דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה המתכון הקל ביותר שלך?
זה שלא עולה על 5 דק' עבודה ועל מקסימום שני כלים?
יש לך משהו כזה מכל הסוגים - בשרי/ חלבי / פרווה /מאפה /משקה?
כל מתכון שעונה על התנאים הנ"ל מינימום זמן ומינימום כלים - נשמח שתשתפי.....
 

אבן ספיר

משתמש מקצוען
זה לא מתכון אלא מאכלים שמכינים ב 2 דק':
* טובלים לחם או לחמניה חתוכה לאורכה בשמן זית א.שום פלפל שחור זעתר אורגנו /ת. פיצה
שמים בתנור ל 10 דק' ויוצא קריספי וטעים במיוחד!!!
* חותכים בצל לטבעות ומטגנים בשמם עד לריכוך טוב מוסיפים פלפל שחור מלח וא. שום ומיכל שמנת חמוצה, חותכים פיתה ל- 4 וטובלים בשכבה הגונה אופים כ-10 דק'. פשוט ללקק את האצבעות
* חותכים בצל לטבעות מאדים במחבת עם שמן מוסיפים פפריקה מלח וא. שום מורחים על הפיתה, שמים בתנור ויש לכם פיתות בצל בכלום הכנה וטעימותתת!!!!
* מורחים על פיתה קטשופ/רסק עגבניות, תבלינים, גבינ"צ, אופים והנה לנו פיצה קלה וטעימה!!
יש לי עוד אם יהיה ביקוש אכתוב...
 

אבן ספיר

משתמש מקצוען
* חותכים באגט לאורכו ועושים, חותכים פסים לאורך הבאגט כמעט עד הסוף מכניסים בחריצים גבינה צהובה מגולגלת ושופכים חמאה מומסת ואץ שום/שום כתוש (לבחירה) ואופים.
*
פשטידת קוטג'
הארוחה הקבועה כשאין זמן להכין ארוחה...
צריך לתת מתכון?
כן!!!
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כשאין לי זמן פנוי ואני רוצה ארוחת צהרים בשרית מהירה,
אני מטגנת קלות חתיכות חזה עוף, עם בצל ושום, מוסיפה פטרוזיליה, מתבלת, ואחרי שזה קצת מוכן (לא עד הסוף) מוסיפה אורז, ומבשלת את האורז ביחד עם העוף כמו בישול רגיל של אורז...
חמש דקות עבודה, עשרים דקות בישול - ויש לי ארוחה בסיסית.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
הייתי בטוחה שזה המתכון הכי מוכר בארץ

בגדול, הוא מתכון גמיש, מה שתשימי וכמה, יהיה טוב :)

ל2 פסי איגליש:
8 כוסות פצפוצי אורז
2 קופסאות קוטג (אני שמה 1 קוטג ו2 לבן)
3 ביצים
1/2-3/4 כוס שמן
כף גדושה אבקת מרק בצל/פטריות
לפעמים מתחשק לי להוסיף קצת חלב

כשממש משעמם אפשר להוסיף בצל מטוגן או פטריות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סליחה אם אני מטריחה אותך...
אבל יש מצב להדרכה לשקשוקה טובה כזו?
אללי, אין לי אחד מסודר
באופן כללי: מטגנת בשתי כפות שמן גמבה חתוכה לקוביות + 4 שיני שום (פרוסות) ואם זה למבוגרים מוסיפה גם פלפל חריף אחד.
מוסיפה למחבת 6 עגבניות מרוסקות (בחורף עגבניות מרוסקות בפחית תוצרת איטליה) ומאדה עד ש2/3 מהנוזלים מתאדים.
מתבלת בכף רסק, מלח, פלפל, פפריקה ומעט סוכר. טועמת ומתקנת תיבול.
יוצרת גומות בעזרת כף ושוברת לתוכן ביצים.
מכסה ומבשלת על אש נמוכה עד למידת העשיה הרצויה של הביצים.

תוספות אפשריות (מוסיפים עם הביצים): קוביות חצילים מטוגנות או אפויות, קוביות גבינה מלוחה.
במקום פלפל חריף אפשר להוסיף רובד פיקנטי בתיבול של כפית סחוג/אריסה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בשבתות בהן אני רוצה לפנק אבל בזמן קצר אני מכינה טירמיסו (מזויף) של וניל-קוקוס וריבת חלב.
אמנם דורש הקצפה אבל אין צורך בתנור ואין צורך לנקות את הקערה בין הקצפה אחת לשניה.
והטעם? כמו עוגה שהשקיעו בה שעות :)

עריכה: לא עונה על תנאי האשכול לעניין הכלים אבל קל למדי. פורסם בפוסט נפרד.
 
נערך לאחרונה ב:

דייד

משתמש מקצוען
בשבתות בהן אני רוצה לפנק אבל בזמן קצר אני מכינה טירמיסו (מזויף) של וניל-קוקוס וריבת חלב.
אמנם דורש הקצפה אבל אין צורך בתנור ואין צורך לנקות את הקערה בין הקצפה אחת לשניה.
והטעם? כמו עוגה שהשקיעו בה שעות :)

עריכה: לא עונה על תנאי האשכול לעניין הכלים אבל קל למדי. אפרסם מתכון מצולם בשישי בעז"ה.

נשמע ממש טוב ומגרה
מחכה למתכון
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
עוגת חמש דקות
(חמש דקות הכנה, חמש דקות עד להתחסלות...)

מתכון שהתפרסם פה בפרוג לפני כעשר שנים...

מערבבים בקערה (לעצלנים ביותר - אפשר לערבב בכף ח"פ ישירות בתבנית ח"פ)
4 ביצים
1 כוס קמח (אפשר מלא)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו (במקור - שוקולית, אני המרתי לקקאו)
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל

זהו. לתנור. 180 מעלות, כעשרים דקות.
כשמוציאים מהתנור, בעוד העוגה רותחת, מחוררים אותה במזלג, מערבבים כפית קפה נמס (נס קפה או מגורען) עם כוס מים רותחים ושופכים על כל העוגה. מכסים מיד בנייר כסף עד להתקררות.

שידרוג לכבוד שבת - ממיסים 1 ריצ' + 100 גר שוקולד מריר ומצפים את העוגה.
אפשר להגיש חם כמנה אחרונה עם כדור גלידת וניל.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
ארוחת ערב מהירה (ומשמינה)
פיצה פיתה במחבת.

מורחים פיתה בקטשופ, מתבלים במה שאוהבים - פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום, סחוג)
גבינה צהובה ותוספות (זיתים, פטריות, תירס וכו')
מחממים שמן במחבת ומטגנים שתי דקות מכל צד, עד שהפיתה קצת משחימה ונהיית קריספית והגבינה שבפנים נמסה.

זה נשמע כמו טוסט בפיתה, אבל זה פי אלף יותר טעים.

אצלי באופן אישי, יש בפריזר כמעט באופן קבוע רוטב פיצה אמיתי (מעגבניות מאודות עם בצל ושום ותבלינים)
ואז זה עוד יותר קל להכין ועוד הרבה יותר טעים
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פשוט פשוט וטעים!
תוספת לארוחת צהריים שכיף וטעים לשים על אורז/פתיתים/פירה או בפני עצמה:
מאדה בצל
מוסיפה למחבת אפונה וגזר משימורים
מתבלת במעט פפריקה חריפה ואבקת מרק.
דומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)

עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.

זה בד״כ מה שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה מאוחר,
הארוחת צהרים כבר לא מגרה או נגמרה,
ולי כן מתחשק מבושל!
 
נערך לאחרונה ב:

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
עוגת חמש דקות
(חמש דקות הכנה, חמש דקות עד להתחסלות...)

מתכון שהתפרסם פה בפרוג לפני כעשר שנים...

מערבבים בקערה (לעצלנים ביותר - אפשר לערבב בכף ח"פ ישירות בתבנית ח"פ)
4 ביצים
1 כוס קמח (אפשר מלא)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו (במקור - שוקולית, אני המרתי לקקאו)
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל

זהו. לתנור. 180 מעלות, כעשרים דקות.
כשמוציאים מהתנור, בעוד העוגה רותחת, מחוררים אותה במזלג, מערבבים כפית קפה נמס (נס קפה או מגורען) עם כוס מים רותחים ושופכים על כל העוגה. מכסים מיד בנייר כסף עד להתקררות.

שידרוג לכבוד שבת - ממיסים 1 ריצ' + 100 גר שוקולד מריר ומצפים את העוגה.
אפשר להגיש חם כמנה אחרונה עם כדור גלידת וניל.
נשמע כמות קטנה. איזה גודל התבנית?
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
דומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)

עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.

זה בד״כ מה שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה מאוחר,
הארוחת צהרים כבר לא מגרה או נגמרה,
ולי כן מתחשק מבושל!
כל רגע אני חושבת על עוד משהו שאני מוסיפה לפעמים ועורכת.
(הפעם זה עגבניות בשלות).
אז העיקרון הוא :
כל דבר שנראה לך אפשרי ויש לך במקרה בבית.
(כמובן לא הכל ביחד)
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פשוט פשוט וטעים!
תוספת לארוחת צהריים שכיף וטעים לשים על אורז/פתיתים/פירה או בפני עצמה:
מאדה בצל
מוסיפה למחבת אפונה וגזר משימורים
מתבלת במעט פפריקה חריפה ואבקת מרק.
דומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)

עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.

זה בד״כ מה שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה מאוחר,
הארוחת צהרים כבר לא מגרה או נגמרה,
ולי כן מתחשק מבושל!
כדאי, אם כבר, ללכת על ירקות קפואים ולא משמורים
לא יותר עבודה וערך תזונתי גבוה בהרבה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה