קורונה ממש לא חוזרים ללימודים ולשיגרה כבר בראשון הקרוב

מצב
הנושא נעול.

ריחיים

משתמש פעיל
זה נכון שהקורונה יכולה להיות מסוכנת גם לצעירים ובריאים .
אבל רמת הסיכון שלה לאוכלוסיה הנ"ל היא כמו הסיכון שבשפעת.
אגב, אני אמרתי לילדיי שאם ח"ו הקורונה היתה פוגעת בעיקר בתינוקים אז הבית שלי היה ננעל על מנעול ובריח אין יוצא
ואין בא והייתי משתמשת בעזרת המבוגרים לצרכים הקריטיים
ומה עוזר לבעלי מחלות רקע והמבוגרים שכל העולם ביחד אתם בסגר? הפוך תהפכו אותם לשליחים שלכם.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
מה זה משנה כמה?
אפילו אם 50% מהאוכלוסיה (הם ובני משפחותיהם)
לא חבל שלפחות ה 50% האחרים יביאו תועלת כולל למבוגרים?
איפה תהיה גדר ההפרדה? בקו הירוק? תבנה בתי חולים נפרדים לשתי המדינות?
חבל על כל הטירחה, ההצעה פשוט לא מעשית, כמה שזה מאכזב.

ריחיים

משתמש פעיל
איפה תהיה גדר ההפרדה? בקו הירוק? תבנה בתי חולים נפרדים לשתי המדינות?
חבל על כל הטירחה, ההצעה פשוט לא מעשית, כמה שזה מאכזב.

איזה גדר הפרדה? שכל בר דעת שבקבוצת סיכון ישמור על עצמו וישאר בבית.
וכל הנותרים יחזרו לעבודתם וכן לשרת (מאחורי הדלתות) את קבוצות הסיכון
נראה לי אנחנו לא מדברים על אותו הדבר .
אני הגבתי על דבריה של HBEKER (לא יודעת איך מתייגים)
שכועסת ע"כ שאומרים לשחרר את הצעירים ולסגור את קבוצות הסיכון.
פשוט חשבתי שאפשר לראות את התמונה גם מכוון אחר - לקחת את כל אלה שהם לא בעלי סיכון ושיצאו לעבוד וייצבו את הכלכלה ובד בבד גם יגייסו קבוצות אלה לעזור לקבוצות הסיכון.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
איזה גדר הפרדה? שכל בר דעת שבקבוצת סיכון ישמור על עצמו וישאר בבית.
וכל הנותרים יחזרו לעבודתם וכן לשרת (מאחורי הדלתות) את קבוצות הסיכון
נראה לי אנחנו לא מדברים על אותו הדבר .
אני הגבתי על דבריה של HBEKER (לא יודעת איך מתייגים)
שכועסת ע"כ שאומרים לשחרר את הצעירים ולסגור את קבוצות הסיכון.
פשוט חשבתי שאפשר לראות את התמונה גם מכוון אחר - לקחת את כל אלה שהם לא בעלי סיכון ושיצאו לעבוד וייצבו את הכלכלה ובד בבד גם יגייסו קבוצות אלה לעזור לקבוצות הסיכון.
ואיך קבוצות הסיכון והקשישים יקבלו למשל טיפול רפואי, לו הם זקוקים בתדירות גבוהה ביותר?

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
מה זה סותר את החזרה לשגרה של כל השאר?
הם יקבלו את זה בדיוק כמו שהם מקבלים עכשיו במה זה שונה?
אה, עכשיו הבנתי.
כלומר, לקשישים, קבוצות הסיכון ובני משפחותיהם, אתם מוסיפים גם את כל עובדי מערכת הבריאות ובני משפחותיהם.
אני לאט לאט מעכל את הרעיון.
וזה גם אומר שבתי החולים והמרפאות לא יקלטו אף חולה ממדינת הבריאים.
יפה.

ריחיים

משתמש פעיל
אה, עכשיו הבנתי.
כלומר, לקשישים, קבוצות הסיכון ובני משפחותיהם, אתם מוסיפים גם את כל עובדי מערכת הבריאות ובני משפחותיהם.
אני לאט לאט מעכל את הרעיון.
וזה גם אומר שבתי החולים והמרפאות לא יקלטו אף חולה ממדינת הבריאים.
יפה.

ברור שמה שלא דחוף לא יתבצע. אבל מי הבטיח שכעת המקומות שצוינו לעיל כן בטוחים? אם זה לא משהו שגובל בפיקוח נפש הייתי ממליצה בחום לכל אחד מהקבוצות סיכון לא להוציא את האף מהבית ועדיין לא הבנתי מה ההבדל לגבי הקבוצות סיכון בין ההתנהלות בימים אלו לבין ההתנהלות אם הבריאיפ יחזרו לעבוד. כיום הם מקבלים סיוע רפואי שהוא לא חיוני?

גלויה94

משתמש מקצוען
אגב, אני אמרתי לילדיי שאם ח"ו הקורונה היתה פוגעת בעיקר בתינוקים אז הבית שלי היה ננעל על מנעול ובריח אין יוצא
ומה עוזר לבעלי מחלות רקע והמבוגרים שכל העולם ביחד אתם בסגר? הפוך תהפכו אותם לשליחים שלכם.
מאז שאמרו שמסוכן רק לאנשים ומבוגרים עם מחלות רקע הספיקו למות כמה וכמה צעירים ללא שום מחלות ושום רקע... חלקם מתחת לגילאי ה20!!!!

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
ברור שמה שלא דחוף לא יתבצע. אבל מי הבטיח שכעת המקומות שצוינו לעיל כן בטוחים? אם זה לא משהו שגובל בפיקוח נפש הייתי ממליצה בחום לכל אחד מהקבוצות סיכון לא להוציא את האף מהבית ועדיין לא הבנתי מה ההבדל לגבי הקבוצות סיכון בין ההתנהלות בימים אלו לבין ההתנהלות אם הבריאיפ יחזרו לעבוד. כיום הם מקבלים סיוע רפואי שהוא לא חיוני?
אני אסביר: מה שאתם מציעים זה להחזיר את המדינה לשגרה, כך שכולם ידבקו בקורונה, למעט קבוצות הסיכון ומשפחותיהם שישארו בבית. מה שאני מנסה להבהיר זה את העובדה המובנת מאליה, והיא שקבוצות הסיכון אינן יכולות להישאר בבית. הם זקוקים (בין השאר) לטיפולים רפואיים תכופים, כולל ביקורי רופא, אשפוזי יום ופניות לחדר מיון. כל אלו יחייבו חיכוך עם אותה אוכלוסיה 'בריאה' ומדבקת. שלא לדבר על עשרות אלפי מאושפזים בבתי החולים ובמוסדות שיקומיים ואחרים, ועל רבבות הקשישים בבתי אבות.

ריחיים

משתמש פעיל
אני אסביר: מה שאתם מציעים זה להחזיר את המדינה לשגרה, כך שכולם ידבקו בקורונה, למעט קבוצות הסיכון ומשפחותיהם שישארו בבית. מה שאני מנסה להבהיר זה את העובדה המובנת מאליה, והיא שקבוצות הסיכון אינן יכולות להישאר בבית. הם זקוקים (בין השאר) לטיפולים רפואיים תכופים, כולל ביקורי רופא, אשפוזי יום ופניות לחדר מיון. כל אלו יחייבו חיכוך עם אותה אוכלוסיה 'בריאה' ומדבקת. שלא לדבר על עשרות אלפי מאושפזים בבתי החולים ובמוסדות שיקומיים ואחרים, ועל רבבות הקשישים בבתי אבות.

עכשיו הבנתי!
אבל מה יהיה הסוף? יעזור משהו להאט את הקצב? הרי אף אחד לא מדבר על מיגור הנגיף אלא על האטת הקצב .
ולבעיה הנ"ל האטת הקצב רק תקשה

ריחיים

משתמש פעיל
אני באמת מקווה שיימצא פתרון כל שהוא
ולא נותר אלא להשען על אבינו שבשמים כמו שנא' לאלוקים פתרונים.
וישועת ד' כהרף עין - לשנה הבאה בירושלים

ספרא וסייפא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הגרף מוכיח: בעוד שבועיים הקורונה תעלם מישראל

על פי ניתוח גרפים והשוואות בינלאומיות מגיע פרופ' יצחק בן ישראל למסקנה לפיה בהחלט יתכן ואנחנו כבר בשלביה האחרונים של מגפת הקורונה.
בראיון לערוץ 7 הסביר פרופ' בן ישראל את עמדתו ומציין כי כאשר מודדים את קצב התווספות חולים נוספים לחולים הקיימים הרי שניתן לזהות את המגמה בבירור ובאופן מותאם בכלל המדינות. אם בראשית המגיפה קצב התווספות החולים היה גדל בקצב מהיר מדי יום ביומו הרי שהמציאות הזו השתנתה בתכלית.
"תוספת החולים הייתה גדולה יותר מיום ליום. כך היה בארבעה חמישה שבועות הראשונים מאז שהמגיפה התגלתה בישראל. החל מהשבוע השישי תוספת החולים התמתנה, הגיעה לשיא בשבוע השישי, 700 חולים ליום, ומאז היא יורדת והיום היא רק 300 חולים. בעוד שבועיים היא תגיע לאפס ולא יהיו חולים נוספים".
פרופ' בן ישראל מבהיר כי "ככה זה בכל העולם. גם במדינות שבהם נקטו בסגר כמו איטליה וגם במדינות שלא ביצעו סגר כמו טייוואן או סינגפור". במדינות כאלה וכאלה קיימת עליה עד השבוע ה-4-6 ומיד לאחר מכן התמתנות עד היעלמות בשבוע השמיני.
בדבריו מקפיד בן ישראל לתת קרדיט על מחקרי הגרפים השונים לעמיתיו פרופ' ציגלר מהטכניון ורוני יפרח שסייעו לו בגיבוש מאמרו הפורס את העמדה המעודדת.
"זה קורה גם במדינות שעשו סגר כמונו וגם באלה שלא עשו סגר עד היום כמו שבדיה, כל מדינה והאמצעים שלה. הירידה והעליה על פי אותו ציר זמנים", אומר בן ישראל ומדגיש כי דבריו מתבססים על נתוני העבר מבלי לנסות ולנחש מה יקרה בעתיד ולנבא את העתיד.
"ברור לנו איך המגיפה מתחילה ומה מביא לעליה. מה מביא להתמתנות זה לא ברור. לכן אני מציע שמיד בשבוע שאחרי השבוע הנוכחי נמתן את הסגרים. נתחיל בעלייה בעבודה מ-15 אחוז לחמישים אחוז ולאחר שבועיים להגיע למאה אחוז".
עם זאת מוסיף פרופ' בן ישראל ומציין כי הוא "ממליץ שנעשה את כל הצעדים ההגייניים כמו חבישת מסכות ושמירת מרחק מאדם לאדם ואיסורי התקהלויות כי זה לא עולה למשק. מה שמטריד אותי זה הפגיעה במשק. אנחנו משלמים מאה מיליארד שקלים בחודש בגלל הסגר הזה. יש לכך השלכות גם על הבריאות. נשלם ביותר חיי אדם על מערכת בריאות במצב הנוכחי".
קראתי בעיון את מחקרו של פרופ' בן ישראל.
הוא מסתמך על נתונים שגויים ומסולפים ברמות גבוהות.
לא מצאתי שם טענות ענייניות. מלא ביקורת על תפיסת משרד הבריאות ורה"מ.
שמחתי לראות גדולי החוקרים בארץ ששללו את דבריו מכל וכל.
עד כיתות ג' יחזרו ללימודים תוך שבועיים
כך רוצה בנט. לא הראש הכי משופשף.

שרה עטיל

משתמש מקצוען
אם אין חסינות עדר, והמחלה יכולה לתקוף שנית,
מה זה הפלאזמה שרוצים שחולי קורונה שהבריאו יתרמו?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ואם חלילה מישהו מבני משפחתך הצעירים [כן, והבריאים ואלו שעבורם זה כמו שפעת...] יחלה וימות גם תדברי כך?
חלילה כמובן.
עזבי את קבוצות הסיכון, הם בעיה כבר הובן
אבל את מוכנה לקחת את הסיכון על אטי מי מבני משפחתך הבריאים או הצעירים? מי ערב לך שהם לא יפלו באחוזים של הצעירים והבריאים שחלו ומתו?
מתי יבינו אנשים שגם צעירים ובריאים נחלים ומתים???????????????
בשפעת אין הרבה מה לעשות. אולי חיסון.

אבל כאן אפשר למנוע. יש אי מי שלא רוצה למנוע מות של בן משפחתו? הצעיר והבריא כמובן.
תמהני.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ורק בענין הזה, כבר כתבתי-
מה יועיל אם יצאו צעירים ובריאים לעבוד ואז יחזרו הביתה לבית או לבנים שיש בו מבוגרים וקבוצות סיכון?
ואין, אין בנין שאין בו לפחות 1 כזה.
אין.
גם אם אתם לא יודעים, 99% שיש. זה שאתם לא יודעים שיש לא אומר שאין בבנין.
ואם אתם תשאו את הנגיף ותביאו אותו לבנין והחולה המסכן יצטרך לצאת לבדיקה רפואת דחופה וידבק מכם כי עברתם שם רגע לפני, אתם תהיו הרוצחים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה