אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי

שבועיים אחרי ההתבטאות של המפכ"ל לשעבר אלשיך כי היתה ציפייה אחרי כתב האישום שנתניהו יתפטר מראשות הממשלה, הרב שמואל אליהו מפרסם הערב פרטים שמחזקים את הדברים. הרב חושף פגישה שלו עם אלשיך שבו ניסה האחרון לשכנעו כי נתניהו מושחת ושעליו להתפטר​

תחת הכותרת "יום הדין של משטרת ישראל", חושף לראשונה רבה של צפת, הרב שמואל אליהו פגישה שקיים עם מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך בעודו בתפקיד לאחר הגשת כתבי האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו שבו ניסה אלשיך לשכנעו ללחוץ על נתניהו להתפטר בעקבות כתב האישום.

ברשומה שפרסם בדף הפייסבוק כותב הרב אליהו: "אחר שנפתחה החקירה בעניינו של ראש הממשלה, ראיתי בה הרבה דברים תמוהים, ופרסמתי ברבים כי אני חושש שחקירה זו היא עלילת שווא, רודפים להפיל ראש ממשלה מכהן. כנראה שבעקבות הפרסומים הללו זכיתי לפגישה עם מפכ"ל המשטרה. בפגישתנו הממושכת בשעת לילה, הסביר לי המפכ"ל כי אני וחבריי הרבנים, חייבים בשם הצדק והיושר, להוקיע את השחיתות של ראש הממשלה".

עוד מספר הרב: "כשהבעתי ספיקות על כך, ניסה המפכ"ל לשכנע אותי בדרכים שונות שראש הממשלה אשם וצריך להתפטר ולא השתכנעתי, לבסוף אמר המפכ"ל כי יש דברים שהוא לא יכול לומר לי ועלי להאמין לו. לא השתכנעתי. יש לכל אדם חזקת כשרות עד שיוכח אחרת ונפרדנו באי הסכמה".

"עם הזמן התברר שצדקתי", אומר הרב אליהו. "מי שקורא את הפרוטוקולים של המשפט מבין כי מדובר בפרשת השחיתות הגדולה ביותר במדינה. מסתבר שהפרקליטות והמשטרה החליטו להפיל ראש ממשלה ולצורך כך הם המציאו עבירות שלא כתובות בספר החוקים, עברו כמעט על כל חוק אפשרי ובלבד שיגיעו ליעד".

"במבט לאחור, ברור לי שיוזמת פגישתי עם המפכ"ל נועדה לפגוע בתמיכה הציבורית שקיבל ראש הממשלה. זה חמור, כיוון שהדבר מלמד, שרוח המפקד היא זו שהובילה את השחיתות של הכפופים לו. המפקדים הבכירים שאישרו לרגל אחרי אזרחים בלי אישור משפטי. החוקרים שהתעלמו מכל העדים שהעידו לטובת ראש הממשלה. החוקרים שאיימו על עדים על מנת שיעידו כפי רצונם".

"כשראש צוות החקירה נשאל על כך בבית המשפט ואומר במבוכה יותר מתשע מאות פעמים "אני לא זוכר". "זה לא באחריותי". "לא יודע מי עשה את זה" - זו סיבה לוועדת חקירה. וצריך להתחיל מהראש: המפכ"ל, היועץ המשפטי ופרקליטי המדינה. הקצונה הבכירה, החוקרים וכל היועצים המשפטיים צריכים לתת דין וחשבון לציבור בישראל. הם צריכים לעצור ולשאול את עצמם: איך טעינו טעות כל כך גדולה, טעות שהייתה עלולה לסכן את כל המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל". כך הרב שמואל אליהו בפוסט שמעורר עניין בשעה האחרונה.

המפכ"ל לשעבר אלשיך מסר בתגובה לפרשן הפוליטי עמית סגל: "פגישתי עם הרב שמואל אליהו בנושא התקיימה לאחר סיום תפקידי כמפכ"ל במסגרת פגישותי עם רבנים על המתרחש בציונות הדתית בין השאר באשר להתייחסות לשחיתות הציבורית. מטבע הדברים עסקה רק במידע שכבר פורסם פומבית ולא ניתן היה לעסוק בשום מידע שהיה חסוי באותה עת. עם זאת, כיבדתי את עמדות בני שיחי, בוודאי רבנים גם בנושאים אלה". לשון התגובה.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
צבועים:

נשקלת העמדתם לדין של אבי ויס ואלי ציפורי בחשד להטרדת הדס קליין​

*הודעה מטעם הפרקליטות*
שלום רב,

*מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הודיעה למר אלי ציפורי ולמר אבי וייס, כי נשקלת העמדתם לדין פלילי, בכפוף לשימוע, בחשד לעבירה של הטרדת עד, וזאת לאחר שהטרידו לכאורה את הדס קליין, עדת תביעה במשפט ראש הממשלה ("תיקי האלפים"). ההחלטה התקבלה על דעת פרקליט המדינה, עמית איסמן, שאימץ את עמדת המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, אלון אלטמן, ואת עמדת מחלקת הסייבר בפרקליטות, בתום בחינת חומר הראיות ומכלול נסיבות העניין, כמו גם ליבון סוגיות ראייתיות ומשפטיות שונות.*

על פי החשד, בחודש יולי 2022, כיומיים לאחר שהחלה העדה הדס קליין את עדותה בבית המשפט המחוזי בירושלים, במסגרת תיקי האלפים, פרסם אלי ציפורי בחשבון הטוויטר שלו ציוץ שבו תמונת חזית ביתה של הדס קליין. התמונה כללה את כתובת ביתה (שם הרחוב ומספר הבית), בצירוף מלל המתייחס לדברי הדס קליין בעדותה. כן כתב ציפורי בציוץ כי הוא מודה לאבי וייס. תכנים דומים פרסם ציפורי גם בערוץ הטלגרם ובחשבון הפייסבוק שלו. הפרסומים האמורים הגיעו לידיעתה של הדס קליין, שמסרה תלונה במשטרה בגין הטרדתה כעדה.

בנוסף לכך, פרסם אבי וייס תגובה לציוץ האמור של ציפורי, ובו צירף צילום מסך מאתר האינטרנט של בזק 144, ובו מופיעים פרטי כתובתה המלאים של הדס קליין. נוסף על כך, וייס הדהד בחשבון הטוויטר שלו את הציוץ של ציפורי, ופרסם באתר האינטרנט שלו צילום מסך של הציוץ של אלי ציפורי. חלק מהתוכן שפרסם וייס הגיע לידיעתה של קליין, שמסרה תלונה במשטרה גם נגדו.

התיק נחקר ביחידה 105 בלהב 443 של משטרת ישראל.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
השאלות שהובילו לנאום של תירוש על העוינות של מגל (באדיבות האולפן הפתוח של כנרת בראשי והקלדנית נאוה כהן)
תירוש: מה הקשר שלך עם נתניהו?
מגל: אין לי ממש קשר עם מר נתניהו.
תירוש: נדבר על התקופה שלך בוואלה
מגל: שהייתי בוואלה לא היה לי שום קשר עם נתניהו. תמכתי בו באופן בסיסי
כעמדתי הפוליטית, אבל לא היה לי אתו שום קשר.
תירוש: מאז שעבדת בוואלה ועד היום מה טיב הקשר שלך עם נתניהו?
מגל: בכנסת פגשתי אותו משיחות מסדרון חטופות ושטחיות. אחרי שחזרתי לתקשורת, נוצר קשר שאני מדבר אתו בשיחת רקע פעם בכמה חודשים. אין לי איתו קשר אישי או חברי.
אני ידוע כאחד מתומכיו, לא מעבר לזה, לא מקורב אליו במיוחד. אין שיחות אישיות ושום דבר. אני גם לא שם.
תירוש: ספר לנו לגבי גיוס ההמונים לנתניהו.
בשלב זה התנגדות, מגל יוצא מהאולם ותירוש נושאת את נאום ה״עד העוין״.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
יובל אראל: משפט נתניהו: התובעת עו"ד תירוש מבקשת לחקור את עורך וואלה לשעבר ינון מגל בחקירה נגדית בגלל "סתירה חזיתית" בעדות: "כפי שקרה בעבר, לא זקוקה להכרזות (כעד עוין), אבל נבקש לחקור בחקירה נגדית" .
הבקשה נדחתה!

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ינון מגל, עיתונאי ערוץ 14 ולשעבר עורך אתר "וואלה", החל למסור את עדותו היום (שלישי) בתיק 4000 במשפט נתניהו, הפרשה שקרויה גם בשם תיק בזק-אלוביץ' או בזק-וואלה עוסקת בחשד לקשר פסול בין נתניהו לשאול אלוביץ', שהיה בעל השליטה בקבוצת בזק שתחתיה הוחזק אתר וואלה. מעט לאחר השעה 12:00 החלה התובעת הראשית יהודית תירוש את החקירה הראשית: "ספר לנו קצת על עצמך".

מגל: "אני עיתונאי, הייתי עיתונאי משנת 96. הייתי קריין בקול ישראל ב-98, עברתי לרשת ב' ב-99 עברתי לגלצ, בשנת 2001 עברתי לערוץ 10 וב-2008-2012 הייתי מגיש מבט בערוץ 1 ואחר כך עברתי לוואלה שעד 2015 או 2014 הייתי העורך הראשי ומגיש הטלוויזיה שעשינו שם. אחר כך הייתי בכנסת מטעם הבית היהודי 9 חודשים ואז לחצתי על כיסא המפלט ועפתי הביתה ואחרי זה חזרתי לתקשורת, ב-103 יש לי תוכנית בבוקר וב-14 בערב ויש לי חשבונות פעילים ברשת החברתית".

תירוש שאלה: "מה הקשר שלך לנתניהו?". ינון מגל השיב: "אין לי ממש קשר. כשהייתי בוואלה לא היה לי שום קשר לנתניהו בעמדתי הפוליטית תמכתי בו באופן בסיסי אבל לא היה לי שום קשר".

תירוש תהתה: "ומאז ועד היום?". ינון מגל: "בכנסת פגשתי אותו בשיחות מסדרון חטופות ודי שטחיות ואחרי שחזרתי לתקשורת ובסך הכל עמדותיי הם פרו נתניהו אז יותר נוצר קשר שמידי פעם אני מדבר אשיתו שיחת רקע פעם בכמה חודשים. אין לי איתו קשר אישי. אני ידוע כאחד מתומכיו אבל לא מעבר לזה. אין לי שום שיחות אישיות איתו. אני לא שם. זה מצטייר הרבה יותר ממה שזה באמת".

בהמשך, השופט בר-עם שואל את תירוש אם לטעתנה מגל הוא עד עוין, אך מיד השיבה שהיא לא רואה בו כך: "צריך להניח בפני בית המשפט את התשתית לעוינות, אני אפילו לא מבקשת להכריז עוינות עכשיו".

תירוש שאלה: "באיזה מידה נתקלת בעבודה שלך בבקשות להתערבות בעבודה העיתונאית שלך בתכנים שקשורים למשפחת נתניהו ולמר וגברת נתניהו". עו"ד בן צור התנגד: "מבקש להפריד בין מר נתניהו לגברת נתניהו בעיקר כי העד אומר שרה שרה". ינון: "הייתה כל הזמן התערבות. בריענון ששלחתם אותי לפני כמה ימים הצצתי בכמה עמודים והפסקתי כי זה פשוט עורר בי בחילה וגועל בהתערבויות של מר ישועה בקוטל העיתונאי מכל דבר, יש לי היום פגישה בערוץ 10 אל תכתוב עליהם, אילן שילוח עכשיו לוחץ עלינו, עכשיו אנחנו בתקופה רגישה, גדעון סער אמר שתוריד אייטמים על גאולה".

מגל סיפר על האופי הפוליטי לדבריו שהיה לאתר "וואלה" שבו עבד: "צריך לזכור שהאתר היה מאוד עוין לנתניהו. באופן כללי המערכת הייתה אנשי שמאל. היה מאוד קשה להזיז את הספינה הזאת". לנוכח דבריו של מגל, התובעת תירוש טוענת שיש "סתירה חזיתית" בעדותו למשטרה ב-2018, ומבקשת מהשופטים לחקור אותו חקירה נגדית

תירוש הקריאה בפניו של מגל ציוצים שכתב בעבר בעמוד הטוויטר שלו, ובהם בין היתר כתב "אפילו התפריה נעשתה בגסות" וכי "לא מדובר במשפט פלילי, אלא פוליטי". מגל מצידו, לא היסס והשיב: "אני עומד מאחורי זה, יש בהחלט טעם בדבריי".

תירוש גם הקריאה למגל ציוץ שבו הוא כתב כי "לפרקליטות יש את חזקת החפות", ושאלה אותו אם הוא חושב שאנשי הפרקליטות עבריינים. "במשפט נחשפים הרבה דברים שמעלים תהיות ושאלות, וזה מעורר גם את הביקורת הזאת", השיב מגל.

על מימון ההמונים לנתניהו אמר מגל: "הייתי בבית והיה באותם ימים דיווחים על הסדר טיעון, רציתי למנוע את זה, לתת לו רוח גבית, הרמתי טלפון למי שמבין בדברים הלאה ובשנייה גייסנו ארבעה מיליון שקלים. תרמתי בשמי". תירוש: "למה ביקשת לעשות מימון?". מגל: "כתבתי שזה לא משפט שלו, אלא של כולנו".

תירוש: "של מי זה כולנו?". מגל: "של הגוש האמוני". עוד הוסיפה תירוש בעניינו של מגל, כי "אני חושבת להניח בפני ביהמ״שׁ את התשתית לעוינות אני לא מבקשת להכריז עוינות עכשיו". סנגורו של נתניהו, עו"ד בועז בן צור: "מה שחברתי עושה עכשיו זה פרומו לכך שהיא הולכת להכריז על העד כעד עוין. יש מבחנים בפסיקה האם ניכרת עוינות בדבריו של העד בפער בין חקירה במשטרה לבין חקירה בבית המשפט".

נערך לאחרונה ב:

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
העדות של ינון מגל הסתיימה להיום. השופטת פרידמן פלדמן: מר מגל אסור לך לדבר על העדות. ינון מגל: את פוגעת לי ברייטינג של הפטריוטים.

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
תירוש: אתה זוכר מה אמרת בהודעה שלך במשטרה בעניין של איך האתר סיקר את נתניהו?

מגל: לא

תירוש: אמרת שהאתר היה אובייקטיבי ולא מלא שנאה לביבי ולכן זה עיצבן אותי שהתערבו לי בתכנים
בן צור מתנגד לשאלה ומגל מתבקש לצאת. בצאתו מהאולם מגל אומר – תעדכנו אותי בפרטים (רומז כנראה לאולפן הפתוח) תירוש מתעצבנת ואומרת אז תישאר פה לא צריכים היתממות. מגל יצא והשופטת פרידמן פלדמן אמרה למגל להשאיר את הטלפון על דוכן העדים.

מגל נכנס לפתע לאולם ואומר: כבוד השופטת אני יכול את הפלאפון אני לא אתסכל מה אומרים פה
השופטת פרידמן פלדמן: אין בעיה.
--
השופטים החליטו: לא מאפשרים לפרקליטות לחקור את ינון מגל חקירה נגדית

ינון מגל שב לאולם

מגל: לא נגדית מה הוחלט? לא עוין?

צחוק באולם..
---
ותוך כדי שעו״ד המלומדים רבים ביניהם ינון מגל מצייץ: "מתלוצץ עם שופטי"

אברהם קורניק

משתמש מקצוען
אלי ציפורי:

איזו חוצפה!
 הפרקליטות, בגלל מצוקתה, מבקשת פתאום להוסיף ימי דיונים אבל משאירה בערפל את סדר רשימת העדים שנותרו בתיקי האלפים ועל מי בכוונתה לוותר (כי הם לא מתאימים לתיזות השקריות שהם המציאו).
 השופטים יחליטו אם להוסיף ימי דיונים.
 הפרקליטות היא ארגון פשע.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
משרד המשפטים פתח בבדיקה נגד עדת התביעה בתיק 4000 - בעקבות עדותה במשפט אם תוכל להתמנות כדירקטורית

כזכור, ד"ר יפעת בן חי שגב העידה כעדת תביעה בתיק 4000.
בזמן עדותה במשפט ביקשה הפרקליטות להכריז על ד״ר יפעת עדה עוינת לאחר שאמרה שאין לה אמון במערכת.
בית המשפט דחה את הבקשה הזאת ואיפשר לפרקליטות לחקור אותה בחקירה נגדית.
היום קיבלו השרים מכתב ממנהלת רשות החברות בו היא טוענת כי במשרד המשפטים פתחו בבדיקה אם ד״ר יפעת תוכל להתמנות כדירקטורית בעקבות עדותה כעדת תביעה במשפט נתניהו.

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
גלעד מורג ׳ווינט׳: הנה כמה עדים שצפויים להעיד אחרי הפגרה במשפט נתניהו: ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, ראש השב״כ לשעבר יובל דיסקין, היועמ״ש לשעבר יהודה וינשטיין, שרת החוץ לשעבר ציפי לבני, מרים אדלסון ושר המשפטים יריב לוין.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה