אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
השופט בדימוס מנחם נאמן מגיב בשיחה עם ערוץ 7 על ההתפתחויות האחרונות במשפט נתניהו, לאחר שהשופטים בתיק פרסמו כי המליצו לפרקליטות להסיר את אישום השוחד לאור החשש שיתקשו להוכיח אותו,
"מלכתחילה הייתי חושב שהפרקליטות תחזור בה, אבל כשאני מסתכל על ההתנהלות שלהם עד כה - שום דבר כבר לא מוזר. בפרקליטות ובמשטרה פישלו מאוד. כעת מה אכפת להם שהתיק יימשך? כל עוד התיק נמשך אפשר להמשיך לצעוק שוחד והפרת אמונים", מסביר נאמן.
לדעתו אם לא יופיע גורם משנה משחק בהמשך עדותו של ארנון מילצ'ן - "יש סיכוי טוב לזיכוי בכל התיקים".
עם זאת תיתכן גם עסקת טיעון לה יסכים ראש הממשלה. "המשפט עולה לנתניהו המון כסף ומפריע לו לעבודה, אם יציעו לו עסקת טיעון ללא קלון ושבה הוא לא צריך לצאת מהעניין הפוליטי אז יכול להיות".
נאמן מסביר כי הנוהל בו השופטים מזמינים את פרקליטי הצדדים לשיחת המלצות הוא נדיר יחסית בתיקים עם רגישות כזו. המתקפות בתקשורת נגד השופטים על הבחירה בצעד שכזה וההתעקשות של הפרקליטות להמשיך חושפים לדבריו את הפרצוף האמיתי של הפרקליטות.
ברקע חזרת הדיונים בכנסת על הרפורמה השפטית, מסכם נאמן את התמונה עד כה: "אני נורא מצטער שהתחילו את זה בצורה קצת שלומיאלית, צריך היה מראש ללכת בנושא הזה לאט ושלב אחרי שלב. יריב לוין היה להוט ובצדק, המצב דורש את התיקונים האלה שהוא רצה לעשות, אבל היה צריך לשבת ולחשוב איך לעשות את זה קצת יותר טוב".

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
שמעתי מעו"ד אחד שהתראיין שיש לנתניהו בעיה עם פגישה שסידר למילצן עם מנכ"ל משרד התקשורת בשעה 11 בלילה בענין מיזוג קשת-רשת, שלזה יש הרבה עדויות כולל של מנכל התקשורת, ובסוף לא יצא לפועל המיזוג כיוון שזה לא בסמכותו, מחר זה כנראה יהיה במוקד העניינים.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
ציפורי

עוד יום של חקירה נגדית של עד התביעה ארנון מילצ'ן; הוא אישר שהיו חילופי מתנות הדדיים עם משפחת נתניהו, הסביר שהפרקליטות הוליכה אותו שולל, סיפר שנגרם לו רק נזק בעניין ערוץ 10, ופירק את עניין עמלות המפרסמים. תיק 1000 מתפורר

כצפוי, השבוע השני לעדות מילצ'ן נפתח בעוד מפולת לפרקליטות. אתמול ריסק עו"ד עמית חדד את הנושאים של ערוץ 10 ושל מיזוג קשת-רשת ב"הטבות" לכאורה שנתניהו העניק לו בשני הנושאים.
שוב ושוב חזר מילצ'ן על מה שאמר במקרים הקודמים וגם בחקירותיו במשטרה: נתניהו לא עזר לי, לא ביקשתי שיעזור לי, לא ביקשתי בכלל הקלה ובמקרה של מיזוג קשת-רשת יידעתי אותו לא במסגרת החברות בינינו אלא כי היה שר התקשורת.
מי שהצטרף לריסוק התזה של "פעולה בניגוד עניינים" היה, כרגיל, השופט משה בר-עם: הוא שאל את מילצ'ן האם היה מו"מ בנושא הזה, איזשהו דיבור שהבשיל למו"מ, או שזה היה רק רעיון. מילצ'ן השיב שזה תיאור מדוייק, שמדובר היה בביצה שלא נולדה (תרנגולת בפיו), רק רעיון שלא הבשיל לשום פעולה שלטונית.

מתנות הדדיות בלי תלונות​

לעו"ד חדד היו כמה נגיעות מהותיות בנוגע לחברות בינו לבני הזוג נתניהו, למתנות ההדדיות, לכמויות השמפניות והסיגרים ולחקירה הראשונה שבה כעס על נתניהו.
מילצ'ן אישר שהיו מתנות הדדיות (אמנם לא באותם שווי מן הסתם), ששרה נתניהו הביאה מספר פעמים מתנות לילדיו וגם מתנות לאמנדה רעייתו (כמו שרשרת זהב, מגש וקמע) – זאת בניגוד לתזות של הפרקליטות שלא היתה שום הדדיות.
כמו כן אישר שוב מילצ'ן שלא היה בקיא בפרטים של השמפניות והסיגרים, של המחירים ושל ההיקפים (בניגוד לתיאוריות שהוא ידע על כל שקל) וחשוב מזה: שבני הזוג נתניהו לא התלוננו מעולם בפניו למה לא הביא סיגרים או לא הביא שמפניות – וזה שוב בניגוד לתזת ה"דרישות" של הפרקליטות ושופריה.
כמו כן אמר מילצ'ן ש"שמות הקוד" של "וורדים" ו"עלים" היו מן משחק של "שובבות" כהגדרתו, שבו הוא ובני הזוג נתניהו הרבו בכינויים לאנשים ולחפצים – ולא היתה שום כוונה להסתיר את הדברים, שהיו גלויים לכל מי שהכיר את מילצ'ן ואת בני הזוג נתניהו.

מי הוליך שולל את מילצ'ן?​

בסוף השבוע הדהדו השופרות גיא פלג ואמנון אברמוביץ' ואחרים את האמירה של מילצ'ן כאילו "נגעל" מהתנהגותם של בני הזוג נתניהו.
ובכן, מילצ'ן שוב אמר שהוא ביקש מהחוקרים למחוק את זה והם סירבו. הוא הוסיף כי הוא נלחץ מאוד מהחקירה הראשונה ולכן אמר דברים שהוא לא שלם איתם.
למשל, בחקירה הראשונה הוא גם ניסה לשנמך את רמת החברות עם נתניהו ל"ידידות" אבל בחקירה השנייה הוא כבר תיקן את עצמו ואמר שמדובר בחברות קרובה מאוד, כמו של משפחה.
הסיבה לכעסו של מילצ'ן בחקירה הראשונה היתה, לדבריו, גם בגלל הלחץ מהחקירות וגם בגלל שחש שנתניהו הוליך אותו שולל בנושא האישור מהייעוץ המשפטי למתנות.
מילצ'ן התכוון כנראה ליועץ המשפטי לממשלה, אלא שנתניהו התייעץ עם עורך דינו הפרטי יעקב ויינרוט ז"ל (שאישר לו לקבל מתנות מחברים) ובנוסף היה מסמך של היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה שלומית פרגו ברנע, סיכום ישיבה שבה היא כותבת שמותר לקבל מתנות בין חברים.
230703-doc01-796x1024.jpeg

את העדות של וינרוט ואת המסמך של פרגו ברנע הסתירו החוקרים ממילצ'ן וזה, אני מעריך, היה יכול לחסוך ממנו את כעסו על נתניהו.
ראש הממשלה לא הוליך אותו שולל, הוא אכן התייעץ עם עורך דינו וקיבל אישור.
נקודה מעניינית: יהודה וינשטיין, לשעבר היועץ המשפטי של הממשלה, אמר בעדותו שלא מדובר בשאלות שאמורות להיות מופנות אליו אלא לפרקליטיו של ראש הממשלה.
המסקנה שלי מכל האירוע הזה – לא ממש מפתיעה: שהחוקרים וליאת בן ארי הוליכו שולל את מילצ'ן כדי להפנות אותו נגד נתניהו. זה עבד קצת בחקירה הראשונה, אלא שמילצ'ן הבין מהר מאוד שהחוקרים עושים עליו תרגילים ומנסים לסכסך בינו לבין נתניהו. "אנחנו חברים ועדיין חברים", אמר מילצ'ן.

מופע אימים ותרגילי הסחה כושלים​

גם אתמול נמשך מופע האימים של ליאת בן ארי כשהפעם היא נעזרת באלון גילדין, שהחליף את קרן צבירן שחזרה ארצה וישבה באולם הדיונים יחד עם יוני תדמור. בן ארי וגילדין הרבו בהתנגדויות סרק כדי להוציא את עו"ד חדד משיווי משקלו אך זה לא עזר להם.
בסופו של דבר, החבורה הזו מתקשה להפנים: האמת הרבה יותר חזקה מכל תרגילי ההסחה.
ולסוגיות של מיזוג קשת-רשת וערוץ 10 שקרסו אתמול ולמעשה קרסו כבר בעדויות מילצ'ן במשטרה

מילצ'ן הודה: נתניהו לא סייע לי באפשרות למיזוג קשת-רשת​

לפי כתב האישום נתניהו עבר עבירה של הפרת אמונים, בכך שנעתר לבקשתו של מילצ'ן לסייע לו בענייני רגולציה בכל מה שקשור לקידום עסקת מיזוג רשת-קשת (הבעלים של ערוץ 12 ו-10 בזמנו, היום 13).
הפרקליטות טוענת כי נתניהו זימן בשעת לילה מאוחרת את מנכ"ל משרד התקשורת דאז שלמה פילבר לפגישה "חשאית" והנחה אותו לסייע למילצ'ן תוך שראש הממשלה פועל בעצמו לקדם את העסקה.
לפי טענות הפרקליטות פילבר הבהיר במהלך הפגישות, על דעתו של ראש הממשלה, שמשרד התקשורת לא יהווה חסם לביצוע המיזוג.
לאחר מכן התקיימה פגישה נוספת, גם בה דן נתניהו, יחד עם מילצ'ן ופילבר, על ההיבטים העסקיים והרגולטוריים הקשורים במיזוג.
עם זאת, הפרקליטות מודה שהעסקה לא הבשילה על רקע חוסר הסכמה בין בעלי המניות של רשת וקשת. הפרקליטות בנתה גם כאן איזושהי תיאוריה שנתניהו נדרש לסייע למילצ'ן בענייני רגולציה ואף הנחה את פילבר לסייע למילצ'ן בתחום זה.
אלא שהפרקליטות מתעלמת לחלוטין מהשלב המקדמי בו התרחשו האירועים שבכתב החשדות.
פילבר, גם לפי עדותו, לא נדרש "לסייע" אלא לתאר את התמונה הרגולטורית-חוקית של אפשרויות המיזוג. הוא ממילא לא הרגולטור המאשר, על רשות התחרות והרשות השנייה לרדיו ולטלוויזיה.
והדבר הכי חשוב: כדי שיהיה "סיוע" רגולטורי צריך שיהיה למי ולמה לסייע. בכל מה שקשור למיזוג רשת-קשת אנחנו מדברים על ביצה שלא באה לעולם, ושאפילו המטילה שלה לא באה לעולם.
בשלב שבו עוסק כתב האישום מיזוג רשת קשת היה בבחינת רעיון ופחות מזה.
בין השלב שבו הדברים אחזו ועד לשלב השלמת המיזוג פעור ים שלם. נדרש היה שבעלי המניות של קשת ורשת יסכימו באופן עקרוני למיזוג; נדרש היה לקיים משא ומתן בין מילצ'ן לאודי אנג'ל (בעל השליטה הדומיננטי דאז ברשת) בדבר הצטרפותו של מילצ'ן כמשקיע ברשת; לאחר מכן היה צריך לסכם באופן סופי על מיזוג שתי החברות; נדרש היה לקבל את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים; ובסוף כל הסופים, נדרש היה לקבל את אישור מועצת הרשות השנייה, שהיא סוברנית להחליט כרצונה. לא פילבר ובוודאי שלא נתניהו יכולים "לסייע" בהחלטה כזו.
כלומר, היה מרחק ענק בין שלב השיחות שמתואר בכתב האישום ועד ליום שבו נדרשו הקלות רגולטוריות, אם בכלל. השלב שתואר בכתב האישום היה שלב שבו מיזוג קשת-רשת היה רעיון תיאורטי, מעין משאלת לב.
ולכן – ממילא, בשלב טרום עוברי שכזה, אין מה לדבר על סיוע רגולטורי. מבחינת התפתחות הדברים, הרי שנדרשו מילצ'ן והבעלים של קשת ורשת לעבור משוכות עסקיות משמעותיות כדי שהמיזוג יהפוך מרעיון אמורפי לתוכנית עסקית ממשית. השיחות בעניין היו עמוק בתחום העסקי, כשסיוע רגולטורי בכלל לא היה רלוונטי.
ומילצ'ן העיד על כך בעצמו.
חוקר: או-קיי מה קורה אז?
מילצ'ן: מה קורה אז? אודי מודיע לנו שאין שום אפשרות להגיע להסכמים עם מוזי (ורטהיים ז"ל, בעל השליטה בקשת).
חוקר: ומה עם שלמה פילבר? שבלי קשר היה אמור לבדוק לך את הנושא הזה?
מילצ'ן: הודענו שאין אין מה אין לא, לא הצלחנו להגיע להסכם.
חוקר: לא הוא אומר לך שהוא בדק וזה לא אפשרי מה אומר לך פילבר?
מילצ'ן: לא לא הגענו.
חוקר: (מילים לא ברורות).
מילצ'ן: לא הגענו לשלב הזה.
מילצ'ן: לא הגעתם לשלב הזה?
מילצ'ן: לא הגענו לשלב הזה.
חוקר: שוחחת עם נתניהו על העניין הזה? על הבדיקות על מה שקורה?
מילצ'ן: לא.
מילצ'ן למעשה סיפר שהצדדים לא הגיעו להסכמות ראשוניות ובסיסיות ביותר – האם ברצונם להתמזג וכיצד – ולכן אפילו לא ניתן היה לנסח את השאלות המתאימות כדי לקבל תשובות, ולו אינפורמטיביות, בתחום הרגולציה; בוודאי שלא היה מקום לדבר או לבקש סיוע.

נתניהו סייע למילצ'ן בערוץ 10? הוא רק גרם לו להפסדים​

הפרקליטות ייחסה לנתניהו עזרה למילצ'ן בכל הקשור לערוץ 10. לפי כתב האישום נתניהו לא נמנע מלעסוק בנושאים הנוגעים לערוץ 10 למרות שידע כי למילצ'ן יש עניין אישי בערוץ.
בכלל זה, נתניהו שוחח עם מילצ'ן לכאורה על האפשרות לקדם חוק שיגביל את גובה העמלות שגובים משרדי פרסום מאמצעי תקשורת.
אלא שכל התיאור בכתב האישום בנוגע לערוץ 10 משקף את הבורות המכוונת של אנשי הפרקליטות בנושאי רגולציה ותקשורת.
חומר החקירה מלמד בכלל שלמילצ'ן לא היה אינטרס ממשי בערוץ 10 החל משנת 2009 לאור הפסדיו העצומים – כ-50 מיליון דולר (מילצ'ן אמר אתמול שהוא היה "משקיע פאתטי, בעל חוב פאסיבי").
רו"ח פלדמן, שהיה אחראי על עסקיו של מילצ'ן בישראל, הסביר כי למעשה משנת 2009 לא היה למילצ'ן אינטרס כלשהו בערוץ 10. איך אפשר לעזור למילצ'ן שאין לו שום אינטרס בערוץ?
רו"ח פלדמן: … כבר משנת 2009 מילצ'ן לא נמצא בערוץ. מבחינה משפטית מילצ'ן עדיין החזיק את המניות ואת החוב, אם כי לא החזיק פוזיציה בדירקטוריון. אני רוצה לחדד כי האחריות של מילצ'ן הייתה בגובה החוב. כלומר לא הייתה למילצ'ן ערבות אישית.
כלומר, אם כבר משנת 2009 למילצ'ן אין אינטרס כלכלי בערוץ 10, הרי שבוודאי שנתניהו לא פעל בניגוד עניינים כלשהו כאשר טיפל בענייני ערוץ 10 ממועד זה ואילך.
מכל מקום, חומר החקירה מלמד שכאשר נתניהו התערב בנעשה בערוץ 10 הרי שהדבר היה לרעת הערוץ, ובעצם לרעת האינטרסים של מילצ'ן, בתקופה שהיו לו כאלה.
נתניהו סיפר בחקירתו כי הוא היה מעוניין לסגור את הערוץ, ורק בעקבות לחצים מצד היועצים המשפטיים הערוץ לא נסגר בסופו של יום.
אבי ליכט, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, תמך גם הוא בכך שנתניהו היה מעוניין לסגור את הערוץ, ורק התערבות שלו ושל היועץ המשפטי לממשלה דאז ויינשטיין מנעה את סגירת הערוץ בשנת 2014.
גם מעורבים אחרים שנחקרו במסגרת הפרשה סיפרו שנתניהו היה נחרץ בדעתו לסגור את ערוץ 10 בגלל חובותיו הרגולטוריות שלא מולאו ורק היועצים המשפטיים בלחץ של "כוכבי" הערוץ מנעו זאת מנתניהו.
מילצ'ן אף סיפר שלמיטב ידיעתו שנתניהו רצה לסגור את ערוץ 10, והמשמעות מבחינתו זה הפסד של עשרות מיליוני דולרים. מילצ'ן גם הסביר בחקירתו שהוא רואה בנתניהו אחראי על כך שהפסיד עשרות מיליוני דולרים בכך שנכנס בכלל כמשקיע בערוץ.
אם נתניהו ביצע רק פעולות שפגעו באינטרסים הכלכליים של מילצ'ן בערוץ 10; ואם מילצ'ן עצמו ראה את נתניהו אחראי על ההפסדים העצומים שספג בשל היותו בעל מניות בערוץ 10 – הרי שברור שלא ניתן לדבר על פעולה בניגוד עניינים, בוודאי שלא כזו שמקימה עבירה של הפרת אמונים (שממילא גם התיישנה).

עמלות המפרסמים​

בנוגע לסוגיית קידום חוק שיגביל את גביית העמלות ממפרסמים – גם פה הכניסה הפרקליטות סעיף שאינו נתמך במציאות.
הטענה בדבר מעורבותו של נתניהו בקידום החוק נלמדת משיחה מוקלטת בין עד המדינה ניר חפץ לבין מילצ'ן. בשיחה ציין מילצ'ן בפני חפץ, שנתניהו התחייב לקדם חוק מסוג זה. העד היחיד שנשאל אודות השיחה היה ניר חפץ.
נתניהו ומילצ'ן כלל לא נשאלו בנושא, ולמעשה אין כל ראיה קבילה בחומר לכך שהשניים שוחחו על האפשרות לחוקק חוק מסוג זה.
חפץ לעומת זאת, ציין שההצעה להגביל את גובה העמלות הייתה יוזמה שלו שנועדה בכלל להשכין שלום במלחמה בין נוני מוזס לשלדון אדלסון.
עוד סיפר חפץ שהוא גילה לראשונה שמילצ'ן ונתניהו שוחחו בנושא רק במסגרת שיחתו עם מילצ'ן.
מעניין לציין שבשיחה בין מילצ'ן לחפץ, סיפר מילצ'ן שנתניהו ציין בפניו שמדובר בחוק שמצוי ב-"DNA" שלו ושהוא סבר שראוי לקדם חוק מסוג זה עוד לפני שכיהן כראש ממשלה.
יתרה מזו, לפי השיחה בין מילצ'ן לחפץ לא רק שנתניהו לא קידם חוק שאמור להגביל את גובה העמלות שגובים משרדי הפרסום, אלא שלפי דבריו של חפץ נתניהו טען בפניו שאין בכוונתו לקדם חוק מסוג זה.
עוד עולה מתמליל השיחה ומחקירתו של חפץ שהחוק כלל לא נועד לשרת את מילצ'ן וערוץ 10, אלא מדובר בחוק כללי שאמור היה להיטיב עם כלל אמצעי התקשורת, ובכלל זה העיתונות הכתובה וערוצי הטלוויזיה.
בנסיבות אלה, כאשר מדובר בחוק כללי שנועד לשרת את כל אמצעי התקשורת; כאשר אין כל עדות ששופכת אור על השיחה שהתקיימה, אם התקיימה, בין נתניהו לבין מילצ'ן בנושא חוק שיגביל את עמלות המפרסמים; ועיקר העיקרים, כאשר נתניהו לא קידם את החוק ולא ביצע פעולה שלטונית כלשהי לצורך קידום חוק מסוג זה – ברור שלא ניתן לדבר על הפרת אמונים, אפילו אם האירועים לא היו מתיישנים.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
שופטת רבקה פרידמן פלדמן: אדוני (חדד) יזהר בלשונו ולא צריך לכנות את התביעה בשמות גנאי
ביני: מילצ׳ן: קחו בחשבון שאין לי עו״ד, העו״ד שלי בעז בן צור מייצג את רה״מ.
ביני: השופטת רבקה פרידמן פלדמן למילצ׳ן: אדוני מה אתה רוצה להגיד בזה ממילא לא היו נותנים לעו״ד לדבר איתףך.
ביני: מילצ׳ן: מבחינתחי אני חסר יעוץ ושמח בכך
חדד: אני חוזר לסוגיית המתנות, אני מבקש שנעשה הפרדה בין שרה נתניהו לבין ביבי, בין הענקת הסגירים לבין הענקת השמפניות. מעולם רה״מ לא ביקש ממך לקבל סיגרים כשאתה היית בחו״ל
מילצ׳ן: לא זכור לי שדיברנו על סיגרים
חדד: תאשר לי כשאתה היית בחו״ל עם מישהו פנה להדס לבקש שמפניות זאת הייתה שרה נתניהו?
מילצ׳ן: הם קיבלו הוראה לתת להם מה שהם רוצים
חדד: אני חוזר לסוגיית המתנות, אני מבקש שנעשה הפרדה בין שרה נתניהו לבין ביבי, בין הענקת הסגירים לבין הענקת השמפניות. מעולם רה״מ לא ביקש ממך לקבל סיגרים כשאתה היית בחו״ל
מילצ׳ן: לא זכור לי שדיברנו על סיגרים
חדד: תאשר לי כשאתה היית בחו״ל עם מישהו פנה להדס לבקש שמפניות זאת הייתה שרה נתניהו?
מילצ׳ן: הם קיבלו הוראה לתת להם מה שהם רוצים
חדד: דרך אגב שמפניה זכרת כשלא היית בארץ
מילצ׳ן: לא יכול להיות שזכרתי שמפניה ולא סיגרים, בואו נחדד את זה הדס (קליין,ב״א) ויונתן (חסון, ב״א) קיבלו נו איך קוראים למילה הזאת, card blanche (כרטיס פתוח, ב״א) לתת להם מה שהם רוצים.
חדד: לא יכול להיות שעו״ בן ארי תגיד לו את המילים שהיא רוצה שהוא יגיד

מילצ׳ן: לא היא לא אמרה

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
בן ארי- נכנסנו בבוקר לאולם והעד מילצ׳ן ישב פה. פנה וביקש לומר שמרגיש לא נוח שאשת ר"מ יושבת באולם ור"מ יושב בירושלים, הוא מרגיש לא בנוח. מבקש שבימ"ש יבין את תחושותיו. העד חזר על הדברים בפני עו"ד חדד. העד ביקש שאני אגיד את הדברים לבית משפט כי זה יותר נוח לו.
חדד - עיוות. התביעה מדברת עם העד בנושאים האלה כי הקדימה אותנו בכמה דקות. דבר רע ונורא. איך אפשר לכנות דברים אלה בצורה חמורה יותר? חברי מתפארת ואומרת את זה לבית משפט. זה איום ונורא. שאלתי את העד אם רוצה ששרה תצא מהחדר העד אמר לא. בשום אופן לא. זה ממש ניסיון מהזול ביותר וזו המילה הכי עדינה שיש לי.
השופטת פרידמן פלדמן: אדוני יזהר בלשונו. העד אמר משהו לתביעה וזה הועבר.
חדד - למה שהעד יפנה לתביעה בחקירה נגדית? צריך להגיד לו אסור לדבר אתה בחקירה נגדית.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד משהו שרהמ כן ביקש ממך, ובא לשלם על הכל. אתה זוכר שרהמ ביקש ממך למצוא לבנו יאיר מורים למבחק בניו יורק
מילצ׳ן: כן

חדד: אתה סיפרת שבאופן טבעי אתה שלמת, ואז הוא אמר זה בקשה שלי
מילצ׳ן: שמונת אלפים דולר
חדד: הוא אמר ביקשתי שיעורי משחק לבן שלי, זה הבן שלי אני משלם והחזיר עד השקל האחרון
מילצ׳ן: נכון
חדד: כי זאת הייתה בקשה שלו שתאתר מורים. הנדיבות שלך, להביא שמפניה סיגרים, היה נראה לי מאוד אינטואיטיבי, כשהוא אמר שכואב לו הגב אתה ביקשת בשבילו כיסא, זה חלק מטוב הלב והנדיבות שלך. אתה אדם צנוע, זה חלק מהאופי שלך
מילצ׳ן: כן
חדד: אתה ראית את חבר שלך אמרת אתה רוצה שיביאו לו כיסא שיהיה לו נוח. אם היה מגיע כאזרח היית מבקש
חדד: גם הדס בגרסה הראשונה סיפרה סיפור אחר ממה שמסופר בתקשורת. אתה אמרת לי שכשאתה בחול יש להדס, זה לא מעניין אותי אל תערבי אותי אם משיהו מבקש משהו אז בשמחה אהבה ונדיבות
חדד: אתה ידעת מהמערכת יחסים עם שרה שהיא אוהבת שמפניה ורודה
מילצ׳ן: כמובן
חדד: שתיתת איתה
מילצ׳ן: אני מעדיף טקילה
חדד: היא הייתה בתקופה קשה, מי שמסוקר כל הזמן כותב כתבה על כתבה גם להיות נשואה לרהמ זאת הקרבה
מילצ׳ן: תלוי לאיזה ראש ממשלה
חדד: אז כותבים וכותבים ולא היית אדיש לזה. גם שרה אמרה שאתה ידעת לקחת יום אפור להפוך ליפה יותר, לנחם גם אם היית בקצה השני של העולם. במסגרת של זה אמרת הכל בסדר אני רוצה לשמח אותך
מילצ׳ן: גם שלרהמ יהיה שקט שיוכל לעבוד
חדד: ואמרת לה אם את צריכה רוצה משהו תדברי עם הדס בשמחה באהבה
מילצ׳ן: לא אמרתי שמחה ואהבה אמרתי תדברי עם הדס
חדד: אבל זה ברור מהטון הטון עושה את המוזיקה. כל מי ששמע את השיחה הבין את החיבה נכון? גם אם לא אומרים מפורשות
חדד: אתה תא יודע להגיד משהו ביחס לשאלה אם רה״מ מודע לשמפניות ששרה מקלת בזמן שאתה בחול
מילצ׳ן: קשה לי להאמין
חדד: זו השערה שלך.
חדד: יש כמה פעמים שאומרים שראש הממשלה נותן סיגרים, בחלק מהביקורים כן, בחלק מהביקורים לא, לפעמים יש יום הולדת ואז אותה שולח לו

מילצ'ן: לא יודע אם זה קשור ליום הולדת, אני פשוט לא זוכר, בשבילם זה היה כל עולמם, בשבילי זה היה (עושה סימן עם היד) ככה קטן, אני נתתי קארט בלאנש

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
דד: מר מילצ׳ן דיברת בחקירה הראשית שלך על מנגנון שבו אישרו התשלומים אני רוצה שנעמיק קצת, אנחנו רואים שבכל חודש יש טבלה. תאשר לי שבאף אחד מהחקירות שלך לא הציגו לך את הטבלאות האלה?
מילצ׳ן: מדויק
חדד: כלומר מעולם לא באו אליך ואמרו לך קנית בסכום כזה או אחר, כל מה שאמרו לך לדבר זה באויר בלי מסמכים אני אראה לך מה המסקנות הנגזרות מזה. הם (הדס ויונתן) אמרו לנו גם בביהמ״ש שהמטרה הייתה למנוע מצב של הוצאות בלי ביקורת רצית שתהיה בקרה.
מילצ׳ן: משמעת עצמית
חדד: המחשבה היא שאתה אמור לאשר את התשלומים שמופיעים בטבלה
מילצ'ן: מדויק
חדד: אתה עובר בסוף חודש ומקריא את הדברים ומאשר
חדד: טבלת ההוצאות הקבועה קיימת עד היום יש שם הוראות קבע כמובן גם השמפניה והסיגריות, גם זה אם עשרה שקלים. הדס אומרת יש טבלה של כל ההוצאות, ושאתפ עובדים תשלום תשלום
מילצ׳ן: לא תמיד, יש דברים קבועים
חדד: דברים לא קבועים. לא נכנס למספרים אבל לעומת בית במאליבו, הוצאות קטנות יחסית. בשנים X ספרתי מאות אלפי שקלים פה בישראל. אתה מוציא מיליון, זה לא חריג.

חדד: אתה מדבר בחקירה אני אקריא "שים קופסת סיגרים בתיק שלי" אתה מספר לחוקר מה אמרת ליונתן. אתה רואה אתה פה אומר קופסה, כמה פעמים היה שתיים כמה פעמים קופסה
מילצ׳ן: קשה לזכור
חדד: אני רואה שאינטואיטיבית אמרת פה אחת אתה יודע אם זה רוב הפעמים
מילצ׳ן: אין לי מושג, מילצן מצביע על תיק צד של עוד גלוברמן , שלי היה צבע אחר, חום . אל תזלזל בו
חדד: אני מבין שהיה לך את התיק הזה לא מאוד גדול לפי מה שהראת לי עכשיו . תיק קטן תיק גדול . לא שאלת אותך בחקירה אם לרוב קופסה אחת או שתי קופסאות
מילצ׳ן: לא
חדד: אתה מגיע לרהמ ומציא את הקופסה
בן ארי: או קופסאות
חדד: היא לא יכולה להגיד את זה בזמן חקירה נגדית. קופסה או קופסאות, אתה לא יודע להגיד אם אחת או שתיים
מילצ׳ן: כמה שנים עברו
חדד: עברו הבה שנים אם היו שאולים בחקירה אולי היית זוכר היום לא. בבת שלך בבית ינאי יש מישהו שמטפל בו גם כשאתה לא בארץ
מילצ׳ן: בשבע שנים? יש צוות קבוע
חדד: כשאתה לא בישראל יש צוות קוע שמטפל בך גם פה באנגליה יש. לא יונתן או הדס
מילצ׳ן : נכון

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד: "נעבור לצ'ק הפתוח שנתת להדס. גם היא סיפרה סיפור שונה ממה שאתה שומע בתקשורת. כשאתה בחו"ל, אל תערבי אותי בזה. אם מישהו מבקש בשמחה, באהבה בנדיבות. ידעת שששרה אוהבת שמפניות. גם אתה שתית איתה ביחד שמפניות".
מילצ'ן: "נכון".
חדד: "היא פחות אהבה טקילה".
חדד: "אתה שכרת שפים מסוימים כמו לימור, חיים ועידן".
חדד מספרל מילצ'ן על השף חיים כהן שהכחיש את דברי הדס קליין. "גם אנשי עסקים בינלאומיים באו לבקר אותך?"
חדד: "תאשר לי שלא הציגו לך טבלאות תשלומים".
מילצ'ן: "מדויק".
חדד: "וגם לא הצגיו לך את החשבוניות".
חדד: "גם לא הציגו לך מה הדס ויונתן אמרו בחקירה".

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד: "אתה עובר בד"כ בסוף החודש ואת מאשר שאפשר לשלם".

מילצ'ן: "כן".
חדד: "הדס אומרת שאת עוברים תשלום תשלום".
מילצ'ן: "לא תמיד".
חדד:"ספרתי עשרות מיליונים בתקופה שהיית בישראל".
מילצ'ן: "כן זה לא חריג".
חדד:"כשאתה באת לבלפור אתה לקחת בעצמך את קופסת הסיגרים".
חדד: "שאלו אותך על מזומנים שאתה משכת. אין לי כוונה לשאול אותך. הייתה קופה קטנה וגם כסף מזומן".
חדד: בסדר גמור. ואין לזה קשר להדס?"
מילצ'ן: "ממש לא".
חדד: "חוזר לביקורים שלך. אתה נתת לנתניהו את הסיגרים במתנה באופן אישי".
חדד: "ואתה מספר את זה גם בחקירה שלך, ששמת את זה בתיק צד שלך".
חדד: "אתה אומר בחקירה ששמת בתיק קופסא או שתיים. לא זוכר כמה פעמים קופסא או שתיים?"
מילצ'ן: "אין לי מושג".
חדד: "בכל מקרה מדובר בתיק צד".
מילצ'ן מצביע על התיק של ישראל וולנרמן שדומה לתיק הצד שהוא הלך איתו.
בן ארי צועקת קופסאות.
חדד: "היא לא יכולה לעשות זאת. היום אתה כבר לא זוכר כמה בדיוק לקחת?"
מילצ'ן: "לא זוכר עברו הרבה שנים".
חדד: "לא דיברו איתך על אבות הבית בחקירה שלך?"
מילצ'ן: "לא".
חדד: "זה מדהים. תסכים איתי שאב הבית אחראי לשתייה וכד', לא רק הדס".
מילצ'ן: "כן. גם הדס דאגה".
חדד: "מי שמטפל במרתף שיש יינות הם אבות הבית וזה תפקידם".
חדד: "ואותם לא חקרו. זה מפתיע אותך?"
מילצ'ן: "אני לא בביזנס הזה".
חדד: "אתה יודע שהם קיבלו את הסחורה. אתה מודע לזה?"
מילצ'ן: אני מודע לזה עכשיו".

LIVECITY

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד: "נעבור לנושא אחר. היית הבעלים של ניו ריג'נסי".
חדד: "וכל שנה יש דו"ח לחיוב של חב' ריג'נסי".
חדד: "את הדו"ח מכינים בישראל או בחו"ל?"
מילצ'ן: "אני מניח שמכינים אותו בישראל".
חדד: "אני רואה שמפניות שקשורות לביקור בריג'נסי. אתה מאשר?"
חדד: "כלומר, הוצאה לריג'נסי זו הוצאה של אורחים מחו"ל".
מילצ'ן: "ההפרדה הייתה באחריות חו"ל".
חדד: "כל פעם שיש ייחוס הוצאות זה לאירוח חו"ל".
חדד: "אתה אומר שהדס עשתה את ההפרדה. אבל רואי החשבון עשו זאת. אתה מעביר האינפורמציה להדס והיא מעבירה לרואי החשבון".
חדד: ,אתה יודע איפה הדו"חות האלה?".
מילצ'ן: "לא יודע".
חדד: "לכן אם הייתי מקבל את הדו"ח של ריג'נסי,הייתי יודע שזה לא קשור לביבי ושרה".
מילצ'ן: "לאן אתה חותר?"
חדד: "אני חותר לאמת במקום לעשות תרגילים בחקירות. אם הייתי רואה את הדו"ח של ריג'נסי הייתי יודע איזה הוצאות יוחסו לחו"ל".
מילצ'ן: "אני מניח שהוא קיים".

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
בום בום בום! מילצ׳ן מאשר: חילקתי סיגרים לאורחים (שאינם נתניהו) - כמה סיגרים או קופסאות פתוחות. האישור הזה סותר למעשה את הערכת הדס קליין שמרבית הסיגרים שרכש מילצ׳ן - 98% - היו רק לנתניהו (בכתב האישום יוחסו לו 100% מרכישת הסיגרים של מילצ׳ן). עוד בלוף של הפרקליטות נחשף.
3:03 PM · Jul 3, 2023

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
קו אספקה אומרים לכם. עכשיו ברצינות: אם להב היו רוצים להגיע לחקר האמת, הם היו יכולים להוציא מאיתורן כמה פעמים היה הנהג בבלפור

חדד מקריא למילצ'ן מתוך דו"ח החקירה, שם מילצ'ן מספר שהמתנות "לא היו דבר תדיר".
חדד: זה היה שלוש עש ארבע פעמים בשנה.
מילצ'ן: אולי יותר.
חדד: כמה יותר?
מילצ'ן: אולי חמש.
חדד: והיו שנים שהיה בהם פחות?
מילצ'ן: כן נכון.
חדד: אז מקסימום חמש פעמים בשנה ולפעמים פחות?
מילצ'ן: כן.

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד: "אני אומר שהלוז של נתניהו מאוד מסודר כולל ביקורים בבית ינאי. ב-2010 יש פגישה פרטית איתך באפריל בקיסריה. הגיוני?"
חדד: "ב-2013 היו 4 ביקורים בס"ה. זה הגיוני?"
חדד: "יש פגישות שהבאת מתנה ויש פגישות שלא הבאת. יש פגישות שהבאת קופסא או שתיים".

מילצ'ן: "כמה אפשר לחפור בזה?"

חדד: "אתה צודק".

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
מילצן מאשר הערכות עו״ד חדד שהיה כ-17 פעמים בבלפור בתקופה הרלוונטית לכתב האישום

(כ-6 שנים, 3 פעמים בממוצע בכל שנה) והביא קופסא אחת או שתיים של סיגרים בכל פעם (זה מתאים בדיוק למה שאמר הנהג יונתן חסון).

המשמעות: תיזת קו האספקה השוטף קרסה."

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
חדד: אני מדבר בס"ה על 17 ביקורים ב-5-6 שנים שבהן נתת מתנה או קופסא או שתיים"
חדד: "אני אומר לך, שמי שזוכר כמה פעמים הוא נסע להביא מתנות זה יונתן".
מילצן: "והוא אמר 18".
חדד: ,נכון. עכשיו נעבור לבית ינאי. אף אחד לא ניסה לכמת איתך כמה שמפניות נתת לנתניהו?"

חדד: "אני מראה לך שאמרת בחקירות שאתה מביא 3-6 בקבוקים".
מילצ'ן: "בין 4 ל-6. לא עשיתי רישום".
חדד: זה היה בקולר. רצית לשמור על הקור של הבקבוק".
חדד: "לא הראו לך את הקבלות של השמפניות?"
חדד: "אם אראה לך חשבונית לא תדע אם זו מתנה או אתה שתית?"
מילצ'ן: "אין ביומן".
חדד: "האם הציגו לך את החקירה הראשונה של הדס קליין בנוגע לשמפניות?"
חדד: "בפעם הראשונה היא אומרת שהשמפניה הייתה מיועד בראש ובראשונה לשימושך הפרטי ואח"כ שרה נתניהו. לא הציגו לך את הדברים?"

חדד: "הציגו לך איזשהי הערכה של הדס?"
מילצ'ן: :לא".
חדד: "אמרת שצריך להפריד בין שימושים אישיים שלך לבין האורחים?"
מילצ'ן: "רעייתי כמעט לא שותה".
חדד: "הערכת 2 בקבוקי שמפניה בשבוע".
חדד: "ויש אנשים אחרים ששותים".
מילצ'ן: "בהחלט".
חדד: "ולא שאלו אותך על זה?"
חדד: "ואתה מארח בנדיבות".
חדד: "ומעולם לא ביקשו להעריך איתך את הכמויות של האורחים".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה