חלבי מתכון טוב לפיצה ביתית

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai

המקל והגזר

משתמש מקצוען
היום הכנו גם פיצה עם בצק של אדר בצקים- מפרסמים באזור אשדוד
היה שם מתכון לרוטב על הפיצה, הוראות אפיה , מושלם!
יצא מהמהם!! פיצה אישית לכל ילד.
יצא מהתנור אישי.JPG
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
בבקשה.

מצרכים (2 פיצות בקוטר 33 ס"מ):

4 כוסות (560 ג') קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג') שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

4 כפות (40 מ"ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג') מלח

למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות מלאות (80 ג') רסק עגבניות , כפית שטוחה מלח, שליש כפית תבלין אורגנו

תוספות:

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, פרוסות בצל, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'


אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

-משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס"מ. מי שאוהב תחתית דקה ניתן לרדד לשני מלבנים בגודל תבנית התנור.

2 אפשרויות הכנה:

(1) אפשרות הראשונה והמוצלחת יותר בעיני היא להניח הפוך את תבנית התנור בתחתית התנור, לחמם את התנור ל-250 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להניח את בצק הפיצה ישירות על התבנית ההפוכה ולאפות במשך כ-5 דקות. להוציא את הבצק (יש להשאיר את התנור דולק),למרוח רוטב פיצה ולפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר לתנור (על התבנית ההפוכה).להוריד את הטמפ' ל-200 מעלות ולאפות במשך כ- 10 דקות עד להזהבה יפה. אפשרות זו היא במקום אבן שמוט לתנור. כמובן שמי שיש לו אבן זה הכי מומלץ.

(2) אפשרות שניה היא להניח את בצק הפיצה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם תנור מראש ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), להכניס את התבנית לתנור ולאפות במשך 7 דקות. להוציא את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), למרוח רוטב פיצה, לפזר מוצרלה ותוספות ולהחזיר את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה). יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נשמע מגניב ברמות... זה לא בעייתי עם כשרות נכון?
אני אנסה להשיג...

אם את מנסה לקנות
עדיף תמיד אבן מרובעת או מלבן
כה את לא תקועה עם עיגול שמתאימה בדיוק לפיצה

אני אופה על אבן שמוט
פוקצות פיצות חצפורי ורוזלך
ועוד היד נטויה

חבל לקנות אבן עגולה שמגבילה אותך
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
יש כזה דבר אבן מרובעת?
מגניב ממש....
דרך אגב גם על עגולה אפשר לשים דברים מרובעים
הם פשוט יותר קטנים
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
גם אני עושה כך וזה מצוין :)
ולגבי הרוטב: אני דווקא אוהבת להרגיש עגבניות אמיתיות ואורגנו ולא קטשופ.
מטגנת בצל, מוסיפה שום ועגבניות מרוסקות ומאדה, כף רסק, מלח, פלפל, כף סוכר וכפית אורגנו.
מקררת מעט וטוחנת לרוטב חלק וטעים.
עגבניות מרוסקות כוונתך לאלה מהשימורים? או לאלה מהירקן שאת מרסקת אותן בעצמך?
והרוטב הנ"ל, זה הרוטב שאת מורחת על הפיצה עצמה לפני האפיה?
או שזה לאחרי, כמו זה שמגיע בקופסאות קטנות עם פיצה קנויה?
בכלל יש באשכול הזה כמה מתכונים לרוטב שלא ברור לי אם הם רוטב למריחה לפני האפיה או רוטב לאחרי.
 

יוזמתית

משתמש פעיל
יש לי מתכון ממש מנצח:
לבצק:
יש להניח במיקסר את החומרים לפי הסדר הבא:
1 כפית מלח
קילו קמח
2.5 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן.
לערבל, להתפיח כשעה ולאחר מכן לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים. ליצור מהבצק עיגול ביד ולהניח אותו ע"ג נייר האפיה, להמשיך לשטוח אותו בצורת עיגול באמצעות המערוך.

לרוטב: 1 קופסת רסק עגבניות גדול (רצוי פרי מבורך)
שמן זית
כ3/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור, שאטה יבש ושום טרי!! לפי הטעם.
לערבל בבלנדר יד.

למרוח בנדיבות מעל הבצק, לפזר בשפע גבינה צהובה אמיתית מגורדת, להוסיף תוספות לפי הטעם ולאפות בחום של 200 כעשרים דקות. (לבדוק מידי פעם עם הבצק התחיל להשחים..)

טיפ חשוב: מיד כשהפיצה יוצאת מהתנור אני שמה שקית ניילון נקייה על הפיצה. זה משטיח את הגבינה הצהובה על הפיצה ויוצר מראה אותנטי של פיצה קנויה.


תנסו ותהנו.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש גם את המתכון שלי לפיצה כוסמין (שאפשר כמובן להמיר בקמח רגיל) - מי שבענין:
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עגבניות מרוסקות כוונתך לאלה מהשימורים? או לאלה מהירקן שאת מרסקת אותן בעצמך?
בקיץ מהירקן.
בחורף או כשאין עגבניות טובות אני קונה שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה.
והרוטב הנ"ל, זה הרוטב שאת מורחת על הפיצה עצמה לפני האפיה?
או שזה לאחרי, כמו זה שמגיע בקופסאות קטנות עם פיצה קנויה?
לפני האפיה.
לא מגישה שום רוטב אחרי. לא אוהבת רטבים מבוססי מיונז. עניין של טעם.
אני מניחה שמי שאוהב זה כי הוא אוהב פיצה מפיצריה. אני לא :)
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בקיץ מהירקן.
בחורף או כשאין עגבניות טובות אני קונה שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה.

לפני האפיה.
לא מגישה שום רוטב אחרי. לא אוהבת רטבים מבוססי מיונז. עניין של טעם.
אני מניחה שמי שאוהב זה כי הוא אוהב פיצה מפיצריה. אני לא :)
לגבי הסלידה ממיונז, מכירה הרבה כאלה.
אבל תכלס, אף פעם לא הצלחתי להבין מה גרוע בו. שמן וביצה.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא גרוע בכלל. :)
אבל אני אוהבת רטבים פחות שומניים.
אשמח למתכונים לרטבים מעוטי שמן/שאינם מכילים שמן בכלל.
כל אלה שאני מכירה שמתנזרות ממיונז, שאלתי אותן, מה אתן שמות ברוטב? אה, שמן...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח למתכונים לרטבים מעוטי שמן/שאינם מכילים שמן בכלל.
כל אלה שאני מכירה שמתנזרות ממיונז, שאלתי אותן, מה אתן שמות ברוטב? אה, שמן...
יש לי שתי כפות שמ"ז ברוטב.
בעיני זה יותר בריא וטעים ממיונז.
אבל זה טעמי האישי.
 

תק

משתמש צעיר
המתכון שלי:
פשוט להכנה ובאמצעים שיש בכל בית.
מה שנקרא בטעם קנוי למי שמעוניינת

הבצק רך וידידותי ובקלות לשים אותו ביד, ועדיף כך.
מרדדים לקוטר תבנית רשת עם נייר אפיה
את הרוטב כמובן בבלנדר מקל עד לעיסה אחידה
למרוח על הבצק ולהוסיף 4 (לפחות) פרוסות גבינ"צ
תוספת זיתים עגבניות ובצל בעובי 2 מ"מ כך הם רכים ונימוחים בפה
180 מעלות 12-15 דקות לא יותר!! כך הגבינ"צ נשארת עסיסית.

בתאבון!!!

התמונה לא אילוסטרציה בכלל אמיתית לגמרי
 

קבצים מצורפים

  • בצק לפיצה.pdf
    KB 282.5 · צפיות: 170

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה