מצב רוח של אמהות בחדר תינוקות

• פותח הנושא רי
  • פורסם בתאריך

7880

משתמש פעיל
אני חושבת שלא כדאי לסגור את הפורום לנשים שאינן הרות. מי יתן את העזרה? הנשים שבעצמן בהריון?
פורום לנשים בלבד יוכל לתת אפשרות להציע עזרה מעשית יותר מנשים חזקות: )

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
צריך רק מאד להיזהר בכזה פורום.
אחת בחודש תשיעי תכתוב שיש לה כאב גב, והשניה תענה שזה בסדר, גם לה היה, וזה לא נחשב לציר. זה עובר.
ואחרי זה תצטרף לסטטיסטיקה לידת בית נוספת..

זה גם עלול להבהיל.
אישה תתייעץ על תסמין מסוים, ורעותה תכתוב מניסיונה שגם לה היה כזה דבר והרופאה הפנתה אותה לטיפול נמרץ..

מפאת הפרהסיה, אני לא מפרטת, אבל ד"ל.

השראה

משתמש רשום
אחת בחודש תשיעי תכתוב שיש לה כאב גב, והשניה תענה שזה בסדר, גם לה היה, וזה לא נחשב לציר. זה עובר.
זה גם עלול להבהיל.
אישה תתייעץ על תסמין מסוים, ורעותה תכתוב מניסיונה שגם לה היה כזה דבר והרופאה הפנתה אותה לטיפול נמרץ..

נכתב ע"י פוינט ק גת;1645486:
ואני מסתובבת כבר כמה חודשים עם מחשבות איך מקימים קבוצת תמיכה לנשים לפני לידה.
3 מטרות לקבוצה: 1. רגשית- פורקן רגשות, תיסכולים וחולשה. 2.מידע וייעוץ בנושאים שונים (ולא במקומות שיש צורך בייעוץ רפואי) 3.עזרה מעשית כמו שכתבת.

ן.

נראה לי שהכוונה היתה לפורום תמיכה בבעיות קצת יותר מהותיות ,
וחוץ מזה- אשה שתסתמך על הפורום בבעיות רפואיות לפני לידה היא בבעיה רצינית.

מירה כ

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;1645158:
סתם ככה: חברה שלי, אמרקאית ילדה 3 ילדים בחו"ל בלידה פרטית. שילמה על זה מלא כסף.
את הילדה הרביעית ילדה פה בארץ, ועכשיו היא אמורה שוב ללדת בע"ה.

היא אמרה לי שאם היה לה כסף היא היתה נוסעת לחו"ל.
בארץ היא בקשה מהאחות אופטלגין, והאחות זרקה לה על הפנים ואמרה לה: קחי..
היא נדהמה מהיחס פה.

אמרתי לה שזו לא חכמה. היא שלמה הרבה לבית החולים החו"לניק בשביל יחס טוב יותר.
אבל אח"כ חשבתי לעצמי: סליחה, יחס טוב מגיע רק ליולדת שמשלמת?
יולדת שלא משלמת צריכה לקבל אופטלגין לפרצוף????
אחרי ששמעתי את הסיפורים של סבתא שלי על מה שהיא עברה בלידות - אני יכולה רק לברך את מזלי הטוב, שאני חיה בדור הזה ולא אז. לפני 50 שנים, יולדת שנאנחה או בכתה בלידה - קבלה צעקות!!! שתהיה בשקט כבר, ושלא תבכה כמו תינוקת!!!

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י 7880;1645571:
אני חושבת שלא כדאי לסגור את הפורום לנשים שאינן הרות. מי יתן את העזרה? הנשים שבעצמן בהריון?
פורום לנשים בלבד יוכל לתת אפשרות להציע עזרה מעשית יותר מנשים חזקות: )
כמובן! מה שהוספתי בסוגריים לווה בקריצה.
מה גם שאין אפשרות מעשית להתנהל כך, א"א להתנות הצטרפות ע"י אישור רופא או משהו, זה מגוחך.
ואכן נשים יכולות לתרום מנסיונן גם כשהן כבר אחרי.

נכתב ע"י מלפפון;1645575:

זה גם עלול להבהיל.

מפאת הפרהסיה, אני לא מפרטת, אבל ד"ל.
לכן הדגשתי- לא מקרים שמחייבים ייעוץ רפואי, עדיין יש מספיק מקרים של נשים תוהות אם X ו-Y זה בסדר, יתכן שלפעמים יצטרכו לענות להן שתתקשרנה למוקד, אבל לפעמים אפשר להרגיע אותן או לעזור להן ע"ג הפורום. ומפאת הפרהסיא אני לא מפרטת ;).
אבל כן עולה לי דוגמא לשאלה שנשאלה פה לא מזמן ובפורום כזה תקבל מענה יותר ממוקד, אחת ששאלה אם היא זכאית לשמירת הריון אם היא עובדת בדפוס מלא בחומרים רעילים. נראה לי זה היה בפורום דין וחשבון.

adir28

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מירה כ;1645587:
אחרי ששמעתי את הסיפורים של סבתא שלי על מה שהיא עברה בלידות - אני יכולה רק לברך את מזלי הטוב, שאני חיה בדור הזה ולא אז. לפני 50 שנים, יולדת שנאנחה או בכתה בלידה - קבלה צעקות!!! שתהיה בשקט כבר, ושלא תבכה כמו תינוקת!!!

סבתא שלי מספרת שלא היו חדרי לידה נפרדים. כולן ילדו יחד בחדר אחד גדול, במקרה הטוב היה וילון בין מיטה למיטה..... כל אחת שמעה את כל מהלך הלידה אצל כולן וזה כמובן מאד הוסיף לה למצב רוח, לתחושת הבטחון וכו'.......
אבל יכול להיות שהנכדות שלנו תזדעזענה מדברים שלנו היום נראים מובנים, אי אפשר לדעת...

7880

משתמש פעיל
נכתב ע"י adir28;1645592:
סבתא שלי מספרת שלא היו חדרי לידה נפרדים. כולן ילדו יחד בחדר אחד גדול, במקרה הטוב היה וילון בין מיטה למיטה..... כל אחת שמעה את כל מהלך הלידה אצל כולן וזה כמובן מאד הוסיף לה למצב רוח, לתחושת הבטחון וכו'.......
אבל יכול להיות שהנכדות שלנו תזדעזענה מדברים שלנו היום נראים מובנים, אי אפשר לדעת...

הלכת רחוק... זה לא הסבתות, אלא האמהות...
וזה שהן הגיעו עם קופסת אפידורל מהבית? כשהוא רק התחיל כמובן...

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מירה כ;1645587:

אני שמחה שמזלך בלידות היה טוב.
אבל היום המצב כנראה לא כ"כ השתנה--
לפני שלוש שנים חטפתי צעקות מרופאה, למה אני לא יולדת. זה היה בשליטתי ;)
"את רוצה ללדת או שאת לא רוצה ללדת, זה המחיר של האפידורל" והכל בצעקות ועצבים.
מיותר לציין לאיזה היסטריה נכנסתי 'וזה ממש עזר להתקדמות הלידה' שאני לא רוצה לתאר באיזה צורה היא הסתיימה
והמילדת כל הזמן הזה ישבה בצד ועזרה ל---
עצמה לנוח :eek:

ואני בטוחה שזה לא קרה רק לי במשך חמישים השנים האחרונות.

zahav1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י בסדר;1645199:
איפה אתן יולדות?
רוב הלידות שלי בלניאדו - 90% יחס מקסים. (ותמיד יש יוצא מהכלל)
ואגב אני משתדלת לנהוג כמו שכתבה כאן "אין כמוני" וגם מתוך היסורים אני משתדלת לזרוק מילים טובות - כי הן בכל זאת בני אדם. (זה לא כ"כ קשה לי כי יש לי את זה באופי...:))
ואני לא אשכח את המילדת שאמרה לי כשהתפתלתי בצירי לחץ - תגידי מזמור לתודה. ברגע הראשון כ"כ כעסתי עליה - אבל הקב"ה עזר לי ואמרתי לה - תגידי בשבילי כי אני לא מסוגלת...
והיא אכן אמרה... וזה נסך בי הרבה כוחות והרגשה מקסימה שאני בעצם כרגע ברגעים הכי יפים של החיים!!!

בדיוק רציתי לציין זאת- ילדתי ב2 בתי חולים,
א"א להשוות את היחס בלניאדו(2 לידות) לעומת בתי חולים אחרים. גם המילדות וגם צוות האחיות במחלקה,
הרגישות והאכפתיות פשוט מדהימה.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י 7880;1645607:
הלכת רחוק... זה לא הסבתות, אלא האמהות...
וזה שהן הגיעו עם קופסת אפידורל מהבית? כשהוא רק התחיל כמובן...

תלוי בת כמה את ובת כמה אמא שלך.
אמא שלי - שילדה כך (בלידותיה הראשונות, אותי - לפני קרוב ל-40 שנה, היא כבר ילדה באסותא עם רופא פרטי ויחס VIP) היא כבר ב"ה גם הסבתא של היולדת... (במעייני הישועה, עם אפידורל ודולה ופינוקים מכל העולם...)

חני

מירי ב

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מירה כ;1645587:

לצערי היחס ליולדות לפעמים כזה גם בדורנו אנו.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מנסיוני הלא עשיר את צודקת מאד
אני ג"כ חטפתי כאלו צעקות ובקשתי סליחה מהמיילדת:eek:

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי פרוטי;1644834:
לידה ראשונה וטראומטית במיוחד. אני עם גודש נורא ואיום, לא מסוגלת לזוז מרוב כאב, תפרים ובכי. אחרי התייעצויות קדחתניות עם האמא והשוויגער, נשלח הבעל הצעיר אחר כבוד לקנות קצת כרוב להקלה. הוא רץ בהול ודרוך העירה, חיפש ותר בכל השווקים.
בסוף הוא חזר....

עם חמש חבילות חסה!!! :D:D:D

חחח
ואני קיבלתי כרוב קצוץ :)

chayasl

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מימי זו;1645717:
חחח
ואני קיבלתי כרוב קצוץ :)

:)
אמא שלי סיפרה שאחת היולדות הביאה כרוב לחדר בבית חולים, נכנסה אחות ושאלה, "למה מריחים עד כאן את חדר האוכל??" וכל היולדות שם התגלגלו מצחוק כמו שצוחקים רק אחרי לידה....

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
יש בהחלט סיפורי זוועה גם היום, כמו המיילדת של חברתי שצעקה עליה כי היא מלכלכת את הכורסא בחדר לידה :eek:
או המרדים בחדר ניתוח שצעק עלי בכעס כי הוא לא הצליח להרדים אותי... כאילו אני אשמה בחוסר המיומנות שלו...

מצד שני, נתקלתי באנשי צוות מדהימים, כמו האחות בתינוקיה שקיבלה את פני בצהלה "איזו תינוקת מתוקה יש לך! את לא יודעת כמה חיבוקים ונשיקות נתתי לה כשלא היית פה" :)
או אחרת שמעבר למסירות שלה במשמרת שלה עם בתי, היתה אחראית על תינוקות אחרים ביום שהשתחררתי, אבל כשראתה אותי יוצאת רצה אלי כדי לראות מה שלומה ולהיפרד.
שלא לדבר על הרופאות בחדר הניתוח שהרגיעו אותי בצורה מדהימה ואנושית להפליא.

זה תלוי גם באיזה בית חולים יולדים, וגם באלו אנשי צוות נתקלים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה