של "אני עובדת במייקרוסופט" יכולה להגיע משני מקומות שונים לחלוטין. ורק זאת שהאמירה שייכת לה יכולה לדעת מאיפה זה בא.
מההתרשמות שלי אף אחד לא מנסה לחנך כאן ניקיות קרייריסטיות או משהו בסגנון, כך שאין מה לקחת אישי. אצלך זה בסדר? מעולה ותמשיכי כך.
אבל התופעה קיימת ונסיונות להכחיש אותה או להשוות את הממדים שלה בין הייטק להוראה, קצת מגוחכים.
(לא יודעת מה קורה בתחומים אחרים, יכול להיות שגם שם המצב זהה להייטק. רק שכמו ש @אני456 הזכירה, בהייטק המגמה המוצהרת היא לחבר את העובדים למקום העבודה וכל דרך לגיטימית).

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פעם למנהלת חשבונות היה סיכון ליפול להתנשאות (ככה הבנתי ממכן, לא שאני זוכרת או משהו), עוד יותר פעם זה קרה למורות, היום זה קורה יותר למתכנתות.
כל דור עם יתרונתיו וחסרונותיו, וזה שבמקרה המתכנתות מרוויחות יפה לא הופך את כל מי שמעלה את הצדדים השונים לקנאי

רו"ח. גם היום
וגם עוד הרבה מקצועות חופשיים/צווארון לבן שבהם יש פירמות יוקרה או מקומות עבודה נחשקים.
וגם משרות פיקוח וניהול במוסדות ממשלתיים ומוסדות חינוך.
את ועוד כמה כותבות שאתן לא מכירות מקומות אחרים. אולי בזה נעוץ ההבדל בשיח.
ובגלל זה זה הופך לתופעה רצויה?
לא.
אבל זה טבע האדם.
ושילוב פרנסה בכבוד עם בית ועקרונות היה מאז ומעולם מאתגרי המגזר החרדי.
בגלל זה אין טעם לכתוב תגובות מהן משתמע שזו אשמת התכנות והמתכנתות.
וכן. היו פה הרבה תגובות כאלו. תשאלי את חברותייך המתכנתות.
מקווה שהובנתי סופית.

nc

משתמש סופר מקצוען
אין שום דבר רע.
כשמפרקים את התופעה הזאת לפרטים טכניים, בכל פרט בפני עצמו אין רע ויכולים להיות לו אלף גורמים אחרות חוץ מקרייריזם.
אבל לב יודע מרת נפשו וכל אחת יכולה להרגיש האם ההזדהות שלה עם מקום העבודה שלה היא בסדר או שמדובר במשהו שלילי.
מההתרשמות שלי אף אחד לא מנסה לחנך כאן ניקיות קרייריסטיות או משהו בסגנון, כך שאין מה לקחת אישי. אצלך זה בסדר? מעולה ותמשיכי כך.
אבל התופעה קיימת ונסיונות להכחיש אותה או להשוות את הממדים שלה בין הייטק להוראה, קצת מגוחכים.
(לא יודעת מה קורה בתחומים אחרים, יכול להיות שגם שם המצב זהה להייטק. רק שכמו ש @אני456 הזכירה, בהייטק המגמה המוצהרת היא לחבר את העובדים למקום העבודה וכל דרך לגיטימית).
את מכירה עוד חברות חוץ מהייטק והוראה?
בחורה שמתחילה למשל לעבוד בחברת ביטוח. יש שם ימי הווי וגיבוש וכיף. היא רוצה להוכיח את עצמה ומשקיעה מלא.
רק מעסיקים קטנים או חרדים לא משקיעים היום בחיבור למקום העבודה.

אגב, כמו שכתבת, "לב יודע מרת נפשו". משום מה יש פה הרבה לבבות שיודעים את מרת נפשן של מכרותיהן.

רפ

משתמש סופר מקצוען
את מכירה עוד חברות חוץ מהייטק והוראה?
בחורה שמתחילה למשל לעבוד בחברת ביטוח. יש שם ימי הווי וגיבוש וכיף. היא רוצה להוכיח את עצמה ומשקיעה מלא.
רק מעסיקים קטנים או חרדים לא משקיעים היום בחיבור למקום העבודה.
אני מכירה, לא בצורה רחבה כל כך כמו הייטק.
אבל להשוות חברת ביטוח (שבמקרה אני מכירה יותר מקרוב) לחברת הייטק, במחילה. לא מתקרב.

אני456

משתמש מקצוען
מה רע בבחורה שבאה להשקיע ולא רק להעביר כרטיס
חבל שבחרת במשפט אחד מכל המאסה שהשקעתי בה, :)
כי אני חושבת שהיא ענתה טוב על השאלה שלך.

אין רע בבחורה שמגדילה ראש ועושה את העבודה שלה היטב.
יש קושי לבחורה (או אשה או איש) שבלי לשים לב נכנסת למרוץ העכברים הזה כמשהו שתופש את מוחה וליבה.
והאמת שזה אפילו לא מפתיע, העולם הזה בנוי כדי לשאוב אותך לתוכו במידה כזו או אחרת, וכל אחד צריך לשים לעצמו בלמים ומעצורים כדי להתמקם במקום שמתאים לו.
אני לא חושבת שבכל עבודה אחרת, ההשקעה שלך מעבר למצופה יכולה להניב בונוסים \קידום \ או העלאת שכר דרמטית כמו ששוק ההייטק יכול להציע.

וגם אם אחרי שנתיים שלוש כל אחת יודעת להגיד לעצמה, אוקי לא שווה לי עוד אלפיים בברוטו כדי שיוכלו להתקשר אליי גם בשעות הערב, מישהי שרק נכנסה לעולם המושגים הזה, לא בהכרח תדע לומר את זה.

nc

משתמש סופר מקצוען
אני מכירה, לא בצורה רחבה כל כך כמו הייטק.
אבל להשוות חברת ביטוח (שבמקרה אני מכירה יותר מקרוב) לחברת הייטק, במחילה. לא מתקרב.
זה עניין של משאבים, מן הסתם.
עדין התופעה קיימת בשוק העבודה כבר שנים רבות, ולא התחילה בהייטק.
חבל שבחרת במשפט אחד מכל המאסה שהשקעתי בה, :)
כי אני חושבת שהיא ענתה טוב על השאלה שלך.

אין רע בבחורה שמגדילה ראש ועושה את העבודה שלה היטב.
יש קושי לבחורה (או אשה או איש) שבלי לשים לב נכנסת למרוץ העכברים הזה כמשהו שתופש את מוחה וליבה.
והאמת שזה אפילו לא מפתיע, העולם הזה בנוי כדי לשאוב אותך לתוכו במידה כזו או אחרת, וכל אחד צריך לשים לעצמו בלמים ומעצורים כדי להתמקם במקום שמתאים לו.
אני לא חושבת שבכל עבודה אחרת, ההשקעה שלך מעבר למצופה יכולה להניב בונוסים \קידום \ או העלאת שכר דרמטית כמו ששוק ההייטק יכול להציע.

וגם אם אחרי שנתיים שלוש כל אחת יודעת להגיד לעצמה, אוקי לא שווה לי עוד אלפיים בברוטו כדי שיוכלו להתקשר אליי גם בשעות הערב, מישהי שרק נכנסה לעולם המושגים הזה, לא בהכרח תדע לומר את זה.
דווקא לבחורה/נשואה טריה אני מייעצת להשאב לגמרי. זה הזמן שלה להוכיח את עצמה.
זה שהיא מתוגמלת על זה זה נפלא, בואי לא נתבלבל. מטרת העבודה היא להרויח.

עד לפני לא הרבה שנים , נערות היו נואשות לקושש מילויי מקום ומנצלות בטירוף ע"י המנהלת לשלל תפקידים ללא תגמול.

ושוב, אז אחרי 2-3 היא תשנה את קצב העבודה. אז מה רע? מה החסרון?
איפה הבעייתיות בבחורה שעובדת בטירוף?
שתחסוך כסף לחתונה ותתקדם מקצועית. מהמם. כולנו יודעים למה מביאה הבטלה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
זה עניין של משאבים, מן הסתם.
עדין התופעה קיימת בשוק העבודה כבר שנים רבות, ולא התחילה בהייטק.
לא משנה מה הסיבה. משנה מה התוצאה.
והתוצאה היא שבהייטק המשאבים הרבה יותר גדולים ולכן הסיכון הרבה יותר גבוה.

• תודה
Reactions: C

nc

משתמש סופר מקצוען
לא משנה מה הסיבה. משנה מה התוצאה.
והתוצאה היא שבהייטק המשאבים הרבה יותר גדולים ולכן הסיכון הרבה יותר גבוה.
את יודעת מה הלך בתחום רווחת העובד בעולם הפרסום לפני הקורונה?
מה מקבלים עובדים בBig Four?

קומפיילרית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תרשי לי להניח שאת צעירה כי השיח שלך מאד אופייני למי שלא מכירה מגזרי תעסוקה אחרים.

מאמינה שזה ישתנה בהמשך. בהתחלה כולנו רואים רק מחור המנעול שלנו.
(הלכתי להוציא את השיניים מהכוס ;))
הנחה לא נכונה.
בכל מקרה לקטול משהו באמירה של אתה צעיר מדי, זה לא טענה עניינית לגופו של דיון. ולא טענה בכלל...
בכל אופן, אני מכירה מגזרי תעסוקה אחרים, (משרדיים והוראה)
ודווקא לכן אני רואה שאני יחסית לעובדות אחרות,
נתקלת שוב ושוב בשאלות של בחירה בין בית לעבודה ביחס לעבודות אחרות.
(דווקא בגלל הגמישות והתנאים של הייטק יש הרבה יותר מקום לבחירה וממילא לקריעה הזו)
אולי זה באמת קשור ספציפית אלי ולאופי שלי, יכול להיות.

רפ

משתמש סופר מקצוען
לא. תספרי לי?
דרך אגב, שימי לב שסייגתי מראש שאני מדברת על הייטק כי זה מה שאני מכירה. ובפרט בגלל שניסו להשוות כאן קריירה בהייטק לקריירה בהוראה.

• תודה
Reactions: C

אני456

משתמש מקצוען
דווקא לבחורה/נשואה טריה אני מייעצת להשאב לגמרי. זה הזמן שלה להוכיח את עצמה.
ואני לא, ז"א אני ממש ממליצה לה לתת את כל משאבי הזמן והחשיבה שלה למקום העבודה ב8-9 שעות שהיא מחויבת אליהן.
אני לא ממליצה לה להפוך את מקום העבודה שלה לכרטיס הביקור של האישיות שלה, או לפחות לסעיף קריטי בו.

אני חושבת שהעובדים \ עובדות הללו בהחלט קיימים בכל מקום עבודה, להחליט אחרי שנתיים לפרוש מזה באלגנטיות לא בהכרח עובד כי זה הופך לצורת חשיבה.

תכלס מי שאני כיוונתי אליהן זה כאלו שמרוב התלהבות שהצליחו "להגשים את החלום" מפספסות דברים בדרך, אולי אפילו בלי לשים לב.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האם עובדת בנק במירוץ להשיג את הבונוס השנתי הכי גבוה או את המקום הראשון ביעד ההלוואות החודשי עוצרת ואומרת: בהייטק מקבלים יותר אז אני לא אשאב ולא אתחרה?
אז אולי בחברות הייטק יש יותר סיכוי אבל להפנות אצבע מאשימה לשם ועוד ממתכנתות זה פשוט...
הנחה לא נכונה.
מצטערת, לקטול משהו באמירה של אתה צעיר מדי, זה לא טענה עניינית לגופו של דיון.
צר לי אם התפרש כקטילה. זו לא פסילה של הדעה אלא נסיון למצוא הסבר למה את חושבת שזו תופעה שיחודית רק למגזר עסקי מסוים.
בכל אופן, אני מכירה מגזרי תעסוקה אחרים
ודווקא לכן אני רואה שאני יחסית לעובדות אחרות
נתקלת שוב ושוב בשאלות של בחירה בין בית לעבודה ביחס לעבודות אחרות.
אולי זה באמת קשור ספציפית אלי ולאופי שלי, יכול להיות.
מאמינה שבכל מקום יש את אלו שנשאבות יותר לעבודה ואלו שפחות וזה גם עניין של גיל ועוד כמה צרכים.
אישית מכירה בחורות שהן מורות ואף מפקחות שמשקיעות לא פחות בעבודה והאמת שלא רואה בזה כל רע.
מוטב להיות עסוקה ולנצל את הרווקות לקידום מאשר לשקוע בדברים אחרים.

nc

משתמש סופר מקצוען
לא. תספרי לי?
דרך אגב, שימי לב שסייגתי מראש שאני מדברת על הייטק כי זה מה שאני מכירה. ובפרט בגלל שניסו להשוות כאן קריירה בהייטק לקריירה בהוראה.
הופעות מטורפות של האומנים הכי יקרים בארץ, לפעמים הביאו זמרים במיוחד מחו"ל
סופ"שים ונופשים עם המשפחה בחו"ל, לאו דווקא ביוון הקרובה והזולה.
זה על קצה המזלג.
יש גם משרדי עו"ד כאלה. זו ממש לא נחלת ההייטק.

את קצת מוציאה דברים מהקשרם. דיברו על תופעות שליליות בהייטק, וטענו מנגד שאפילו בתחום הוראה ,שעליה אין עוררין, יש תופעות דומות.
זה לא שמישהו השווה כמות שעות או רווחת עובד של הייטק מול הוראה. אנשים פה לא סתומים.

nc

משתמש סופר מקצוען
האם עובדת בנק במירוץ להשיג את הבונוס השנתי הכי גבוה או את המקום הראשון ביעד ההלוואות החודשי עוצרת ואומרת: בהייטק מקבלים יותר אז אני לא אשאב ולא אתחרה?
או במוקד התרמות שמשלם שכר רעב וכולן צמאות לבונוסים, זו על חשבון זו.
נו במת.

קומפיילרית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מאמינה שבכל מקום יש את אלו שנשאבות יותר לעבודה ואלו שפחות וזה גם עניין של גיל ועוד כמה צרכים.
אישית מכירה בחורות שהן מורות ואף מפקחות שמשקיעות לא פחות בעבודה והאמת שלא רואה בזה כל רע.
מוטב להיות עסוקה ולנצל את הרווקות לקידום מאשר לשקוע בדברים אחרים.
נכון.
ועדיין מתעקשת על זה שהגמישות והתנאים שיש בהייטק ואין בשום מגזר עסקי אחר.
נותנים הרבה יותר מרווח של בחירה וקריעה בהחלטות.

chaya91

משתמש צעיר
@nc , לא מבינה מה הטעם להתכחש לבעייתיות שבעניין?
זה קצת מצחיק אותי שמנסים להשוות את העניין לעבודה בהוראה, ביטוח ושות'
אין הלימה בכלל בין שוק הייטק לבין המקצועות הנ"ל!
וכן, אני רואה כעת את השיח ושומעת מאחותי את הקורה אצליהן,
וזה ממש נורא! בנות צעירות שכל השיח שלהן זה מקומות עבודה ומה הכי שווה,
והחזון שלהן זה לעבוד באמזון, GOOGLE וכדו',
ומשכורות מנופחות שעפות באוויר, וזה כבר גלש לעולם הישיבות, כן, כן , כל בחורה נמדדת בכמה מרויחה והיכן עובדת...
בקיצור, בעיניי מישהו צריך לעצור את הגלגל הזה וקצת הזוי לחשוב שהסמינרים אלו בעצם שגרמו לזה באמצעות קמאטק ושות'.
על החתום - מתכנתת

nc

משתמש סופר מקצוען
ואני לא, ז"א אני ממש ממליצה לה לתת את כל משאבי הזמן והחשיבה שלה למקום העבודה ב8-9 שעות שהיא מחויבת אליהן.
אני לא ממליצה לה להפוך את מקום העבודה שלה לכרטיס הביקור של האישיות שלה, או לפחות לסעיף קריטי בו.

אני חושבת שהעובדים \ עובדות הללו בהחלט קיימים בכל מקום עבודה, להחליט אחרי שנתיים לפרוש מזה באלגנטיות לא בהכרח עובד כי זה הופך לצורת חשיבה.

תכלס מי שאני כיוונתי אליהן זה כאלו שמרוב התלהבות שהצליחו "להגשים את החלום" מפספסות דברים בדרך, אולי אפילו בלי לשים לב.
איך בדיוק הגעת מלתת שעות נוספות להפוך את מקום העבודה לכרטיס ביקור של האישיות???

אחרי שנתיים בעז"ה היא תתחתן , יהיו לה ילדים. הבלמים יהיו בילד אין בחיים שלה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה