מי ששם לב פתאום לכל מיני משתמשים חדשים שהתחילו לענות ולהגיב שיהיה רב להם ושינהלו שיח בינם לבין עצמם.
אני יחזור על כמה נקודות בשביל שיבינו כולם על מה אנחנו מדברים.
1. המחיר הגבוהה שעולה כיום בעמנואל שאפשרי למצוא דירות 3 חדרים חדשות במחיר של 1,100,000 ש"ח ודירות 5 חדרים חדשים במחירים של 1,370,000 ש"ח בעוד שידרת 3 חדרים יד שניה אפשרי למצוא ב850,000 ש"ח ודירת 4 חדרים יד שניה אפשרי למצוא ב900,000 ש"ח באזורים הטובים.
אדון שמבין ויודע איך עובד המחירים יכול להצביע לי על עוד ישוב חרדי שהצליח שיש בו את המחירים האלה???????? בדימונה דירה 3 חדרים חדשה נמכרת ב950,000 ש"ח בעמנואל שנמצאת בקרבה של 40 דקות מבני ברק עיר חרדית לגמרי, 32 אוטובוסים לבני ברק לכל ככיוון מדי יום, מקום מתפתח ממש לא אמור להיות מחירים כאלה?????
2. נושא המשקיעים מתחלק ל2, יש משקיעים שתמיד בכל מקום שבאים קהילות חרדיות שהם מסתערים ורוכשים דירות ולהם אין לאף אחד עניין להתחשב בהם ובדעתם. (על אף ש50% מהמשקיעים משתייכים לחסידות המעטירה ו50% הנוספים שייכים למזרוחסטים שרכשו דרך
משווק החסידות המעטירה).
סוג השני של המשקיעים זה אברכים שרוכשים דירה ראשונה ובסף לא יכולים לעבור למגורים במקום כי לאשה יש עבודה מסודרת כבר או כל מיני סיבות אחרות.... מה אתם רוצים מהם? למה אתם דורשים שהם שרכשו דירה ב1,100,000 ש"ח בשביל מגורים ובסוף זה לא מסתדר להם שיהיו חייבים למכור ב900,000 ש"ח למה הדם שלכם יותר אדום משלהם???????
3. אתם מודים שהמשווק שלכם הוא העלה את המחירים...... אז למה אתם לא מבינים שאין אמון בועד שאתם מקימים כשאתם לא משתפים אף אחד וכרגע רק דואגים להוציא את שמה הרע של עמנואל, הצעקה הזה תתנו לנו לעשות אנחנו רוצים לעשות לשם שמים לא עובד משני סיבות. 1. כי מי שאשם בעליית המחריים אז כבר אין אמון בו. 2. כי הצורה שהתחילו זה במלחמה נגד כל אחד. למשל התחייבו לרבנים שחתמו והחזירו את החתימה שלהם מסיבות שלהם שלא יפרסמו את המכתב עם החתימות שלהם ופרסמו זה לא צעד הבונה אמון. ולמשל איימו על הקהילה כלל חסידית שאם לא יצטרפו אז יפתחו להם תלמוד תורה מתחרה על אף שיש התחייבות של החסידות המעטירה ש5 שנים הם לא פותחים תלמוד תורה אבל זה לא מעניין אותם הם מבינים רק כוח ורואים רק את עצמם.
4. יש לי רק לסכם שלא הבנתי למה החסידות המעטירה הזאת החליטה בביתר עילית לרוץ באופן עצמאי מכל החסידיות האחרות כשהיה התחייבות מסודרת להרב רובינשטיין וכשאני רואה את ההתנהלות שלהם בעמנואל הדברים די ברורים.
5. העלו כאן טענה אם רוצים לשתף פעולה עם הועד או לא טענה די צודקת, אז אני מצהיר בזאת שכל מי שאני מכיר בעמנואל מעוניין לשתף פעולה עם הועד רק הם דורשים שזה יהיה באופן כזה שלא החסידות המעטירה שולטת לבד בדברים וישמעו גם את דעתם ומחשבתם כי הם מכירים את העיר הזאת קצת יותר זמן מהחסידות המעטירה הזאת.
6. מדהים שהגיעו רבנים לעמנואל הרב גולינסקי מסלונים הקים מיד כוללים, הרב קליין הקים מיד בית הוראה, הרב ברגר הקים מיד בית הכנסת, והרב של החסידות המעטירה הקים ועד דיור.
7. לגבי אברהם סלונים והבן שלו יוחנן הם בכלל נגד כל מקום בחוץ לקו הירוק
אני מקווה מאד שבמקום לעורר ריב שעמנואל לא ראתה כבר עשור העסקנים של החסידות המעטירה יבינו שלהגיע למקום חדש ולנסות להיות בעה"ב מיד זה לא דבר שמתקבל ומלחמה לא מנהלים בפזיזות לאא מנסים לעשות קואלציה רחבה כמה שיותר ולהתייעץ עם כמה שיותר אנשים.