קורונה ממש לא חוזרים ללימודים ולשיגרה כבר בראשון הקרוב

מצב
הנושא נעול.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני האחרון שיזלזל באנשים מקבוצת הסיכון.
אבל אם יש אנשים נכים, שלדאבוננו אינם יכולים להלך על רגליהם, הפתרון הוא לא לקרקע את כל אוכלוסיית המהלכים.
נכון
כי בטוח שאחד ההולכים לא ידרס ויהפוך לנכה גם הוא.

נו, באמת
זה לחזור לטעות הבסיסית של לומר שרק מבוגרים וקבוצות סיכון נחלים ונפטרים מקורונה.
וזה, ממש, אבל ממש לא נכון.

ונניח שנקרקע את כל הנכים [כינוי נחמד כהקבלה למבוגרים וקבוצות הסיכון, אם תצליחו לשכנע את ביטו"ל ואלו כולם יקבלו קצבאות אז אולי יש לשקול מחדש...] אז מה? מישהו מאלו שלא בקבוצות סיכון יחלה, וימות. כי כבר הוכח כך.
למיטב ידיעתי, כיהודים, החיים הם הערך העליון
גם של אדם אחד.

שמעתי דוגמא נוראה שאם יש אדם חולה נוטה למות, יהודי כבר מונשם ממש. וישנה גזירה על עיר שלימה של יהודים לגירוש או משהו כזה, או כל גזירה נוראית אחרת ובא מישהו ואומר אם תסכימו שננתק את החולה ההוא המבוגר כבר במילא מההנשמה והוא ימות נשחרר את הער הגזירה, אסור על פי ההלכה להסכים. כי כל רגע של חיי יהודי הוא משהו שאי אפשר לתאר.
אז גם אם כל ה"נכים" יקורקעו כי אין ברירה, מה נאמר מול אותו בריא שחלה ומת?
בעיה, אה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עד גיל 6 אין כלל חובת מסכות.
ואיך ישגיחו על 2 מטר?????
זה ממש לא פשוט
וזה עוד יותר גרוע כי אי אפשר להרחיקם מטר אלא אם כן ישימו אותם בכלובים.... והם גם נוזלים ויורקים בדבור ואוכלים אחד מהשני

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
בכסף שעולה לנו כמדינה להשבית את המשק עד מיגור המגיפה (צפי: לא ידוע) , אפשר לבנות בית חולים ענק ומפואר, עם מאות רופאים ואלפי אנשי צוות, שיצילו חיים במשך עשרות שנים.
חייבים לחשוב על איך חיים עם הקורונה, או מה שנקרא אסטרטגיית יציאה. אי אפשר להמשיך ככה.

מבריק!
כלומר 20% מבני שישים שימותו בבי"ח המפואר.
ועוד 50 % מבעלי מחלות רקע.
ואתה בטוח שיש לזה מספיק רופאים.
ושיש מספיק רופאים שיהיו מוכנים לעבוד בסיכון הזה יום יום.
ושהחולים הקלים עם תסמינים יגיעו הלאה לעבוד במשק.
ושיש 100. בדיקות ביום לבדוק את כל החולים מי יש לו קורונה?
מהיכן נובע הביטחון העצמי של ניקים ללא רקע בכלכלה.
וללא רקע במערכת הבריאות.
לבקר את מערכת קבלת החלטות?

קפה הפוך

משתמש צעיר
אומרת ממידע אישי ממשפחתי.
בורופארק,ויליאמסבורג, מונרו ומונסי.
פוחדים-כן.
נשמרים יותר מפה?לא בטוח.
בכל אופן האכיפה לא קימת רק המלצות.
הסיבה למה אנשים שם לא בחלט שומרים יותר מכאן בארץ בגלל שהם הבינו שרוב התושבים שם יש להם את הנגיף והם פשוט חיים עם זה ביחד
הרבה מאוד כבר גם החלימו מזה, אנשים בקבוצות סיכון יותר שומרים על עצמם

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה לגבי הממשל שם
אבל לגבי החרדים שם הסיבה הוא פשוט בגלל שהם הבינו שרוב הציבור נושא את הנגיף
אהה
ואם יש מישהו שהיה סיכוי שלא ידבק ונדבק בגלל ההפקרות הזו [כי תמיד יש סיכוי שמישהו לא ידבק] ונפטר. ידיו של מי מגועלות בדם הזה?

BUYit

משתמש צעיר
מהיכן נובע הביטחון העצמי של ניקים ללא רקע בכלכלה.
וללא רקע במערכת הבריאות.
לבקר את מערכת קבלת החלטות?
במחילה, קפצת לאמצע השרשור,
הביקורת כאן הייתה להיפך על מקבלי ההחלטות, שיש להם רקע בכלכלה ובבריאות, איך הם חושבים על כל סוג שהוא של חזרה לשגרה, על זה העלו את הצד הנגדי שלהם,

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
חכמולוג שהציע לשלוח את כולנו למקום אחר כדי לא להפריע לחיי האחרים.
לא כדי לא להפריע אלא כדי להגן עליכם.
בכל מקרה, גם במצב הבידוד של היום, היה עדיף לשמור על האוכלוסיה בסיכון עוד יותר מאשר על שאר העם
(שגם להם אין ערובה שלא ידבקו, כמו אותה אישה שנפטרה בבית שמש),
ערך חיי האדם גבוהים אצלנו, ולכן יש מאמץ לשמור ולהגן על האנשים בסיכון.
הרי אין מצב שמשפחה שיש לה מדוכא חיסון לא תלך בכלל למכולת. נכון? אז הילד הולך ונזהר כמה שהוא יכול,
ואם בכל זאת הוא התקרב למישהו שלא ידע שהוא חולה? ואז הוא חוזר הביתה ונמצא ליד הורה בסיכון.
הרי ברור לי שהרב הבר שמר על עצמו מאד, ובכל זאת נדבק.
כי הקורונה לא צפויה.
לכן אם היו מציעים לבודד את קבוצות הסיכון כדי להגן עליהם עוד יותר,
הייתי מרגישה שדואגים לי ורוצים לשמור עליי, לא שמרחיקים אותי כדי שלא אפריע לסביבה..
(אם זה מעשי בתכלס- לא יודעת).

קפה הפוך

משתמש צעיר
ואם יש מישהו שהיה סיכוי שלא ידבק ונדבק בגלל ההפקרות הזו [כי תמיד יש סיכוי שמישהו לא ידבק] ונפטר. ידיו של מי מגועלות בדם הזה?
צודק אבל העובדה כפי שהבנתי מקרובי משפחה שם בארה"ב
זו המסקנה שהם מבינים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בכל מקרה, גם במצב הבידוד של היום, היה עדיף לשמור על האוכלוסיה בסיכון עוד יותר מאשר על שאר העם
הרי אין מצב שמשפחה שיש לה מדוכא חיסון לא תלך בכלל למכולת. נכון? אז הילד הולך ונזהר כמה שהוא יכול,
ואם בכל זאת הוא התקרב למישהו שלא ידע שהוא חולה? ואז הוא חוזר הביתה ונמצא ליד הורה בסיכון.
כי הקורונה לא צפויה.
הייתי מרגישה שדואגים לי ורוצים לשמור עליי, לא שמרחיקים אותי כדי שלא אפריע לסביבה..
מצחיק
רוצים לשמור עלי ולכן שמים אותך במקום בטוח. ויחד עם זה כותבים באותו משפט כי אחרת לא שייך כי הכלכלה קורסת בגלל הכללים שהמחמירים שמגנים על החלשים.
נו, באמת.
מה באמירה של שימו אותם בבתים ותנו לחיים להמשיך מראה על רצון להגן?
זה מראה על רצון להמשיך בחיים, אולי בשילוב עם הגנה על החלשים
אבל זה לא ישים
כי גם לו יצוייר שאנחנו הענין כאן, אי אפשר להגן עלינו כשיש מי שיוצא החוצה וחוזר גם אם הוא בריא. ואי אפשר לשלוח ילדים ללימודים כי הם עלולים להיות נשאים ולחזור הביתה ולהדביק את קבוצות הסיכון.
ובגלל שזה לא ישים זה כבר לא נשמע כמו שאת עושה את זה

יש דברים שמי שלא נמצא במקום X לא יבין אותם לעולם.
זה כנראה אחד מהם.

אוורסט

משתמש מקצוען
איזו גננת תסכים לעמוד מול 10 ילדים שלא יודעים לשמור על הגיינה ובנוסף הם גם ללא מסכות?????
לא תהיה להן ברירה
יחייבו ויגידו שלא ניתן לחתום אבטלה ועוד
אם הממשלה תחליט אז לא חסר להם רעיונות איך לחייב את הגננות והמורות לעבוד

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא תהיה להן ברירה

נשמע רע.....
דיקטטורה משהו....

sheen

משתמש מקצוען
לא תהיה להן ברירה
לא כל כך מהר.
הסתדרות המורים היא גוף חזק מאד.

יוחנן ק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
UX UI
התכנית של בנט אינה מעשית.

ברגע ש50% מהאוכלוסיה (לפחות) מסתובבים ונפגשים,
ההדבקה תהפך למשהו חסר שליטה,
יהיה צורך להכניס כל אחד שנמצא בקבוצות הסיכון לבידוד מכל אזרח אחר,
זה בלתי אפשרי,
1. יש רופאים, לרופאים יש חברים / ילדים / בני זוג, הם גם מסתובבים אחרי העבודה בעצמם,
והם נדבקים ..
2. יש שוטרים ..
3. יש עובדים חולים שאורזים מזון
ועוד ועוד

נערך לאחרונה ב:

תלתל הנודד

משתמש צעיר
"מעבדה בווהאן ביצעה שורה של ניסויים בעטלפים תוך שימוש בנגיפי קורונה"

נחשפו המסמכים המאששים את החשד הנורא: המעבדה בווהאן ביצעה שורה ארוכה של ניסויים בעטלפים תוך שימוש בנגיפי קורונה
לאחר שהודלפו ליומון הבריטי, המסמכים מצביעים על שורת ניסויים שבוצעה בעטלפים וחזירים שהוזרקו בווריאציות שונות של וירוס ה-SARS המקורי שייתכן והוביל למוטציה הנוכחית בנגיף שהתפשט מווהאן לעולם כולו

המעבדה המרכזית בווהאן שעומדת לאחרונה תחת חשדות של התנהלות בלתי מבוקרת עסקה בניסויים על עטלפים שהגיעו מאותה המערה שמדענים מערביין מאמינים כי העטלפים שבקרבה אשר הגיעו לשוק פירות הים שבווהאן הם מקור התפשטות המגיפה הקטלנית, כך על פי מסמכים שחשף הבוקר (שעון לונדון) עיתון הדיילי מייל.

המסמכים שהגיעו לידי מערכת הדייל מייל מעידים כי המכון הוירולוגי של ווהאן עסק בניסויים על חיות פראיות מאיזור ווהאן שהובאו למעבדה, ביניהם גם עטלפים וחזירים, ה'טוויסט' הטראגי בסיפור – חלק נכבד מהמימון לניסויים אלה הגיע ממענק של ממשלת ארה"ב בסך כ-3.7 מיליון דולרים.

המכון הוירולוגי בווהאן (צילום: דיילי מייל)

פיענוח הצופן הגנטי של נגיף ה-COIVD-19 כבר הראה לפני מספר חודשים כי מקור ההתפרצות מצוי בעטלפים המצויים במחוז יונאן, עתה מתברר כי המעבדה בעיר המרכזית במחוז (ווהאן) עסקה ישירות במניפולציות גנטיות שכללו הזרקה של ווריאציה של נגיף ה-SARS על עטלפים מאזור זה.

מקורות בממשלת בריטניה אישרו לדיילי מייל כי "המאזן המדעי" נוטה לכך שהתפרצות הנגיף החלה בשוק, אך שעתה נראה כי העטלפים מאזור זה לא היו עטלפים 'טהורים' .

אחד המקורות המערביים המקורבים למכון הוירולוגי בסין אף טוען כי ייתכן והנגיף עצמו התפשט אל בני אדם כבר בשטח המעבדה בטרם אחד מהעטלפים הגיעו לשוק פירות הים הידוע לשמצה.

במסמכים שנחשפו נחשפו תוצאות מחקר שפורסם בשנת 2017 תחת הכותרת : "גילוי של עתודה גנטית רבה של נגיף הסארס בעטלפים מעניק תובנות חדשות בנוגע למקור נגיף הסארס". ניסוי זה תואר ככזה בו "עטלפים במערה ביונאן סין נדגמו עבור הוירוס ונדגמו במעבדה".

עטלפים נקשרו במספר מגיפות מקומיות בעשורים האחרונים (צילום: דיילי מייל)

שורת ניסויים נערכה בין אפריל 2011 ואוקטובר 2015, באזורים שונים של מחייה טבעית של עטלפים, בכל רחבי מחוז יונאן. במחקר אחר שפורסם באפריל 2018, ובעוד מחקר אחר משנת 2016 בהם עשו ניסויים בחזירים, נראה כי גם חזירים חלו בנגיף שמקורו בעטלפים ששהו בסביבת מעבדה מבוקרת לאחר שהוצאו מהמערות הטבעיות.

בתוך כך תיאוריית שוק פירות הים קיבלה ערעור רציני עוד יותר לאחר שצ'או בין רופא מבית החולים ג'ינייטן הדגיש במחקרו כי 13 מתוך 41 החולים שאובחנו בשלבים הראשונים של הנגיף כלל לא באו במגע עם השוק, וכך מתחזקת הסברה כי ייתכן ומקור ההתפרצות אינו הומוגני.

המעבדה הוירולוגית הממוקמת כ-15 קילומטרים נחשדת בכך כי ייתכן ואחת החיות אשר עברה ניסוי בנגיף הקורונה נמכרה לשוק פירות הים הסמוך וכך הגיע הנגיף גם לבני אדם.

חבר הקונגרס האמריקני מאט גייץ הגיב לידיעה, "אני נגעל לדעת שבמשך שנים מימנה ממשלת ארה"ב ניסוים מסוכנים ואכזריים בחיות שייתכן והובילו להתפשטות המגיפה.

שגרירות סין בלונדון הגיבה כי מדובר ב"האשמות חסרות אחריות ונמהרות".

אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
כי הקורונה לא צפויה.
כל מילה!

חלזונות

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
ואם יש למישהו בבית ילד אסמטתי. אז סבבה שילך לעבודה, אבל איך הוא יחזור הביתה לבית שהו יש ילד בסיכון?

אז שוב אנחנו מגיעים למודל של גיטאות לכל אלו שדופקים לאחרים את החיים.

אני מתנצלת ומבקשת סליחה מכל הלב בשמי ובשם כל חולי עמ"י בכל מחלת רקע שהיא או בדיכוי חיסוני, או מבוגר, או אסמטי
סליחה שאנחנו כאן.
סליחה שאנחנו גורמים לכולם כל כך הרבה עוגמת נפש וסבל
סליחה באמת

את יודעת מי ברא אותנו?
אולי תפני אליו ותשאלי למה ברא אותנו כך.
כשתהיה לך תשובה, אשמח שתעדכני אותי כי לא פעם גם אני שאולת אותו למה ברא אותי כך, אבל תשובה טרם קיבלתי.
אין מילים
אני איתך.
אגב, אלו שאני מכירה כחולים, לא כולם שייכים לקטגוריה של קבוצת סיכון, מבוגרים מידי וכו'.
אני מכירה כמה בריאים לגמרי שחלו.
בסביבות גיל השלושים לחייהם
ה' ירפא את עמו ישראל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה