דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

ופל בלגי

משתמש מקצוען
חותכים את הלחם לפרוסות כמעט עד הקצה
ממלאים את המרוחים שנוצרו בבצל, גבינה ובשאר התוספות המענינות
מורחים מלמעלה חמאה
קחו בחשבון שזה קצת בעייתי, מבחינה הלכתית, לאכול לחם חלבי (או בשרי).
כדאי לברר את ההלכה לפני שמכינים.
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
העוגה הכי קלה להכנה- צריך רק קערה וכף- בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפה- כוסות ח"פ פשוט
2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקונית
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית אבקתסודה לשתיה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
לערבב הכל
לאפות 45-60 דקות
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
קחו בחשבון שזה קצת בעייתי, מבחינה הלכתית, לאכול לחם חלבי (או בשרי).
כדאי לברר את ההלכה לפני שמכינים.
הבעיה היא לשמור אותו. שלא יתבלבלו.
לא לאכול
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קחו בחשבון שזה קצת בעייתי, מבחינה הלכתית, לאכול לחם חלבי (או בשרי).
כדאי לברר את ההלכה לפני שמכינים.
ההלכה היא שאסור לאפות לחם שנראה רגיל, והוא חלבי. צריך לעשות סימן.
הלחם פה לא נראה רגיל.
הבעיה היא לשמור אותו. שלא יתבלבלו.
האיסור הוא האפיה, ויש בעיה גם לאכול.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
ההלכה היא שאסור לאפות לחם שנראה רגיל, והוא חלבי. צריך לעשות סימן.
הלחם פה לא נראה רגיל.

האיסור הוא האפיה, ויש בעיה גם לאכול.
לפי מנהג החסידים מספיק אחד מן התנאים:
1. צורה שונה
2. כמות מועטה שנגמרת בו ביום.
יתכן ויש פסיקה שונה בעדות אחרות.
 

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ולמי שמבשלת על הפלטה שתבדוק גם מבחינה הלכתית אם אחר כך היא יכולה להשתמש בפלטה כרגיל בשבת - כי הרעיון בפלטה הוא שהיא לא ממש אש (לא זוכרת את פרטי ההלכות אבל כשרציתי להכין משהו על הפלטה בעלי אמר לי שזה לא פשוט, לא הספקנו לשאול רב עדיין)
 

פשוש

משתמש מקצוען
מרק אדום בעשר דקות:
שמים שמן בסיר, מחכים שירתח, מוסיפים קמח ומערבבים מהר, מוסיפים רסק עגבניות (הרבה) תוך כדי ערבוב ואז לאט לאט את המים הרותחים. וכל הזמן לערבב שלא יווצר גושים בקמח.
מוסיפים סוכר, מלח אבקת מרק, פלפל, אבקת שום ומחכים שירתח. טועמים ומתכנים תיבול.
מוסיפים אטריות דקות של אוסם!
עשר דקות ויש מרק חם ומשביע.

מרק שעועית בעשר דקות:
מטגנים בצל, מוסיפים קופסת שימורי שעועית ברוטב אדום, מטגנים עם כף קמח וכף רסק עגבניות. מוסיפים תבלינים, מים ועשר דקות רתיחה....
אני מוסיפה גם ירקות מכל הסוגים למרק, אבל זה מאריך את זמן הבישול.
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שמים שמן בסיר, מחכים שירתח, מוסיפים קמח ומערבבים מהר, מוסיפים רסק עגבניות (הרבה) תוך כדי ערבוב ואז לאט לאט את המים הרותחים. וכל הזמן לערבב שלא יווצר גושים בקמח.
מוסיפים סוכר, מלח אבקת מרק, פלפל, אבקת שום ומחכים שירתח. טועמים ומתכנים תיבול.
מוסיפים אטריות דקות של אוסם!
נשמע טוב.
יש לך כיוון בסיסי של כמויות?
לאו דווקא מדוייקות.
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
לא קראתי מעלי, סליחה אם חוזר על עצמו.

פיצה
כמה דקות הכנה + כ20-15 דקות אפיה

חומרים לבצק: (מידות כוסות חד פעמי)
2 כוסות קמח (מניסיון המתכון יוצא מצוין עם קמח לבן, מלא וכוסמין).
כוס נוזלים: שליש שמן + שני שליש חלב
1 א. אפיה
1 כפית מלח
---------
מערבבת את כל החומרים בקערה עד שהבצד נפרד מצידי הקערה,
מכדררת כדור מהבצק, ושוטחת על נייר אפייה.

רוטב:
הרוטב תלוי בזמן ובזמינות החומרים, לפעמים אני מורחת רסק עגבניות ומפזרת מעל תבלין לפיצה + זיתים וגבינ"צ, פעם עשיתי גם בגרסה פרווה, פיזרתי נתחי טונה על הרסק והתיבול.

לפעמים מכינה את הרוטב הבא:
200 גר' רסק עגבניות
1/6 כוס מים
1/6 כוס שמן
1 כפית אורגנו
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט א. שום
מערבבת הכל מורחת ומפזרת מעל גבינה צהובה וזיתים, אפשר תמיד לשדרג עם פטריות בצל וכדו'.

את הפיצה אני אופה בלי תבנית, שמה את הנייר אפייה עם הפיצה על רשת התנור, אופה בכ- 200 מע"צ למשך 15-20 דקות.
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
בורגול.
[כתחליף מדהים לקוסקוס בעייני]
- כוס בורגול
- לטגן בשמן עד להזהבה
- להוסיף 2.5 כוסות מים
- להוסיף מלח לפי הטעם
- להביא לרתיחה
- לכסות חלקית ולבשל על אש נמוכה במשך 15-20 דקות.
גם הכי מפונקים אצלנו משתגעים על זה.
שאלה: למה בורגול עדיף על קוסקוס?
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
עוד סוג של מעין פיצה, שאני עושה לפעמים (הרבה פחות בריא)

בסיס מלאווח, מורחת רסק מפזרת תבלינים, פלפל שחור, א. שום, א. בצל, ת. לפיצה + זיתים וגבינה צהובה מגורדת
מכסה עם בסיס מלוואח נוסף, מברישה ביצה ומפזרת הרבה שומשום.
אופה לפי ההוראות שעל אריזת המלאווח.
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
פשטידת טונה
-------------------------------
קופסת נתחי טונה
קופסת שימורי תירס או אפונה
שקית פירורי מאפה (הגודל הקטן, לא זוכרת עכשיו בגרמים)
4 ביצים
כ-1/2 כוס שמן אם אני משתמשת בנתחי טונה במים,
אם אני משתמשת בקופסה עם שמן, מוסיפה פחות.
א. שום.
מעט פלפל שחור.
מלח.
-------------------------------
מערבבת הכל, מחלקת לשתי תבניות אינגליש ואופה 15-20 דקות.
 

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מרק תירס טעים ובחמש דקות!
מרתיחים 3/4 סיר מים עם קופסת שימורי תירס(כולל הנוזלים)
כשמבעבע מכניסים ביצה ומיד!משקשקים אותה חזק
מוסיפים מלח ואבקת מרק
מנמיחים את האש לכמה דקות ו....זה מוכן!!

עוד דבר סופלה שוקולד מדהים!
בקערה שמים 3 ביצים+1/2 כוס סוכר ומערבבים היטב
בנפרד ממיסים 120 גרם שוקולד מריר ו70 גרם מחמאה
מאחדים את 2 הפעולות ומוסיפים לזה כף קקאו ו2 כפות קמח
בתנור רבע שעה ובתאבון!!
 

אקוליס

משתמש מקצוען
ארוחת צהרים קלה ומהירה מהרגע להרגע
פסטה ירקות וטונה ב10 דקות

לבשל פסטה לפי ההוראות ולסנן
בסיר נפרד לטגן בשמן כמה דקות כחצי חבילת ירקות קפואים - אני שמה גזר אפונה ותירס
לערבב את שתיהם ולהוסיף 2 קופסאות שימורי טונה
ולתבל ב 1-2 כפות מיונז מלח ופלפל
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נערך לאחרונה ב:

אקוליס

משתמש מקצוען
נכון רשום בדר"כ על האריזה "ראוי לבדוק לפני השימוש"?
איך את בודקת את זה? כשזה קפוא?
@הרי זהב 'וש, מוזמנת גם להחכים אותי אם יש לך נסיון עם השקיות האלה... :)

אני לא בודקת.
עד כמה שידוע לי יש מלא מוצרים שרשום עליהם "ראוי לבדוק לפני השימוש" ולא בודקים
למשל קופסאות שימורים - את בודקת?

אבל נבדוק את הנושא שוב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה