מי לא אוהבת עוגות גבינה ?

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
4.JPG
6.JPG
9.JPG
משתפת בעוגות שהכנתי לברמצוה של חברה שלי ....
ובפוסט נחמד שכתבתי על זה
http://ruthidesign.blogspot.co.il/2017/11/blog-post_18.html#more
אם תרצו מתכונים תבקשו ...
כמה תובנות וטיפים
1)כשרוצים עוגה ישרה לא אופים בתבנית אלומיניום חד פעמית אלא בתבנית עם תחתית מתפרקת
2)כדי לפרק את העוגה מהתבנית מקפיאים אותה לחצי שעה שעה ומעבירים מבער או מצית (רעיון של בני) מסביב והעוגה גולשת למטה
3)כדי לפזר קישוט פיסטוקים טחונים או כל קישוט אחר באופן אחיד ומדויק מניחים תלחת חד פעמית על העוגה ומפזסרים מסביב

:)
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוד עוגות שהכנתי
טיפ:
הגדר עשויה מפצפץ שמרחתי עליו שוקולד
הכדורים יכלו להראות יותר יפים ועגולים לולא היה לי לחץ לסיים להכין 5 עוגות לשבת אחת...
2.JPG
 

קבצים מצורפים

  • 10.JPG
    10.JPG
    KB 251 · צפיות: 270
  • 11.JPG
    11.JPG
    KB 222.4 · צפיות: 305

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו, נראה מעולה,
איזה כיף לחברה שלך..
אפשר מתכון של העוגת פרה?
בעיקרון העתקתי לך מהמתכון של פיית העוגות
כי השתמשתי במתכון שלה כבסיס
אלא שאת הכתמים שכחתי לעשות לפני האפיה אז עשיתי לאחריה
אבל יותר יפה לעשות לפני האפיה
קוביות גבינה-שוקולד עם כתמי פרה

החומרים:

לבסיס בראוני:
85 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 ביצה גדולה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
65 גרם (שליש כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
30 גרם (3 כפות) קקאו, מנופה
קורט אבקת אפייה

למלית גבינה עם כתמי פרה:
65 גרם שוקולד מריר, קצוץ
40 מ"ל (3 כפות) שמנת מתוקה
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
135 גרם (שני שליש כוס) סוכר
קורט מלח
1 כף קורנפלור, מנופה
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים גדולות, טרופות
1 כף שטוחה קקאו

כלים:
תבנית מרובעת 20 ס"מ
(אפשר גם תבנית עגולה 22-24 ס"מ)

אופן ההכנה:

לבסיס בראוני:
מחממים תנור ל-150 מעלות (לא בטורבו!)
ממיסים את החמאה, מצננים. ממיסים בנפרד את השוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים. טורפים בקערה ביצה, חלמון, סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים להטמעה. מוסיפים קקאו מנופה וקורט אבקת אפייה ומערבבים.
לסיום מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית מרובעת 20 ס"מ או תבנית עגולה, מעבירים בינתיים למקרר להתמצקות וממשיכים בהכנה.

למלית גבינה עם כתמי פרה:
ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערה בינונית גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, מלח, קורנפלור מנופה ותמצית וניל ומערבבים בכף לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים להטמעה.
מעבירים חצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת (130 גרם), ומערבבים פנימה את השוקולד המומס. מוסיפים קקאו ומערבבים, מעבירים את התערובת לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף.
משטחים בעדינות ובהדרגה את בלילת הגבינה על גבי תערובת הבראוני (הקפידו לא לצקת את כל התערובת בבת אחת, אלא העבירו מהבלילה בכל פעם מצקת אחת ושפכו אותה על הבראוני בעדינות).
מציירים על תערובת הגבינה כתמים מהתערובת הכהה (הכי קל ליצור קווי מתאר של כתמים מסביב ואז למלא. מי שמסתבך יכול גם להכין מול העיניים דוגמת כתמי פרה לרפרנס, כמו למשל הדוגמא הזו)
אופים במשך 45-55 דקות, כך שהתערובת יציבה ותפוחה בדפנות, אך עדיין מעט רוטטת במרכז וטרם מתחילה להיסדק. פותחים טיפונת את דלת התנור ומצננים חצי שעה-שעה בפנים. מעבירים לקירור למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים.
 

sara gold

משתמש מקצוען
נראה מסובך קצת הכתמים
כמה זמן לקח לך להכין את העוגה?
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רוצה ת'מתכון של השניה המלכותית...
יש?
השתמשתי בבסיס של המתכון המצורף (מאתר הפייה) עם קצת שינויים
שמן במקום מרגרינה
גבינה 5% במקום מסקרפונה
בלי קצפת מעל
את עיגול השוקולד יצקתי מתבנית מעגלים
החומרים:

לבישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות אמרטו, ברנדי או ליקר קפה (לא חובה אך מומלץ)
120 גרם (חצי חבילה) בישקוטים

לתחתית ביסקוויט קפה:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית שטוחה קפה מגורען
60 גרם חמאה

לקרם מסקרפונה עשיר:
12 גרם (3 כפיות שטוחות) ג'לטין
60 מ"ל (4 כפות) מים
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
135 (שני שליש כוס) גרם סוכר
45 מ"ל (3 כפות) מים
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לקצפת קפה:
300 מ"ל (גביע ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה
כפית וחצי קפה מגורען
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבישקוטים בקפה:
ממיסים כף קפה נמס בכוס מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר.

לתחתית ביסקוויט קפה:
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים וסוכר חום בהיר לפירורים דקים.
ממיסים את הקפה הנמס בכפית של מים רותחים. ממיסים במיקרוגל חמאה לנוזל חלק.
מוסיפים את החמאה והקפה לביסקוויטים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים בינתיים לקירור.

לקרם מסקרפונה עשיר:
מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 60 מ"ל מים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-10 דקות.
במערבל חשמלי מתחילים להקציף חלמונים במהירות גבוהה.
במקביל מבשלים בסיר קטן סוכר עם 45 מ"ל מים וכמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות,
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש.
(למי שיש מדחום, יכול להיות מדויק ולמדוד 118 מעלות. למי שאין ורוצה להיות בטוח שהסירופ מוכן,
יכול גם לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך).
מנמיכים את מהירות המערבל, יוצקים מיד את הסירופ החם פנימה על דפנות הקערה תוך הקצפה,
מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים היטב 5-7 דקות לפיסטור החלמונים ולקבלת קציפה בהירה ותפוחה,
שאינה חמה למגע. ממיסים את הג'לטין המושרה במים (15-20 שניות במיקרו), מוסיפים למערבל בזרם דק
ומערבלים להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל.
פותחים את המסקרפונה וגבינת השמנת בעירבוב טוב בקערה גדולה נפרדת, ומוסיפים אותן לקציפת החלמונים
בכמה פעמים תוך טריפה טובה במטרפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לקערה,
ומקציפים בקערת המערבל החשמלי את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוך קרם הגבינה לתערובת חלקה.

להרכבה:
משטחים מחצית מכמות הקרם בתבנית על תחתית הפירורים. יוצקים את הקפה לתוך קערה ומערבבים פנימה את הליקר.
טובלים בכל פעם בישקוטי בקפה לטבילה קצרה, ומסדרים בתבנית כך שהבישקוטים מכסים את הקרם כמה שיותר.
כדי למלא את הרווחים שנשארים, שוברים כמה בישקוטים לפני הטבילה בקפה ומסדרים בתבנית.
(כדי שקצוות הבישקוטים יבלטו מדפנות העוגה סביב במרווחים שווים,
סידרתי קודם ארבעה בישקוטים בצורת פלוס כשהם צמודים לדפנות, ולאחר מילאתי את הרווחים ביניהם בצורה מעגלית).
משטחים מעל לבישקוטים את יתרת הקרם, מחליקים ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה.
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ווואו. זה מרשים מאד!!!!
כל הכבוד.
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוד עוגות שהכנתי
טיפ:
הגדר עשויה מפצפץ שמרחתי עליו שוקולד
הכדורים יכלו להראות יותר יפים ועגולים לולא היה לי לחץ לסיים להכין 5 עוגות לשבת אחת...

איך זה נהיה עגול?
תוכלי לתת הדרכה לזה.

עריכה: ראיתי שכתבת בבלוג. תודה!
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
השתמשתי בבסיס של המתכון המצורף (מאתר הפייה) עם קצת שינויים
שמן במקום מרגרינה
גבינה 5% במקום מסקרפונה
בלי קצפת מעל
את עיגול השוקולד יצקתי מתבנית מעגלים
החומרים:

לבישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות אמרטו, ברנדי או ליקר קפה (לא חובה אך מומלץ)
120 גרם (חצי חבילה) בישקוטים

לתחתית ביסקוויט קפה:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית שטוחה קפה מגורען
60 גרם חמאה

לקרם מסקרפונה עשיר:
12 גרם (3 כפיות שטוחות) ג'לטין
60 מ"ל (4 כפות) מים
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
135 (שני שליש כוס) גרם סוכר
45 מ"ל (3 כפות) מים
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לקצפת קפה:
300 מ"ל (גביע ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה
כפית וחצי קפה מגורען
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבישקוטים בקפה:
ממיסים כף קפה נמס בכוס מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר.

לתחתית ביסקוויט קפה:
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים וסוכר חום בהיר לפירורים דקים.
ממיסים את הקפה הנמס בכפית של מים רותחים. ממיסים במיקרוגל חמאה לנוזל חלק.
מוסיפים את החמאה והקפה לביסקוויטים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים בינתיים לקירור.

לקרם מסקרפונה עשיר:
מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 60 מ"ל מים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-10 דקות.
במערבל חשמלי מתחילים להקציף חלמונים במהירות גבוהה.
במקביל מבשלים בסיר קטן סוכר עם 45 מ"ל מים וכמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות,
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש.
(למי שיש מדחום, יכול להיות מדויק ולמדוד 118 מעלות. למי שאין ורוצה להיות בטוח שהסירופ מוכן,
יכול גם לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך).
מנמיכים את מהירות המערבל, יוצקים מיד את הסירופ החם פנימה על דפנות הקערה תוך הקצפה,
מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים היטב 5-7 דקות לפיסטור החלמונים ולקבלת קציפה בהירה ותפוחה,
שאינה חמה למגע. ממיסים את הג'לטין המושרה במים (15-20 שניות במיקרו), מוסיפים למערבל בזרם דק
ומערבלים להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל.
פותחים את המסקרפונה וגבינת השמנת בעירבוב טוב בקערה גדולה נפרדת, ומוסיפים אותן לקציפת החלמונים
בכמה פעמים תוך טריפה טובה במטרפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לקערה,
ומקציפים בקערת המערבל החשמלי את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוך קרם הגבינה לתערובת חלקה.

להרכבה:
משטחים מחצית מכמות הקרם בתבנית על תחתית הפירורים. יוצקים את הקפה לתוך קערה ומערבבים פנימה את הליקר.
טובלים בכל פעם בישקוטי בקפה לטבילה קצרה, ומסדרים בתבנית כך שהבישקוטים מכסים את הקרם כמה שיותר.
כדי למלא את הרווחים שנשארים, שוברים כמה בישקוטים לפני הטבילה בקפה ומסדרים בתבנית.
(כדי שקצוות הבישקוטים יבלטו מדפנות העוגה סביב במרווחים שווים,
סידרתי קודם ארבעה בישקוטים בצורת פלוס כשהם צמודים לדפנות, ולאחר מילאתי את הרווחים ביניהם בצורה מעגלית).
משטחים מעל לבישקוטים את יתרת הקרם, מחליקים ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה.
זאת העוגה השניה?
הלבנה עם המעגל המשוקלד?
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
רותי, הכל כל כך יפה.
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
????????

נראה מדהים!!!!!!!!!!!

אם אפשר קצת הסברים על הפצפצ שזה רעיון גאוני
איך עושים ומתי מעגלים את זה על העוגה?
מעתיקה לך מהבלוג שלי
איך מכינים גדר שוקולד?


ממיסים צמקאו או מריר עם טיפה שמן
חותכים רצועת שקף או פצפץ...
מורחים שכבת שוקולד אחידה
מחכים מעט שיצטנן השוקולד
אבל ממש מעט
כי אם תחכו הרבה תצטרכו לבנות גדר חדשה
כמו שקרה לי
מורחים חמאת בוטנים או ריבה או כל ממרח דביק וטעים מסביב לדפנות העוגה
שישמש כדבק לגדר ההפרדה
ומצמידים את הגדר מסביב בזהירות ממש
מכניסים למקפיא (ולא למקרר ....)
מקלפים כשהגדר התקשתה ממש
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אעבור שוב על ההוראות.
לא יודעת למה, המתכון היה נראה כזה ארוך ומלא פרטים, והעוגה בחוץ חלקה ומלכה כזאת.
היא לא קשה מדיי?
ומה בקשר להקפאה?
מצוינת בהקפאה
את יכולה כל מתכון גבינה טוב
התבנית עושה את ההבדל...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה