אז מה מביע ציור 2 לפי הנרטיב הזה?לגמרי
זה המסר
(ויכול להיות שצריך לקרוא את המאמר שצמוד לאיור ב׳׳הפסקת קפה׳׳ כדי להבין באמת את הכוונה המלאה)
אז מה מביע ציור 2 לפי הנרטיב הזה?לגמרי
זה המסר
(ויכול להיות שצריך לקרוא את המאמר שצמוד לאיור ב׳׳הפסקת קפה׳׳ כדי להבין באמת את הכוונה המלאה)
אנסה את מזלי שוב, ואם ילך- אתחיל להנחות בגישת שפראז מה מביע ציור 2 לפי הנרטיב הזה?
וזה לא נראה לך מוזר כאמא, ליחס מניפולטיביות לילד קטן?אנסה את מזלי שוב, ואם ילך- אתחיל להנחות בגישת שפר
הילד צורח, האמא מנסה- אולי דובי ממי? אולי בקבוק? אוי אולי ממתק? אולי טיול? מתוק.. בא ממי אל תבכה,
רוקדת סביבו ללא הרף, יורדת על ברכיה לרצות את האומלל המצווח,
הילד ממשיך לצרוח כי יודע לנצל את אמא, וממשיך לצרוח כי זה נורא כיף שאמא מציעה לו הכלללל
הני, יש כיוון?
בול.אנסה את מזלי שוב, ואם ילך- אתחיל להנחות בגישת שפר
הילד צורח, האמא מנסה- אולי דובי ממי? אולי בקבוק? אוי אולי ממתק? אולי טיול? מתוק.. בא ממי אל תבכה,
רוקדת סביבו ללא הרף, יורדת על ברכיה לרצות את האומלל המצווח,
הילד ממשיך לצרוח כי יודע לנצל את אמא, וממשיך לצרוח כי זה נורא כיף שאמא מציעה לו הכלללל
הני, יש כיוון?
האמת שלא.וזה לא נראה לך מוזר כאמא, ליחס מניפולטיביות לילד קטן?
זה לא אומר שהילד שלך מניפולטיבי! (ובסיפור שלך זה גם פשוט לא תואם גיל )האמת שלא.
ושוב מדברת כאמא, לא כמנחה, ולא מהיכרות עם שום שיטה.
ילדים הרבה יותר רגועים כשהם יודעים שאמא לא תשתחווה לכל ציוץ, מי שרוצה משהו יודע לבוא ולבקש יפה,
המדובר בתמונה - שימו לב! ילד מעל חלאקה, כלומר גם אם כואב לו/עייף/רעב וכו הוא אמור לדעת להביע את זה.
איזה חוסר בטחון יש לילד שמנהל את ההורים שלו..
איך 'גיליתי' את זה? כשהבכור שלי היה בן שנה! חכם גדול, היה בוכה המון ורוצה כל הזמן על הידיים,
באיזשהו שלב ראיתי שלא מציק לו כלום, אמרתי לו בתקיפות (כמובן תקיפות בהתאם לגיל) שעכשיו הוא הולך לשחק, אמא לא מרימה,
אחרי בכיות, צרחות ונסיונות הוא הלך לשחק, וחזר בחיוך! עד היום אני זוכרת איזו הקלה.....
ראיתי אמא צעירה בגינה, הילדה שלה צרחה עד שנכנעה והלכה לקנות לה ממתק.. היא גלגלה עיניים ואמרה לי מה לעשות.. היא מפונקת... והילדה צוחקת לעצמה עד הפעם הבאה.
זו תורתי על רגל אחת.
גם ילד שקרה לו משהו לא אמורים להציע לו עולם ומלואו, בדרך כלל חיבוק אוהב ומילות הרגעה מספיקות.ילד בוכה כי קרה לו משהו.
על ילד בן שנה אני לא כותבת כי תינוק זה משהו אחר....האמת שלא.
ושוב מדברת כאמא, לא כמנחה, ולא מהיכרות עם שום שיטה.
ילדים הרבה יותר רגועים כשהם יודעים שאמא לא תשתחווה לכל ציוץ, מי שרוצה משהו יודע לבוא ולבקש יפה,
המדובר בתמונה - שימו לב! ילד מעל חלאקה, כלומר גם אם כואב לו/עייף/רעב וכו הוא אמור לדעת להביע את זה.
איזה חוסר בטחון יש לילד שמנהל את ההורים שלו..
איך 'גיליתי' את זה? כשהבכור שלי היה בן שנה! חכם גדול, היה בוכה המון ורוצה כל הזמן על הידיים,
באיזשהו שלב ראיתי שלא מציק לו כלום, אמרתי לו בתקיפות (כמובן תקיפות בהתאם לגיל) שעכשיו הוא הולך לשחק, אמא לא מרימה,
אחרי בכיות, צרחות ונסיונות הוא הלך לשחק, וחזר בחיוך! עד היום אני זוכרת איזו הקלה.....
ראיתי אמא צעירה בגינה, הילדה שלה צרחה עד שנכנעה והלכה לקנות לה ממתק.. היא גלגלה עיניים ואמרה לי מה לעשות.. היא מפונקת... והילדה צוחקת לעצמה עד הפעם הבאה.
זו תורתי על רגל אחת.
זכותנו לחלוקילד מעל חלאקה שבוכה רק בגלל צורך בתשומת לב זה בעיה הרבה יותר עמוקה והפתרון זה לא חוזק של האמא.
עד איזה גיל נראה לך סביר שילד יבכה כי חסר לו תשומת לב מאמא?זכותנו לחלוק
אגב מסייגת שאולי תלוי בסגנון של הילדים. מכירה רק את הילדים שלי, ואצלם זה כך.
וזה לא נראה לך מוזר כאמא, ליחס מניפולטיביות לילד קטן?
וסליחה הני שהאשכול שיתוף שלך הפך לכזה, הציורים פשוט מתוקים ויפים, פשוט השיטה הספציפית מעוררת אמוציות אצל הרבה הורים
אפשר לחלוק על הרבה דברים בשפר,ידיעה שאמא בשבילי
את שמחה ומקווה בשבילך שתמשיכי להיות שמחה.לגישת שפר יש הרבה מתנגדים גם גדולי האנשי חינוך
ההתנגדות במקומה ולא כולם חייבים להסכים לשיטה
מרגיש לי שזה סוג של אנוכיות העיקר שהאמא תהיה שמחה ומשחוררת ולא תיתן לילד צרכים נורמלים כמו סיפור לפני השינה,חיבוק וכו'
למה לחנוק מהילד רצון כל כך טבעי?
הילד רוצה תשומת לב מהאמא מה יש? מה הבעיה שאמא תתאמץ וכן תקום בעצמה להביא כפית לילד שחסר לו ולא תגיד לילד בן ה5 לקחת לבד מהמגירה.
אני שמחה ושלימה עם זה שאני משרתת את בעלי והילדים
בגלל שהאשכול הוא בעד/נגד גישת שפר, מעדיפה לא להוסיף להשמיע כאן את דעותי,עד איזה גיל נראה לך סביר שילד יבכה כי חסר לו תשומת לב מאמא?
בהחלט זה דיון למי שמכיר.בגלל שהאשכול הוא בעד/נגד גישת שפר, מעדיפה לא להוסיף להשמיע כאן את דעותי,
אני לא מכירה את השיטה, ואין לי ענין להיות סנגורית על משהו שאני לא יודעת.
ב"ה אני מרגישה האמא המושלמת לילדיי, בלי הגדרות מפוצצות, ומילים נמלצות...
שמחה שקיבלתי אינטואיציה אמהית שמתאימה בדיוק אלוקי לילדים שלי, אם קוראים לה שפר-סבבה
אולי,שמחה שקיבלתי אינטואיציה אמהית שמתאימה בדיוק אלוקי לילדים שלי, אם קוראים לה שפר-סבבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: