אחרי שנים של ניסויים על שפני הנסיון האנינים שלי, הגענו לנוסחה המנצחת-עבורנו.
למי שמתאים-בכיף, למי שלא, שיכין בסגנון אחר, מדובר בפיצות דקיקות.
הבצק-בצק חלות משגע:
מספיק ל-4-5 פיצות גדולות
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
4\3 כוס סוכר
1 כף מלח
3\1 כוס שמן
2\1 2 כוסות מים פושרים
הכנה: לשים את הבצק 10 דקות עד התפתחות רשת הגלוטן (כשמוציאים חתיכה ומותחים, היא לא נקרעת, אלא נמתחת עד לשקיפות)
מתפיחים שעה וחצי
מחממים תנור על 200 מע'
אחרי ההתפחה, חותכים את הבצק לכמות הפיצות הרצויה, ומתחילים ברידוד, ברגע שקשה לפרוס את הבצק, להרים אותו ולמתוח את השוליים, אחרי ההנחה, יהיה קל יותר להמשיך ברידוד, אני מרדדת עד לעובגי של 2\1 מילימטר (כמעט שקוף) כי הפיצה תופחת.
מניחה על נייר אפיה, מורחת רסק עגבניות, זורה מלח, סוכר ותבלין טוסקנה, מפזרת מעל גבנ"צ, מוצרלה, צ'דר, לפעמים אפילו בולגרית, לילדים גם זיתים, מעבירה לתבנית.
מטפטפת מעט שמן ליצירת "מסטיק" גבינה, חשוב לציין-מסטיק גבינה נוצר מלכתחילה מגבנ"צ, האפקט של השמן הוא ע"מ להשאיר את המסטיקיות לזמן ארוך.
2 אופציות-
1. אם רוצים פריך (המבוגרים בד"כ) מניחה על רצפת התנור
2. אם רוצים רך, מכניסה על המסילות.
לגבי גוון הפיצה:
אפיה של 7-8 דקות יוצרת מאפה לבנבן, רך, גבינה מבעבעת ומנחמת.
אפיה של 10-12 דק' יוצרת מאפה שחום, גבינה רותחת להרבה זמן ומסטיקי במיוחד.
ואנחנו לא זקוקים לתבלינים לתוספת או רטבים למינהם, הילדים פשוט מחסלים 3 פיצות ב2\1 שעה...
והמחמאות בער"פ זרמו מהם כשאכלו פיצות קנויות, שהם מתגעגעים לפיצה הכי טעימה בעולם
רק אומרת.