למה בפרטי?!.
אין ספק שזה יהיה לתועלת - אם זה יהיה כאן בפורום הציבורי.
אבל כיון שביקשת אני אביא שם מה שרלוונטי לתועלת הכלל.
המדובר היה בעיקר על מצלמה זו-
Canon EOS M6 Mirrorless Digital Camera with 18-150mm Lens (Black)
Buy Canon EOS M6 Mirrorless Digital Camera with 18-150mm Lens (Black) featuring 24.2MP APS-C CMOS Sensor, DIGIC 7 Image Processor, 3.0" 1.04m-Dot Tilting Touchscreen LCD, Full HD 1080p Video Recording at 60 fps, Built-In Wi-Fi with NFC, Bluetooth, Dual Pixel CMOS AF, Up to 9 fps Shooting and ISO...
www.bhphotovideo.com
אשמח לשמוע את דעתכם המקצןעית בעניין.
וזה מה שעניתי:
אז ככה, קודם כל כדאי לדעת שקנון היא לא השחקן החזק במגרש מצלמות המירורל'ס.
ראשית, היא נכנסה האחרונה לשוק הזה, והניסיון שלה הוא הרבה פחות מזה של סוני / פוג'י / פנסוניק, שהיו החלוציות בתחום (3 שנים לפניה, של פיתוח ומחקר), וגם פיתחו אותו. שנית, ייתכן וקנון טובה בתחום הצילום, אבל בכל מה שקשור לאלקטרוניקה ופיתוחים מהסוג הזה, הרי שלפנסוניק וסוני יש הרבה מאד מה ללמד אותה.. זה העולם שלהם.
לכן, אישית אני מאמין יותר במצלמות מירורל'ס של סוני ופוג'י, אחריהן פנסוניק, ניקון אחריה, ורק בסוף קנון.
לא מזמן כתבה איזו שהיא ניקית שגם ב'ארליך' (חנות צילום ענקית בת"א) המליצו לה על המירורל'ס של פוגי' או סוני, שהמלצתי בעצמי כאן בפורום, אז "ברוך שהם כיוונו לדעתי.."
מעבר לזה, ישנו פורום מצלמות מאד מקצועי שנקרא
dtown שלצערי לאחרונה נטפרי החליטו לחסום אותו, אבל עד לא לפני הרבה זמן הייתי משתמש קבוע שם, ושני המנהלים של האתר שהם מומחי צילום ומצלמות ענקיים, אוחזים ככה לגבי המירורל'ס של קנון, אז נראה לי שיש על מי לסמוך.
אממה..
שהמצלמה הזאת בהחלט נותנת ערכים יפים, בכל מה שקשור לאיכות מצלמה.
[אגב, זו הגרסה הראשונה שיצאה ב-2017, מאז בסוף שנת 2018 קנון כבר הוציאה את הגרסה הבאה שלה (מה שנקרא מארק 2 - Mark II), עם שדרוגים לא מעטים בתחום הודיאו, יותר ברזולוציה, וגם צילומים מהירים, ולכן ירד המחיר של הדגם הזה].
אבל עדיין זה דגם מעולה, עם עדשת זום גבוה (למרות שעדשות הקיט של קנון מכונות בעולם הצילום "עדשות מכסה", הכוונה: שהם שוות רק כדי להיות מכסה למצלמה, אבל לא ממש כדי לצפות מהם לאיכות..), 24 מ"פ, צילום מהיר של עד 9 פריימים בשנייה, ועוד מגוון של טכנולוגיות מעולות.
ולכן, אם מישהו היה קונה לי אותה במתנה (ללא פתק החלפה) הייתי בהחלט מודה לו, נהנה ממנה, ומפיק תמונות מדהימות.
אבל, כשנמצאים לפני קניה, הייתי מציע לבדוק היטב היטב את האופציות האחרות שהבאתי -
הסוני A6000, והפוג'י X-T100. גם הם לא הטופ שיש לסוני ופוג'י כמובן, אבל מבחינת ההוצאה והמחיר, הן שוות לקנון, ומקבלים תמורה טובה יותר, נכונה יותר, ובפרמטרים מסויימים - גם מצלמה חזקה יותר.
החיסרון של סוני, שאין להם מבחר עדשות גדול וזול בארץ כמו לקנון, אבל אם ממילא לא מתעדתים לרכוש מלאי של עדשות, זה לא כ"כ נושא. מה גם שעדשות הקיט של סוני ופוג'י מלכתחילה טובות ואיכותיות יותר משל קנון.