דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

סמדר נובל

משתמש צעיר
סוג של עוגה/ קינוח/ ממתק - תבחרו
אני מכנה אותם "עזרה ראשונה לאורחים שמפתיעים...."
בקושי 2 דק עבודה. רק צריך לדאוג לחומרים....
ועכשיו למתכון:
300 גר' שקדים מולבנים (גפרורים)
200 גר' שוקולד צ'יפס
ביצה
3 כפות סוכר
מערבבים הכל בקערה.
מכינים מנג'טים בתבנית אפיה (לי יוצא כ30 מהכמות הזו)
שמים עם כפית בכל מנג'ט
אופים על 180 מעלות עד שהשקדים מזהיבים מעט,השוקולד נמס, והריח מזמין את השכנים...
קראנצ' ומתוק-מושלם ליד קפה רותח...
עדיף לשמור במקרר

רק חשוב לי להוסיף שכדאי להשתמש במנגטים איכותיים כדי שתצליחו להפריד מהמנגט לאחר האפיה
 

סמדר נובל

משתמש צעיר
יש לי טוסטר פסים בשרי
וזה משמש אותי הממון
למשל משהו שעכשיו עולה לי לראש

פורסת ניר אפיה
שופכת רוטב שום-ביתי
מסדרת פרוסות דקות של חזה עוף
5 דק בטוסטר על החום הכי גבוה ובאמצע שוב מזלפת מהרוטב
מוציאה.
ויש מנת חלבון לארוחה...
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
בשבתות בהן אני רוצה לפנק אבל בזמן קצר אני מכינה טירמיסו (מזויף) של וניל-קוקוס וריבת חלב.
אמנם דורש הקצפה אבל אין צורך בתנור ואין צורך לנקות את הקערה בין הקצפה אחת לשניה.
והטעם? כמו עוגה שהשקיעו בה שעות :)

עריכה: לא עונה על תנאי האשכול לעניין הכלים אבל קל למדי. פורסם בפוסט נפרד.
את יכולה לשים את הקישור לאשכול הזה? לא מצאתי אותו בחיפוש
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
סוג של עוגה/ קינוח/ ממתק - תבחרו
אני מכנה אותם "עזרה ראשונה לאורחים שמפתיעים...."
בקושי 2 דק עבודה. רק צריך לדאוג לחומרים....
ועכשיו למתכון:
300 גר' שקדים מולבנים (גפרורים)
200 גר' שוקולד צ'יפס
ביצה
3 כפות סוכר
מערבבים הכל בקערה.
מכינים מנג'טים בתבנית אפיה (לי יוצא כ30 מהכמות הזו)
שמים עם כפית בכל מנג'ט
אופים על 180 מעלות עד שהשקדים מזהיבים מעט,השוקולד נמס, והריח מזמין את השכנים...
קראנצ' ומתוק-מושלם ליד קפה רותח...
עדיף לשמור במקרר

רק חשוב לי להוסיף שכדאי להשתמש במנגטים איכותיים כדי שתצליחו להפריד מהמנגט לאחר האפיה
תודה
יצא ממש מעולה!
תמונהלפני האפיה:
20200703_090317.jpg

המנג'טים באמת קצת נדבקו אבל הטעם מעולה
אולי אפשר פשוט להניח תלוליות בתבנית כמו שמכינים עוגיות?
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
עוד 'מתכון' של הרבע דקה שלפני האחרונה...
מוציאים קפואים שאוהבים מהמקפיא (ציפס וירקות)
מסדרים בתבנית
שופכים מעל שמן ומלח
מניחים מעל את הבשריים שיש בבית (קבב/ נקנקיות /המבורגר) (או חזה / פרגית אבל אותם צריך למרוח בשמן ותבלינים)
אופים עד שהכל מוכן
כדאי לאפות מכוסה וכשהירקות מספיק רכים להוריד את הכיסוי ולהעביר למצב גריל
20200705_215708.jpg
 

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
כן,

החלפתי בשל ניק שלא הפסיק להטריד אותי בפרטי, גם כשחסמו, פתח משתמשים חדשים, ולא היתה לי ברירה לצערי.

ב"ה חלף ועבר מן העולם.

ותודה, שמחה לשמוע, וכיף לי לדעת שאנשים מכינים ונהנים!
אכן גם אני שייכת לקבוצת המעריצות של התמכון שהעלית פה בעבר (אולי שנתיים או שלש) ומאז אני לא זוכרת איך מטגנים שניצלים...
זה יוצא פצצה- כמה נשים מברכות את ה"היא" מפרוג שהשניצל יוצא עסיסי והפרורים ניתזים ממנו בכל ביס מחדש.
מעלה נוספת, שהבית מתמלא בניחוח שנצלני מעודן ולא בריח טיגון מחניק..
אז תודה!
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תמיד אני לא מבינה את המתכונים המהירים שמבטיחים כמה דקות הכנה אבל השלב הראשון שם הוא לטגן בצל :(
טיפ של אביגיל מייזליק,
שאני עושה קבוע כשצריכה בצל מטוגן מהיר:
מחממים שמן עד לרתיחה גבוהה, כמה דקות טובות
להיזהר, השמן אמור להיות רותח מאד
מוסיפים את הבצל ומטגנים בלי מכסה
על אש גבוהה.

3 דקות, ויש בצל מטוגן.
 

טנקס

BOOL- גרפיקה וקופי מנצחים בצ'יק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מה המתכון הקל ביותר שלך?
זה שלא עולה על 5 דק' עבודה ועל מקסימום שני כלים?
יש לך משהו כזה מכל הסוגים - בשרי/ חלבי / פרווה /מאפה /משקה?
כל מתכון שעונה על התנאים הנ"ל מינימום זמן ומינימום כלים - נשמח שתשתפי.....
בלת"ק(מקווה שלא כתבו אתזה עדיין...
טוב, בחרתי כמובן חלבי-המתכון שפחות מדקה הכנה
גלידה ריבת חלב קנויה כמובן ;)
וגביעים מתוקים עם שיכבה כפולה -לא זוכרת את השם של החברה
אם את רוצה שאני אברר לך אז, בכיף
בתאבון
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
טיפ של אביגיל מייזליק,
שאני עושה קבוע כשצריכה בצל מטוגן מהיר:
מחממים שמן עד לרתיחה גבוהה, כמה דקות טובות
להיזהר, השמן אמור להיות רותח מאד
מוסיפים את הבצל ומטגנים בלי מכסה
על אש גבוהה.

3 דקות, ויש בצל מטוגן.
יש שני סוגי בצל מטוגן.
יש את השחום, הקריספי, זה עם הטעם של על האש.
ויש את הבצל המטוגן הרך, הזהוב והמתקתק יותר.
את הראשון אפשר להשיג בשיטה של אביגיל מייזליק, זה גם מה שאני עושה בחציל בטעם כבד שטעמו צלוי יותר...
ויש את הבצל המטוגן הרך מתקתק הוא מתאים יותר לתבשילים, לסלטים ואפילו למאפים והוא מושג רק בטיגון איטי על אש נמוכה.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את הראשון אפשר להשיג בשיטה של אביגיל מייזליק, זה גם מה שאני עושה בחציל בטעם כבד שטעמו צלוי יותר...
אין ספק שהשיטה השניה עדיפה, בטעם ובבריאות
ציינתי את הדרך המהירה רק כמענה לזמן שאול, צריך במצ מטוגן ויש רק כמה דקות
במקרה כזה- השיטה הנ"ל נהדרת.
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
רק אצלי לטגן בצל ולאדות פלפלים לוקח הרבה יותר מכמה דקות ?
תמיד אני לא מבינה את המתכונים המהירים שמבטיחים כמה דקות הכנה אבל השלב הראשון שם הוא לטגן בצל :(
אפשר לטגן בצל ביחסי מהר
קודם כל מכניסה את הבצל רק אחרי שהשמן במחבת חם!
שנית את מכסה עם מכסה עד שהבצל ניהיה גוון שקוף
ואז פותחת ומיד תוך כמה דקות הוא מטוגן
 
נערך לאחרונה ב:

שאפומדיה

משתמש מקצוען
מנה אחרונה שתי דקות:
להמיס במיקרוגל בקערת זכוכית שתי חבילות שוקולד וכוס טחינה גולמית.
לשפוך לתבנית אנגליש שהוכנסה לשקית או צופתה בניילון נצמד
לשלוח למקפיא

אפשר להוסיף זרעונים אגוזים וכדו'
אפשר את המתכון הזה בשדרוג
מנה אחרונה שתי דקות הכנה
כשאני ניתקעת לפני שבת בלי מנה אחרונה זה בול לטיימ!

לוקחים 400 גרם ביסקוויט שבור-טחון (אפשר להכניס ל2 שקיות ולשבור עם פטיש שניצלים)
מוסיפים לקערה 400 גרם טחינה גולמית
מוסיפים 400 גרם שוקלד מריר נמס (אפשר להמיס ב2 דקות במקרוגל)
מערבבים הכל!
משטחים על תבנית דחוס דחוס
והופ להקפאה>>
כשזה קפוא אך קצת מופשר חוכת לקוביות
ויוצא מעדן!!
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
מתכון נוסף!
לקוחת לחמים חלות כל השאריות שנישארו
מערבבת בקערה ביצה עם טיפו חלב וגבינה מתבלת מעט מלח פלפל שחור
טובלת את הלחמים
מכניסה למחבת
כמה דקות
וטעייים ומשביע
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
מתכון בשרי מתאים אותו טיבול לכל דג שהוא
לוקחת עוף>> סלומון>> מוסט וכו'
מרוחת עליהם מכל הכיוונים חרדל ומיונז
שופכת מעל טריאקי >> רוטב מרינדה ושום(לא חובה >> אפשר מעט דבש /סליאן >> טיפו סויה
ליופי מפזרת מעל שומשום
לתנור >>> ומוכן!

אם אני נורא משקיענית מוסיפה לזה הרבה בצל
 

אלינור הרוש

משתמש פעיל
מתכון לקינוח מושלם:
5 כוסות ח"פ פצפוצי אורז קראנצ'
חמאת בוטנים מסוג טוב
חצי- כוס דבש

מעבירים את החמאת בוטנים לקערה מוסיפים את הדבש וממיסים יחד במיקרוגל 30-40 שניות
מוציאים ומוסיפים את הפצפוצים, מערבבים היטב
משטיחים בתבנית
ממיסים שוקולד מריר ומזלפים מעל (אפשר למרוח בצורה אחידה)

טעים ומיוחד!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה