דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

saralulu

משתמש מקצוען
מה המתכון הקל ביותר שלך?
זה שלא עולה על 5 דק' עבודה ועל מקסימום שני כלים?
יש לך משהו כזה מכל הסוגים - בשרי/ חלבי / פרווה /מאפה /משקה?
כל מתכון שעונה על התנאים הנ"ל מינימום זמן ומינימום כלים - נשמח שתשתפי.....
מאתגר במיוחד!
אהבתי!
תודה!!!
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כדאי, אם כבר, ללכת על ירקות קפואים ולא משמורים
לא יותר עבודה וערך תזונתי גבוה בהרבה
אבל הטעם שונה לחלוטין.
את יכולה לקחת את זה כשתי מתכונים,
אבל לא לומר מה הבעיה להחליף.
וגם הבישול יותר ארוך.
(אני משתמשת גם בקפואים, בהחלט, אבל למתכונים שונים! שבהם זה מתקבל מוצלח)
 
נערך לאחרונה ב:

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
כמה בשריים:

מאדים בצל עם שום וגמבה, שמים מעל כרעי עוף מתובלים בפפריקה וצילי גרוס, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה (אמור לבעבע ולהוציא נוזלים). אחר כך מוסיפים אורז ומים (קצת יותר מהדרוש לאורז, כדי שהעוף לא יתייבש) ומבשלים עוד כ20 דקות. (המתכון מפרוג)

שניצלונים - מערבבים קוביות חזה עוף (אני מבקשת מהקצב לחתוך לקוביות ) עם שמן ותבלינים, ואז מוסיפים פרורי לחם ומערבבים היטב, שוטחים בתבנית ואופים כ20 דקות

שניצל מהיר בתנור - מערבבים שמן ותבלינים, מורחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל פרורי לחם ומניחים את השניצלים אחד ליד השני, מורחים עליהם מהשמן המתובל ומפזרים עוד פרורי לחם.
אופים כנ"ל.
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
ירקות קפואים
הזכרת לי עוד תבשיל של דקה וחצי, סיר ומזלג
קוצצת בצל וגמבה (אפשר בכמה צבעים) ומאדה כמה דקות
שופכת קפואים: גזר גמדי ושעועית חתוכה בשני צבעים
רוטב צילי, רוטב סויה, תבלינים.
לכתוב יותר ארוך מלהכין אותו...
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הזכרת לי עוד תבשיל של דקה וחצי, סיר ומזלג
קוצצת בצל וגמבה (אפשר בכמה צבעים) ומאדה כמה דקות
שופכת קפואים: גזר גמדי ושעועית חתוכה בשני צבעים
רוטב צילי, רוטב סויה, תבלינים.
לכתוב יותר ארוך מלהכין אותו...
ואת הזכרת לי את המתכון שכולם אצלינו אוהבים:
בצל, שעועית צהובה קפואה, מים,
מעט רסק ופפריקה
(וכמעט אף פעם אין בחנויות שבאזורינו בהכשר המקובל עלינו, פעם אפילו לא מצאנו למעלה משנה ,
לאחרונה יותר קל אבל לא תמיד-
אז כדרך מאכלים נדירים הוא הפך ליותר נחשק)
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
ועוד שעועית אפילו יותר קלה כי לא צריך ללכלך סיר:
שופכים לתבנית חבילת שעועית ירוקה קפואה
מוסיפים קופסת פטריות פרוסות, כמה שיני שום פרוסות וגמבה פרוסה
מתבלים בשמן, מלח ופפריקה ואופים (נדמה לי 45 דקות)
 

כיפת ברזל

משתמש פעיל
טוב זה לא ממש מתכון אבל קל קל ומרשים מאד:
להכין שוקו בכוס שקופה וגבוהה - אפשר זכוכית אפשר חד"פ
להקציף שמנת מתוקה ולזלף מעל הרבה, כמו כתר הדור.
אפשר לשדרג את השוקו עם מקופלת/שוקולד/מרשמלו או לחילופין לפזר/לתקוע בקצפת
( למשל בערב סתמי כשרוצים לפנק אי מי מבני הבית/לצד עוגת חלבית/מנה אחרונה קלילה/ מונח לצד צלחת של כל סועד בארוח חלבי/כשאחותי באה אלי ללמוד למבחן עם חברה בתור בייביסיטר ורציתי לפנק ולעשות הרגשה טובה, לוקח דקה, והן הרגישו שעשיתי משהו וואו...)
(אמנם כולל מיקסר אבל אם @shira bira העלתה אז גם אני ;) ...
 

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מאתגר במיוחד!
אהבתי!
תודה!!!

סורי, מודה...
לא זה המאתגר....
אותי מאתגר להוציא כלים! לשטוף כיור מלא! ולעשות מתכונים של אלף שלבים!!!!
האשכול הזה נועד כדי שאמשיך להכין אוכל.... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ואתן ממש מדהימות פה כולכן.
זה בדיוק המתכונים שחיפשתי
תמשיכו....
והעיקר רק מה שבשתי דקות ושתי כלים!!!!
 

michal shiloni

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תוספת למנה בדקה הכנה- שעועית צהובה חתוכה- שופכים משקית קפואה לתבנית תנור, משפריצים שמן בספריי שמן על כולה וממליחים. ואופים עד שקצת משחים מלמעלה- יוצא צ'יפסים קרנצ'יים. יאמי.
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
דומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)

עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.

ואת הזכרת לי את המתכון שכולם אצלינו אוהבים:
בצל, שעועית צהובה קפואה, מים,
מעט רסק ופפריקה
(וכמעט אף פעם אין בחנויות שבאזורינו בהכשר המקובל עלינו, פעם אפילו לא מצאנו למעלה משנה ,
לאחרונה יותר קל אבל לא תמיד-
אז כדרך מאכלים נדירים הוא הפך ליותר נחשק)

כבר ציינתי שיש לי בעיה שכל רגע אני נזכרת במשהו נוסף.....
אבל זה באמת חשוב:
3 המתכונים הללו מדהימים! על קוסקוס,
במיוחד ההוא של האפונה גזר תירס ורסק.
וכידוע גם הקוסקוס הוא מקלי ההכנה...

(דרך אגב, טיפ בעניין הקוסקוס:
לא להתעצל ולפורר עם מזלג.
מי שלא ניסה- לא יאמין כמה זה משדרג)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוד משהו מהיר ביותר.
מושט (אפילו קפוא)
תבלינים - ככל שאתם אוהבים. אנ ישמה מלח, כמון שמן זית וקצת כוסברה קצוצה)
בנייר אפיה, בסנדביץ' טוסטר פסים.
7-8 דקות.
מוכן.

בזמן שהמושט נאפה - קוצצים סלט ירקות עשיר.

טעים מאד עם לחם וממרחים (מיונז, חומוס, טחינה...)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אינטריה:
מטגנים בשתי כפות שמן 3/4 כוס איטריות ביצים עד שהן שחומות.
יש לעמוד ליד הסיר ולערבב ללא הפסקה כי הן נשרפות מהר מאד.
מוסיפים 2 כוסות אורז פרסי שטוף וברור, מלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לטגן כחצי דקה.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
טעים וחביב הילדים.
 

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוד משהו מהיר ביותר.
מושט (אפילו קפוא)
תבלינים - ככל שאתם אוהבים. אנ ישמה מלח, כמון שמן זית וקצת כוסברה קצוצה)
בנייר אפיה, בסנדביץ' טוסטר פסים.
7-8 דקות.
מוכן.
הברקה לשים בטוסטר!!!
אהבתי...

זה יוצא מספיק מבושל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה