היתי רוצה לדעת כמה יוצאת העלות של החשמל. ניסתי ויצא מצויין, אבל מעניין אותי בכמה הסיפור הזה יצא...
אם פלטה צורכת בשעה 2000 וואט, זה 2 קוט"ש לשעה.
שתי קוט"ש לשעה זה בערך 1.10₪
כך שבישול של 5 שעות עולה 5.5₪
זה לא משמעותי.
היתי רוצה לדעת כמה יוצאת העלות של החשמל. ניסתי ויצא מצויין, אבל מעניין אותי בכמה הסיפור הזה יצא...
אם עושים את זה "רק" 20 פעמים בחודשיים שזה 2-3 פעמים בשבוע זה תוספת של 110 ש"ח בחשבון החשמל.אם פלטה צורכת בשעה 2000 וואט, זה 2 קוט"ש לשעה.
זה לא משמעותי.
לא מדויקאם עושים את זה "רק" 20 פעמים בחודשיים שזה 2-3 פעמים בשבוע זה תוספת של 110 ש"ח בחשבון החשמל.
הרבה הרבה יותר זולאם פלטה צורכת בשעה 2000 וואט, זה 2 קוט"ש לשעה.
זה לא משמעותי.
איזה חלק היה יותר טעים?חלק דייסה, חלק חצץ
דגים : מושטים וסלומון
לא כדאי לבשל על הפלטה יותר משעה (אח"כ זה מתייבש ומתקשה)
אני מכינה הרבה פעמים את הדגים כך לשבת ויוצא מצוין !!!!
שמה את הכל בתבנית ומניחה על הפלטה לפני הדלקת נרות
ולאחר כשעה - אני מרימה את התבנית ומניחה מתחתיה תבנית הפוכה
וכך זה נשאר חם ומצוין!
ולענין ההלכתי - שאלנו ואין בעיה לעשות כך.
(הדגים בעצם מתבשלים בשבת על הפלטה)
זה בדיוק הויכוח ההלכתי הישן האם הולכים לפי רוב העולם או אפילו לפי כמה אנשים/מקרים/תבשילים חריגים.סתם הערה הלכתית.
הטענה המרכזית של אלו שמתירים את החימום ישירות על הפלטה הוא משום שאין רגילות לבשל על פלטה ובא אשכול זה והופך את הקערה על פיה
ובשפה ההלכתיית יש 'מיחזי כמבשל' בפלטה
טעות נפוצה לפלטה אין טרמוסטט, עוצמת החום מושפעת מעוביו של המוליך ועוד פרמטרים שאכמ"ל.ובד"כ זה עוד יותר זול כי לפלטה יש טרמוסטט והיא לא עובדת רצוף.
לא כ''כ פשוט.
תלוי מתי מניחים את הדגים
חשבתי על זה גם - יש לכם איזה מקור של הדיון ההלכתי הזה?זה בדיוק הויכוח ההלכתי הישן האם הולכים לפי רוב העולם או אפילו לפי כמה אנשים/מקרים/תבשילים חריגים.
אין פה איזה שינוי דרסטי, תמיד היו אנשים ששמו על הפלטה תבשילים חיים אפילו בלי שליש בישול [עיין כל הנידונים על "שהיה" בפלטה]. ודו"ק
תתחילו מפה:חשבתי על זה גם - יש לכם איזה מקור של הדיון ההלכתי הזה?
מעוניינים לברר..
דווקא עשיתי בחג ויצא מעולה. ערבבתי את האורז קודם עם 2 כפות שמן הוספתי 2 כוסות מים קרים לכוס אורז.אל תנסו לבשל אורז על הפלטה
ניסיתי כמה פעמים ויוצא בישול לא אחיד
חלק דייסה, חלק חצץ
לא באתי לערער חלילה (אף שזה נראה כך) רק להעיר שלא ילמדו מזה, מאחר והדבר תלוי בכמה פרטים (סוג האוכל, זמן ההדלקה, היחס ההלכתי לפלטה חשמלית)שאלנו רב, ואמר שמותר להניח לפני הדלקת הנרות דגים לא מבושלים על הפלטה
למרות שיוצא שהם מתבשלים לגמרי בשבת
(אולי מכיון שבהדלקת הנרות זה עדיין חצי שעה לפני השקיעה, ואז זה מספיק להתבשל, לא יודעת...)
אבל שכל אחד ישאל את רבו
איפה משיגים את זה?האמריקאים מצאו פתרון גם לזה... אפשר לקנות שם מוצר במיוחד לזה- מעין שקית שמתלבשת על הסיר ונזרק אחרי הבישול.
לי עוזר.עוזר לך באנגלית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט צ'
קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה: