אחת מהעולם הגדול...
משתמש מקצוען
ושירותים ציבוריים...וזה עוד יותר גרוע כי אי אפשר להרחיקם מטר אלא אם כן ישימו אותם בכלובים.... והם גם נוזלים ויורקים בדבור ואוכלים אחד מהשני
ושירותים ציבוריים...וזה עוד יותר גרוע כי אי אפשר להרחיקם מטר אלא אם כן ישימו אותם בכלובים.... והם גם נוזלים ויורקים בדבור ואוכלים אחד מהשני
כמה כאלו יש?ומה עוזר לבעלי מחלות רקע והמבוגרים שכל העולם ביחד אתם בסגר?
איפה תהיה גדר ההפרדה? בקו הירוק? תבנה בתי חולים נפרדים לשתי המדינות?מה זה משנה כמה?
אפילו אם 50% מהאוכלוסיה (הם ובני משפחותיהם)
לא חבל שלפחות ה 50% האחרים יביאו תועלת כולל למבוגרים?
איפה תהיה גדר ההפרדה? בקו הירוק? תבנה בתי חולים נפרדים לשתי המדינות?
חבל על כל הטירחה, ההצעה פשוט לא מעשית, כמה שזה מאכזב.
ואיך קבוצות הסיכון והקשישים יקבלו למשל טיפול רפואי, לו הם זקוקים בתדירות גבוהה ביותר?איזה גדר הפרדה? שכל בר דעת שבקבוצת סיכון ישמור על עצמו וישאר בבית.
וכל הנותרים יחזרו לעבודתם וכן לשרת (מאחורי הדלתות) את קבוצות הסיכון
נראה לי אנחנו לא מדברים על אותו הדבר .
אני הגבתי על דבריה של HBEKER (לא יודעת איך מתייגים)
שכועסת ע"כ שאומרים לשחרר את הצעירים ולסגור את קבוצות הסיכון.
פשוט חשבתי שאפשר לראות את התמונה גם מכוון אחר - לקחת את כל אלה שהם לא בעלי סיכון ושיצאו לעבוד וייצבו את הכלכלה ובד בבד גם יגייסו קבוצות אלה לעזור לקבוצות הסיכון.
ואיך קבוצות הסיכון והקשישים יקבלו למשל טיפול רפואי, לו הם זקוקים בתדירות גבוהה ביותר?
אה, עכשיו הבנתי.מה זה סותר את החזרה לשגרה של כל השאר?
הם יקבלו את זה בדיוק כמו שהם מקבלים עכשיו במה זה שונה?
אה, עכשיו הבנתי.
כלומר, לקשישים, קבוצות הסיכון ובני משפחותיהם, אתם מוסיפים גם את כל עובדי מערכת הבריאות ובני משפחותיהם.
אני לאט לאט מעכל את הרעיון.
וזה גם אומר שבתי החולים והמרפאות לא יקלטו אף חולה ממדינת הבריאים.
יפה.
מאז שאמרו שמסוכן רק לאנשים ומבוגרים עם מחלות רקע הספיקו למות כמה וכמה צעירים ללא שום מחלות ושום רקע... חלקם מתחת לגילאי ה20!!!!זה נכון שהקורונה יכולה להיות מסוכנת גם לצעירים ובריאים .
אבל רמת הסיכון שלה לאוכלוסיה הנ"ל היא כמו הסיכון שבשפעת.
אגב, אני אמרתי לילדיי שאם ח"ו הקורונה היתה פוגעת בעיקר בתינוקים אז הבית שלי היה ננעל על מנעול ובריח אין יוצא
ואין בא והייתי משתמשת בעזרת המבוגרים לצרכים הקריטיים
ומה עוזר לבעלי מחלות רקע והמבוגרים שכל העולם ביחד אתם בסגר? הפוך תהפכו אותם לשליחים שלכם.
אני אסביר: מה שאתם מציעים זה להחזיר את המדינה לשגרה, כך שכולם ידבקו בקורונה, למעט קבוצות הסיכון ומשפחותיהם שישארו בבית. מה שאני מנסה להבהיר זה את העובדה המובנת מאליה, והיא שקבוצות הסיכון אינן יכולות להישאר בבית. הם זקוקים (בין השאר) לטיפולים רפואיים תכופים, כולל ביקורי רופא, אשפוזי יום ופניות לחדר מיון. כל אלו יחייבו חיכוך עם אותה אוכלוסיה 'בריאה' ומדבקת. שלא לדבר על עשרות אלפי מאושפזים בבתי החולים ובמוסדות שיקומיים ואחרים, ועל רבבות הקשישים בבתי אבות.ברור שמה שלא דחוף לא יתבצע. אבל מי הבטיח שכעת המקומות שצוינו לעיל כן בטוחים? אם זה לא משהו שגובל בפיקוח נפש הייתי ממליצה בחום לכל אחד מהקבוצות סיכון לא להוציא את האף מהבית ועדיין לא הבנתי מה ההבדל לגבי הקבוצות סיכון בין ההתנהלות בימים אלו לבין ההתנהלות אם הבריאיפ יחזרו לעבוד. כיום הם מקבלים סיוע רפואי שהוא לא חיוני?
אני אסביר: מה שאתם מציעים זה להחזיר את המדינה לשגרה, כך שכולם ידבקו בקורונה, למעט קבוצות הסיכון ומשפחותיהם שישארו בבית. מה שאני מנסה להבהיר זה את העובדה המובנת מאליה, והיא שקבוצות הסיכון אינן יכולות להישאר בבית. הם זקוקים (בין השאר) לטיפולים רפואיים תכופים, כולל ביקורי רופא, אשפוזי יום ופניות לחדר מיון. כל אלו יחייבו חיכוך עם אותה אוכלוסיה 'בריאה' ומדבקת. שלא לדבר על עשרות אלפי מאושפזים בבתי החולים ובמוסדות שיקומיים ואחרים, ועל רבבות הקשישים בבתי אבות.
מדברים בהחלט גם על מיגור הנגיף. רוצים להשיג חיסון/טיפול/פרוטוקול טיפול נורמלי/מספיק מכשור ורופאים להצלת החולים, המוקדם מביניהם.הרי אף אחד לא מדבר על מיגור הנגיף אלא על האטת הקצב .
קראתי בעיון את מחקרו של פרופ' בן ישראל.הגרף מוכיח: בעוד שבועיים הקורונה תעלם מישראל
על פי ניתוח גרפים והשוואות בינלאומיות מגיע פרופ' יצחק בן ישראל למסקנה לפיה בהחלט יתכן ואנחנו כבר בשלביה האחרונים של מגפת הקורונה.
בראיון לערוץ 7 הסביר פרופ' בן ישראל את עמדתו ומציין כי כאשר מודדים את קצב התווספות חולים נוספים לחולים הקיימים הרי שניתן לזהות את המגמה בבירור ובאופן מותאם בכלל המדינות. אם בראשית המגיפה קצב התווספות החולים היה גדל בקצב מהיר מדי יום ביומו הרי שהמציאות הזו השתנתה בתכלית.
"תוספת החולים הייתה גדולה יותר מיום ליום. כך היה בארבעה חמישה שבועות הראשונים מאז שהמגיפה התגלתה בישראל. החל מהשבוע השישי תוספת החולים התמתנה, הגיעה לשיא בשבוע השישי, 700 חולים ליום, ומאז היא יורדת והיום היא רק 300 חולים. בעוד שבועיים היא תגיע לאפס ולא יהיו חולים נוספים".
פרופ' בן ישראל מבהיר כי "ככה זה בכל העולם. גם במדינות שבהם נקטו בסגר כמו איטליה וגם במדינות שלא ביצעו סגר כמו טייוואן או סינגפור". במדינות כאלה וכאלה קיימת עליה עד השבוע ה-4-6 ומיד לאחר מכן התמתנות עד היעלמות בשבוע השמיני.
בדבריו מקפיד בן ישראל לתת קרדיט על מחקרי הגרפים השונים לעמיתיו פרופ' ציגלר מהטכניון ורוני יפרח שסייעו לו בגיבוש מאמרו הפורס את העמדה המעודדת.
"זה קורה גם במדינות שעשו סגר כמונו וגם באלה שלא עשו סגר עד היום כמו שבדיה, כל מדינה והאמצעים שלה. הירידה והעליה על פי אותו ציר זמנים", אומר בן ישראל ומדגיש כי דבריו מתבססים על נתוני העבר מבלי לנסות ולנחש מה יקרה בעתיד ולנבא את העתיד.
"ברור לנו איך המגיפה מתחילה ומה מביא לעליה. מה מביא להתמתנות זה לא ברור. לכן אני מציע שמיד בשבוע שאחרי השבוע הנוכחי נמתן את הסגרים. נתחיל בעלייה בעבודה מ-15 אחוז לחמישים אחוז ולאחר שבועיים להגיע למאה אחוז".
עם זאת מוסיף פרופ' בן ישראל ומציין כי הוא "ממליץ שנעשה את כל הצעדים ההגייניים כמו חבישת מסכות ושמירת מרחק מאדם לאדם ואיסורי התקהלויות כי זה לא עולה למשק. מה שמטריד אותי זה הפגיעה במשק. אנחנו משלמים מאה מיליארד שקלים בחודש בגלל הסגר הזה. יש לכך השלכות גם על הבריאות. נשלם ביותר חיי אדם על מערכת בריאות במצב הנוכחי".
כך רוצה בנט. לא הראש הכי משופשף.עד כיתות ג' יחזרו ללימודים תוך שבועיים
חסינות זה לא דבר בינארי, ונוגדנים הם לא תרופת קסם.אם אין חסינות עדר, והמחלה יכולה לתקוף שנית,
מה זה הפלאזמה שרוצים שחולי קורונה שהבריאו יתרמו?
ואם חלילה מישהו מבני משפחתך הצעירים [כן, והבריאים ואלו שעבורם זה כמו שפעת...] יחלה וימות גם תדברי כך?זה נכון שהקורונה יכולה להיות מסוכנת גם לצעירים ובריאים .
אבל רמת הסיכון שלה לאוכלוסיה הנ"ל היא כמו הסיכון שבשפעת.
אגב, אני אמרתי לילדיי שאם ח"ו הקורונה היתה פוגעת בעיקר בתינוקים אז הבית שלי היה ננעל על מנעול ובריח אין יוצא
ואין בא והייתי משתמשת בעזרת המבוגרים לצרכים הקריטיים
ומה עוזר לבעלי מחלות רקע והמבוגרים שכל העולם ביחד אתם בסגר? הפוך תהפכו אותם לשליחים שלכם.
ורק בענין הזה, כבר כתבתי-פשוט חשבתי שאפשר לראות את התמונה גם מכוון אחר - לקחת את כל אלה שהם לא בעלי סיכון ושיצאו לעבוד וייצבו את הכלכלה ובד בבד גם יגייסו קבוצות אלה לעזור לקבוצות הסיכון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: