מי הבוס? - כלי התקשורת החרדים

פרופסור

משתמש צעיר
אחד הדברים המצחיקים ביותר שיש, זה אתר לדעת, איני יודע בדיוק מי הבעלים, אך אחד מהם זה נועם זיגמן חסיד חב"ד מחיפה, המשדר את מהדורת הבוקר בקול ברמה
הקו שלו באתר בולט בצורה קיצונית, לפעמים הם לא מעדכנים חדשות כמה ימים, אך יש נושאים הקרובים לליבו, למקום מגוריו, למקום עבודתו וכדו' ואז הוא האתר הראשון לפרסם.
לדוגמא
1. כתבות בעד אלי ישי, ונגד אריה דרעי.
2. פרסום חדשות מהעיר חיפה, במינון מוגזם, [יותר מחדשות בב"ב ובירושלים]
3. חדשות בנושא חב"ד
4. גולת הכותרת, חדשות בנושא קול ברמה, ונגד קול חי
אחת לכמה ימים הקלטה מראיון שם, כ"מ מעשים טובים שקול ברמה עושה, ומנגד מעשים לא טובים [לשיטתו] שקול חי עושה.
5. פרסום מאמרים של שכניו ועמיתיו, כגון דודי שוומנפלד מהרדיו, ואליהו קאופמן מהשכונה, ועוד כמה אנשי חב"ד.

חלק מהדברים, הם לאו דוקא פסולים, אך מעניין לראות אתר שמדווח לציבור רק את מה שמעניין לבעלים, ולאו דווקא מה שמעניין לציבור.

רותי פרוטי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4887566:
קודם כל תודה על המידע.

1- הוועדה עם שיניים?
2- במה משפחה מחמיר וראוי יותר מבקהילה למשל?
3- (הירידה המיותרת לפסים אישיים לא במקום )

ראשית כל אני מתנצלת, לא הייתה לי אף כוונה לפגוע לגופו של כותב חלילה. כבר אערוך את הודעתי.

לגבי שתי ההערות הראשונות:

1. ככותבת בעיתון משפחה אני יכולה להעיד שלוועדה שיניים חדות עד מאד. לא פעם ולא פעמיים נפסלו כתבות ששלחתי בשל סיבות שונות ומשונות ולא הותרו לפרסום עד שהשביעו את רצון חברי הוועדה. לא תמיד השינויים והצנזורים היו נחוצים לטעמי, אבל מעולם לא קרה שחומר ששלחתי פורסם כמו שהוא, בלי שחברי הוועדה יעברו עליו בשבע עיניים ויתנו את הסכמתם.

2. אני כותבת במשפחה, לא בקהילה, לפיכך אין לי שמץ מושג מיהי הוועדה המפקחת של עיתון בקהילה ומה טיבה. בכל מקרה, יש הבדל גדול בין שבועונים דוגמת משפחה לאתרים ה"חרדים" כמו כיכר השבת. ודומני שכל מי שהזדמן לו לבקר באחד מאותם אתרים, יודע היטב את ההבדל.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
השמצות זולות ומכוערות במסגרת אינפורמציה תמימה.
משפחה שייך למשפחת פלאי.
חילונים הם לא....

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פרופסור;n4887577:
אחד הדברים המצחיקים ביותר שיש, זה אתר לדעת, איני יודע בדיוק מי הבעלים, אך אחד מהם זה נועם זיגמן חסיד חב"ד מחיפה, המשדר את מהדורת הבוקר בקול ברמה
הקו שלו באתר בולט בצורה קיצונית, לפעמים הם לא מעדכנים חדשות כמה ימים, אך יש נושאים הקרובים לליבו, למקום מגוריו, למקום עבודתו וכדו' ואז הוא האתר הראשון לפרסם.
לדוגמא
1. כתבות בעד אלי ישי, ונגד אריה דרעי.
2. פרסום חדשות מהעיר חיפה, במינון מוגזם, [יותר מחדשות בב"ב ובירושלים]
3. חדשות בנושא חב"ד
4. גולת הכותרת, חדשות בנושא קול ברמה, ונגד קול חי
אחת לכמה ימים הקלטה מראיון שם, כ"מ מעשים טובים שקול ברמה עושה, ומנגד מעשים לא טובים [לשיטתו] שקול חי עושה.
5. פרסום מאמרים של שכניו ועמיתיו, כגון דודי שוומנפלד מהרדיו, ואליהו קאופמן מהשכונה, ועוד כמה אנשי חב"ד.

חלק מהדברים, הם לאו דוקא פסולים, אך מעניין לראות אתר שמדווח לציבור רק את מה שמעניין לבעלים, ולאו דווקא מה שמעניין לציבור.

נועם זיגמן היה שדר הרבה שנים בקול- חי, לא?

נכתב ע"י רותי פרוטי;n4887597:
ראשית כל אני מתנצלת, לא הייתה לי אף כוונה לפגוע לגופו של כותב חלילה. כבר אערוך את הודעתי.

לגבי שתי ההערות הראשונות:

1. ככותבת בעיתון משפחה אני יכולה להעיד שלוועדה שיניים חדות עד מאד. לא פעם ולא פעמיים נפסלו כתבות ששלחתי בשל סיבות שונות ומשונות ולא הותרו לפרסום עד שהשביעו את רצון חברי הוועדה. לא תמיד השינויים והצנזורים היו נחוצים לטעמי, אבל מעולם לא קרה שחומר ששלחתי פורסם כמו שהוא, בלי שחברי הוועדה יעברו עליו בשבע עיניים ויתנו את הסכמתם.

2. אני כותבת במשפחה, לא בקהילה, לפיכך אין לי שמץ מושג מיהי הוועדה המפקחת של עיתון בקהילה ומה טיבה. בכל מקרה, יש הבדל גדול בין שבועונים דוגמת משפחה לאתרים ה"חרדים" כמו כיכר השבת. ודומני שכל מי שהזדמן לו לבקר באחד מאותם אתרים, יודע היטב את ההבדל.

התרשמתי לטובה!
תודה רבה על המידע והפירוט. לא שיערתי שזה כך.
מה שכתבתם מהזווית שלכם ככותבת שווה עשרת מונים בעיני מאשר עוד איזו הודעת יח"ץ כלשהי.

בזכותכם נזכרתי עכשיו שלפני שנים ביקש ממני מכר-חסר-מייל שאשלח מייל נזעם למשפחה על פרסומת שלא מצאה חן בעיניו, ולהפתעתנו ענה על כך ה"ה אליהו גוט בעצמו באריכות והתנצל....

פרופסור

משתמש צעיר
נכתב ע"י פנס בערפל;n4887639:
נועם זיגמן היה שדר הרבה שנים בקול- חי, לא?

אולי, איני יודע
עכ"פ תמונת המצב שכתבתי משקפת את המציאות מזה כמה שנים.

למה_לא

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

ישראל העם

משתמש פעיל
דרך אגב המכתבים מהרבנים על משפחה רובם מאד ישנים ובכל אופן דברים משתנים מי אמר שזה עדיין תקף.?

קוקוריקו9

משתמש רשום
נראה לי שמי שרוצה לדעת על עיתון או אתר אם הוא חרדי אמיתי או לא, שיבדוק את העיתונים מהשבועיים האחרונים-ימי שכול המועד.
בעיתונים החרדים (היומונים) לא נכתבה מילה על השואה או על המדינה (כמובן מאמרי השקפה כן נכתבו, כוונתי לכתבות). אולם בשבועונים היו גם היו כתבות על השואה, מלחמות ישראל וחללי צה"ל, ועל המדינה.
קיבלתם תשובה!
ואגב, בעבר כתבתי מכתב למערכת משפחה ותמיהה על כתבות כאלו. המכתב לא פורסם...
ובנוגע למכתבי הרבנים הנ"ל, צריך לברר מדוע ועל מה נכתבו. מה שברור זה שכל מי שביקר אי פעם בביתו של ת"ח חשוב, ולאו דווקא גדול הדור, אלא משפיע חשוב בחסידותו או מו"צ בעירו או ר"מ בישיבתו, לא נתקל מעולם במשפחה או חבריו אלא רק ביתד,המודיע או המבשר.

ישראל123

משתמש פעיל
וודאי שאין מה להשוות בין משפחה לכיכר השבת, אבל מי לא זוכר את חרדים 2015 של עיתון משפחה. וגם יש שם הרבה כתבות על האברכים המסכנים שאין להם כסף, ונאלצים להסתפק במועט
בנוסף המכתבים מאד ישנים, ולאחר מכן היה מכתב מפורש ביתד שעליו חתם הגרי"ש אלישיב זצוק"ל נגד עיתון משפחה.
שמעתי שמועה, אינני יודעת אם נכונה, שהבי"ד של הגר"נ קרליץ שליט"א הזהיר את משפחה שלא לפרסם את המכתב שלו

אשמורת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בענין המכתבים בעד משפחה:
הרקע לחלק מהם פשוט מאד, המכתב האחרון הוא של המוצי"ם מטבת תשע"ב, כמה חודשים לפני המהפכה ביתד, הזעם נגדו היה גדול מאד, וביזוי גדולי הדור וציבור הבעה"ב ועוד היו בו תמידים כסדרם, ומחוסר ברירה העדיפו המוצי"ם שלא לאפשר ליתד לחזק את עצמו במלחמתו האינטרסנטית ע"י המכתבים נגד השבועונים, ולהעדיף שיהיה גם קול נוסף בציבוריות החרדית.

לא נראה שהיום היו כותבים מכתב כזה. ודעת הרבנים בזה פשוטה וניתנת לבירור ע"י כל אחד, ויש כמעט הסכמה כללית שמשפחה מוגדר שבעון.
עדיין אין הדבר אומר שצריך לצאת כנגדו בחרב וחנית, ויתכן שציבור מסויים זקוק לו, אבל להגדירו 'עיתון מבוקר', זה מגוחך.

avi11

משתמש פעיל
נכתב ע"י פנס בערפל;n4887566:
קודם כל תודה על המידע.

1- הוועדה עם שיניים?
2- במה משפחה מחמיר וראוי יותר מבקהילה למשל?

מה הפירוש? משפחה מחמיר גדול מאד גם כשהוא שם תמונות של ילדות בנות 5 הוא כותב שהם בנות 3.....

!music

משתמש צעיר
כל בר דעת מבין שיש חילוק עצום בין אתרי האינטרנט הכביכול חרדיים לבין השבועונים
עד כמה שהשבועונים אינם ממוסדים ואף גוף מפלגתי\תורני לא עומד מאחוריהם בשונה מהיומונים עדיין למילה הכתובה יש חשיבות גבוהה הרבה יותר במגזר החרדי מאשר למילה שנכתבת ברשת
לעיתונים בקהילה ומשפחה יש חשיפה כפולה ואפילו יותר מזה מאשר האתרים ה'חרדיים' כגון 'כיכר השבת' ו'בחדרי חרדים'
לצערי הרב (למען והייתם נקיים אדגיש שיש לי מחשב חסום כדת וכדין והגעתי לשם בדרך אחרת) נכנסתי לא מזמן לאתר בשם 'קוקר' אתר שמכנה עצמו חרדי ונקנה לא מזמן ע''י קול ברמה ואלי ישי
ופשוט הזדעזתי לראות איך בכפיפה אחת יכול להתפרסם וידאו מהגר''מ מאזוז שליט''א ובאותו אתר כתבה אחר כך מופיע ראיון עם זמר גדול ומפורסם במגזר החילוני וכן עוד נושאים שאין כאן המקום לפורטם כלל ועיקר וד''ל
לעומת זאת לשבועונים כגון משפחה ובקהילה יש וועדת רבנים שיש להם אחריות על תוכן העיתון יש מישהו שמפקח מלמעלה על כל מה שקורה ונכתב בעיתון
ניתן לחלוק על השקפתה של ועדת רבנים זו ועל השפעתה על העיתון וצביונו אבל הוועדה הזו היא עובדה קיימת ומוגמרת
וזו בעצם על רגל אחת תמצית החילוק בין אתרי האינטרנט לבין השבועונים

נ.ב
אני באופן אישי לא הייתי נותן לילדי כלל וכלל להיחשף לשבועונים אתן דוגמא לדבר שמאד חרה לי, בעיתון משפחה היה עד לא מזמן כתב בשם אהרון גרנות מבלי להיכנס לעברו המפוקפק של האיש הוא פרסם כמעט בכל שבוע כתבות מלאות צילומים ועתירות גילויים מרתקים על הצבא הישראלי ועל יכולתו האדירה ראינות עם מפקדים בכירים ועוד כגון אלו
ודומני שמי שגדל על ברכי המסורת החרדית הנאמנה החינוך שהוא נותן לילדיו זה לא ממש לשאוף לגדול מפקד מוצלח או לחייל גיבור..
וכן על זה הדרך סיפורים מסיפורים שונים שאין כאן מקום להאריך בהם חלקם פורסמו כבר באשכול זה וחלקים ידועים לכל ואכמ''ל

י. גולד

משתמש מקצוען
בואו נודה על האמת.

השבועונים הללו הם חומרים מרתקים במיוחד, מלאים תוכן

אבל כל אחד מאיתנו יודע שמי שמעוניין בבית מלא יראת שמים וקדושה - הרי שהדבר לא הולך ביחד עם תענוגים אלו

כל מילה מיותרת.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יעקב גולד;n4890105:
בואו נודה על האמת.

השבועונים הללו הם חומרים מרתקים במיוחד, מלאים תוכן

אבל כל אחד מאיתנו יודע שמי שמעוניין בבית מלא יראת שמים וקדושה - הרי שהדבר לא הולך ביחד עם תענוגים אלו

כל מילה מיותרת.

זאת מלחמה תמידית לאלה ששותים כל מילה כתובה... ולאלה שאופקם קצת יותר רחב.
קשה מאוד לקרא את העיתונים המזוקקים אחרי קריאת ראיונות מרתקים וכתבות עסיסיות.
זה חלק מהעבודה בחיים, לוותר על הכייף הזה.

אני יכולה לצערי להעיד שמדיי פעם אני קונה(בזמני פינוק במיוחד, כן בשבילי זה פינוק מה לעשות? עוד אגדל כנראה יום אחד) אותם וכייף לי לקרא את בתוך המשפחה, את הסיפורים בהמשכים, את כתבות השטח של הסמינרים שלא מקבלים וכו', כל הטורים של ברייטקופף ודמן ומאירוביץ - אלה נושאים שמעניינים את רוב הציבור, רק שאף אחד מלבדם לא כותב עליהם.
והדברים הספציפיים שיצאו נגד כתבים מסויימים וסוג של כתבות מסויימות הם אכן חמורים מאוד, וצריך להיזהר לא לסגוד להם ולא להכניס את התוכן הגרוע אלינו, ולדעת לסנן את הטוב והיפה גם מעיתון כזה.

וכמובן מי שנזהר אשריו ואשרי חלקו, מקנאת בשכר הראוי לו, רק מעניין אותי איך הוא ממלא את הצורך הנואש לקריאה איכותית ושנונה, להנאה אמיתית מקריאה, ומה התחליף לזה.
מי שיכול - שיגיד. זה ייתן להרבה מאיתנו.

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n4890130:
זאת מלחמה תמידית לאלה ששותים כל מילה כתובה... ולאלה שאופקם קצת יותר רחב.
קשה מאוד לקרא את העיתונים המזוקקים אחרי קריאת ראיונות מרתקים וכתבות עסיסיות.
זה חלק מהעבודה בחיים, לוותר על הכייף הזה.

אני יכולה לצערי להעיד שמדיי פעם אני קונה(בזמני פינוק במיוחד, כן בשבילי זה פינוק מה לעשות? עוד אגדל כנראה יום אחד) אותם וכייף לי לקרא את בתוך המשפחה, את הסיפורים בהמשכים, את כתבות השטח של הסמינרים שלא מקבלים וכו', כל הטורים של ברייטקופף ודמן ומאירוביץ - אלה נושאים שמעניינים את רוב הציבור, רק שאף אחד מלבדם לא כותב עליהם.
והדברים הספציפיים שיצאו נגד כתבים מסויימים וסוג של כתבות מסויימות הם אכן חמורים מאוד, וצריך להיזהר לא לסגוד להם ולא להכניס את התוכן הגרוע אלינו, ולדעת לסנן את הטוב והיפה גם מעיתון כזה.

וכמובן מי שנזהר אשריו ואשרי חלקו, מקנאת בשכר הראוי לו, רק מעניין אותי איך הוא ממלא את הצורך הנואש לקריאה איכותית ושנונה, להנאה אמיתית מקריאה, ומה התחליף לזה.
מי שיכול - שיגיד. זה ייתן להרבה מאיתנו.

שאלה טובה!
לא נכנסת לשמות הספציפיים של השבועונים [כל אחד והטעם שלו כל אחד והאמת הפנימית שלו]
אנחנו למשל קוראים את המודיע ואת המבשר. יש לנו מנוי לשניהם. למה? בגלל הצורך בפינוק אישי כמו שתיארת בצורה מאד ברורה..
פעם הייתי מקבלת מגיסתי שבועון שהיא סיימה לקרוא.
אני כותבת עכשיו משהו אולי תסכימו איתי ואולי לא: אני בטוחה שאם היו לי בבית ילדים גדולים והכוונה לבחורים או נערים
לא הייתי מעזה להכניס את השבועונים הללו [הנקראים חרדיים] רק בגלל הפרסומות שיש שם..[ילדות מצולמות בפוזה, בגדים ותמרוקי נשים וכו]
פחות מפריע לי אישית נושאי הכתבות, יותר מפריע לי הפרסומות.

י. גולד

משתמש מקצוען
שוב מבלי להיכנס לפרטים:

אכן תענוג נפלא. כולנו נודה שאין לזה תחליף כלל וכלל בעיתונות החרדית

אבל תמיד נחזור לאותה נקודת מוצא: זה לא הולך ביחד עם בית של יראת שמים

לפי דעתי זה לא קשור רק לילדים בוגרים (שגם ההורים בכללם...) רק על עצם קיומם של החומרים הללו בבית יהודי

מי שלא מבחין את העוקצים בכתבות, כנראה שהוא לא משופשף מספיק לאבחונים מעין אלו. המגמתיות די ברורה

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יעקב גולד;n4890154:
שוב מבלי להיכנס לפרטים:

אכן תענוג נפלא. כולנו נודה שאין לזה תחליף כלל וכלל בעיתונות החרדית

אבל תמיד נחזור לאותה נקודת מוצא: זה לא הולך ביחד עם בית של יראת שמים

לפי דעתי זה לא קשור רק לילדים בוגרים (שגם ההורים בכללם...) רק על עצם קיומם של החומרים הללו בבית יהודי

מי שלא מבחין את העוקצים בכתבות, כנראה שהוא לא משופשף מספיק לאבחונים מעין אלו. המגמתיות די ברורה

כל מילה אמת מזוקקת.
ובית שלא רוצה שנערים/בחורים יראו את מה שההורים קוראים, שידע שדוקא את הדברים האלה הם רואים ושומעים. או שהם לא יראו גם את הדברים הטובים שלנו כהורים.
אנחנו דוגמא אישית להכל! גם להחבאות של השבועונים בשידת המגירות הנסתרת.
ולעניינינו:
מה אתם מציעים?
להישאר כל החיים "רעבים"??
גם זה לא אפשרי.
למי הפתרונים?

!music

משתמש צעיר
נכתב ע"י פדואלה;n4890176:
כל מילה אמת מזוקקת.
ובית שלא רוצה שנערים/בחורים יראו את מה שההורים קוראים, שידע שדוקא את הדברים האלה הם רואים ושומעים. או שהם לא יראו גם את הדברים הטובים שלנו כהורים.
אנחנו דוגמא אישית להכל! גם להחבאות של השבועונים בשידת המגירות הנסתרת.
ולעניינינו:
מה אתם מציעים?
להישאר כל החיים "רעבים"??
גם זה לא אפשרי.
למי הפתרונים?

אני לא ממש מכיר יומונים אחרים..
אבל יתד נאמן על שלל מוספיו ועיתוניו כגון קטיפה וכו' מביא אלטרנטיבה לא רעה מבחינת איכות הכותבים והכתיבה
אבל בכל זאת תמיד השבועונים יהיו רמה או שתים מעל....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה