נכתב ע"י mend;1644199:בואו לא נצהיר הצהרות.
אני, מטבעי שונאת להיות בבי"ח (האמת, עברתי בינתיים רק לידה אחת)
ורק חיפשתי כל הזמן שמשהו יהיה איתי (הורים, בעלי, שויגער, אחיות גיסות)
והקטע הכי מעצבן שאני זוכרת מהלידה זה הלילה השני בו הייתי לבד מ12 בלילה עד 9 בבוקר. בררררר... דיכאון.
(יש לציין שילדתי בשישי ואמא שלי הצדיקה נשארה איתי כל השבת).
אולי זה קשור לנשים יותר צעירות, כי שמעתי מכמה חברות שרק חיפשו שיגיעו להעביר להם את הזמן בבי"ח...
נכתב ע"י בסדר;1644456:וגם על זה אני מרגישה צורך להגיב...
90% מהאחיות שנפגשתי איתן היו מקסימות, מתחשבות, מכילות...
ובדר"כ גם המנחמות, המעודדות והמשמחות.
נכתב ע"י רותי פרוטי;1644834:לידה ראשונה וטראומטית במיוחד. אני עם גודש נורא ואיום, לא מסוגלת לזוז מרוב כאב, תפרים ובכי. אחרי התייעצויות קדחתניות עם האמא והשוויגער, נשלח הבעל הצעיר אחר כבוד לקנות קצת כרוב להקלה. הוא רץ בהול ודרוך העירה, חיפש ותר בכל השווקים.
בסוף הוא חזר....
עם חמש חבילות חסה!!!
נכתב ע"י DigiTali;1644665:וואי וואי....
איזה זכרונות......
אני הייתי הבכיינית של המחלקה!! כל פעם שעברתי ליד אחות/רופאה אמרו לי - שלחנו לך את זאת שעושה טרפיה...היא הגיעה אליך? (אף פעם לא)
הייתי מבוהלת מעצם העניין שאני משתחררת ואין לי מושג איך מחליפים טיטול או מה אני עושה איתה כל היום מעכשיו??
הלידה שלי היתה זועתית וארוכה (20 שעות) וכשיצאתי מחדר לידה (עם חום גבוה) זה היה במוצ"ש...חמותי שאלה בעדינות אם לבוא עכשיו או מחר...ואני אפילו את אמא שלי העפתי ולא הייתי מסוגלת לראות אף אחד ורק בכיתי כל הזמן...אמרתי שכמובן שמחר.....
אחרי כמה חודשים חמותי שולחת לי מיייל עד כמה שהיא נפגעה שלא נותנים לה לבוא לראות את הנכדה הראשונה ומה זה צריך להיות ואיך יכולתי להגיד לה לא לבוא וכו.....!!!
נכתב ע"י סתם;1645040:חנקתם אותי מצחוק
אין לי כח מספיק לעלות דברים לכתיבה
אבל זה טובבבבבב!
נכתב ע"י מלפפון;1645105:או אחיות שמבשרות בחוסר רגישות כי התינוק לא עבר בדיקת שמיעה וכו.
נכתב ע"י מלפפון;1645105:אני חושבת שיותר מ50% מהבכיות הן שיקוף של חוסר אונים מול צוות שלא ממש קשוב ליולדות.
שמנה לב, חוץ מ3 שציינו כי בכו להנאתן, הרוב בכו על סיבות אמיתיות!
מה זה שאומרים פתאום ליולדת שמשחררים אותה בערב בלי לבדוק שבעלה בשטח לעזור? זה חוסר אונים של אחת שבקושי נושאת את עצמה ועכשיו צריכה לשאת פקלאות, את התינוק ואותה.
מה זה שאישה זוכה סוף סוף לראות את חלומה שחלמה כ9 חודשים, אבל האחות מרחיקה אותו ממנה? אחרי לידה מאומצת?
או אחיות שמבשרות בחוסר רגישות כי התינוק לא עבר בדיקת שמיעה וכו.
יולדת שמקבלת גערות שאיננה יודעת להניק כשהילד עם לשון קשורה.
סליחה. האשכול הזה רק מוכיח שמצב היחס במחלקת יולדות הוא מן המחפירים.
ברור לי שבע"ה עוד שנים הילדות/ הנכדות שלנו תשמענה מאתנו סיפורים ולא תאמנה איך עברנו את זה! היחס יהיה חייב להשתפר!
ואני לא חייבת להתחנף עם שוקולד בשביל שיתייחסו אליי ברגישות לאחר לידה (שאפילו על פי ההלכה מותר לחלל שבת ולהדליק אור ליולדת שרוצה)!
נכתב ע"י גלבוע;1645132:אני אהיה הראשונה שאשמח על שיפור היחס, אבל צריך לזכור שיש דברים שהאחיות עושות בתום לב, או עם סיבה מוצדקת, והיולדת הרגישה (ובצדק!) ומקבלת את זה באופן בלתי פרופורציוני בעליל.
קחי למשל את הקטע של לקחת את התינוק אחרי הלידה - לפעמים לוקחים אותו מסיבות רפואיות נצרכות, והיולדת המטושטשת עדיין לא קולטת מה קורה איתה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: