כן, צריך כמובן להוסיף נוזליםהאם אפשר לטחון פירות קפואים במעבד מזון בראון ?
בוודאי, בדיוק הכנתי כי נגמרו לי התפוחים.יש מתכונים בלי בננה או תפוח? אני לא סובלת בננה ובעלי רגיש לתפוחים (גורם לו לגירודים)
יש לזה יתרונות כלשהם (שלזכרוני שנויים במחלוקת, כמו רוב הדברים. חחח..)@שירי כהן , וכל שאר המשתתפות באשכול.
אני קוראת בשקיקה את המתכונים המגרים.
ובדיוק קיבלתי מתנה שייקר.
אבל אני חייבת להבין, מה העדיפות של שייק.
למה הוא מיועד? לאנשים/ילדים שלא אוהבים לאכול פרות ועלים?
כי אצלנו הממתק של הילדים זה "סחה" (חסה בשיבוש תינוקי שהשתרש) וכרוב.
אני צריכה להגביל את כמות הירקות והפרות היומית לכל ילד אחרת הם יגמרו משטחים..
וזכור לי איפשהו באחורי מוחי שפרות שלמים הם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר מטחונים/מיץ.
גם לגבי שקדים/אגוזים/גרעיני דלעת וכו' הולך אצלינו בצורה הטבעית בכמויות.
אז אם המטרה היא שייק במקום מגנום, או וופל בלגי,בתור פינוק בריא, אז הבנתי את הענין.
אבל שייק במקום לאכול את הפרות והירקות, יש עניין?
פעם כתבתי לחברה ששאלה,יש לזה יתרונות כלשהם (שלזכרוני שנויים במחלוקת, כמו רוב הדברים. חחח..)
מבחינתי זה קודם כל טעים
ומגוון
זה לא שאני נעולה רק על שייקים או משהו.
תקופה ארוכה לא הכנתי.. עכשיו ההתלהבות חזרה
ובבקרים שאני רוצה לתקתק זה בכלל מתאים לי מאד.
עכשיו תפסת אותי..פעם כתבתי לחברה ששאלה,
קשור יותר בעלים ירוקים.
מצטטת כאן -
אני כותבת לך ממה שקראתי בספר הזה
http://www.focus.co.il/pl_product~239-538~27~0.htm
בגדול בגדול הרעיון הוא קודם כל - שלפעמים א"א לאכול כמויות כאלו גדולות של עלים, ירקות וכו'
אבל יש שם גם הסבר שב'תאית' (צלולוז) המרכיב העיקרי של הצמחים, יש כנראה את אחד המבנים המולקולאריים החזקים ביותר על פני האדמה,
ירקות עליים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים יותר מכל קבוצת מזון אחרת, אך כולם מאוחסנים בתאי הצמחים. תאים אלה עשויים מחומר נוקשה,
וכדי לשחרר את הרכיבים התזונתיים החיוניים מתאי הצמחים, יש לפרק את דפנות התאים,
כך שאם לא נעשה שייק נצטרך ממש ללעוס את הירקות כדי לקבל מרקם חלק ע"מ ליהנות מהיתרונות התזונתיים..
ובמילים פשוטות כשזה מרוסק המזון נספג טוב יותר...
מצד שני - יש הרבה יתרונות באכילת פרי שלם - אני חושבת שהדגש בעיקר לריסוק, הוא בעיקר לירקות עליים..
אלו היו שישים שניות...
גם טעימים לא רק בריאים.....עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?
בטח שזה טעים...אני שמה חלב, מקופלת, תותים קפואים, בננה קפואה, תמר ופקאן סיני
טעים בטירוף.............
טעים זה תלוי בתוספות, פרות, נוזלים, גרעינים.גם טעימים לא רק בריאים.....
עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?
סלק התכוונת לעלי סלק? או לסלק, האדום והמלכלך..אשמח לבדוק לך בהמשך יתרונות ומעלות ספציפיים,
מה שכן צריך להתחיל בהדרגה (במיוחד אם מדובר בילדים ולא רק).
ורשימת הירוקים היא ממש ארוכה,
למשל: אספרגוס, קייל, רוקט, עולש, אלוורה, מיזונה, רדיצ׳יו ועוד הרבה שאין לי מושג איך כותבים אותם ומה הם עושים : )
יש ירוקים שאין בארץ או ירוקים שבעייתים מבחינת כשרות,
ויש כאלו שזו ממש משימת אומץ לשים אותם בשייק.
אבל אפשר להתחיל עם משהו קלאסי, (סלרי, חסה לדוגמה בשילוב תפוח/גזר למתיקות לימון/נענע לרעננות ואפילו סלק)
ולא להאמין מה זה יכול לחולל (לטובה)
רק צריך להפריד כאן מהאשכול בין השייקים המדוגמים והצבעוניים,
לבין שייקים ירוקים ובריאים (גם טעימים ומרעננים!)
וטעם - זה גם משהו נרכש..
האדום והיפה : )סלק התכוונת לעלי סלק? או לסלק, האדום והמלכלך..
חחחפעם כתבתי לחברה ששאלה,
קשור יותר בעלים ירוקים.
מצטטת כאן -
אני כותבת לך ממה שקראתי בספר הזה
http://www.focus.co.il/pl_product~239-538~27~0.htm
בגדול בגדול הרעיון הוא קודם כל - שלפעמים א"א לאכול כמויות כאלו גדולות של עלים, ירקות וכו'
אבל יש שם גם הסבר שב'תאית' (צלולוז) המרכיב העיקרי של הצמחים, יש כנראה את אחד המבנים המולקולאריים החזקים ביותר על פני האדמה,
ירקות עליים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים יותר מכל קבוצת מזון אחרת, אך כולם מאוחסנים בתאי הצמחים. תאים אלה עשויים מחומר נוקשה,
וכדי לשחרר את הרכיבים התזונתיים החיוניים מתאי הצמחים, יש לפרק את דפנות התאים,
כך שאם לא נעשה שייק נצטרך ממש ללעוס את הירקות כדי לקבל מרקם חלק ע"מ ליהנות מהיתרונות התזונתיים..
ובמילים פשוטות כשזה מרוסק המזון נספג טוב יותר...
מצד שני - יש הרבה יתרונות באכילת פרי שלם - אני חושבת שהדגש בעיקר לריסוק, הוא בעיקר לירקות עליים..
אלו היו שישים שניות...
אני משתמשת בעיקר בחסה, או בעלי תרד (גם בייבי, פשוט כי זה מה שמביאים כאן)עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?
אה, זה לא במקרה..רפרפתי על האשכול
ולצערי מצאתי רק מתכוני בריאות (אני עדיין לא בדרגה הזאת...)
אשמח לקבל מתכונים לשייקים מפנקים מפוצצים בדברים טעימים באמת!
שוקולד, נוגט, שברי גליליות וכו'
דוגמא למשהו שהכנתי כשלא היו לי יותר מדי חומרים זמינים
אבקת שוקו
קוביות קרח
כפית קרם נוטלה
4-5 עוגיות פריכות
חלב
לרגע של פינוק מוווושלם שנותן המון אנרגיה להמשך...
בהחלטוטעם - זה גם משהו נרכש..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: