אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אבי וייס: ''התרגיל המשפטי החדש של בן ארי הוא היה להגיש את סעיף 10א כלומר, לקבל את העדות במשטרה

רק על מקטע אחד בלבד מעדותו של מילצ'ן בעניין שלא נחקר בחקירה הנגדית ע"י חדד בגלל הטענה שזה סוד ביטחוני. זו המצאה הזויה ברמות בלתי נקלטות. טוב שהשופטים דחו אתההמצאה ההזויה שלה. המשמעות של הדחייה היא: בינתיים בן ארי לא קבלה עד עוין, לא קבלה 10א ואפילו לא קבלה "חקירה חוזרת בתנאים של חקירה נגדית", פטנט שהומצא מאז הבקשה של עד עוין בעניינו של שלמה פילבר. כלומר, בן ארי לא קיבלה מאומה מהתרגיל הזה והחקירה החוזרת הפכה להיות מיותרת. יחד עם זאת, סביר להניח, שלאור ההפסד המביש הזה, בן ארי תנסה מחר אולי לחזור על התרגיל הזה בצורות שונות."

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
חקירת מילצן: סיכום קצר...:

משפט נתניהו - תיק 2000 | מילצ'ן העיד בחקירה הנגדית: "נתניהו ראה במוזס (מו"ל ידיעות אחרונות) אימפריית רשע"

משפט נתניהו - החקירה הנגדית של מילצ'ן | פרקליטו של נתניהו, עו"ד חדד, שואל: "ידיעות אחרונות היה גוף משמעותי עבור נתניהו?", מילצ'ן השיב: "האויב מספר אחת"

׳גל״צ׳: הסתיימה החקירה הנגדית, בקרוב תחל החקירה החוזרת, התובעת ליאת בן ארי מודיעה: "מבקשת להגיש את ההודעות של מילצ'ן במשטרה, שהעד לא יחזור לחדר בסיום ההפסקה".

עמית סגל: ואוו: התובעת בן ארי מבקשת להסתמך על הודעותיו של מילצ׳ן במשטרה ולא על דבריו בבית המשפט.

עוד מעמית סגל על בקשת הפרקליטות: המשמעות - היא מאוד מאוד ועוד מאוד לא מרוצה מהדברים שאמר. משפטנים גדולים ממני יסבירו אם זה מבוא להכרזה כעד עוין

עמית סגל: לחדד את המשמעות הדרמטית: בשביל להסתמך על דבריו של מילצ׳ן במשטרה צריך להודות שהוא שינה גירסה באופן מהותי במשפט.

אבי גרינצייג: אני קצת מבולבל: שבוע שלם מטפטפים לנו כמה עדות מילצ'ן רק מחזקת את עמדת התביעה ואז מתברר שהתביעה עצמה חושבת את ההיפך בעצם.

ישראל כהן: מבוכה גדולה בפרקליטות: החקירה היסודית שחקר עו"ד עמית חדד את מילצ'ן והדברים שאמר מילצ'ן בניגוד למשאלת הפרקליטות מקרבים את הפרקליטות להכריז עליו כעת עויין. עוד עד מסרב למספק לפרקליטות את הסחורה בתיקי נתניהו והישג גדול לעמית חדד.

ישראל כהן: הזוי לגמרי. למעשה, הפרקליטות טוענת שאי אפשר לסמוך על העד המרכזי בתיק 1000.

נטעאל בנדל: ליאת בן ארי מדגישה כעת - "בטרם נתחיל את החקירה החוזרת, אנחנו מבקשים להגיש את ההודעות של העד במשטרה. עם זאת, בשלב זה, נבקש להגיש בשלב זה רק מקטע אחד"

עמית סגל: ויש עוד שאלה: מה קורה אם בקשתם מתקבלת? הרי מילצ׳ן נתן כל כך הרבה גרסאות במהלך חקירותיו. המשמעות היא כזו: אם בתיק 4000 הפרקליטות אוחזת גם היום בעמדה שיש תיק שוחד, הרי שכאן הפרקליטות מודה שאם תתקבל עדות העד המרכזי בבית המשפט, אין תיק 1000. זו ההכרעה הדרמטית, ולא ברור שהיא תינתן על ידי השופטים בקרוב.

יובל שגב: חושב על כל המאמצים שהושקעו מצד הפרקליטות כדי לגבות את העדות של מילצ'ן בלונדון, על התדרוכים לפני לפיהם העדות שלו תקרב את התיק לנעילה וכו׳. בסוף מבחינת הפרקליטות צריך לוותר על העדות, ולהעדיף את הדברים שמילצ'ן אמר במשטרה

התובעת בן ארי: "בין החקירה הראשית לחקירה הנגדית התגלו פערים משמעותיים במספר לא מועט של נקודות, מבקשת להגיש את כל הודעותיו של העד ואת רענוני הזכרון"

בן ארי: העד נחקר 6 פעמים . 3 פעמים בישראל 1 בארה"ב ולאחר מכן 2 באנגליה. השנה נפגש העד עם נציגי התביעה והועברו שתי תרשמות בהתאם .

עורך הדין חדד: ליאת בן ארי מהלכת אימים על כולם. בן ארי: אני לא מבינה באיזו חוצפה עורך הדין חדד מתפרץ לדבריי. המינימום זה לתת לי לסיים לטעון

בן ארי: נבקש לחקור אותו בחקירה חוזרת. ככל שלא יהיו התפתחויות אחרות נדבוק בכך. ככל שיסתור את עצמו בצורה משמעותית נבקש לחקור אותו בחקירה נגדית

כל העיניים על מילצ׳ן עכשיו. בן ארי העבירה לו מסר ברור: אם תחזור בחוזרת על מה שאמרת בנגדית, כל האפשרויות פתוחות. (עמית סגל)

מילצ'ן מאשר בעדותו: "גם אם נתניהו היה נהג אגד הייתי נותן מתנות"

אברהם בלוך: המשמעות המשפטית של הגשת דברי מילצ'ן במשטרה: אם השופטים יבחרו לקבל את ההודעה במשטרה על פני העדות בבית המשפט, לא יהיה ניתן לבסס הרשעה רק על דבריו של מילצ'ן במשטרה - ויהיה צורך להביא ראיה חיצונית מסוג חיזוק לדבריו במשטרה.

מיכאל שמש: עמית חדד מטעם נתניהו תוקף בחריפות את ליאת בן ארי: בושה וחרפה. מה שקרה פה זה מופע נוראי בשימוש לרעה בהליכי משפט בתכסיסנות לא נתקלתי בזה.

משפט נתניהו: השופטים דוחים את בקשת הפרקליטות להגשת החקירות של מילצ'ן במשטרה.

השופטת פרידמן פלדמן: החלטה לאחר ששמענו את טענות הצדדים, בענין החומר אנו דוחים הבקשה לענין סעיף 10א. ההודעות של העד מוגשות שלא לענין התוכן. נסמן אותם. לא יסרקו בינתיים המסמכים.

הדיון בבית המשפט הסתיים. מחר החקירה החוזרת.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
ציפורי

השופטים לא קונים את התכסיסנות שלה. עוד כישלון אישי של בן ארי
הפרקליטות תכננה את התרגיל הזה היטב. כבר בסוף השבוע הכינה ליאת בן ארי את מילצ'ן, באמצעות השופר הכי בולט שלה דליפמן – למה שהיא מתכננת לעשות: להכריז עליו כעד עוין בחקירה החוזרת.

אני מניח שבן ארי קיוותה שההדלפה הזו תהלך אימים על מילצ'ן והוא "ייתיישר" לפי מה שנוח לה עם תחילת השבוע השני לעדותו.
אלא שמילצ'ן המשיך לאמר, כמה פשוט, את האמת. את האמת שהוא אמר כבר בחקירותיו במשטרה – שנתניהו לא עזר לו בכלל בענייניו העסקיים ושלא היה קו אספקה שוטף של סיגרים ושמפניות.

אתמול, אחרי חקירה משמימה של פרקליטות מוזס בתיק 2000, ביקשה בן ארי, כמה צפוי, לערוך דיון לפני החקירה החוזרת של מילצ'ן – בהגשת הודעותיו של מילצ'ן לבית המשפט.

לאורך כל היום נעדרו מהחקירה הנגדית אלון גילדין, התובע הראשי של תיק 1000 ו-2000 וגם קרן צבירן, שהסתבר שהוטסה חזרה ללונדון ע"י בן ארי.
השניים ניסחו מסמך מייגע שבו מבקשת הפרקליטות להגיש את ההודעות של מילצ'ן במשטרה לבית המשפט לצורך "השתלשלות העניינים" וגם מקטע מסויים בחקירותיו לפי סעיף 10א, הווה אומר: שבית המשפט יעדיף את מה שמילצ'ן אמר במקטע הזה על פני עדותו בבית המשפט.

ליאת בן ארי אומרת לשופטים שהעד המרכזי שלה לא אמין
נניח לפלפולים המשפטיים והסעיפים הרלוונטיים, כי המסר של הפרקליטות ובן ארי היה ברור: אנחנו רותחים על מילצ'ן כי הוא עד לא אמין, עם רמיזה שהושפע מנתניהו.
בן ארי אמרה על מילצ'ן שהוא עד עם גרסאות "פתלתלות", הוא עד עם "פערים משמעותיים בנקודות מרכזיות".

המשמעות היא שבן ארי רואה במילצ'ן כעד לא אמין, שזה בלתי נתפס. אחד משני העדים המרכזיים שלה בתיק 1000 הוא עד שלא "סיפק את הסחורה", בלשונם של שופרי הפרקליטות.
אם כך הוא הדבר בעיניה של בן ארי, אז מה שווה עדותו בעיני השופטים ואיזה ערך יש לה בכלל בתיק 1000?

בן ארי הקריאה את הטקסט המייגע בקצב איטי, כולל הלכות משפטיות שלטענתה תומכות בבקשה. גילדין וצבירן אף הכינו עבורה טבלה מסכמת של סתירות לכאורה בגרסאות של מילצ'ן.
עו"ד חדד ניסה להתקומם ואמר שזו תכסיסנות שהוא לא ראה מעולם, שזו בושה וחרפה. השופטים ביקשו ממנו להמתין בסבלנות עד לסיום טענותיו של בן ארי, אך העירו לה מדי פעם שאין צורך בהקראת כל הטקסט.

כשהתחיל עו"ד חדד לטעון, בן ארי לא אפשרה לו לדבר. היא עמדה וצרחה ולא נרגעה גם כשהשופטים אמרו לה "גבירתי, תשבי". היא ביקשה להקריא את טבלת ה"סתירות" אך השופטים השיבו את פניה ריקם.
עו"ד חדד דיבר על התכסיסנות, על שימוש לרעה של הליכי משפט ועל כך שליאת בן ארי מנסה בעצם להלך אימים על מילצ'ן (אכן, זו היתה המטרה העיקרית).
בשפל המדרגה, בן ארי איבדה את עשתונותיה לגמרי ואמרה לעו"ד חדד שהוא "צורח כמו משוגע", חדד השיב לה שזה בלתי מתקבל על הדעת שמכנים בכינויי גנאי פרקליט של ראש הממשלה.

זה לא הפתיע אותי, הרי הפרקליטות ושופריה מנהלים קמפיין של "משוגע" נגד כל מי שלא מיישר עם בן ארי קו.

דליפמן השתולל: "תביאו לי את האחראי"
במקביל, קצת לפני תחילת הדיון בבקשה של הפרקליטות, דליפמן השתולל מחוץ לאולם הדיונים, צרח על המאבטחים לאחר שנתניהו הגיע וכנרת בראשי נכנסה לשטח הסטרילי.
"תביאו לי את האחראי", שאג דליפמן עם טענות לא ברורות. הרי ראש הממשלה מוזמן להכניס לשטח הסטרילי את מי שהוא רוצה, וברור שהוא לא רוצה את דליפמן לידו. מה הבעיה?
הבעיה היא אובדן עשתונות, של דליפמן בירושלים ושל בן ארי בברייטון. זו תוצאה מאוד ברורה של הכישלון המהדהד בתפירת התיקים.

התרגיל המלוכלך של ליאת בן ארי. השופטים לא קנו אותו
הפרקליטות עשתה אתמול תרגיל מלוכלך נוסף. היא ניסתה להגיש על פי 10א את העניין הבטחוני של מילצ'ן, בטענה שהוא שינה את טעמו בין החקירות במשטרה והחקירה הראשית לבין החקירה הנגדית.
לטענתה של בן ארי העניין הבטחוני "ריחף" לאורך כל החקירה הנגדית, מה שממש לא נכון. מילצ'ן בסך הכל אמר שהוא ונתניהו עשו הרבה דברים למען המדינה שאי אפשר לפרסם.
כמובן שהאמירות הללו לא נוחות לבן ארי כיוון שהן שומטות את כל הבסיס לטענה של "עזרה" למילצ'ן בעניין הוויזה.

בן ארי טענה שבחקירה הנגדית מילצ'ן סיפר על הקשר בין תרומתו הביטחונית לפניותיו לנתניהו (מילצ'ן סיפר שהיה נגיש לנתניהו לא בגלל ענייניו האישיים אלא בגלל ענייני המדינה וביטחון המדינה). נו, אז מה?

הדבר הזה הוציא את בן ארי מדעתה והיא ראתה בזאת כסתירה, אלא שמאחורי הקלעים התרחשו דברים שהוכיחו עד כמה בן ארי מניפולטיבית.

בשבוע שעבר היתה אמורה להתקיים חקירה נגדית בדלתיים סגורות על הנושא הביטחוני של מילצ'ן, אלא שהוא לא התקיים בגלל שהקו לברייטון לא היה מאובטח.
בסופו של דבר הגיע השבוע שליח ממערכת הביטחון עם מעטפה לברייטון והצדדים הסכימו, לבקשת מערכת הביטחון, לא לקיים את הדיון בסופו של דבר, מפאת הסודיות.
עו"ד חדד אמר שהוא הסכים בגלל הסיטואציה אבל שומר את זכותו לדון בדברים לכשיגיעו ארצה. כלומר, עו"ד חדד תכנן חקירה נגדית שלמה על ענייני הביטחון של מילצ'ן בדלתיים סגורות, אך נמנע מכך בגלל הלחצים של מערכת הביטחון מגובים בבן ארי.
עכשיו אותה בן ארי מנצלת את ההסכמה הזו כדי להעלות דברים שעדיין לא נחקרו כלל בחקירה הנגדית, בטענה מגוחכת שזה "ריחף" מעל החקירה עם איזשהו ציטוט של משפט או שניים.
זה בפירוש מעשה נוכלות אופייני מאוד לבן ארי. היא זו שהיתה שותפה למניעת החקירה הנגדית בנושאים ביטחוניים ואתמול ניסתה לנצל זאת.

אלא שהשופטים לא קנו את התרגיל הזה, דחו את הבקשה הזו של בן ארי בקשר לעניין הבטחוני, ולאחר שקיבלו את הסכמת עו"ד חדד אישרו את הגשת ההודעות של מילצ'ן כ"נייר עזר" לפי בקשתו של חדד.
כלומר, מפלה מוחצת ותבוסה קשה לבן ארי.

עד עוין? מתכוננים לחקירה החוזרת של מילצ'ן
מה יקרה היום? בן ארי מעריכה שהחקירה החוזרת של מילצ'ן תארך כשעתיים, כך שאני מעריך שזה ייקח יותר זמן כיוון שעו"ד חדד יתנגד למרבית השאלות.

האם מילצ'ן, שלא היה בדיון הסוער, "ייבהל" מאיומיה ומההכפשות של בן ארי?
אני מניח שלא, כי בן ארי אינה יכולה להעניש אותו או לאיים עליו בכתב אישום על עדות שקר, כי מילצ'ן מוגן בבריטניה.

השורה התחתונה היא שבן ארי הפסידה ותפסיד בכל מקרה. היא אמרה, קבל עם ועדה, שהעד המרכזי שלה לא אמין בעיניה, שיש לו שלל גרסאות, שהוא אומר כך או אחרת, ובכך אומרת למעשה שאי אפשר לסמוך עליו.
גם אם בחקירה החוזרת היא תקבל תשובות שיניחו את דעתה, זה כבר לא משנה. ממילא קשה לי לראות איך מילצ'ן נסוג מהאמירות הנחרצות שנתניהו לא עזר לו בדבר ושלא היה קו אספקה שוטף.
הרי אלו דברים שהוא אמר במשטרה ולא "שינה" גרסאות כפי שטוענת בן ארי.

במישור הציבורי הפרקליטות נחלה עוד מפלה צורבת: פילבר, דוד שרן, ד"ר יפעת בן חי שגב הוכרזו בפועל כעדים עוינים בלי הכרזה רשמית, וכעת מילצ'ן מצטרף לרשימה הזו.
בנוסף, יש עוד שורה של עדי תביעה שהוכרזו על ידי יהודית תירוש כ"לא אמינים" בתיק 4000.

כל כך הרבה עדי תביעה, ועוד עדים מאוד משמעותיים, "לא סיפקו את הסחורה". וזה לא בגלל שהם שינו את גרסאותיהם, אלא בגלל עובדה אחת פשוטה מאוד: שלא היתה "סחורה" מלכתחילה, וה"סחורה" הזו הומצאה על ידי בן ארי ושות'. אין פלא שהכל מתפוצץ להם עכשיו בפנים.

כישלון אישי של ליאת בן ארי
בן ארי לקחה את המושכות לידיה והחליטה לחקור בעצמה את מילצ'ן, בבחינת הגעתי להציל את המולדת.

לאורך כל עדות היא הפגינה בורות, חוסר שליטה פרטים ובעיקר היסטריה, שהלכה והרחיפה מדי יום.
כשאין ראיות, מה שנשאר לה זה לצרוח, זה להשתמש בתרגילים מלוכלכים, זה להשתמש לרעה בכוח השררה, זה לשבש הליכי משפט.
היא חשבה שהיא מנהלת את בית המשפט וגילתה שיש שופטים בירושלים

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
משפט נתניהו - סיום עדותו של מילצ'ן

אבישי גרינצייג - עדכונים:

כעת התנגדות של חדד לשאלה השניה של בן ארי: מה הסיבה למתנות. אך ורק על רקע חברי כפי שטען בתשובה אחת מהחקירה הנגדית או גם כדי שיהיה לראש הממשלה שקט כדי שיוכל לעבוד כפי שטען קודם לכן.

חדד: אני חקרתי על זה שתי וערב, הצגתי לו בעצמי את הסתירה, ובסופו של דבר הוא אישר שגם אם היה נהג אגד, הוא היה ממשיך לתת לנתניהו מתנות

גם ההתנגדות הזו התקבלה

כעת דנים בהתנגדות השלישית על השאלה השלישית.

מילצ׳ן טרם דיבר מילה.

השאלה השלישית עוסקת בהיקף השמפניות

התייעצות של השופטים האם לאשר את השאלה השלישית

השופטים מקבלים גם את ההתנגדות הזו

כעת השאלה הרביעית של בן ארי עוסקת בשאלה האם למילצ׳ן היה אינטרס כלכלי בוויזה, והאם היה מוטרד מכך כלכלית.

בחקירה הראשית אמר שכן, בנגדית אמר שלא

השופטים מקשים גם על השאלה הרביעית של בן ארי.

ההתנגדות הרביעית מתקבלת. השופטים אומרים שאין פער

השאלה החמישית עוסקת בשאלה האם נתניהו הפנה את מילצ׳ן לדבר עם השגריר שפירו על הויזה שלו

השופטים מקשים גם על השאלה החמישית

הגענו לשאלה השישית. מילצ׳ן עדיין לא העיד

לדעתי אנחנו עדיין בחמישית. ובן ארי טועה בספירה

מילצ׳ן אומר שהוא מאוד לא מרגיש טוב, וזה עינוי עבורו

מילצ׳ן מבקש להזדרז: ״בואו נגמור עם זה״

מסרב להצעת השופטים לקחת הפסקה

השופטים מאשרים את השאלה החמישית

מילצ׳ן על תקן אהרן הכהן: ״אוקיי, אל תריבו״

מילצ׳ן מאשר את דברי בן ארי שנתניהו הפנה אותו לדבר עם השגריר שפירו.

חדד התקומם

עכשיו דנים בהתנגדות השישית על השאלה השישית.

מילצ׳ן מציע שהוא יענה וזהו. השופטים אומרים לו להמתין

״אולי אני אוכל לענות ישר על הכל? אני יכול להבהיר הכל״.

השופטים דוחים את הצעת מילצ׳ן…

המחלוקת כעת עוסקת בשאלה מתי התחילה הרוטינה של המתנות

השופטים מאשרים את השאלה

״היו מתנות בתחילת החברות. וזה הפך לרוטינה בהמשך הדרך. אין לי זיכרון לגבי שמעון פרס״

שמעון פרס מוזכר פה בהקשר שבמשטרה הוא אמר שהרוטינה לנתניהו התחילה סביב בחירת פרס לנשיא

בן ארי מבקשת שהעד ייצא כשחדד מצטט דברים מתוך החקירה שלו.

מילצ׳ן: אני לא יוצא

השופטים מאשרים לו להישאר באולם לאור מצבו הבריאותי

השופטים מאשרים לשאול אותו על היקף המתנות שהלך וגדל לאור בקשת המקבלים AKA נתניהו.

״הכמויות הלכו וגברו, אבל אני לא ספרתי ולא יודע להעיד על הכמויות״

מאשרים שאלה נוספת

האם התגברות המתנות של משפחת נתניהו הפריעו לו ויצרו אצלו אי נעימויות או לא.

אמר בעבר שכן וגם במכתב של סנגורו דאז בן צור. אחר כך אמר שבכלל לא הפריע לו ולא הכביד עליו

מילצ׳ן משיב: ״לא הייתי בטוח שזה לא עובר גבול״

יש מי ששמע: ״אני הייתי בטוח שזה לא עובר גבול״

אני כאמור שמעתי ההפך ‍♂️

הקול שלו צרוד וקשה להבנה.

אל חשש. יש הקלטה, והשאלה תיפתר על ידי שופטי המסך

מילצ׳ן מאשר שהיו רמיזות מצד נתניהו שהוא רוצה שיקנה לו חולצות ״בריוני״

אומר שבהתחלה זה היה היה יוזמה שלו ובהמשך היו רמיזות של נתניהו: ״יש גמדים?״

ממש תיכף העדות תסתיים

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים

הסתיימה חקירתו של מילצ'ן. רוב מוחלט של שאלותיה של בן ארי בחקירה החוזרת נפסלו ע''י השופטים. מילצ'ן לא הוכרז עד עויין.​

\\

64a6a1f55f607220.jpg

בסופו של דבר אושר לבן ארי לשאול 3 שאלות:
1. לעניין השגריר שפירו (סיוע לויזה)
מילצ'ן אישר שבשיחה עם נתניהו עלה שמו של שפירו
2. מכתבו של עוה"ד דאז של מילצ'ן לגבי העליה בתדירות המשלוחים לנתניהו.
מילצ'ן אישר שהיתה עליה בתדירות אם כי לא ציין כמויות
3. לעניין חולצות "בריוני" - האם היו בקשות ספציפיות של נתניהו
מילצ'ן ענה שהיו רמזים האם יש חולצות (שם קוד: גמדים) במידה של נתניהו

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים

השופט בדימוס מנחם נאמן ב'אתכם בפקקים': "עדות מילצ'ן בחלקים גדולים ממנה מזכה את נתניהו. אני בהחלט חושב שתיק אלף הולך לזיכוי. אם השופטים ימשיכו לא להיות נבהלים מהפרקליט לשעבר לדור, הם היו צריכים כבר לקרוא לצדדים ולומר להם את מה שאמרו על עבירת השוחד"

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
כנרת בראשי מסכמת את החקירה הנגדית:

בחקירה הנגדית עו"ד בן ארי העניקה מתנה להגנה
נפרק ונרכיב
עצם פסילת השאלות (98%) הוכיחו שמילצ'ן לא רק שלא חיזק את התביעה, הוא חיסל את סיכויי ההרשעה. שהרי אם תשובותיו בנגדית לא היו מחזקים את ההגנה מה היה לליאת לחקור נגדית באותם נושאים?
משעה שנפסלו השאלות סימן שהשופטים מקבלים את תשובת העד כמספיקה (מה יעשו איתה ? לא יודעת).
עצם הבקשה להגשה לפי סעיף 10א המשמעות, העד לא חיזק אותנו ובטח לא הוסיף - ריסק את גרסת גיא פלג.
בן ארי העלתה את קשריו העיסקיים של מילצ'ן עם המיליארדר ההודי טאטא בכך למעשה סייעה להגנה בטענה של אכיפה בררנית (בהנחה שהיה מה לאכוף בקשר לעסק לקידום שלום כלכלי בתקופת נתניהו) במה דברים אמורים:
מילצ'ן העיד כי בעקבות הפיגוע בבומבאי הטיס את דגן ז"ל אז ראש השב"כ וסגנו ללונדון בסיוע של אולמרט, אז ראש הממשלה, לסייע לטאטא. או אז הקימו מילצ'ן וטאטא עסק שמטרתו מתן מענה להתמודדות עם הטרור בהודו בסיוע אנשי שב"כ בדימוס (אולי גם בפועל אבל זה לא עלה).
רווחי העסק נעו בין 5-10 מיליון דולר בשנה.
אם יש פסול בכך, מדוע אולמרט וסגנו של דגן לא נחקרו בעניין?
בתקופת שלטון נתניהו מילצ'ן ביקש לקדם מיזם שלום כלכלי בשיתוף פעולה עם טאטא, לפיו יוקם המפעל בגדה יספק מקורות תעסוקה בשיתוף פעולה עם הודו שהיא מעצמה בפני עצמה, דבר שטוב לישראל.
הרעיון לא הבשיל. לא הוקם עסק אין רווחים וזו לא הייתה המטרה - כפי שהעיד מילצ'ן.
מה קרה?
נשארנו לכל הפחות עם טענה של אכיפה בררנית שלא בטובת הפרקליטות והיא זו שהביאה את זה על עצמה
לעניין החולצות.
הם לא בכתב האישום, נניח שכן היו
מילצ'ן העיד, לקנות לנתניהו חולצות זו הייתה יוזמה שלי.
בן ארי ביקשה לחדד וטענה שמילצ'ן אמר בחקירתו שנתניהו ביקש חולצות. מילצ'ן בחוזרת טען בתוקף; "לא לא לא!"
כן אמר מילצ'ן שהיו היו רמיזות מצד נתניהו לרכוש חולצות וכינה אותם "דובונים"
*גם* בעניין זה סותר מילצ'ן את הדס קליין.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
ציפורי
תיק 1000 ז"ל

תיק 1000 לא שונה בעקרונות השיווק שלו מתיק 4000. אין ספק שהפרקליטות יודעת לארוז ולשווק שום כלום בצורת תיק שחיתות איום ונורא.

בתיק 4000 היתה המנטרה של "הטבות רגולטוריות" ב-1.8 מיליארד שקלים לטובת אלוביץ' ועל חשבון הציבור תמורת כתבות אוהדות או היענות חריגה; בתיק 1000 המנטרה היתה קו אספקה של סיגרים ושמפניות תמורת עזרה בענייניו העסקיים של מספק המתנות ארנון מילצ'ן

זה נשמע רע מאוד ולכן זה גם המסר נקלט היטב: נתניהו מושחת.

הבעיה היא שהשופרות לא טרחו לצלול לעומק הפרטים – וכשצוללים מגלים שלא היו הטבות, שלא היו כתבות אוהדות והיענות חריגה, שלא היתה עזרה למילצ'ן ושלא היה קו אספקה שוטף.

הפרקליטות "אורזת" עדים​

הפרקליטות יודעת גם לארוז עדויות של עדים מרכזיים כמו מילצ'ן. היא ידעה היטב שמילצ'ן הוא ההזדמנות האחרונה שלה להציל משהו מהתיקים אחרי החלטת השופטים בתיק 4000.
גיא פלג אמר שמילצ'ן "זרם על מלא" עם הפרקליטות בריענון העד. חבל שמקורותיו לא שלחו לו מבעוד מועד את התמלילים המלאים של חקירות מילצ'ן במשטרה – הוא היה רואה שם הכחשה גורפת לעזרה כלשהי מנתניהו וגם הכחשה מעשית לקו האספקה השוטף.

הפרקליטות ניסתה לחפור בכל מילה של מילצ'ן ולמצוא סתירות בין חקירתו הנגדית לחקירתו הראשית ועדויותיו במשטרה.
היא לא הצליחה כי הגרסה של מילצ'ן היתה עקבית לאורך כל הדרך בליבת כתב האישום – חברות אמיצה בינו לבין נתניהו, בינו לבין שרה נתניהו, חברות קרובה מאוד, הוא החבר היחיד של נתניהו, הענקת מתנות, גם הדדיות, ושום בקשה לעזרה מנתניהו. מה שקרה הוא ההיפך המוחלט: נתניהו רק הזיק לו.

"קו אספקה שוטף"? אין דבר כזה​

חבל שהפרקליטות לא עשתה טבלה מרכזת של הסתירות בין מילצ'ן לבין הדס קליין.
בסופו של דבר, זה לב העניין. קליין תמכה בתיאוריית כתב האישום של קו אספקה שוטף וכינתה זאת כ"סיפור חיינו"; עם זאת, קליין לא הביאה שום הוכחה לקו הזה, וערמת החשבוניות שהביאה לחוקרים לא מוכיחה דבר.
הגרסה שלה גם לא נתמכת בגרסתו של יונתן חסון, שנחשב לאיש שלומה, שציין 20 ביקורי מתנות בלבד במהלך 6 שנים.

מילצ'ן אמר שנתן להדס קליין צ'ק פתוח ולא עודכן כלל בפרטים, לא ידע על הכמויות ועל ההיקפים. כשעו"ד חדד הציג בפניו נתונים – מילצ'ן אישר שנתן סיגרים 17 פעמים במהלך תקופת כתב האישום, 5-6 שנים. רחוק מאוד מקו האספקה השוטף שתיארה קליין יחד עם הפרקליטות.
הוא גם הוסיף שני דברים מהותיים שלא תומכים בגרסת "סיפור חיינו". שהוא חילק סיגרים גם לאורחים אחרים ושנתניהו אהב סיגרים מאוד מסויימים – 2-3 סיגרים כשמקביל אנשי מילצ'ן רכשו 35 סוגי סיגרים שונים.

כל הראיות הללו ממש לא תומכות בגרסת ה"קו אספקה שוטף", לאחר שקליין העריכה ש-98% מרכישות הסיגרים של מילצ'ן יועדו לנתניהו ובכתב האישום יוחסו לו 100%.

הדס נשארה על הקו​

ליאת בן ארי וחבורתה בנו הרים וגבעות על הפנייה למילצ'ן מנתניהו לפטר לכאורה את הדס קליין כי היא "יודעת יותר מדי".
בן ארי שיווקה את האמירה הזו כהוכחה לכך שבני הזוג נתניהו רצו להסתיר את עניין המתנות, בבחינת על ראש הגנב בוער הכובע. אלא שמילצ'ן, הן בחקירה הנגדית והן בחקירה החוזרת, פוצץ גם את הבלון הזה ואמר שהפנייה לא היתה בכלל בגלל סיגרים ושמפניות, אלא בגלל דברים אישיים.
הוא תיאר איך קליין נותרה על הקו בחלק מהשיחות שלו עם נתניהו ואמר משהו כמו: "שמפניות וסיגרים זה לא סוד מדינה".
האם נתניהו ידע שקליין נשארה על הקו בחלק משיחותיו עם מילצ'ן? לא ברור.

יחסים​

את עיקרי עדות מילצ'ן הכרתי וחשפתי לא פעם כאן בבלוג שלי – לכן, שום דבר לא הפתיע אותי בנוגע לניגודי העניינים וגם בנוגע למתנות.
מה שעניין אותי לראות, לבד מהדינמיקה בעדות, את היחס שלו לבני הזוג נתניהו ואת היחס שלו להדס קליין.

ביחס לנתניהו נחשפה חברות מאוד מאוד קרובה\הן עם נתניהו עצמו והן עם רעייתו באופן נפרד.
מילצ'ן, בניגוד מוחלט לקליין, לא טינף ולא שידר טינה לשרה נתניהו, נהפוך הוא.

בנוגע ליחסים שלו עם קליין, מילצ'ן לא אמר עליה דבר מיוזמתו, אלא ענה בעיקר על שאלות שהופנו אליו בנוגע לעוזרת האישית שלו.
\
בהזדמנות אחרת, אמר שהיא "בדרך כלל דוברת אמת". הוא אישר לעו"ד חדד שלא נתן אישור ולא ידע שקליין מסרה קלסרים של הנהלת חשבונות לחוקרים, שפנתה לספקים, שסיפקה סיפור כיסוי על ספירת מלאי כביכול וגם הגישה מסמכים של ג'יימס פאקר.
המשמעות היא שקלסרי החשבוניות הושגו שלא כדין ותוך מצג שווא.

תיק 1000 ז"ל​

דבר מעניין נוסף: קליין סיפרה בעדותה שמילצ'ן ביקש באיזשהו שלב לדעת כמה בני הזוג נתניהו "עולים לו", והיא הלכה למנהלת החשבונות שרה שוחט שסיפקה את הנתונים והיא העבירה אותם למילצ'ן (לטענתה הסכומים היו נמוכים מדי ולא כללו את הכול).
בעדותו מילצ'ן כלל לא הזכיר את האירוע הזה (הוא אמנם לא נשאל עליו) ורק חזר שוב ושוב על האמירה שזה לא עניין אותו, שזה לא היה בראש מענייניו, שזה כסף קטן, שהוא לא ידע כמה בקבוק שמפניה או סיגר עולים.

הסיכום הוא שנותרנו בלי תיק הפרת אמונים (חמשת ניגודי העניינים לכאורה) וחזרנו בעניין המתנות לנקודת המוצא: שכל סיפור קו האספקה השוטף נבנה אך ורק על הבל פיה של הדס קליין, בלי שום ראיה חפצית ובלי שום עדויות תומכות, לא של הנהג ולא של מילצ'ן.
כל העדויות החפציות רק מוכיחות ההיפך – היומנים, רשימות הבידוק – וזה עוד לפני פרשת ההגנה שבה יובאו ככל הנראה אבות הבית שהיו אחראים על המלאי ועדים נוספים.

בקיצור, תיק 1000 ז"ל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה