דרוש מידע מתכנתת? יש מה ללמוד הנדסאית תוכנה בגיל 40, או שמאוחר מידי?

QA Automation

משתמש מקצוען
לא אין הבדל.

מקסימום המורה מרגישה אולי יותר בנח שהעבודה ממלאה את הראש שלה, בזמן לא מתאים.
כמובן כל עוד הסיפורים הם בטעם טוב הכל בסדר
אבל מורה שאי אפשר לנהל איתה שיחה 5 דקות בלי לשמוע על בית הספר שלה (גם שם יש צוות ומלאא רכילויות לא רק תלמידות)
אני לא מעריכה אותה במיוחד, וגם לא את היכולת שלה להפריד בית-עבודה.
אז אני מבינה מדברייך שלדעתך אין שום הבדל אפילו לא קטן בין עבודה חרדית לחילונית, אין מושגים שלא טוב להיחשף אליהם (רק החודש ציינו את חודש הג***ה בכל מקומות העבודה) אין הבדל בין עבודות שיש בהן ערך חינוכי יהודי ובין עבודות שאין בהן.
שומעת. כל אחד ותפיסת עולמו.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז אני מבינה מדברייך שלדעתך אין שום הבדל אפילו לא קטן בין עבודה חרדית לחילונית, אין מושגים שלא טוב להיחשף אליהם (רק החודש ציינו את חודש הג***ה בכל מקומות העבודה) אין הבדל בין עבודות שיש בהן ערך חינוכי יהודי ובין עבודות שאין בהן.
יש הבדל באתגרים שהיא מזמנת לפתחה
אבל מה ההבדל בין משרד עו"ד/רו"ח/מפעל חילוני להייטק?
האתגרים נעוצים בהבדלים הדתיים וההשקפתיים, האפיונים משתנים ממקום עבודה לאחר.

מגנום

משתמש סופר מקצוען
ועוד משהו,
הכרתי בחיי מעט מאוד נשים קרייריסטיות שהיו גם וורקהוליקיות אמיתיות.
(דווקא לא בהייטק, האמת).
ולדעתי זו משבצת שקצת קשה להגיע אליה.
כי ברוב הגדול מאוד של המקרים,
נשים, בטח משלנו, עד כמה שתאהבנה את מקום העבודה שלהן,
עד כמה שתשאפנה ותנסנה להתמקצע,
עד כמה שתרדופנה אחרי הטכנולוגיות החדשות, אם מדובר בהייטק,
בסופו של יום, רובן יודעות מעולה איפה עובר הגבול,
אצל רובן המכריע המשפחה נמצאת במקום הרבה יותר חשוב,
והן יודעות לשים את הראש במקום הנכון.
שוב, ראיתי יוצאות דופן בתחומים שונים,
אבל הרוב המכריע לא ״תדרדרנה לקרייריזם״ כל כך מהר...
בוא נגיד שעם העבודה מהבית זה נעשה קצת יותר מצוי
(ערבוב בית עבודה והצורך לבחור ולמקם את הגבולות)
ההבדל הוא שבהייטק מתוגמלים על עבודה קשה ומלחיצה ובענפים אחרים לא תמיד אם בכלל.
ולכן מה?
זו המציאות היום, ואני לא צריכה/אמורה להתנצל עליה.

אני456

משתמש מקצוען
"אני עובדת במייקרוסופט"
השאלה היא אם היא הייתה אומרת "אני עובדת במשרד הבריאות" (כמתכנתת) - באותה נימה.

ברור שיש מקומות מאתגרים יותר ויש כאלו שגם יותר אוהבות את האינטנסיביות הזו , ואין בעיה שייהנו מכל שניה.

אבל אם שם החברה או סוג תת המסלול נותן את ההרגשה הטובה, אז כן, לדעתי עברנו פה תהליך.
אולי תהליך נורמלי לטבע האנושי, אבל תהליך.

nc

משתמש סופר מקצוען
אני מכבדת את הטיעונים שלך, אבל אני חושבת שאת עושה סלט.
דיברו נגד קריירה בהייטק, ענו מנגד שקריירה יש גם בעולם העבודה האידיאלי כביכול של ההוראה.
אף אחד לא אמר שאין הבדל בין מקום עבודה חילוני לחרדי. ודאי שלמקום עבודה חרדי יש מעלות רבות.
תפרידי בבקשה נגד קרייריזם, הזדהות עם מקום העבודה עד כדי גאוות יחידה וחילוניות מקום העבודה.
אלו מישורים שונים. כדי שהטיעונים יהיו ענייניים צריך להשוות תפוחים בתפוחים.

nc

משתמש סופר מקצוען
השאלה היא אם היא הייתה אומרת "אני עובדת במשרד הבריאות" (כמתכנתת) - באותה נימה.

ברור שיש קומות מאתגרים יותר ויש כאלו שגם יותר אוהבות את האינטנסיביות הזו , ואין בעיה שייהנו מכל שניה.

אבל אם שם החברה או סוג תת המסלול נותן את ההרגשה הטובה, אז כן, לדעתי עברנו פה תהליך.
אולי תהליך נורמלי לטבע האנושי, אבל תהליך.
מן הסתם לא. אז מה? תמיד היו מקומות עבודה טובים יותר ופחות, בכל תחום.

מה יש

משתמש מקצוען
למיטב זכרוני השוויתי בין קריירה חרדית לקריירה חילונית.
ויצאת מנקודת הנחה שהקרירה החרדית היא חינוך והחילונית- הייטק.
יש מורות בבתי ספר שהם לא חרדיים (ללמד ממש בחילוני- קשה מאד, אבל בדתי קלוש קורה..)
יש משרדים שהאוירה בהם לא חילונית כי כל הצוות חרדי
ויש מקומות חרדיים שהאוירה שם לא מתאימה לאשת אברך.
האמת שאני לא מבינה את ההגדרה שלך קרירה חרדית קרירה חילונית..

אבל להגיד יש הבדל אם מתכנתת מדברת בשולחן שבת על הצוות שלה (נניח על מישהי בצוות שיצאה לשמירה? שטסה לחופשה אז היה לה שבוע עמוס? באמת לא יודעת) או על התלמידות שלה (ההורים שלהן התגרשו? פטפטו כל השיעור כולל הבת של..?)
מתנצלת מראש על הדמגוגיה אבל עשית סלט ענק ושמת בו הכל
כאילו המתכנתות אשמות בכל קלקולינו כחברה.

אגב כשהייתי ילדה בשולחן שבת באמת לא דברו על שום דבר חולי. לצערי, אצלינו זה לא מצליח.
על מה מדברים אצלך בשולחן שבת? באמת מעניין אותי כי אני חושבת על זה הרבה

nc

משתמש סופר מקצוען
ויצאת מנקודת הנחה שהקרירה החרדית היא חינוך והחילונית- הייטק.
יש מורות בבתי ספר שהם לא חרדיים (ללמד ממש בחילוני- קשה מאד, אבל בדתי קלוש קורה..)
יש משרדים שהאוירה בהם לא חילונית כי כל הצוות חרדי
ויש מקומות חרדיים שהאוירה שם לא מתאימה לאשת אברך.
האמת שאני לא מבינה את ההגדרה שלך קרירה חרדית קרירה חילונית..

אבל להגיד יש הבדל אם מתכנתת מדברת בשולחן שבת על הצוות שלה (נניח על מישהי בצוות שיצאה לשמירה? שטסה לחופשה אז היה לה שבוע עמוס? באמת לא יודעת) או על התלמידות שלה (ההורים שלהן התגרשו? פטפטו כל השיעור כולל הבת של..?)
מתנצלת מראש על הדמגוגיה אבל עשית סלט ענק ושמת בו הכל
כאילו המתכנתות אשמות בכל קלקולינו כחברה.

אגב כשהייתי ילדה בשולחן שבת באמת לא דברו על שום דבר חולי. לצערי, אצלינו זה לא מצליח.
על מה מדברים אצלך בשולחן שבת? באמת מעניין אותי כי אני חושבת על זה הרבה
יותר מזה. האם מפקחת חרדית עדיפה על מתכנתת זוטרה במיקרוסופט שעושה את השעות שלה ומכבה את המחשב? מי מהן קרייריסטית? למי יש יותר שעות בית?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ולכן מה?
זו המציאות היום, ואני לא צריכה/אמורה להתנצל עליה.
קראת הכל?
מה הקשר להתנצלות בכלל?
דברי נכתבו והבאתי דוגמאות לא מעטות כדי להסביר שהעולם לא מתחלק בין אנשי הייטק שעובדים קשה ומרוויחים טוב לבין כל השאר שעובדים הרבה פחות ומרוויחים הרבה פחות.
ובזה זה נגמר. בנקודה שאין אחריה בקשה או דרישה להתנצל.

אני456

משתמש מקצוען
תמיד היו מקומות עבודה טובים יותר ופחות, בכל תחום
כשאני שומעת את זה מהצד זה נותן תחושה לא משהו, ולא של התנשאות אלא יותר כמו ילד שידגיש שאת האופניים הביאו לו מאמריקה.

כמובן שזה מאד תלוי בנימה, בטון ובהקשר של השיחה, ואני לא מכירה אף אחת שעובדת במייקרוסופט, אז בכלל :)

אולי זה קיים גם במורה שמציינת שהיא מחנכת בבי"ס X, לא יודעת אני לא כ"כ מכירה את התחום.

nc

משתמש סופר מקצוען
כשאני שומעת את זה מהצד זה נותן תחושה לא משהו, ולא של התנשאות אלא יותר כמו ילד שידגיש שאת האופניים הביאו לו מאמריקה.

כמובן שזה מאד תלוי בנימה, בטון ובהקשר של השיחה, ואני לא מכירה אף אחת שעובדת במייקרוסופט, אז בכלל :)

אולי זה קיים גם במורה שמציינת שהיא מחנכת בבי"ס X, לא יודעת אני לא כ"כ מכירה את התחום.
בדיוק כמו שפעם היה לספר שקיבלו תקן בבנק
או שמורה סיפרה שקיבלה ריכוז חברתי בסמינר ענק לעומת סמינר קטן וחדש.
במקרים הנ"ל אף אחד לא האשים בהזדהות עם מקום העבודה ואובדן הערכים...

QA Automation

משתמש מקצוען
אני מכבדת את הטיעונים שלך, אבל אני חושבת שאת עושה סלט.
דיברו נגד קריירה בהייטק, ענו מנגד שקריירה יש גם בעולם העבודה האידיאלי כביכול של ההוראה.
אף אחד לא אמר שאין הבדל בין מקום עבודה חילוני לחרדי. ודאי שלמקום עבודה חרדי יש מעלות רבות.
תפרידי בבקשה נגד קרייריזם, הזדהות עם מקום העבודה עד כדי גאוות יחידה וחילוניות מקום העבודה.
אלו מישורים שונים. כדי שהטיעונים יהיו ענייניים צריך להשוות תפוחים בתפוחים.
לא עשיתי סלט בכלל אבל הלכתי לקרוא אחורה ואני רואה שמלכתחילה שתינו התדיינו על הנושא במישורים שונים, את מתדיינת בעיקר על - האם העבודה באה על חשבון הבית, הבעל, הילדים, שעות עבודה רבות מידי, ומכאן יוצא שבאמת אין הבדל בין מפקחת למנהלת פרוייקט - מסכימה איתך.
ואני מהתחלה התדיינתי רק על ההבדלים הרעיוניים,הסברתי פה לפחות פעמיים שאני לא מדברת לא על שעות ולא על שכר, אלא על התחושה הטובה להיות חלק ממשהו מאד מאד מצליח, ענק, להרוויח המון, להיות בקשר עם אנשים מוצלחים שהרבה מהם אינם חרדים וגם אינם יהודים.
אני בכלל לא מתדיינת על שעות העבודה וכל זה, אני מכירה אנשים 20 שנה בהייטק שמהעבודה אפשרו להם לרדת לשלושה ימים בשבוע, באותו שכר.
אם כל הדיון הוא רק על שעות מול שעות ושכר מול שכר כנראה מקומי אינו כאן.
שמחתי להתדיין איתך באמת.

מגנום

משתמש סופר מקצוען
קראת הכל?
מה הקשר להתנצלות בכלל?
דברי נכתבו והבאתי דוגמאות לא מעטות כדי להסביר שהעולם לא מתחלק בין אנשי הייטק שעובדים קשה ומרוויחים טוב לבין כל השאר שעובדים הרבה פחות ומרוויחים הרבה פחות.
ובזה זה נגמר. בנקודה שאין אחריה בקשה או דרישה להתנצל.
לא כלפייך,
כלפי אלו שבוכים על השתכרות גבוהה של אחרים

עם שאר הדברים מסכימה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כלפי אלו שבוכים על השתכרות גבוהה של אחרים
זו שעניתי לה היתה מתכנתת. חבל להוציא מהקשר אפיון ענייני מאד של מגזרי עבודה כאלו לעומת אחרים.
רו"ח בימינו מתוגמלים יותר מאשר לפני עשור. פשוט כי אנשים הפסיקו ללמוד את המקצוע לאור התנאים הקשים שהיו.
האם במשפט זה יש דרישה מהם להתנצל?

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
קצת הזוי מה שקורה כאן.
הייטק וכל מקצועות החול, אמורים להוות אמצעי לפרנסה.
ופחות מתאימים לדיונים / שיתופים בשולחנות שבת (ממשיכה עם הדוגמא שנתנו למעלה)
וכן. אישה שתדבר על זה בצורה מוגזמת במהלך היום יום שלה - זה קצת ....

מה שאין כן מקצועות החינוך,
אלו מקצועות עם שליחות.
לא רואה בעיה לשתף בשולחן שבת על מה שקרה במחנה האחרון למשל.

מה שאין כן עובדת משרד, כל מה שתשתף כמעט, יהיה חולין לחלוטין.
אולי נכון יותר להגדיר זאת - הרוח שנושבת מהדברים.

מקווה שהתנסחתי ברור.
אבל לדעתי ההבדל כאן הוא ענק.
ואני לא מורה, אני עובדת משרד.

אצלנו שולחן שבת משםחתי מורחב מכיל שיתופים בעייני עבודה רק מצוות החינוך המשפחתי (מורות, גננות וכו')
עובדות המשרד - משתפות גם, אבל זה ממש צועק חולין.

מחכה לעגבניות. :(
גילוי נאות, בעלי לא אוהב שאני מדברת על המשרד בבית.
פעם היה מרגיש לי קצת חנוק.
היום אני כבר בהחלט מבינה למה.
ואנחנו משפחה נורמטיבית לחלוטין :rolleyes:

נערך לאחרונה ב:

nc

משתמש סופר מקצוען
לא עשיתי סלט בכלל אבל הלכתי לקרוא אחורה ואני רואה שמלכתחילה שתינו התדיינו על הנושא במישורים שונים, את מתדיינת בעיקר על - האם העבודה באה על חשבון הבית, הבעל, הילדים, שעות עבודה רבות מידי, ומכן יוצא שבאמת אין הבדל בין מפקחת למנהלת פרוייקט - מסכימה איתך.
ואני מהתחלה התדיינתי רק על ההבדלים הרעיוניים,הסברתי פה לפחות פעמיים שאני לא מדברת לא על שעות ולא על שכר, אלא על התחושה הטובה להיות חלק ממשהו מאד מאד מצליח, ענק, להרוויח המון, להיות בקשר עם אנשים מוצלחים שהרבה מהם אינם חרדים וגם אינם יהודים.
אני בכלל לא מתדיינת על שעות העבודה וכל זה, אני מכירה אנשים 20 שנה בהייטק שמהעבודה אפשרו להם לרדת לשלושה ימים בשבוע, באותו שכר.
אם כל הדיון הוא רק על שעות מול שעות ושכר מול שכר כנראה מקומי אינו כאן.
שמחתי להתדיין איתך באמת.
זה מפריע לך גם בתחומים אחרים, פחות ריווחיים? שואלת באמת.
נשים שעובדות בבנק הן גם חלק ממשהו מצליח. נשים שעבדו בפרטנר כשעוד היתה אורנג' היו חלק ממותג מטורף, היו להן מלא פעילויות הווי.
כל מי שעובדת במקום חילוני נמצאת בקשר עם חילוניים ולעיתים גויים.

זה לא באמת לצאת נגד להיות חלק ממותג או נגד מקום חילוני.
זה מכוון דוקא נגד נשים שמרויחות הרבה כסף בשני הנ"ל.
ולי אישית זה גורם לחשוב שהגורם הוא קנאה.

מגנום

משתמש סופר מקצוען
זו שעניתי לה היתה מתכנתת. חבל להוציא מהקשר אפיון ענייני מאד של מגזרי עבודה כאלו לעומת אחרים.
רו"ח בימינו מתוגמלים יותר מאשר לפני עשור. פשוט כי אנשים הפסיקו ללמוד את המקצוע לאור התנאים הקשים שהיו.
האם במשפט זה יש דרישה מהם להתנצל?
אז בואי נגיד שלא עניתי לך על מה שענית לה אלא העלתי נקודה חדשה לדיון, טוב?
והיא: בדיונים רבים בין מגזרי עבודה שונים נוצר מצב של תחרות מי עובד הכי קשה ומי הכי מסכן.
לפעמים צריך לצאת מעמדת ההתגוננות הזאת של- אני מקבלת הרבה כי אני עובדת נורא קשה.
אלא- אני מקבלת הרבה ב"ה כי ככה המשכורת בתחום הזה ואני בשמחה רבה עובדת דווקא בתחום הזה.

מה יש

משתמש מקצוען
אצלנו שולחן שבת מכיל שיתופים בעייני עבודה רק מצוות החינוך המשפחתי
כנראה שאצלכן הן ממש צוות חינוכי
המורות שאני מכירה מדברות בעיקר על המנהלת, על המורות האחרות, מצבן האישי,
ועל 2-3 תלמידות שיש מה לספר אליהן.
זה חינוכי בעינייך? כי בעייני לא. וגם לאשבתי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה