מי הבוס? - כלי התקשורת החרדים

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גילת ורנן;n4890150:
שאלה טובה!
לא נכנסת לשמות הספציפיים של השבועונים [כל אחד והטעם שלו כל אחד והאמת הפנימית שלו]
אנחנו למשל קוראים את המודיע ואת המבשר. יש לנו מנוי לשניהם. למה? בגלל הצורך בפינוק אישי כמו שתיארת בצורה מאד ברורה..
פעם הייתי מקבלת מגיסתי שבועון שהיא סיימה לקרוא.
אני כותבת עכשיו משהו אולי תסכימו איתי ואולי לא: אני בטוחה שאם היו לי בבית ילדים גדולים והכוונה לבחורים או נערים
לא הייתי מעזה להכניס את השבועונים הללו [הנקראים חרדיים] רק בגלל הפרסומות שיש שם..[ילדות מצולמות בפוזה, בגדים ותמרוקי נשים וכו]
פחות מפריע לי אישית נושאי הכתבות, יותר מפריע לי הפרסומות.

אל תהיי בטוחה בשום דבר "כשהילדים יגדלו"...
כבר אמר אחד הגדולים שאת הילדים צריך לחנך עוד קודם הולדתם...
(ואישית אני מכירה אישה שלא הולכת במצבים מיוחדים לקניונים או חנויות חילוניות שדולק שם מוזיקה פראית מהמזרח הרחוק...וכמובן שזאת אשה שלא לוקחת ילדים גם אחרי הולדתם לשום מקום כזה)
לא חושבת שלילד קטן לא נכנסות התמונות...ודוקא אצלי יש לי ילד שירש ממני את תולעת הקריאה, וקורא כל אות כתובה גם אם היא לא לרמתו וגם אם היא תשעמם לו במיוחד. ק"ו שכתבה עם תמונות מלוות וכו' בטוח תמשוך אותו לקרא עד הסוף. למרות גילו ולמרות שיכול להיות שחלק מהכתבה הוא לא ממש מבין. אבל לדקלם אח"כ הוא יודע טוב מאוד. וזה האסון.

י. גולד

משתמש מקצוען
לא נוכל להתעלם מכך: פשוט אין תחליף לשבועונים

מוצר איכותי ומרתק לבעלי אופקים נרחבים זה רק בשבועונים.

להישאר רעבים? אין ברירה אחרת. ההתרגלות היא מהר מאוד. כמו כל דבר בחיים.

אם מדובר באמת על תמורה של בית של יראת שמים. מסתבר שזה שווה

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שלוימלה B;n4890177:
אני לא ממש מכיר יומונים אחרים..
אבל יתד נאמן על שלל מוספיו ועיתוניו כגון קטיפה וכו' מביא אלטרנטיבה לא רעה מבחינת איכות הכותבים והכתיבה
אבל בכל זאת תמיד השבועונים יהיו רמה או שתים מעל....

הכל טוב ויפה, ואני לא פוסלת אף עיתון.
אבל זה לא דומה לשנינות הכתיבה, לפרספקטיבה השונה, ואולי באופן כללי את מה שאחרים לא אומרים או כותבים... וזה מה שמגרה לקרא שם, בדיוק זה.

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
באופן אישי מאז ה'סקר' של במשפחה באחד החגים האחרונים על המגזר החרדי לא נוגע יותר בעיתון הזה, הגיליון ההוא נטף שנאה ושמחה לאיד, ממש ניסיון לחרחר ולזרוע מחלוקות.
היום אני קונה מידי שבוע בקהילה אישי, ולמעט ביקורת על תמונות מידי בוטות לטעמי (שבוע שעבר בכתבה של גרינצווייג היה תמונה של האקר מרושע מחזיק חתול נדיר, למי זה חסר?) הוא מכיל חומר איכותי מרתק ונקי.

!music

משתמש צעיר
נכתב ע"י עוד אחד;n4890185:
באופן אישי מאז ה'סקר' של במשפחה באחד החגים האחרונים על המגזר החרדי לא נוגע יותר בעיתון הזה, הגיליון ההוא נטף שנאה ושמחה לאיד, ממש ניסיון לחרחר ולזרוע מחלוקות.
היום אני קונה מידי שבוע בקהילה אישי, ולמעט ביקורת על תמונות מידי בוטות לטעמי (שבוע שעבר בכתבה של גרינצווייג היה תמונה של האקר מרושע מחזיק חתול נדיר, למי זה חסר?) הוא מכיל חומר איכותי מרתק ונקי.

מבחינת איכות נטו מבלי להיכנס כאן לנושאים השקפתיים
משפחה כמה וכמה רמות מעל בקהילה...
אבל זה לא הנושא כאן!

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
חולק עליך לגמרי,
אבל איך אמרת, זה לא הנושא כאן

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שלוימלה B;n4890060:
אכן כן.
נועם זיגמן היה אחד מבכירי שדרני קול חי בגלגולו הקודם..

בקיצור.
הביצה אותה ביצה, והצפרדעים אותם צפרדעים...

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n4890176:
כל מילה אמת מזוקקת.
ובית שלא רוצה שנערים/בחורים יראו את מה שההורים קוראים, שידע שדוקא את הדברים האלה הם רואים ושומעים. או שהם לא יראו גם את הדברים הטובים שלנו כהורים.
אנחנו דוגמא אישית להכל! גם להחבאות של השבועונים בשידת המגירות הנסתרת.
ולעניינינו:
מה אתם מציעים?
להישאר כל החיים "רעבים"??
גם זה לא אפשרי.
למי הפתרונים?

לא כל כך מכירה את השבועונים.
בקשר לשאלתך להישאר כל החיים רעבים?
אם האוכל טרף אז כן.
אלא אם כן את מחליטה להיות צמחונית ולהסתפק במה שיש...
[נימה אישית: לא מבינה את הישראליים שמתלוננים שאין מה לקרוא, אני אישית אובדת עצות בקשר לילדי
שאין מספיק ספרות טובה בשפה שלנו וקשה לנו להשיג חומר לקריאה]

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שריונה;n4890207:
לא כל כך מכירה את השבועונים.
בקשר לשאלתך להישאר כל החיים רעבים?
אם האוכל טרף אז כן.
אלא אם כן את מחליטה להיות צמחונית ולהסתפק במה שיש...
[נימה אישית: לא מבינה את הישראליים שמתלוננים שאין מה לקרוא, אני אישית אובדת עצות בקשר לילדי
שאין מספיק ספרות טובה בשפה שלנו וקשה לנו להשיג חומר לקריאה]

א. את מדברת על ילדים, ואותם ניתן להלעיט בטון ספרים שמצויים היום(שבוע שעבר אימי קנתה לי בי-ם 10 ספרים ב-100 ש"ח בלבד, אמנם ספרים ישנים ישנים, אבל בשביל התולעת שלי זה בסדר, אח"כ הוא מדקלם לי איפה נולד רש"י ומי עם הוא למד...כמה טוב!)

ב. אני מדברת איתך על מבוגרים שבולעים בשקיקה כל אות כתובה, ואני לא יכולה לספור בכלל את כמויות הספרים שקראתי בחיי, כי אני בולעת אותם כמו שאת שותה מים! וכמה שיהיה זה לא יהיה מספיק, ולי נמאס כבר לקרא ספרות משעממת. אני אוהבת כתיבה שנונה, כתיבה איכותית וכו'. גם כתיבה טיפולית.
גדלתי על מושגי קריאה שונים מאחרים...יש להוריי כמעט ספרייה עירונית של ספרי קריאה לכל הגילאים, וכל הנכדים מלווים הלוך ושוב ללא הפסקה. רק על גדו"י יש להורי חדר(!!!) של ספרי ביוגרפיות על גדו"י מכל החוגים.
אבל אני בגילי, כבר רוצה דברים משובחים, רוצה דברים שאהנה לקרא אותם, ולא רק אותיות כתובות גרידא.

מני 1

משתמש רשום
דבר אחד בטוח

גם אם משפחה ברמה יותר גבוה מבקהילה
הרי שבקהילה הוא הרבה יותר נקי, מסונן ושמור ומפוקח ממשפחה
וד"ל

well

משתמש פעיל
נכתב ע"י קוקוריקו9;n4889999:
בעיתונים החרדים (היומונים) לא נכתבה מילה על השואה או על המדינה (כמובן מאמרי השקפה כן נכתבו, כוונתי לכתבות). אולם בשבועונים היו גם היו כתבות על השואה, מלחמות ישראל וחללי צה"ל, ועל המדינה.
קיבלתם תשובה!
ואגב, בעבר כתבתי מכתב למערכת משפחה ותמיהה על כתבות כאלו. המכתב לא פורסם...
מבלי להיכנס לנושא הרגיש של היחס של חרדים ליום השואה ויום הזכרון אין ספק שכמו שכל עיתון חרדי מדווח על כל אירוע חדשותי יוצא דופן גם אם הוא לא קרה בבני ברק, כך יש לדווח על יום השואה ויום הזכרון.
אין ספק שיום שבו כל אזרחי המדינה נזכרים בנרצחי השואה ובנופלי מערכות ישראל הוא בהחלט יום יוצא דופן ואין שום טעם להתעלם ממנו כאילו הוא לא קיים.
בניגוד ליום העצמאות שבו יש לנו התנגדות לעצם הרעיון שמאחוריו , כאן אנחנו בפירוש מזדהים עם האבל, וגם אם צורת האבל לא מתאימה עם ההלכה ועם המסורת היהודית לא יזיק אם נרגיש קצת שותפות עם אחינו היהודים.
אני לא חושב שאם עיתון חרדי יכתוב משהו על יום הזכרון זה יקלקל חלילה את הצאן הרך שאולי יום אחד יעמדו בצפירה רח"ל ... (ומצד שני המאמרים השנתיים שמסבירים באריכות כמה שקביעת יום השואה בחודש ניסן מנוגדת להלכה וכמה שהחילונים לא יודעים להתאבל לא מוסיפה כלום לאף אחד, לא מחזקת את ה"השקפה" וגם לא תשפיע על המדינה להזיז את יום השואה לחודש אחר, לא יזיק לנו בימים אלו של ימי הספירה להתחזק קצת באהבת ישראל גם אם, לצערינו, הם לא התחנכו כמו שצריך).

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
שבוע טוב ומבורך,
לא יודעת למי הזכות(לפותח האשכול או לאלה המגיבים)
אבל השבוע לא קניתי את השבועונים והסתפקתי ב"המודיע" (המשעמם קצת)...
ואני מאוד רוצה בית של יר"ש...
אולי זה יזקף לזכותי? הלוואי!
יש לכם חלק בכך. תודה!

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
עלי והצליחי!
את מרשה לי למחות על המשפט שכתבת על המודיע? לדעתי הוא לא משעמם קריטי
אולי קצת אבל לא קריטי!!
לקחתי ספר מהספרייה וזה די מספק את תולעת הקריאה שבי
הספר: מבוקש.. בהחלט מעניין!

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גילת ורנן;n4890584:
עלי והצליחי!
את מרשה לי למחות על המשפט שכתבת על המודיע? לדעתי הוא לא משעמם קריטי
אולי קצת אבל לא קריטי!!
לקחתי ספר מהספרייה וזה די מספק את תולעת הקריאה שבי
הספר: מבוקש.. בהחלט מעניין!

בשבילך...אמחק!
רק ניסיתי לחשוב לאחר קריאת כריכה לכריכה, מה קראתי וחוץ מכתבת המשך של גוטמן על הרב מקוממיות, לא הצלחתי להבין איך הצליחו לדלות "חוברת" של 47 דף באקטואלי...
אז לא קריטי, אבל חסר עניין וצבע.

יוסי בן לול

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עיתון המודיע בכלל מלא באינטרסים פולטים מגעילים ולכן חצי מהחצורות החסידיות לא מפורסמים שם

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פדואלה;n4890530:
שבוע טוב ומבורך,
לא יודעת למי הזכות(לפותח האשכול או לאלה המגיבים)
אבל השבוע לא קניתי את השבועונים והסתפקתי ב"המודיע" (המשעמם קצת)...
ואני מאוד רוצה בית של יר"ש...
אולי זה יזקף לזכותי? הלוואי!
יש לכם חלק בכך. תודה!

ברור שלפותח האשכול, לא?
:):):)

ישראל123

משתמש פעיל
תכלס', יש כאן מישהו שמוכן לברר אצל אחד מהרבנים החתומים על המכתב ההוא אם עדיין הכשר לעיתון?

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שלוימלה B;n4890196:
מבחינת איכות נטו מבלי להיכנס כאן לנושאים השקפתיים
משפחה כמה וכמה רמות מעל בקהילה...
אבל זה לא הנושא כאן!

נכתב ע"י עוד אחד;n4890201:
חולק עליך לגמרי,
אבל איך אמרת, זה לא הנושא כאן

אהבתי....:)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה