חלבי מתכונים פרווה/ חלבי - מהירים, לתשעת הימים.

אורות התורה

משתמש רשום
סליחה על הערה..
נראה אוכל (חלק מהנ"ל) של שבע ברכות,
לא של ימי אבל וצער..
אז מה נאכל????
חול
נהיה רעבים???
הקב"ה לא ציוה להתענות תשעה ימים, ועצם זה שלא אוכלים בשר כבר מרגישים את ימי האבלות ולא צריך להוסיף עוד החמרות על מה שגזרו לנו חכמינו...
 

976חני

משתמש מקצוען
אפשר מתכון
מצטערת, זה לא מתכון מדויק...
מבשלים תפו"א חתוכים לקוביות גדולות במעט מים, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר נקניקיות סויה חתוכות לטבעות עבות (כמובן יש לחתוך גם לאורך אם מיועד לילדים)
מבשלים יחד עוד כ10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול ובתאבון
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
1/3 כוס סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
להתפיח רבע שעה.
ליצור בייגלס, להרתיח מים (ליטר) עם כף סוכר חום וכפית מלח,
להכניס בייגלס וכשהם צפים להעביר לתבנית עם כף מחוררת.
לפזר שומשום/ מלח גס/ בצל וכו'
לאפות כ - 22 דקות.
כמה בייגלים יוצאים מהמתכון הזה?
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
סליחה על הערה..
נראה אוכל (חלק מהנ"ל) של שבע ברכות,
לא של ימי אבל וצער..
מאמינה שאתן פשוט מתכוננות לסעודה של משיח בקרוב ממש!!
לדעתי הדלה בימים אלו צריך להרבות בעין טובה ולימוד זכות (גם אבל וצער, אבל לצערנו מזה לא חסר)
לא כתבתי רעיונות אבל במה שכן כתבו לא ראיתי באוכל הזה משהו מיוחד מידי כי כל אחד רגיל למשהו אחר.
יש בתים שאוכלים הרבה מהדברים האלו במשך השבוע בשגרה (לפחות אצלנו..) שזה ממש לא נחשב למיוחד.
 
מתכון של קציצות טונה
לבשל כמה תפוחי אדמה ולמעוך לפירה
לפירה להוסיף ביצה וטונה
הכמות של הטונה אמורה להיות ביחס של 1/3 מכמות הפירה
להוסיף פטרוזיליה קצוצה,
להוסיף תבלינים: מלח,פלפל, פפריקה מתוקה וכל מה שאוהבים
ולהוסיף פרורי לחם / קמח עד שהכל מתגבש ליצור כדורים קטנים ולטגן.
יוצא ממש טעים
הולך עם פסטה ,סלט....
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הכנתי היום קציצות טעימות במיוחד
בד"כ אני לא אוהבת את הטעם של הטונה בכלל. כל המתכונים שראיתי עם קטשופ ולא התחברתי
המצאתי מתכון ויצא מטורף
1 קישוא
1 בצל
לרסק היטב בבלנדר - לא מבושל
1.5 קופסאות טונה
1 ביצה
חצי כפית מלח
כפית שטוחה א. מרק
חצי כפית א. אפיה
4 כפות גדושות פירורית
כף קמח
לערבב היטב
לטגן בשמן כ20 דקות על אש בינונית
לשים לב שלא ישרף
תוך כדי שמתי נייר כסף מעל
הקישוא והבצל מוסיפים טעם משגע
בהצלחה!
קציצות או פשטידה שלמה במחבת?
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז מה נאכל????
חול
נהיה רעבים???
הקב"ה לא ציוה להתענות תשעה ימים, ועצם זה שלא אוכלים בשר כבר מרגישים את ימי האבלות ולא צריך להוסיף עוד החמרות על מה שגזרו לנו חכמינו.
כל השנה את אוכלת כל יום בשרי?
או לחילופין- את אוכלת בשגרה פשטידות, בגלים וכו'?
התשובה היא שבתשעת הימים צריך לאכול אוכל רגיל. מזין, משביע, פרווה, אבל לא מיוחד.
ולא- תאמיני לי שלא תרעבו אם במשך שבוע התפריט יהיה בערך ככה:
יום אחד קציצות טונה
יום אחד פלאפל לכבוד ראש חודש.
יום אחד מושט בתנור.
יום אחד שקשוקה.
יום אחד מיג'דרה.
יום אחד קוסקוס עם חומוס וירקות.
יום אחד סויה. (עדיף בתשעה באב, כשאין לך טיפת כוח והילדים צריכים בכל זאת לאכול משהו)
ויום אחד פירה עם טונה.
 

יעקב יעעקב

משתמש רשום
מתכון לקציצות טונה בבקשה
קופסא טונה לסנן מהשמן/ המים
1 ביצה
אפשר לשים בצל קצוץ לקוביות- מי שאוהב
אבקת מרק עוף
שום גבישי
מערבבים הכל
מוסיפים פירורי לחם מוזהבים/ קמח מצה- יותר טעים עם פירורי לחם לדעתי
מטגנים במחבת
בתיאבון
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
תפו"א עם נקניקיות טבעול
לטגן בצל להוסיף תבלינים פפריקה מתוקה מלח להוסיף קוביות קטנות תפו"א לעדות כמה דקות ולהוסיף מים עד לכיסוי לבשל בערך 20 דקות עד לריכוך להוסיף פרוסות דקות נקניק טבעול (לא בתשעת הימים אפשר גם בשרי) ולבשל עשר דקות נוספות
מנה שילדים ממש אוהבים
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
מוסקה חלבי:
לפרוס חציל לפרוסות לפזר מלח ולנגב
לטגן בביצה ופירורי לחם
לרוטב:
רסק עגבניות 200 גר'
2 כף סוכר
2 כפית מלח
אבקת שום
קצת פלפל שחור
להניח בתבנית עם נייר אפייה פרוסות חציל קצת רוטב עגבניות לפזר גבינה צהובה ושוב חציל רוטב עגבניות גבינה צהובה לאפות בערך 20 דק'
 

"המאיר לארץ"

משתמש פעיל
כל השנה את אוכלת כל יום בשרי?
או לחילופין- את אוכלת בשגרה פשטידות, בגלים וכו'?
התשובה היא שבתשעת הימים צריך לאכול אוכל רגיל. מזין, משביע, פרווה, אבל לא מיוחד.
ולא- תאמיני לי שלא תרעבו אם במשך שבוע התפריט יהיה בערך ככה:
יום אחד קציצות טונה
יום אחד פלאפל לכבוד ראש חודש.
יום אחד מושט בתנור.
יום אחד שקשוקה.
יום אחד מיג'דרה.
יום אחד קוסקוס עם חומוס וירקות.
יום אחד סויה. (עדיף בתשעה באב, כשאין לך טיפת כוח והילדים צריכים בכל זאת לאכול משהו)
ויום אחד פירה עם טונה.
קודם כל כן -
בבתים קלאסים כך ידוע לי אוכלים רוב השבוע בשרי.

אם בהגדרה שלך חלק מהאוכל הנ"ל הוא אוכל של שבע ברכות שה' ישמור!!!
כמובן שעל טעם וריח וכו'.

מתוך שבע הרעיונות שלך פעמיים טונה ויום אחד מאכל שרוב האשכנזים למשל אין להם מושג מה זה.

וסתם בשביל העניין ולדוג' חוץ ממושט אנחנו לא אוהבים כמעט שום דבר ממה שכתבת ואנחנו לא מפונקים בד"כ,
תכירי שיש אנשים שהם לא את.

וכמו שכבר כתבו פה -
אין שום הלכה או דין להמנע מלאכול אוכל טוב,
רק על בשר ויין שזה גמרות מפורשות שזה גורם לשמחה יתירה ברמה שיש דין הפוך שבימים טובים צריך להרבות מהם.


בכל מקרה כל אחד יעשה כרצונו והאמת והשלום אהבו.

נקו' למחשבה
חשבתם פעם למה צריך לאחל ש"האמת" וה"שלום" יאהבו אחד את השני ???
 

רבקי 1234

משתמש פעיל
פשטידת נקניק ופירה
מוצרים:
תפו"א
2 בייצים
נקניקיות טבעול
2 בצל
בצק עלים
לבשל קוביות תפו"א עד לריכוך להוסיף מלח ופלפל שחור 2 בייצים ולמעוך לפירה
לטגן בצל לתבל בפפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור להוסיף פרוסות דקות נקניק ולאדות 10 דק'
מרפדים תבנית בנייר אפייה מניחים בצק עלים מרדדים לגודל התבנית מפזרים את הנקניקיות בצורה אחידה על הבצק עלים ועל זה שופכים את הפירה ומיישרים מורחים ביצה חורצים עם מזלג בצורת מגרפה פסים לכול אורך התבנית אופים 40 דק'
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קודם כל כן -
בבתים קלאסים כך ידוע לי אוכלים רוב השבוע בשרי.

אם בהגדרה שלך חלק מהאוכל הנ"ל הוא אוכל של שבע ברכות שה' ישמור!!!
כמובן שעל טעם וריח וכו'.

מתוך שבע הרעיונות שלך פעמיים טונה ויום אחד מאכל שרוב האשכנזים למשל אין להם מושג מה זה.

וסתם בשביל העניין ולדוג' חוץ ממושט אנחנו לא אוהבים כמעט שום דבר ממה שכתבת ואנחנו לא מפונקים בד"כ,
תכירי שיש אנשים שהם לא את.

וכמו שכבר כתבו פה -
אין שום הלכה או דין להמנע מלאכול אוכל טוב,
רק על בשר ויין שזה גמרות מפורשות שזה גורם לשמחה יתירה ברמה שיש דין הפוך שבימים טובים צריך להרבות מהם.


בכל מקרה כל אחד יעשה כרצונו והאמת והשלום אהבו.

נקו' למחשבה
חשבתם פעם למה צריך לאחל ש"האמת" וה"שלום" יאהבו אחד את השני ???
חלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).
ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ולגבי זה שהלכתית מותר.
זה מזכיר את הפאות והשטריימלאך.
שתיהם התחילו מגזירות....
 

"המאיר לארץ"

משתמש פעיל
חלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
כן כן מקובל מאוד בתור אוכל קלאסי
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).

ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
כנראה שגדלתי באזור חילוני אשכנזי לבן אליטה וכו'
רמז גדלתי בבני ברק באזור די עמך ובכ"א כמה שידוע לי אנשים אוכלים בשרי רוב השבוע
ולא רואים בזה משהו מיוחד
ולגבי זה שהלכתית מותר.
זה מזכיר את הפאות והשטריימלאך.
שתיהם התחילו מגזירות....
לא הבנתי
ויש לי הרגשה שזה תגובה גזענית או משהו
אז תחסכי לי את ההסבר
כי השתדלתי לא להכנס לשם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה