מאפים מתכון ללאפות מהממות בדיוק לל''ג בעומר

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה.
הבצק יצא רך וגמיש.
ויצאו לי לאפות טעימות מאוד.
הילדים שלי אכלו פעם ראשונה לאפות ואהבו מאוד.
אהבתי שאין כמעט צורך בשמן. לא נדבק בכלל למחבת
ישר כוח גדול!
 

בלום ורדית

משתמש חדש
עשיתי לילדים לל"ג בעומר עם פלאפל וצ'יפס , הם התלקקו והייתי צריכה לקחת מהר אחד לצד, אחרת לא היה נשאר לי.
היה טעים מאד , תודה רבה !
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
הבצק עצמו הוא בצק שומני מאד ביחס לבצקי לחם או חלות. אולי זה, בין היתר, מונע את הידבקות הבצק למחבת.
אני שימנתי (שמתי שמן על נייר מגבת ומרחתי) מחבת פעם אחת, לפני הטיגון-אפיה בפעם הראשונה. אחר כך כבר לא היה שום צורך.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי זוכרת את ההודעה המסוייגת שלי מהפודינג?
קבלי את התנצלותי.
ניסיתי בחשש מה, הרגשתי מוזר, הטעם לעג לי מעמקי הלאפה: חחח עכשיו תתנצלי!
שלימות של לאפות! תודה ענקית!!!
כשכתבת על הפודינג - הקול הפנימי שלי ממעמקי הלאפה אמר לי - היא עוד תטעם.... היא עוד תרגיש.... חכי.......
וחיכיתי - אז תודה @HILALI שחזרת לעדכן!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
הבצק עצמו הוא בצק שומני מאד ביחס לבצקי לחם או חלות. אולי זה, בין היתר, מונע את הידבקות הבצק למחבת.
אני שימנתי (שמתי שמן על נייר מגבת ומרחתי) מחבת פעם אחת, לפני הטיגון-אפיה בפעם הראשונה. אחר כך כבר לא היה שום צורך.
גם את הראשון אני משמנת ממש מעדינות את המחבת, מעבירה ניר סופג עם שמן בליטוף טוב על המחבת וזה מספיק!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
עשיתי לילדים לל"ג בעומר עם פלאפל וצ'יפס , הם התלקקו והייתי צריכה לקחת מהר אחד לצד, אחרת לא היה נשאר לי.
היה טעים מאד , תודה רבה
תודה רבה.
הבצק יצא רך וגמיש.
ויצאו לי לאפות טעימות מאוד.
הילדים שלי אכלו פעם ראשונה לאפות ואהבו מאוד.
אהבתי שאין כמעט צורך בשמן. לא נדבק בכלל למחבת
ישר כוח גדול
נראה מטורף לגמרי!!!
תודה על המשוב!! איזה כייף לקרא!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אשמח להסבר מה זה
למה על נייר אפיה?
היות שהפיתה מאד דקה יהיה קשה להרים אותה למחבת
ברגע שזה ע''ג נייר אפיה פשוט הופכים עם הנייר אפיה על המחבת ומקלפים את נייר האפיה.
רק בקטע נח!! אין בזה כללים את יכולה לעשות איך שנח לך, אני כתבתי המלצה - כך אני עושה!!
 

לווים

משתמש מקצוען
קילו קמח
כף פודינג
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים
3 כוסות מים
כף מלח
כוס שמן

ללוש לבצק יפה יפה
לתת לזה לתפוח חצי שעה שעה.

לאחר מכן לשטוח פלטה כמו פיתה.
על גבי נייר אפייה

לשמן מעט את מחבת בגודל הלאפה הרצויה.
לטגן מכל צד ממש כמה דקות
ולהוציא לאפות חומות ודקיקות.

מהממות וטעימות!!!

אפשר למלא בפלאפל,
אפשר במנגל עסיסי לכבוד היום.
ואפשר בכל העולה על דעתכן!!

בהצלחה!!

אין לי כרגע תמונה אולי מחר אחרי שנעשה תהיינה תמונות יפות ואני אעלה לכאן.....
וואו נשמע מעולה
לחלק את הבצק מראש ל15 חלקים?
ואז לשטח ??
וכמובן להשתדל שיהיה דק? זה הרעיון?
 

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
היות שהפיתה מאד דקה יהיה קשה להרים אותה למחבת
ברגע שזה ע''ג נייר אפיה פשוט הופכים עם הנייר אפיה על המחבת ומקלפים את נייר האפיה.
רק בקטע נח!! אין בזה כללים את יכולה לעשות איך שנח לך, אני כתבתי המלצה - כך אני עושה!!
תודה אין מילים נשמע מעולה בעזיה נחזור לעדכן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה