gila zohar
משתמש מקצוען
מניחים את הדג לפני הדלקנ על מנת שיהיה מבושל עד שקיעה.
אם אכן מתבשל לפני שקיעה, זה מצויין!מניחים את הדג לפני הדלקנ על מנת שיהיה מבושל עד שקיעה.
בדרך כלל דג מתבשל די מהר.אם אכן מתבשל לפני שקיעה, זה מצויין!
הו, הכי טוב זה לשאול בעלי נסיון!דגים על הפלטה יוצאים מעולים מנסיון
גם אני מנסיון. וזה יוצאמוכן לפני שקיעה.הו, הכי טוב זה לשאול בעלי נסיון!
את יודעת אם אכן הם מוכנים כבר לפני השקיעה?
ביררתי כעת, הרב שיינברג אוסר על פלטה.אכן, וזו גם דעת הגר''פ שיינברג זצ''ל והרב עובדיה זצ''ל
לא יודע איך הצלחת לדבר איתו.ביררתי כעת, הרב שיינברג אוסר על פלטה.
ביררתי אצל אחד מגדולי תלמידיו, שכתב לי כך:לא יודע איך הצלחת לדבר איתו.
אבל ידוע ומפורסם אחרת בפי מוצי''ם ששמעו ממנו ומתלמידיו שנים רבות.
מעניין, סביר להניח ומאוד מובן שהיו ששמעו ממנו אחרת כי גם לדבריך הוא היה הולך ודן בעניין, יתכן שהם היו לאחר שאותו תלמיד דן איתו.ביררתי אצל אחד מגדולי תלמידיו, שכתב לי כך:
הרחבתי איתו את הנושא הזה.
ואמר לי כך, הרב עובדיה מיקל בזה כי הוא סבור שלא נוהגים (פה בארץ , לפני עשרים שנה) לבשל על פלטה חשמלית , ולכן הפלטה היא גרופה וקטומה וגם יש היכר שלא יהיה נראה כמבשל. ואז הוסיף שפה בארץ הם פרימיטיבים ומבשלים רק על גז, אבל אנחנו באמריקה מקובל לבשל על כיריים חשמליים ולכן זה לא נחשב היכר. ומשום כך הרב לא התיר זאת! (ניבא ולא ידע מה ניבא, היום אחרי עשרים שנה גם פה בארץ יש הרבה שמבשלים על כיריים חשמליות - אולי גם הרב עובדיה יודה שזה לא חשיב היכר). שאלתי על בלעך. ואמר לי בזה יש להקל שהבלעך יעשה שני תפקידים גם גרופה וגם היכר. ולכן יש להקל, כי אף אחד לא מבשל על בלעך. ולא כשיטת הגרשז"א שמחמיר בבלעך. זו התשובה המושלמת.
לא ברור הענין הזה, ראה באג"מבכל מקרה לגופם של דברים ההיכר בפלטה זה לא בגלל שזה חשמל אלא בגלל שזה משטח בעל מצב סטטי חלש ללא אפשרות לשנות עוצמה, ובזה לא בישלו גם לא בחו''ל
גם אני אשמח לתשובות מבעלי ניסיוןמה אתם אומרים לגבי צ'ולנט???
לא שואלת הלכתית!
צ'ולנט עם בשר לא מבושל בכלל, תפו"א, שעועית שלוקח לה המון זמן להתבשל-
נראה לכם שאם נניח סיר כזה חי- לא מבושל- על הפלטה
מיום חמישי בלילה או יום שישי בבוקר זה יהיה מוכן לשבת בבוקר??
ממש ממש אשמח לתגובות מניסיון...........
מה הבעיה לבשל את הבשר, והקטניות מראש, ולהקפיא?מה אתם אומרים לגבי צ'ולנט???
לא שואלת הלכתית!
צ'ולנט עם בשר לא מבושל בכלל, תפו"א, שעועית שלוקח לה המון זמן להתבשל-
נראה לכם שאם נניח סיר כזה חי- לא מבושל- על הפלטה
מיום חמישי בלילה או יום שישי בבוקר זה יהיה מוכן לשבת בבוקר??
ממש ממש אשמח לתגובות מניסיון...........
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט פ'
קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ: