ינון מגל, עיתונאי ערוץ 14 ולשעבר עורך אתר "וואלה", החל למסור את עדותו היום (שלישי) בתיק 4000 במשפט נתניהו, הפרשה שקרויה גם בשם תיק בזק-אלוביץ' או בזק-וואלה עוסקת בחשד לקשר פסול בין נתניהו לשאול אלוביץ', שהיה בעל השליטה בקבוצת בזק שתחתיה הוחזק אתר וואלה. מעט לאחר השעה 12:00 החלה התובעת הראשית יהודית תירוש את החקירה הראשית: "ספר לנו קצת על עצמך".
מגל: "אני עיתונאי, הייתי עיתונאי משנת 96. הייתי קריין בקול ישראל ב-98, עברתי לרשת ב' ב-99 עברתי לגלצ, בשנת 2001 עברתי לערוץ 10 וב-2008-2012 הייתי מגיש מבט בערוץ 1 ואחר כך עברתי לוואלה שעד 2015 או 2014 הייתי העורך הראשי ומגיש הטלוויזיה שעשינו שם. אחר כך הייתי בכנסת מטעם הבית היהודי 9 חודשים ואז לחצתי על כיסא המפלט ועפתי הביתה ואחרי זה חזרתי לתקשורת, ב-103 יש לי תוכנית בבוקר וב-14 בערב ויש לי חשבונות פעילים ברשת החברתית".
תירוש שאלה: "מה הקשר שלך לנתניהו?". ינון מגל השיב: "אין לי ממש קשר. כשהייתי בוואלה לא היה לי שום קשר לנתניהו בעמדתי הפוליטית תמכתי בו באופן בסיסי אבל לא היה לי שום קשר".
תירוש תהתה: "ומאז ועד היום?". ינון מגל: "בכנסת פגשתי אותו בשיחות מסדרון חטופות ודי שטחיות ואחרי שחזרתי לתקשורת ובסך הכל עמדותיי הם פרו נתניהו אז יותר נוצר קשר שמידי פעם אני מדבר אשיתו שיחת רקע פעם בכמה חודשים. אין לי איתו קשר אישי. אני ידוע כאחד מתומכיו אבל לא מעבר לזה. אין לי שום שיחות אישיות איתו. אני לא שם. זה מצטייר הרבה יותר ממה שזה באמת".
בהמשך, השופט בר-עם שואל את תירוש אם לטעתנה מגל הוא עד עוין, אך מיד השיבה שהיא לא רואה בו כך: "צריך להניח בפני בית המשפט את התשתית לעוינות, אני אפילו לא מבקשת להכריז עוינות עכשיו".
תירוש שאלה: "באיזה מידה נתקלת בעבודה שלך בבקשות להתערבות בעבודה העיתונאית שלך בתכנים שקשורים למשפחת נתניהו ולמר וגברת נתניהו". עו"ד בן צור התנגד: "מבקש להפריד בין מר נתניהו לגברת נתניהו בעיקר כי העד אומר שרה שרה". ינון: "הייתה כל הזמן התערבות. בריענון ששלחתם אותי לפני כמה ימים הצצתי בכמה עמודים והפסקתי כי זה פשוט עורר בי בחילה וגועל בהתערבויות של מר ישועה בקוטל העיתונאי מכל דבר, יש לי היום פגישה בערוץ 10 אל תכתוב עליהם, אילן שילוח עכשיו לוחץ עלינו, עכשיו אנחנו בתקופה רגישה, גדעון סער אמר שתוריד אייטמים על גאולה".
מגל סיפר על האופי הפוליטי לדבריו שהיה לאתר "וואלה" שבו עבד: "צריך לזכור שהאתר היה מאוד עוין לנתניהו. באופן כללי המערכת הייתה אנשי שמאל. היה מאוד קשה להזיז את הספינה הזאת". לנוכח דבריו של מגל, התובעת תירוש טוענת שיש "סתירה חזיתית" בעדותו למשטרה ב-2018, ומבקשת מהשופטים לחקור אותו חקירה נגדית
תירוש הקריאה בפניו של מגל ציוצים שכתב בעבר בעמוד הטוויטר שלו, ובהם בין היתר כתב "אפילו התפריה נעשתה בגסות" וכי "לא מדובר במשפט פלילי, אלא פוליטי". מגל מצידו, לא היסס והשיב: "אני עומד מאחורי זה, יש בהחלט טעם בדבריי".
תירוש גם הקריאה למגל ציוץ שבו הוא כתב כי "לפרקליטות יש את חזקת החפות", ושאלה אותו אם הוא חושב שאנשי הפרקליטות עבריינים. "במשפט נחשפים הרבה דברים שמעלים תהיות ושאלות, וזה מעורר גם את הביקורת הזאת", השיב מגל.
על מימון ההמונים לנתניהו אמר מגל: "הייתי בבית והיה באותם ימים דיווחים על הסדר טיעון, רציתי למנוע את זה, לתת לו רוח גבית, הרמתי טלפון למי שמבין בדברים הלאה ובשנייה גייסנו ארבעה מיליון שקלים. תרמתי בשמי". תירוש: "למה ביקשת לעשות מימון?". מגל: "כתבתי שזה לא משפט שלו, אלא של כולנו".
תירוש: "של מי זה כולנו?". מגל: "של הגוש האמוני". עוד הוסיפה תירוש בעניינו של מגל, כי "אני חושבת להניח בפני ביהמ״שׁ את התשתית לעוינות אני לא מבקשת להכריז עוינות עכשיו". סנגורו של נתניהו, עו"ד בועז בן צור: "מה שחברתי עושה עכשיו זה פרומו לכך שהיא הולכת להכריז על העד כעד עוין. יש מבחנים בפסיקה האם ניכרת עוינות בדבריו של העד בפער בין חקירה במשטרה לבין חקירה בבית המשפט".