הבטחתי כבר מזזזזזזזזזמן.
סוף סוף הכנתי.
מבחינת הטעם אני חושבת שהגעתי קרוב מאוד למקור שטעמו עוד עומד על קצה לשוני מלפני המון שנים
מרק משביע. מרקם קטיפתי וכייפי. ארומה------!!!
סיר 4 ליטר
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות גדולות בשרניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות [היה לי בבית רק בטעם פיצה ובו השתמשתי. יצא מעולה]
2.5-3 ליטר מים
3/4-1 כוס אורז לבן [פרסי או בסמטי]
מי מלח לבישול חלקי של האורז
בסיר בגודל מתאים מאדים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים סלרי ומאדים עוד קצת. מוסיפים עגבניות וגזר ומאדים בסיר מכוסה כ-6-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את יתר הרכיבים [לא כולל האורז] ומבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם ואם המרק נעשה סמיך מדי [כי התאדו נוזלים], מוסיפים עוד מעט מים. המרק צריך להיות סמיך מעט אבל לא במרקם סמיך ממש.
בינתיים,
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
שוטפים את האורז ומסננים במסננת. מעבירים לבישול במי המלח. מבשלים כ-8-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
מסירים מהאש. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
כשהמרק עבר בישול של חצי שעה, טוחנים אותו במוט ומוסיפים את האורז. מערבבים ומבשלים עוד כ-6 דקות רק עד שהאורז מוכן לאכילה.
מגישים חם
ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.
הערה: אפשר לבשל את האורז [שטוף היטב] ישירות במרק. לאחר הטחינה מוסיפים אורז שטוף היטב ומבשלים כ-18-29 דקות.
אני מעדיפה בישול חלקי לא במרק. אבל זה ממש לא חובה
סוף סוף הכנתי.
מבחינת הטעם אני חושבת שהגעתי קרוב מאוד למקור שטעמו עוד עומד על קצה לשוני מלפני המון שנים
מרק משביע. מרקם קטיפתי וכייפי. ארומה------!!!
סיר 4 ליטר
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות גדולות בשרניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות [היה לי בבית רק בטעם פיצה ובו השתמשתי. יצא מעולה]
2.5-3 ליטר מים
3/4-1 כוס אורז לבן [פרסי או בסמטי]
מי מלח לבישול חלקי של האורז
בסיר בגודל מתאים מאדים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים סלרי ומאדים עוד קצת. מוסיפים עגבניות וגזר ומאדים בסיר מכוסה כ-6-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את יתר הרכיבים [לא כולל האורז] ומבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם ואם המרק נעשה סמיך מדי [כי התאדו נוזלים], מוסיפים עוד מעט מים. המרק צריך להיות סמיך מעט אבל לא במרקם סמיך ממש.
בינתיים,
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
שוטפים את האורז ומסננים במסננת. מעבירים לבישול במי המלח. מבשלים כ-8-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
מסירים מהאש. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
כשהמרק עבר בישול של חצי שעה, טוחנים אותו במוט ומוסיפים את האורז. מערבבים ומבשלים עוד כ-6 דקות רק עד שהאורז מוכן לאכילה.
מגישים חם
ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.
הערה: אפשר לבשל את האורז [שטוף היטב] ישירות במרק. לאחר הטחינה מוסיפים אורז שטוף היטב ומבשלים כ-18-29 דקות.
אני מעדיפה בישול חלקי לא במרק. אבל זה ממש לא חובה