דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
פסטה אטריות, כמה פשוט ככה טעים.
מבשלים חבילת אטריות לפי ההוראות.
בסיר, מטגנים שום עם שמן, (הרבה בלי קמצנות)
מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, חריפה, צ'ילי גרוס, תבלין פיצה וכוס מים.
עכשיו מתפרעים עם תבלינים ותוספות,עגבניות חתוכות ,קוביות פלפלים, קצת כמון, כל מה שבא טוב בעין הולך.
מבשלים כמה דקות בדיוק עד שרותח, שופכים על האטריות ומוסיפים גבינה צהובה/מלוחה מעל.
טוב לארוחת ביניים. יאמיי...
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הברקה לשים בטוסטר!!!
אהבתי...

זה יוצא מספיק מבושל?
כן. מושט מתבשל מאד מהר - בתנור 12-15 דקות.
בטוסטר זה יותר מהיר כי זה קורב מאד לגוף החימום.
אם אתם אוהבים יותר מבושל, חכי עוד כמה דקות.
 

michal shiloni

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דג מושט קריספי:
לוקחים פילה דג מושט קפוא וחותכים ל-4 כל פילה
שוטפים להסרת הקרח וטובלים בביצה ובפירורים
מפזרים קצת מלח ומטגנים עם קצת שמן יוצא מעדן
אפשר להגיש עם עגבניה מגוררת בפומפיה עם מלח ופלפל שחור

רעיון נוסף לקחתי מספר מתכונים בשם "דנית סלמון מבשלת עוף":
לוקחים כנפיים טריות או מופשרות עם העור
מכינים תערובת תבלינים של מלח פלפל שחור, טיפה כמון, ופפריקה מתוקה
משפשפים כל כנף בתבלינים ומניחים על תבנית תנור
אופים כ10 דקות ואז פותחים את התנור,מברישים בדבש את כל הכנפיים ומחזירים לאפיה ל- 5 דקות ואז שוב פותחים את התנור והופכים את הכנפיים ומברישים בדבש ומחזירים לאפיה של 5 דקות... עד שמתקבל שכל צד של כנף הוברש 3 פעמים.
יוצא מעדן
באותה תבנית אני אופה יחד עם הכנפיים חצאי עגבניות לרוחב- כל עגבניה מחלקת ל- 2 לרוחב ויוצרת מעליה תלולית של פירורי לחם עם מלח ופלפל שחור מעורבב
מושלם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קוסקוס חלבי - נתתי פה מתכון כבר כמה פעמים. ילדים משוגעים על זה:
מערבבים עם קוביות חמאה ומים רותחים ומכינים לפי הוראות היצרן. (בקערה או במיקרוגל).
מוזגים לצלחות עמוקות ומוסיפים אשל / יוגורט ומדללים בחלב למי שרוצה.
לתיבול מלוח- מוסיפים ביחד עם המים הרותחים מלח. (את הילדים הרגלתי לקוסקוס בלי מלח).
לתיבול מתקתק- מוסיפים למים הרותחים מעט סוכר וקינמון.

אני מכינה עם קוסקוס מסולת חיטה מלאה- יש בכל המרכולים ולדעתי הוא יותר טעים.
 

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
בשבתות בהן אני רוצה לפנק אבל בזמן קצר אני מכינה טירמיסו (מזויף) של וניל-קוקוס וריבת חלב.
אמנם דורש הקצפה אבל אין צורך בתנור ואין צורך לנקות את הקערה בין הקצפה אחת לשניה.
והטעם? כמו עוגה שהשקיעו בה שעות :)

עריכה: לא עונה על תנאי האשכול לעניין הכלים אבל קל למדי. אפרסם מתכון מצולם בשישי בעז"ה.
מחכה למתכון!!!
 

צפור לילה

משתמש מקצוען
קוסקוס חלבי - נתתי פה מתכון כבר כמה פעמים. ילדים משוגעים על זה:
מערבבים עם קוביות חמאה ומים רותחים ומכינים לפי הוראות היצרן. (בקערה או במיקרוגל).
מוזגים לצלחות עמוקות ומוסיפים אשל / יוגורט ומדללים בחלב למי שרוצה.
לתיבול מלוח- מוסיפים ביחד עם המים הרותחים מלח. (את הילדים הרגלתי לקוסקוס בלי מלח).
לתיבול מתקתק- מוסיפים למים הרותחים מעט סוכר וקינמון.

אני מכינה עם קוסקוס מסולת חיטה מלאה- יש בכל המרכולים ולדעתי הוא יותר טעים.
אפשר עם כוסמת (קאשע) במקום קוסקוס- הרבה יותר בריא!
 

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
ואין לזה טעם 'דגי' מידי?
לא.
בכלל, אם התיבול טוב וחזק-יוצא מעדן!
אם מפזרים בעדינות מלח ופלפל, אין לי אחריות ;)
יש לי מתכון ממש מוצלח למושטים בתנור:
בקערה, שמים שמן זית ,שמן רגיל, לשים הרבה, דגים אוהבים שמן...
מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, קצת פפריקה חריפה, כמון, כורכום, צ'ילי גרוס ועם רוצים ממש פיקנטי, קצת חריף.
מוסיפים 5-7 שיני שום כתושות.
שמים את הדגים בתבנית ,ממליחים כל דג בנפרד (מפזרים בנדיבות עם המלחייה)
לא מוסיפים מלח לרוטב.
שופכים את הרוטב, מורחים על על כל הדגים בשווה, מפזרים כוסברה קצוצה.(אפשר גם בלי לקצוץ, נראה יותר יוקרתי)
ולתנור...!
20-25 דקות, ויש לך דג מושלם.
אפשר להגיש עם תפו"א בתנור או צ'יפס.
 

ופל בלגי

משתמש מקצוען
ואין לזה טעם 'דגי' מידי?
יש לזה טעם מזעזע....
הפתרון - או להפשיר ולשטוף, או לשים קפוא 2 דקות מתחת זרם מים וכל הקרח יורד.
כשמכינים את הדג עם המים, ניגר המון נוזלים (לא טעימים...).
בקיצור, לא מומלץ.
בכלל, איך אפשר לשים בטוסטר מושט קפוא? כל הנוזלים (מהקרח) יזלו החוצה, לא?
 

חלום מתוק

משתמש רשום
תוספת של ירק בשתי דקות
מניחים בתבנית עם ניר אפיה ברוקולי קפוא | כרובית קפואה | שעועית ירוקה אפשר לשלב מה שאוהבים
ומעל מפזרים קצת שמן מלח וא. שום ומכניסים לתנור עד שמוכן
תוספת בריאה טעימה ומהירה
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קוסקוס חלבי - נתתי פה מתכון כבר כמה פעמים. ילדים משוגעים על זה:
מערבבים עם קוביות חמאה ומים רותחים ומכינים לפי הוראות היצרן. (בקערה או במיקרוגל).
מוזגים לצלחות עמוקות ומוסיפים אשל / יוגורט ומדללים בחלב למי שרוצה.
לתיבול מלוח- מוסיפים ביחד עם המים הרותחים מלח. (את הילדים הרגלתי לקוסקוס בלי מלח).
לתיבול מתקתק- מוסיפים למים הרותחים מעט סוכר וקינמון.

אני מכינה עם קוסקוס מסולת חיטה מלאה- יש בכל המרכולים ולדעתי הוא יותר טעים.
סוג של דיסת סולת.
האמת, שהרבה פעמים חשבתי לנסות, אבל אף פעם לא העזתי.
אם את אומרת שזה טעים
אז באמת שווה לנסות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה