מאפים מתכון ללאפות מהממות בדיוק לל''ג בעומר

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איזה גודל חתכיה בערך?
חופן טוב בערך 80 גרם אולי טיפה יותר, בהתחלה זה פחות ואחר כך היד לומדת לקחת את הכמות הרצויה.
תרדדי בתוך ניירות אפייה דק ותראי שזה מתאים לך לגודל של המחבת.

ומה זא לגודל הרצוי? של המחבת?
של המחבת שלך.
את מרדדת עיגול לגודל של המחבת שלך ואחר כך הופכת את הנייר ע''ג המחבת ומקלפת בעדינות את הנייר אפייה.

זה לא מסובך בכלל תתחילי ותראי שזה זורם לך מעולה!!
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
קשה לפתוח בצק על ניר אפיה...זה כל רגע מתקפל, לא?
מהר מאד מתרגלים לעבוד עם זה בשוטף.
ואם זה מתקפל, צריך לקנות נייר אפיה יותר איכותי.
 

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
מהר מאד מתרגלים לעבוד עם זה בשוטף.
ואם זה מתקפל, צריך לקנות נייר אפיה יותר איכותי.
התכוונתי מתקפל בגלל שבצק טבעו להימתח כשמרדדים ואחרי זה הוא מתכווץ,
אז מתי שהוא נמתח אם זה נדבק על הניר אפיה, מתי שזה מתכווץ אז הוא מכווץ בייחד איתו את הנייר,
ככה מהנסיון שלי, ויש לי ניסיון,
ואם הבצק מקומח, אז זה באמת לא נדבק על הניר אפיה, אבל באמת בשביל זה לא צריך ניר אפיה כי אפשרי לרדד על השיש..

זהו היתה כוונתי.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
הבצק שומני למדי, והוא מתרדד מצויין בין דפי נייר אפיה.
בצקים שמתכווצים הם רק בצקי שמרים, אגב, בצקים פריכים לא מתכווצים.
ואכן, כש'מקלפים' את הלאפה - הוא נוטה להתכווץ. אפשר להחזיק אותו מתוח. אבל כל עוד הוא נמצא על נייר האפיה - הוא נשאר מתוח על גביו.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ואם הבצק מקומח, אז זה באמת לא נדבק על הניר אפיה, אבל באמת בשביל זה לא צריך ניר אפיה כי אפשרי לרדד על השיש..
לא הייתי מקמחת הרבה את הבצק הזה (וכל בצק..) זה מייבש אותו.
והבצק הספציפי הזה מאד נח לעבודה, פשוט צריך לנסות, הוא נעים נח ולא נמתח ונקרע, בין שני דפי אפייה מרדדים כי אחרת הוא נדבק למרדד.
מורידים את הנייר העליון ו---- בום הופכים על המחבת בתנופה חדה.
ואז מקלפים את הנייר מלמעלה - הוא יורד בקלות ממש.
 

אבי2000

משתמש סופר מקצוען
האמת שאת הבצק הספציפי הזה אני לא בדקתי על עיד אפיה,
אנחנו הכנו את זה, ובאמת זה בצק מאוד נוח ולא דביקי,
לא הייתי מקמחת הרבה את הבצק הזה (וכל בצק..) זה מייבש אותו.
והבצק הספציפי הזה מאד נח לעבודה, פשוט צריך לנסות, הוא נעים נח ולא נמתח ונקרע, בין שני דפי אפייה מרדדים כי אחרת הוא נדבק למרדד.
מורידים את הנייר העליון ו---- בום הופכים על המחבת בתנופה חדה.
ואז מקלפים את הנייר מלמעלה - הוא יורד בקלות ממש.
קניתי את הרעיון..
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
יצא מדהים!!!
אכלנו היום בא. ערב, וכולנו מאוד נהנהנו...
אין מילים!!
נשמח לעוד מתכונים טובים.
לא הייתי זקוקה לעזרת נייר אפייה, הבצק היה כל כך נוח וניתן לרידוד דק מאוד ונפרד מצויין מהשייש. ואמנם מרחתי שמן על המחבת רק בלאפה הראשונה. יש לי מחבת ממוצעת ויצא כ30 לאפות . (בקוטר פיתה בערך).
טיפ ממני: תעבודנה עם 2 או יותר מחבתות בו זמנית. זמן ההכנה מתקצר למינימום.
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20200520-WA0000.jpg
    IMG-20200520-WA0000.jpg
    KB 139.9 · צפיות: 166

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
יצא מדהים!!!
אכלנו היום בא. ערב, וכולנו מאוד נהנהנו...
אין מילים!!
נשמח לעוד מתכונים טובים.
לא הייתי זקוקה לעזרת נייר אפייה, הבצק היה כל כך נוח וניתן לרידוד דק מאוד ונפרד מצויין מהשייש. ואמנם מרחתי שמן על המחבת רק בלאפה הראשונה. יש לי מחבת ממוצעת ויצא כ30 לאפות . (בקוטר פיתה בערך).
טיפ ממני: תעבודנה עם 2 או יותר מחבתות בו זמנית. זמן ההכנה מתקצר למינימום.
תודה!! איזה תענוג לשמוע!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איכשהו עטפנו את התוכן, (צ'יפס סלט טחינה חמוצים חומוס) וחלק אכלו ככה ... עם צלחת ושאר הדברים.
זה מה שענין אותי , כי אמרת שהלאפות היו בגודל פיתה.... אז זה מסובך לקפל.
אז קוראים לזה בשפה הלא יפה "ניגבתם" את הלאפה בחומוס.......
 

זהבית87

משתמש מקצוען
טיפ ממני: תעבודנה עם 2 או יותר מחבתות בו זמנית. זמן ההכנה מתקצר למינימום.
צודקת
גם אני טיגנתי ב 2 מחברות בו זמנית.
הטיגון של כל לאפה בפני עצמה לוקח זמן. וכמות של 20 לאפות זה מצטבר ללא מעט זמן.
זה לא כמו תנור שמכניסים בו כמה בבת אחת...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
צודקת
גם אני טיגנתי ב 2 מחברות בו זמנית.
הטיגון של כל לאפה בפני עצמה לוקח זמן. וכמות של 20 לאפות זה מצטבר ללא מעט זמן.
זה לא כמו תנור שמכניסים בו כמה בבת אחת...
30 דקות ל30 לאפות ב2 מחבתות.
זה ממש לא הרבה, ולמי שיש מחבת גדולה אז זה מתקצר בחצי.
יתכן שאת אופה באש נמוכה מידי. לי יש אינדוקציה ואפיתי בדרגת חום 12 (מתוך 14)
עם מכסה.
 

זהבית87

משתמש מקצוען
30 דקות ל30 לאפות ב2 מחבתות.
זה ממש לא הרבה, ולמי שיש מחבת גדולה אז זה מתקצר בחצי.
יתכן שאת אופה באש נמוכה מידי. לי יש אינדוקציה ואפיתי בדרגת חום 12 (מתוך 14)
עם מכסה.
טיגנתי באש גבוהה.
אני רגילה לאפות פיתות/פיצות/פוקאצות בסיר חשמלי ושם זה ענין של דקות בודדות לכמות גדולה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
טיגנתי באש גבוהה
נו, ולקח הרבה זמן כל 'לאפה?'
אני גם אופה הרבה שנים 'לאפות' אבל רק במחבת. (תמיד עשיתי מבצק חלות רגיל, וגם מורחת שמן ותבלינים, הפעם הכנתי במתכון של רוחי. ) היה לי פעם למשך כמה שנים סיר חשמלי שחלק אחד על הגז והחלק השני חשמלי-לזה התכוונת? וזה אפה לי פיתות עם כיס שלא כמו במחבת. בכל מקרה כרגע יש לי כיריים אינדוקציה שלא עובד עליו סיר אלומיניום והלכה האפשרות לשימוש בסיר החשמלי. בכל מקרה זה לקח זמן ארוך יותר מבמחבת. מתפלאת שאצלך זה אחרת...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה