s.y.m

משתמש צעיר
בלי הצעה מתחרה - זה לא שווה הרבה, ועם הצעה מתחרה, זה כבר דומה לחיצוני (למעט ביטחונות).

וזה הרבה מאד...
אם יש יועץ שרוצה לחלק איתי עבודה, שאני עושה רק בניית תמהיל ומכרז ריביות, והוא עושה בטחונות, שידבר איתי :ROFLMAO:.
- לא אפשרי להביא את ההצעה המתחרה כדי להשוות את הריביות בבנק הקיים ולחסוך את הביטחונות??

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
- לא אפשרי להביא את ההצעה המתחרה כדי להשוות את הריביות בבנק הקיים ולחסוך את הביטחונות??
אפשרי, ולכן מיחזור פנימי הרבה יותר קל, אמנם לפעמים הבנק לא משווה, וצריך למחזר בחוץ.

שינדי

משתמש פעיל
תצמיד למדד יפה!
אחרת תחטוף שם ריביות גבוהות.
ותיקח מ"צ ל30 שנה..
אני אישית בתקופה האחרונה לא מתעסק איתם עד שהם יחזרו לשפיות, ואני מעודכן אונליין במה שקורה שם מיועצים אחרים.
קיבלתי אישור עקרוני מצ"ב
ניתן לבקש שינוי
השאלה מה ממולץ
אשמח לעזרה,
מצורף האישור שהתקבל

מצ"ב שוב הרקע
יש כבר משכנתא קיימת על סך 310K
בממוצע ריבית %2.1 ל14 עד 17 שנה.

קבצים מצורפים

• image (3).png
    image (3).png
    KB 39.6 · צפיות: 39

שינדי

משתמש פעיל
האם לבקש פריים על 1/3 או 2/3
והאם קיצור של שנים בחלק מהיחידות יועיל

אבו מאיר

משתמש מקצוען
קיבלתי משכנתא חתמתי אבל עוד לא היה הביצוע.
אני מסתפק האם לקחת את שני המסלולים או להחזיר את המסלול הצמוד מדד .
אני לא צריך את שניהם מספיק לי ה 776000 אבל חשבתי אם השאר לקנות עוד דירה ולקחת עוד משכנתא האם זה שווה?
והאם המשכנתא הזאת טובה?
המסלול הראשון הוא צמוד מדד ל15 שנה. ריבית קבועה. סכום של 399000 . הריבית השנתית 3.78.
המסלול השני הוא ל30 שנה סכום של 776000 בריבית פריים 1.25
אודה לתשובה.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
חוות דעת:
ובכן, אני מבין שיש כאן כנראה קטע של ההחזר החודשי - אבל בגלל זה לקחתם סכום כמעט 600,000 ש"ח בצמוד מדד מלא!!!! זה הרבה יותר ממסוכן, זה ממש הימור ברולטה!
למשל, בחודש האחרון המדד עלה ב - 0.8% רק לחודש האחרון, המשמעות היא - 4,600 ש"ח. אז אמנם שילמתם החזר של 2,400 ש"ח - אבל הקרן חזרה אחורה להתייקר ב- 4,600 ש"ח!!! במילים אחרות, אחרי התשלום שלכם, הקרן יקרה יותר ב2,200 ש"ח יותר מלפני התשלום. וככה גם היה בחודש שלפניו, וכו'..
בקיצור, אם אתם רוצים להתפטר מההלוואה הזו - ממש אל תעשו את זה כך.
מעבר לזה: זו חשיפה לעמלות היוון ברמה קשה מאד - אם תרצו למחזר עוד כמה שנים.!!

אני מבין גם שאתם שבויים של הבנק בגלל שיש לכם הלוואה של 310K בריבית טובה [נניח.. אין לי מושג מה רמת ההצמדה שם, אבל מה החכמה למכור 600,00 בשביל 300,000 ???...

נערך לאחרונה ב:

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
האם לבקש פריים על 1/3 או 2/3
והאם קיצור של שנים בחלק מהיחידות יועיל
לא הבנתי..
אם תקצרי תקופו, ההחזר החודשי יעלה משמעותית - זה אפשרי?
ובשאלה של 2/3 פריים - אני ממש לא בעד, זה מסוכן, ברמה כזו שהריבית הולכת לעלותצ בשנה הקרובה כנראה ב1.15% לפחות חוץ ממה שהיא עלתה ב0.25% לאחרונה.
בכ"מ, אני הייתי פונה למחזור ההלוואה הראשונה - מאריך תקופות מסדר הכל מחדש, נכון ומתאים עבורם ועבור היכולות החזר שלכם. אבל חשוב לעשות נכון, וכדאי להיוועץ ביועץ מומחה, שיסדר לכם תכנית, וגם יוציא לכם את התנאים הטובים ביותר.
בהצלחה!

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
קיבלתי משכנתא חתמתי אבל עוד לא היה הביצוע.
אני מסתפק האם לקחת את שני המסלולים או להחזיר את המסלול הצמוד מדד .
אני לא צריך את שניהם מספיק לי ה 776000 אבל חשבתי אם השאר לקנות עוד דירה ולקחת עוד משכנתא האם זה שווה?
והאם המשכנתא הזאת טובה?
המסלול הראשון הוא צמוד מדד ל15 שנה. ריבית קבועה. סכום של 399000 . הריבית השנתית 3.78.
המסלול השני הוא ל30 שנה סכום של 776000 בריבית פריים 1.25
אודה לתשובה.
שאלה טובה!
צריך לבחון עוד היבטים.
אבל ככלל, כמות של הצמדה גבוהה, הריבית גם גבוהה - ואתה תהיה חשוף לעמלות פירעון מוקדם + עליית המדד באם לא תפרע בתקופה הקרובה כנראה. כך שלשכלל מה יותר כדאי, צריך לחשוב לא מעט, ולתכנן נכון שלל היבטים.

אבו מאיר

משתמש מקצוען
שאלה טובה!
צריך לבחון עוד היבטים.
אבל ככלל, כמות של הצמדה גבוהה, הריבית גם גבוהה - ואתה תהיה חשוף לעמלות פירעון מוקדם + עליית המדד באם לא תפרע בתקופה הקרובה כנראה. כך שלשכלל מה יותר כדאי, צריך לחשוב לא מעט, ולתכנן נכון שלל היבטים.
אני לא מתכנן להחזיר עוד הרבה זמן. אלא אופציה אחת מיד אחרי הקבלה. ואופציה שניה לא להחזיר אלא לקנות עם השאר דירה + עוד משכנתא על דירה שניה . בגדול השאלה שלי זה האם המסלול הזה כזה גרוע ששווה להחזיר אותו ולא לקנות דירה. (וגם האם זה משכנתא טובה כשמסתכלים על ההלוואה בכללותה?)
תודה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
אני לא מתכנן להחזיר עוד הרבה זמן. אלא אופציה אחת מיד אחרי הקבלה. ואופציה שניה לא להחזיר אלא לקנות עם השאר דירה + עוד משכנתא על דירה שניה . בגדול השאלה שלי זה האם המסלול הזה כזה גרוע ששווה להחזיר אותו ולא לקנות דירה. (וגם האם זה משכנתא טובה כשמסתכלים על ההלוואה בכללותה?)
תודה.
לכן אמרתי,
כך או כך יש כאן מרווח של סיכון ורווח.
להרווויח מדירה להשקעה מול עליית מדד - או לחסוך חשיפה למדד, אבל לא להיכנס להשקעה.
צריך לחשוב אולי על קונסטלציות שונות ורחבות יותר, כמו מינופים נוספים וכדו' .
לא מספיק מכיר את כל הפרטים וההיבטים של המקרה שלכם, לכן קשה לי לענות .
אם תרצה דבר איתי באופן רחב יותר - (כאן או בפרטי) - ואנסה לעזור לך.

שינדי

משתמש פעיל
חוות דעת:
ובכן, אני מבין שיש כאן כנראה קטע של ההחזר החודשי - אבל בגלל זה לקחתם סכום כמעט 600,000 ש"ח בצמוד מדד מלא!!!! זה הרבה יותר ממסוכן, זה ממש הימור ברולטה!
למשל, בחודש האחרון המדד עלה ב - 0.8% רק לחודש האחרון, המשמעות היא - 4,600 ש"ח. אז אמנם שילמתם החזר של 2,400 ש"ח - אבל הקרן חזרה אחורה להתייקר ב- 4,600 ש"ח!!! במילים אחרות, אחרי התשלום שלכם, הקרן יקרה יותר ב2,200 ש"ח יותר מלפני התשלום. וככה גם היה בחודש שלפניו, וכו'..
בקיצור, אם אתם רוצים להתפטר מההלוואה הזו - ממש אל תעשו את זה כך.
מעבר לזה: זו חשיפה לעמלות היוון ברמה קשה מאד - אם תרצו למחזר עוד כמה שנים.!!

אני מבין גם שאתם שבויים של הבנק בגלל שיש לכם הלוואה של 310K בריבית טובה [נניח.. אין לי מושג מה רמת ההצמדה שם, אבל מה החכמה למכור 600,00 בשביל 300,000 ???...
בהחלט לא יתנו לי להגדיל משמעותית את ההחזר החודשי
אומנם אפשר לשנות את הרכב ההלואה ליחידות אחרות
קל"צ באיזה אחוז ריבית ניתן לבקש
ובענין הפריים האם אין ודאות שיום אחד הוא ירד?

שינדי

משתמש פעיל
האם כדאי לבקש שליש פריים -0.5-
שליש קל"צ 3.3
שליש משתנה כל 5 שנים 2.4
אשמח למענה

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
האם כדאי לבקש שליש פריים -0.5-
שליש קל"צ 3.3
שליש משתנה כל 5 שנים 2.4
אשמח למענה
לבקש - אפשר.
לקבל - ממ..
לא תקבלו!!
זה ריביות של הדור הקודם, משהו ששייך להיסטוריה ענוגה ומתוקה שהיתה ואינה..
חיברתי עליה "בלאדה לריביות" - עם מנגינה עצובה, ומלאת אמונה.. :oops:
אבל נניח שהייתם מקבלים - ההחזר החודשי היה גבוה יותר, גם ככה לקחתם מקסימום שנים, בריבית צמודה יחסית לא גבוהה, אז אם תעלו ריביות, איך תקבלו החזר גבוה יותר (בהתחשב במה שתקבלו באמת..)
ובענין הפריים האם אין ודאות שיום אחד הוא ירד?
היה לי פעם כדור בדולח בו הייתי חוזה עתידות, אבל מאז שהוא נשבר והקפה שקראתי בו גם הוא נגמר ..
הגעתי למסקנה - שוודאות אין בשום דבר, חוץ ממציאותו של ה' ית'.
מתנצל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה