Sara Rivka
משתמש מקצוען
יש בערד הדרומית מאוד הרבה חסידים,
כך גם בדימונה
(כן אני יודע חוץ מג....)
יש בערד הדרומית מאוד הרבה חסידים,
כך גם בדימונה
(כן אני יודע חוץ מג....)
ראש פינה עצמו הוא רחוב ללא מוצא, יותר טוב לכתוב רחוב הנגב.
שכחת את כסיףאני לא מבין מדוע כותבים את השם של החסידות הגדולה והיפה בישראל - ברמזים.
בא נאמר את זה גלויות (אני מקווה שלא דורך כאן לאיש על יבלת) וזה לא משנה מה אתם חושבים עליהם:
בלי חסידי גור לא הייתה היום כמעט שום פריפריה!!!
פשוט, חד וברור. אני קצת מכיר את התחום הזה ומוכן להתחייב על הנושא הזה. כמעט כל מי שהצליח לעשות משהו, כולל חסידויות אחרות וליטאים, גם הם לא היו קמים בלי גור.
גרודנה באשדוד למשל, הייתה מתפרקת או הופכת לסוג של נתיבות אלמלא הגיעו חרדים לצידה. כך למשל ברסלב בצפת (ואח"כ גם הרב אנרסטר וכו) לא היו יכולים לגור שם אלמלא מערכת החינוך של גור בחצור.
אגב, זה נכון גם בתחומים אחרים כמו עיתונות, מפלגות, ועוד כמה רעיונות שהם התחילו והיום כבר עצמאים. אבל זה לא נוגע לכאן.
ברוב המקומות שהם התחילו, הם פתחו את הדרך לכולם, הזמינו את האחרים ואף עזרו להם, גם אם המחיר היה שהם הפכו למיעוט בתוך הפרוייקטים שלהם. כך היה באשדוד ובבית שמש (אברמל סלונים סיפר לי כי ליצמן הזמין אותו ונתן לו מקרקעות שגור רכשו שם כדי שיביא צ'למרס לשם) בעמנואל (אותה הם הקימו. אני זוכר את הרבי מגיע עם מסוק לשם), כך גם בקרית גת ובחיפה (כן, הם היו הראשונים מדרום לבלפור ומערבה להרצל. כולל פרוייקט נוה הדר שהוזכר כאן ונבנה כולו מדמו של הרב של גור, זצ"ל) וכמובן, גם עיירה קטנה שהם בנו בין פתח תקוה ליפו והפכה לנחלת הכלל, בני ברק קראו לה...
אז נכון, הם החליטו בשניים מהאיזורים שלהם להישאר לבד ולא להביא לשם קבוצות נוספות, וזו זכותם. אפשר להתווכח על הרציונל שלהם (הם חוששים שהגירה חיובית כללית תייקר את המחירים) אך המציאות היא שערד וחצור הן שתי הערים היחידות שיש שם ריכוז של גור, שהמחירים לא עלו בשיעור הכללי.
אינני חסיד גור, אך אני חסיד נלהב של גור ושל מפעלותיה הכבירות למען הכלל.
אל תשווה את חריש שהיאאתה טועה ידידי
אין הגיון שחריש תהיה זולה מחדרה ב850 אלף שקל
בזמן שהם שניהם על אותו מרחק מכיוון המרכז
תוסיף על זה שחריש היא עיר חדשה ויפה מאד
ורכבת שהיא ממש לקראת בנייה
והכביש החדש
יש שם נפילה בגלל ריבוי חריג של משקיעים
מי שינצל את ההזדמנות הזאת יכול מאד להרוויח מזה
לו יהי כןאני לא מבין מדוע כותבים את השם של החסידות הגדולה והיפה בישראל - ברמזים.
בא נאמר את זה גלויות (אני מקווה שלא דורך כאן לאיש על יבלת) וזה לא משנה מה אתם חושבים עליהם:
בלי חסידי גור לא הייתה היום כמעט שום פריפריה!!!
פשוט, חד וברור. אני קצת מכיר את התחום הזה ומוכן להתחייב על הנושא הזה. כמעט כל מי שהצליח לעשות משהו, כולל חסידויות אחרות וליטאים, גם הם לא היו קמים בלי גור.
גרודנה באשדוד למשל, הייתה מתפרקת או הופכת לסוג של נתיבות אלמלא הגיעו חרדים לצידה. כך למשל ברסלב בצפת (ואח"כ גם הרב אנרסטר וכו) לא היו יכולים לגור שם אלמלא מערכת החינוך של גור בחצור.
אגב, זה נכון גם בתחומים אחרים כמו עיתונות, מפלגות, ועוד כמה רעיונות שהם התחילו והיום כבר עצמאים. אבל זה לא נוגע לכאן.
ברוב המקומות שהם התחילו, הם פתחו את הדרך לכולם, הזמינו את האחרים ואף עזרו להם, גם אם המחיר היה שהם הפכו למיעוט בתוך הפרוייקטים שלהם. כך היה באשדוד ובבית שמש (אברמל סלונים סיפר לי כי ליצמן הזמין אותו ונתן לו מקרקעות שגור רכשו שם כדי שיביא צ'למרס לשם) בעמנואל (אותה הם הקימו. אני זוכר את הרבי מגיע עם מסוק לשם), כך גם בקרית גת ובחיפה (כן, הם היו הראשונים מדרום לבלפור ומערבה להרצל. כולל פרוייקט נוה הדר שהוזכר כאן ונבנה כולו מדמו של הרב של גור, זצ"ל) וכמובן, גם עיירה קטנה שהם בנו בין פתח תקוה ליפו והפכה לנחלת הכלל, בני ברק קראו לה...
אז נכון, הם החליטו בשניים מהאיזורים שלהם להישאר לבד ולא להביא לשם קבוצות נוספות, וזו זכותם. אפשר להתווכח על הרציונל שלהם (הם חוששים שהגירה חיובית כללית תייקר את המחירים) אך המציאות היא שערד וחצור הן שתי הערים היחידות שיש שם ריכוז של גור, שהמחירים לא עלו בשיעור הכללי.
אינני חסיד גור, אך אני חסיד נלהב של גור ושל מפעלותיה הכבירות למען הכלל.
זה יהרוס את שמורת הטבע של ערד, כי זה מאוד קרוב ואין לי ספק שהרבה יעבור מהכי להתם ובחזרה.שכחת את כסיף
שכנראה זה הולך להיות הפתרון הכי גדול לציבור החרדי בתקופה הקרובה.
מצד שני ערד זה דירות ישנות כך שכנראה תמיד יהיה יותר זול שם. גם הדירות החדשות בכסיף יהיו מאוד זולים מה שיכול להיות פתרון טוב גם לגור.זה יהרוס את שמורת הטבע של ערד, כי זה מאוד קרוב ואין לי ספק שהרבה יעבור מהכי להתם ובחזרה.
חסיד גור שרוצה משהו יותר טוב כבר קונה בבני ברק בית שמש ואשדוד או קריית גתמצד שני ערד זה דירות ישנות כך שכנראה תמיד יהיה יותר זול שם. גם הדירות החדשות בכסיף יהיו מאוד זולים מה שיכול להיות פתרון טוב גם לגור.
מה זה ספרדים? יכול להיות כמה סוגים בספרדים. ישיבתי, בעלבתי, וכו'אני רואה שהכל זה על זוצים ליטאים
רציתי לדעת מה עם הספדים?
מה מומלץ? איזה ערים?
האם חריש מתאימה לספרדים או שרק לליטאים?
אשמח לשמוע כיוונים נוספים
תודה
שם הרבה יותר יקר. בכסיף יהיה הרבה יותר זול.חסיד גור שרוצה משהו יותר טוב כבר קונה בבני ברק בית שמש ואשדוד או קריית גת
שאגב שם גרים רוב חסידי גור...
לספרדים שדומים לליטאים - הם הולכים איפה שהליטאים הולכים ומהווים חלק גדול מכל קהילה ליטאית.מה זה ספרדים? יכול להיות כמה סוגים בספרדים. ישיבתי, בעלבתי, וכו'
בכל מקרה, מכל הסוגים הקיימים, יש המון בחריש
האם יש לכם מידע מה קורה בדימונה?לספרדים שדומים לליטאים - הם הולכים איפה שהליטאים הולכים ומהווים חלק גדול מכל קהילה ליטאית.
אלו שהם יותר בסגנון של ש"ס, הם מתגוררים בכל מקום בארץ. אני לפעמים מקנא בעוצמה של האנשים הללו, שמסתובבים עם כובע וחליפה בבית שאן ובקרית ים, בדימונה לבדה יש כולל עם כמה מאות אברכים כאלו ברמות שונות של לימוד. לפעמים אתה הולך למקומות שאין שם שום אדם חרדי, כמו למשל בצפון הקריות, אתה מגיע לקריית חיים ופתאום בום! מאות משפחות חרדיות לחלוטין, אפילו יותר מבני ברק.
אשריך ישראל, אשרינו, אשרם
הישוב מיצד ב”ה מתפתח ומתרחב בצורה מאוד יפה.
השבוע בדיוק התאכלס שם הפרויקט האחרון שנבנה שנקרא מיצד צפון שזה 25 דירות קרקע גדולות.
ואם אתה רוצה לבקר אתה מוזמן בשמחה. והנה המ’ של מזכיר הישוב יחיאל קוקבקה 0527253450 תוכל לתאם איתו ולברר איתו הכל.
פעם זה היה נכון.
היום נוסעים הרבה אנשים בכבישים האלו (יהודים כמובן...) וכל מי שממתין לטרמפ לא מחכה יותר מ5 דקות בדרך כלל.
מה המחירים של הדירות החדשות?
זה בניה רוויה? או וילות כמו בבניה הישנה של מיצד?
מה סגנון הציבור החדש שהגיע?המחירים מליון ומעלה.
אין שם (בנתיים..) בנייה רוויה.
יש בתים דו משפחתיים והכל צמודי קרקע.
כמובן שיש גם וילות בודדות.
בפרויקט שהסתיים עכשיו יש רק צמודי קרקע, בפרויקט שעתיד להבנות (של 200 יח’) ושעכשיו נמצא במכירות, כן אמור להיות בנייה של 2 קומות.
האמת היא שעוד לא ראיתי את כולם, ראיתי רק חלק, והאלו שכן ראיתי זה אברכים יר”ש, יש שם משפחה א’ ש 3 אחים מתוכם הגיעו וכל א’ נהיה בעל קורא בשבת במניין אחר...מה סגנון הציבור החדש שהגיע?
בדימונה יש יהודי צדיק שקוראים לו יעקב חמד. שלח אותו לשם לפני שלושים שנה הרב עובדיה (אנחנו יושבי המרכז לא יודעים להעריך את המהפיכה שהוא עשה. אני לא יודע אם מימות עזרא הסופר היה אחד כזה שהחזיר עם שלם בתשובה). הוא הקים שם גן וכו'. בפועל יש לו היום קרוב לאלפיים תלמידים מכל הגילאים והסוגים. אברך ספרדי או חסיד גור ימצא שם כל מה שהוא צריךהאם יש לכם מידע מה קורה בדימונה?
יעזור לי מאוד! מודה מראש
(ותודה על כל המאמרים המחכימים!)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: