איזה כוס?עוגת חמש דקות
(חמש דקות הכנה, חמש דקות עד להתחסלות...)
מתכון שהתפרסם פה בפרוג לפני כעשר שנים...
מערבבים בקערה (לעצלנים ביותר - אפשר לערבב בכף ח"פ ישירות בתבנית ח"פ)
4 ביצים
1 כוס קמח (אפשר מלא)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו (במקור - שוקולית, אני המרתי לקקאו)
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
זהו. לתנור. 180 מעלות, כעשרים דקות.
כשמוציאים מהתנור, בעוד העוגה רותחת, מחוררים אותה במזלג, מערבבים כפית קפה נמס (נס קפה או מגורען) עם כוס מים רותחים ושופכים על כל העוגה. מכסים מיד בנייר כסף עד להתקררות.
שידרוג לכבוד שבת - ממיסים 1 ריצ' + 100 גר שוקולד מריר ומצפים את העוגה.
אפשר להגיש חם כמנה אחרונה עם כדור גלידת וניל.
ח"פ פשוטהאיזה כוס?
סוג אורז בולונז?ארוחת צהריים קצת יותר בריאה ועדיין חמש דקות, סיר וכף:
תבשיל אורז ובשר טחון
לחמם סיר עם כף שמן
לפורר בתוכו בתנועות ערבוב חצי קילו בשר טחון ושתי כוסות אורז, להוסיף ארבע כוסות מים ומל"פ
לבשל עשרים דקות
המקור מכאן "מתכונים ב10 דקות" טיפה שיניתי.
http://www.10dakot.co.il/פתיתים-עם-בשר-טחון/
פתיתים עם בשר טחון - הילדים שלי משוגעים על זה,
פתרון כשהפשרת חבילת בשר טחון ואין לך כח להכין קציצות..
מטגנים בסיר בצל עד להזהבה קלה (אפשר להוסיף גזר מגורר - מאד מוסיף! ופטרוזיליה קצוצה) מוסיפים 500 גר' בשר טחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים חבילת פתיתים, 2 שיני שום כתוש, 2 כפות מלאות רסק העגבניות, 2 כפות קטשופ ומערבבים.
מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים.
מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
אני מגישה את זה לשולחן בקערת פיירקס,
בצלחת נוספת פיתות חתוכות לרבעים
חומוס
ורצועות מלפפון חמוץ
התמונה מהאתר מתכונים ב10 דקות:
צפה בקובץ המצורף 554105
מציעה לך להקפיא אותו בצורת גליל, ואז במקום לגלגל קציצות- לפרוס עיגולים כשהוא קפוא, ולזרוק לסיר המבעבע.אני מכינה כמות גדולה של תערובת לכדורי בשר,
מקפיאה בשקיות.
כשרוצה אוכל זריז וטרי,
מוציאה שקית מהמקפיא:
מטגנת בצל בסיר, מוסיפה מים רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר.
ומה שנשאר זה לכדרר כדורים מהעיסה ולזרוק לסיר.
אני עושה את הנ"ל עם תבלינים כתומים (פפריקה/פילדפיה וכד') פלפל שחור ומלח.יש לי מתכון של תפוחי אדמה מאלפים ב2 דקות!!!
תפוחי אדמה עם הקליפה כמה שרוצים
לשטוף חזק עם סבון, לחצות לצורת סירות.
לסמן עם סכין פסים לא עמוקים לאורך ולרוחב. לפזר מלח
לערבב בקערה מיונז+ א. מרק בצל. למרוח על הת"א.
לשים בצלחת. לכסות בניילון נמצד
להכניס למיקרוגל ל12 דקות בערך.
מוכן!!
בתאבון
עם לבן.מוזלי:
לארוחה קלילה או סתם נשנוש של בין לבין.
מסדרים בכוס זכוכית יפה
פירות חתוכים לקוביות
מפזרת מלמעלה אגוזי מלך וחמוציות,
קצת סילאן.
ארוחת ביניים נהדרת
שקשוקה:נשמח למתכונים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: