חלבי מתכון טוב לפיצה ביתית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח למתכון
רכיבים:
בצל גדול חתוך דק.
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות.
פחית שימורים עגבניות תוצרת איטליה או 5-6 עגבניות מרוסקות.
חופן עגבניות שרי קצוצות.
כף גדושה רסק עגבניות
כף שטוחה סוכר
מלח ופלפל
כפית גדושה אורגנו.

מטגנת את הבצל עד לשקיפות וריכוך.
מוסיפה את השום ומטגנת כחצי דקה
מוסיפה את העגבניות, מביאה לרתיחה ומאדה כ20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפה רסק, סוכר ותבלינים ומבשלת עוד כחמש דקות או עד להסמכה.
טועמת ומתקנת תיבול.
מצננת מעט ואז טוחנת במעבד מזון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היום גם אנחנו הכנו פיצה.
עם הרוטב הנ"ל ועם תבנית הפוכה- הטריק הקבוע שלנו.
יש לנו תבנית פיצה יעודית מאיקאה אבל דווקא העיגולים הלא משורטטים והדקים מוצלחים יותר.
הוספנו זיתים, פטריות, פלפל חריף וגם פיצה אחת גינג'ית (ללא תוספות).
חלק מהבצק נילוש בקמח מלא 80% ויצא מעולה.
בשביל כמה שמתגעגעים לפיצות בירושלים ;))) החלטתי להוסיף רוטב פיצה לצד הפיצה המוכנה לפי המתכון של @srp בשינוי קל ונרשמה התלהבות עצומה.
:)
 

קבצים מצורפים

  • 1.JPG
    1.JPG
    KB 149.3 · צפיות: 58
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 199.3 · צפיות: 60
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 216.2 · צפיות: 60

לווים

משתמש מקצוען
המתכון שלי:
פשוט להכנה ובאמצעים שיש בכל בית.
מה שנקרא בטעם קנוי למי שמעוניינת

הבצק רך וידידותי ובקלות לשים אותו ביד, ועדיף כך.
מרדדים לקוטר תבנית רשת עם נייר אפיה
את הרוטב כמובן בבלנדר מקל עד לעיסה אחידה
למרוח על הבצק ולהוסיף 4 (לפחות) פרוסות גבינ"צ
תוספת זיתים עגבניות ובצל בעובי 2 מ"מ כך הם רכים ונימוחים בפה
180 מעלות 12-15 דקות לא יותר!! כך הגבינ"צ נשארת עסיסית.

בתאבון!!!

התמונה לא אילוסטרציה בכלל אמיתית לגמרי

זה בלי התפחה??
ומה זה נקרא מים חמים?עד כמה?
 

אבן ספיר

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון מוצלח לבצק לפיצה. שיוצא דומה לקנויות המוצלחות.
יש לי מתכון מדהים! כמו בחנויות וקל מאוד להכנה!!
פרסמתי אותו כבר בפורום
הנה הקישור
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
שאלה שניסיתי כבר הרבה זמן...
מישהו יודע איך עושים תערובת תבלינים כמו השקיקי תיבול של החנויות פיצה?? ניסינו כמה פעמים ולא עלה בידינו
מקפיצה, אולי למישהו יש מושג?
 

Souffle

משתמש פעיל
המתכון שלי:
פשוט להכנה ובאמצעים שיש בכל בית.
מה שנקרא בטעם קנוי למי שמעוניינת

הבצק רך וידידותי ובקלות לשים אותו ביד, ועדיף כך.
מרדדים לקוטר תבנית רשת עם נייר אפיה
את הרוטב כמובן בבלנדר מקל עד לעיסה אחידה
למרוח על הבצק ולהוסיף 4 (לפחות) פרוסות גבינ"צ
תוספת זיתים עגבניות ובצל בעובי 2 מ"מ כך הם רכים ונימוחים בפה
180 מעלות 12-15 דקות לא יותר!! כך הגבינ"צ נשארת עסיסית.

בתאבון!!!

התמונה לא אילוסטרציה בכלל אמיתית לגמרי
צריך התפחה?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אחרי שנים של ניסויים על שפני הנסיון האנינים שלי, הגענו לנוסחה המנצחת-עבורנו.

למי שמתאים-בכיף, למי שלא, שיכין בסגנון אחר, מדובר בפיצות דקיקות.

הבצק-בצק חלות משגע:

מספיק ל-4-5 פיצות גדולות

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
4\3 כוס סוכר
1 כף מלח
3\1 כוס שמן
2\1 2 כוסות מים פושרים
:rolleyes:

הכנה: לשים את הבצק 10 דקות עד התפתחות רשת הגלוטן (כשמוציאים חתיכה ומותחים, היא לא נקרעת, אלא נמתחת עד לשקיפות)
מתפיחים שעה וחצי
מחממים תנור על 200 מע'
אחרי ההתפחה, חותכים את הבצק לכמות הפיצות הרצויה, ומתחילים ברידוד, ברגע שקשה לפרוס את הבצק, להרים אותו ולמתוח את השוליים, אחרי ההנחה, יהיה קל יותר להמשיך ברידוד, אני מרדדת עד לעובגי של 2\1 מילימטר (כמעט שקוף) כי הפיצה תופחת.
מניחה על נייר אפיה, מורחת רסק עגבניות, זורה מלח, סוכר ותבלין טוסקנה, מפזרת מעל גבנ"צ, מוצרלה, צ'דר, לפעמים אפילו בולגרית, לילדים גם זיתים, מעבירה לתבנית.
מטפטפת מעט שמן ליצירת "מסטיק" גבינה, חשוב לציין-מסטיק גבינה נוצר מלכתחילה מגבנ"צ, האפקט של השמן הוא ע"מ להשאיר את המסטיקיות לזמן ארוך.

2 אופציות-
1. אם רוצים פריך (המבוגרים בד"כ) מניחה על רצפת התנור
2. אם רוצים רך, מכניסה על המסילות.

לגבי גוון הפיצה:
אפיה של 7-8 דקות יוצרת מאפה לבנבן, רך, גבינה מבעבעת ומנחמת.
אפיה של 10-12 דק' יוצרת מאפה שחום, גבינה רותחת להרבה זמן ומסטיקי במיוחד.


ואנחנו לא זקוקים לתבלינים לתוספת או רטבים למינהם, הילדים פשוט מחסלים 3 פיצות ב2\1 שעה...

והמחמאות בער"פ זרמו מהם כשאכלו פיצות קנויות, שהם מתגעגעים לפיצה הכי טעימה בעולם :rolleyes: רק אומרת.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איזה פיצה הכנת בסוף?
התגובות הגיעו מדי מאוחר, אז בינתיים הכנתי מבצק חלות.
בפעם הבאה אבלר לי אחד מהמתכונים המוצלחים שהעלו פה.
בינתיים חזרתי לעבוד והגיעו לחנויות פיצות קפואות מאחרי פסח, כך ש.. נראה מתי זה יהיה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה