אז תמיד שמעתי שקמח רובינפלד הוא הטוב ביותר.
אממה, המחיר קצת יקר יותר מקמחים רגילים אז הלכתי על הפשוטים יותר.
אבל,
אחרי פסח ביקשתי שיקנו לו קמח. ביקשתי ושכחו.
אז ביקשתי ממישהו אחר, וקנה.
ואז-
זה ששכח, נזכר שביקשתי, ובדרך הביתה מלימוד בוקר, אסף לי בסופר 2 קילו קמח, כמו שביקשתי.
הוא לא ידע שכבר קנו, במקום מה שאמור היה לקנות.
כך שיצא שהיא לי ארבעה קילו קמח.
אלא מה?
אחד קנה של רובינפלד [השקיע בבקשה שלי, אה?!]
השני של חברה אחרת שאני משתמשת בה הרבה ומצליחה איתה מאוד.
החלטתי לעשות ניסוי קטן.
הכנתי לחמניות משתי הקמחים, בנגלות שונות.
מה שבדקתי:
1. אווריריות קמח
2. כושר הכלת מים
3. גמישות בצק
4. תפיחה
5. תפיסה של צורה
6. טעם סופי
אז ככה,
1. הקמחים נראו די דומים. הצבע של הקמח של רובינפלד היה מעט לבן יותר. במגע, הוא הרגיש יותר דק ויותר אורירי.
2. שתי הקמחים הכילו יפה את כמות המים שהכנסתי לקערה, 550 מ"ל על כל קילו קמח.
3. הבצקים שתיהם נילושו אותו כמות זמן. שתיהם היו גמישים ורכים. אבל של רוינפלד--- וואו! לא האמנתי. רך כל כך. ותמיד ב"ה יוצר לי בצק רך, אבל רך וגמיש כמו שיצא, באמת שהופתעתי לטובה. הוא נמתח ונמתח ו----נמתח....ובסוף כשהגזמתי- נקרע. אבל רק כשהגזמתי ממש במתיחה.
4. הבצקים תפחו מעולה. הבצק מרובינפלד תפח מהר יותר ונוצרו בו הרבה יותר בועות אויר. מה שאומר תפיחה אורירית ממש.
5. בצורה לא היה שינוי. שתי הבצקים תפסו יפה את הצרה ושמרו עליה באפיה.
6. אישית לא טעמתי. אבל מי שטעם את הלחמניות ציין שאלו של רובינפלד היו יותר אוריריות. ויותר אוריריות זה אומר יותר אורירי מאורירי כי ב"ה הלחמניות שלי, מכל חברות הקמחים יוצאים אוריריים מאוד.
מסקנה?
יתרון גדול לקמח של רובינפלד.
וזה מה שהביא אותי להשתמש בו לחלת מפתח השנה, למרות פער המחיר. הוצאות שבת
על סגולה לפרנסה, נו, מתבקש לא?
צפה בקובץ המצורף 1638925
מסקנה נוספת,
היות ואני מכינה את החלות והלחמניות לשבת כל שבוע ומה שנשאר מהלחמניות נאכל במהלך השבוע, בהחלט נראה לי אפשר לקרוא לזה הוצאות שבת, ואם כך, מעכשיו, ככל הנראה הם יהיו מקח רובינפלד. כי במבחן התוצאה- ראיתי הבדלים גדולים לטובתם.
צפה בקובץ המצורף 1638927
מענין יהיה לנסות בקמחים אחרים כמו מלא, כוסמין וכוסמין לבן. אולי בהמשך. ואולי אנסה גם בעוגות סתם, מעניין אם יהיה הבדל.
נעדכן.
תעקבו
צפה בקובץ המצורף 1638926
ושתהיה לכולנו פרנסה בשפע!
שבת שלום,
קיץ בריא ומלא בניחוחות של חלות לשבת....