חידה ממלכה בחידון ~ אוסף חידונים כוזרים

מצב
הנושא נעול.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
קראתם את הסדרה ממלכה במבחן?
חושבים שאתם שולטים בכל הפרטים הקטנטנים?
אז ייצרתי שני חידונים נחמדים על הממלכה, (ויש גם משובים...)
מוזמנים להתנסות >>>

בחידונים האלו הציון המירבי הוא 70 נקודות.

ויש חידון נוסף שלא אני הכנתי, אבל הוא חמוד ממש!
קרדיט לניקית @שירה שרה שהביאה אותו,
הנה:

ש זאקס

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני חושבת שגם למהללאל וגם לגדליה הייתה התמודדות קצת דומה בנושא מסויים, עם טעות גדולה שביצעו (או שחשבו שביצעו) כתוצאה מבחירה שגויה.
נראה לי שהמסר (העיקרי באדמה פראית ומשני במהללאל) הוא שכל בחירה קטנה תשפיע כמו אפקט הפרפר...
(גאלן ברכס האנשוג) ומבחינת הנושא הזה ישנה נקודה חזקה של דמיון בין מהללאל וגדליה שעומדים לבדם אל מול הרוח - ובוחרים בטוב בידיעה ברורה שהם ישלמו על זה...
במהללאל המסר שאם היינו יודעים ומבינים את המשמעות של מעשינו היינו נוהגים אחרת.
(אם רק היינו יודעים מי האבא שמצפה לנו וכו'
ע"ע דברי אולה למהללאל שזה האחרון ביקש את סליחתו...)

המסודרת

משתמש מקצוען
בהחלט
אבל יש גם את ענין הבחירה כמו שכתבה @הפתח תקוואית
עייני ויכוחי מהללאל- יקוואל
( חום התנורים וכו...)

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכון, אבל יש עוד כמה מסרים מישניים ועוד המון מסרים שוליים. כל אחד לומד מה שקשור אליו...

הפתח תקוואית

משתמש פעיל
נראה לי שיש להם הרבה מהמשותף גם בענין הכאב. גדליה מברנוב ומהללאל מאבא הגדול... הספרים של מיה בנויים מבחירות, אבל אף אחד חוץ מהם (ומלבד דיזר. זה כבר עוד משהו) לא חווה כזו עוצמת סבל והקרבה - בגלל בחירה נכונה שהוא ביצע.
גם עצם המשימה של "חיים בשקר" תחת זהות שונה, ומלחמה פנימית שלא להתגלות - על אף שהם רצו מאוד להסיר את המסיכה, כדי להגן על חייהם של אחרים - גרם לדמויות שלהם להיות מליגה אחרת.

נערך לאחרונה ב:

המסודרת

משתמש מקצוען
נראה לי שיש להם הרבה מהמשותף גם בענין הכאב. גדליה מברנוב ומהללאל מאבא הגדול... הספרים של מיה בנויים מבחירות, אבל אף אחד חוץ מהם (ומלבד דיזר. זה כבר עוד משהו) לא חווה כזו עוצמת סבל והקרבה - בגלל בחירה נכונה שהוא ביצע.
גם עצם הדבר של "חיים בשקר" תחת זהות שונה, ומלחמה פנימית שלא להתגלות - על אף שהם רצו מאוד להסיר את המסיכה, כדי להגן על חייהם של אחרים - גרם לדמויות שלהם להיות מליגה אחרת.
יש גם את יוחנן זהבי
כמו שאמרנו ;)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה