פרווה מישהי פה בענין של שייקים?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש מתכונים בלי בננה או תפוח? אני לא סובלת בננה ובעלי רגיש לתפוחים (גורם לו לגירודים)
בוודאי, בדיוק הכנתי כי נגמרו לי התפוחים.
משהו שאמור לתת תוצאה דומה לבננה (מרקמית) - זה מנגו,
שאפשר להשיג כרגע בצורתו הקפואה יותר עד כמה שידוע לי
ובכל מקרה אפשר להשתמש במה שאת רוצה
מילון, אגס, גזר, סלק...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@שירי כהן , וכל שאר המשתתפות באשכול.
אני קוראת בשקיקה את המתכונים המגרים.
ובדיוק קיבלתי מתנה שייקר.
אבל אני חייבת להבין, מה העדיפות של שייק.
למה הוא מיועד? לאנשים/ילדים שלא אוהבים לאכול פרות ועלים?
כי אצלנו הממתק של הילדים זה "סחה" (חסה בשיבוש תינוקי שהשתרש) וכרוב.
אני צריכה להגביל את כמות הירקות והפרות היומית לכל ילד אחרת הם יגמרו משטחים..
וזכור לי איפשהו באחורי מוחי שפרות שלמים הם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר מטחונים/מיץ.
גם לגבי שקדים/אגוזים/גרעיני דלעת וכו' הולך אצלינו בצורה הטבעית בכמויות.
אז אם המטרה היא שייק במקום מגנום, או וופל בלגי,בתור פינוק בריא, אז הבנתי את הענין.
אבל שייק במקום לאכול את הפרות והירקות, יש עניין?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@שירי כהן , וכל שאר המשתתפות באשכול.
אני קוראת בשקיקה את המתכונים המגרים.
ובדיוק קיבלתי מתנה שייקר.
אבל אני חייבת להבין, מה העדיפות של שייק.
למה הוא מיועד? לאנשים/ילדים שלא אוהבים לאכול פרות ועלים?
כי אצלנו הממתק של הילדים זה "סחה" (חסה בשיבוש תינוקי שהשתרש) וכרוב.
אני צריכה להגביל את כמות הירקות והפרות היומית לכל ילד אחרת הם יגמרו משטחים..
וזכור לי איפשהו באחורי מוחי שפרות שלמים הם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר מטחונים/מיץ.
גם לגבי שקדים/אגוזים/גרעיני דלעת וכו' הולך אצלינו בצורה הטבעית בכמויות.
אז אם המטרה היא שייק במקום מגנום, או וופל בלגי,בתור פינוק בריא, אז הבנתי את הענין.
אבל שייק במקום לאכול את הפרות והירקות, יש עניין?
יש לזה יתרונות כלשהם (שלזכרוני שנויים במחלוקת, כמו רוב הדברים. חחח..)
מבחינתי זה קודם כל טעים :)
ומגוון
זה לא שאני נעולה רק על שייקים או משהו.
תקופה ארוכה לא הכנתי.. עכשיו ההתלהבות חזרה
ובבקרים שאני רוצה לתקתק זה בכלל מתאים לי מאד.
 

סיון

המניפה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
יש לזה יתרונות כלשהם (שלזכרוני שנויים במחלוקת, כמו רוב הדברים. חחח..)
מבחינתי זה קודם כל טעים :)
ומגוון
זה לא שאני נעולה רק על שייקים או משהו.
תקופה ארוכה לא הכנתי.. עכשיו ההתלהבות חזרה
ובבקרים שאני רוצה לתקתק זה בכלל מתאים לי מאד.
פעם כתבתי לחברה ששאלה,
קשור יותר בעלים ירוקים.

מצטטת כאן -

אני כותבת לך ממה שקראתי בספר הזה
http://www.focus.co.il/pl_product~239-538~27~0.htm

בגדול בגדול הרעיון הוא קודם כל - שלפעמים א"א לאכול כמויות כאלו גדולות של עלים, ירקות וכו'
אבל יש שם גם הסבר שב'תאית' (צלולוז) המרכיב העיקרי של הצמחים, יש כנראה את אחד המבנים המולקולאריים החזקים ביותר על פני האדמה,
ירקות עליים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים יותר מכל קבוצת מזון אחרת, אך כולם מאוחסנים בתאי הצמחים. תאים אלה עשויים מחומר נוקשה,
וכדי לשחרר את הרכיבים התזונתיים החיוניים מתאי הצמחים, יש לפרק את דפנות התאים,
כך שאם לא נעשה שייק נצטרך ממש ללעוס את הירקות כדי לקבל מרקם חלק ע"מ ליהנות מהיתרונות התזונתיים..

ובמילים פשוטות כשזה מרוסק המזון נספג טוב יותר...

מצד שני - יש הרבה יתרונות באכילת פרי שלם - אני חושבת שהדגש בעיקר לריסוק, הוא בעיקר לירקות עליים..

אלו היו שישים שניות...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פעם כתבתי לחברה ששאלה,
קשור יותר בעלים ירוקים.

מצטטת כאן -

אני כותבת לך ממה שקראתי בספר הזה
http://www.focus.co.il/pl_product~239-538~27~0.htm

בגדול בגדול הרעיון הוא קודם כל - שלפעמים א"א לאכול כמויות כאלו גדולות של עלים, ירקות וכו'
אבל יש שם גם הסבר שב'תאית' (צלולוז) המרכיב העיקרי של הצמחים, יש כנראה את אחד המבנים המולקולאריים החזקים ביותר על פני האדמה,
ירקות עליים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים יותר מכל קבוצת מזון אחרת, אך כולם מאוחסנים בתאי הצמחים. תאים אלה עשויים מחומר נוקשה,
וכדי לשחרר את הרכיבים התזונתיים החיוניים מתאי הצמחים, יש לפרק את דפנות התאים,
כך שאם לא נעשה שייק נצטרך ממש ללעוס את הירקות כדי לקבל מרקם חלק ע"מ ליהנות מהיתרונות התזונתיים..

ובמילים פשוטות כשזה מרוסק המזון נספג טוב יותר...

מצד שני - יש הרבה יתרונות באכילת פרי שלם - אני חושבת שהדגש בעיקר לריסוק, הוא בעיקר לירקות עליים..

אלו היו שישים שניות...
עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
טוב, השתכנעתי שכדאי לעשות שייקים (הייתי משוכנעת כבר מזמן אבל האשכול הזה נתן דחיפה)
אז למי יש קישור לשייקר מומלץ?
 

הני :)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד

ד.ה.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני שמה חלב, מקופלת, תותים קפואים, בננה קפואה, תמר ופקאן סיני
טעים בטירוף.............
בטח שזה טעים...
מה יכול להיות לא טעים בשילוב של דברים מטריפים?
 

ד.ה.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
D I G I T A L
רפרפתי על האשכול
ולצערי מצאתי רק מתכוני בריאות (אני עדיין לא בדרגה הזאת...:()
אשמח לקבל מתכונים לשייקים מפנקים מפוצצים בדברים טעימים באמת!
שוקולד, נוגט, שברי גליליות וכו'

דוגמא למשהו שהכנתי כשלא היו לי יותר מדי חומרים זמינים
אבקת שוקו
קוביות קרח
כפית קרם נוטלה
4-5 עוגיות פריכות
חלב

לרגע של פינוק מוווושלם שנותן המון אנרגיה להמשך...:)
 

סיון

המניפה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?

אשמח לבדוק לך בהמשך יתרונות ומעלות ספציפיים,
מה שכן צריך להתחיל בהדרגה (במיוחד אם מדובר בילדים ולא רק).

ורשימת הירוקים היא ממש ארוכה,
למשל: אספרגוס, קייל, רוקט, עולש, אלוורה, מיזונה, רדיצ׳יו ועוד הרבה שאין לי מושג איך כותבים אותם ומה הם עושים : )
יש ירוקים שאין בארץ או ירוקים שבעיתיים מבחינת כשרות,
ויש כאלו שזו ממש משימת אומץ לשים אותם בשייק.

אבל אפשר להתחיל עם משהו קלאסי, (סלרי, חסה לדוגמה בשילוב תפוח/גזר למתיקות לימון/נענע לרעננות ואפילו סלק)
ולא להאמין מה זה יכול לחולל (לטובה)

רק צריך להפריד כאן מהאשכול בין השייקים המדוגמים והצבעוניים,
לבין שייקים ירוקים ובריאים (גם טעימים ומרעננים!)
וטעם - זה גם משהו נרכש..

20180429_103502.jpg


20180429_104119.jpg
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אשמח לבדוק לך בהמשך יתרונות ומעלות ספציפיים,
מה שכן צריך להתחיל בהדרגה (במיוחד אם מדובר בילדים ולא רק).

ורשימת הירוקים היא ממש ארוכה,
למשל: אספרגוס, קייל, רוקט, עולש, אלוורה, מיזונה, רדיצ׳יו ועוד הרבה שאין לי מושג איך כותבים אותם ומה הם עושים : )
יש ירוקים שאין בארץ או ירוקים שבעייתים מבחינת כשרות,
ויש כאלו שזו ממש משימת אומץ לשים אותם בשייק.

אבל אפשר להתחיל עם משהו קלאסי, (סלרי, חסה לדוגמה בשילוב תפוח/גזר למתיקות לימון/נענע לרעננות ואפילו סלק)
ולא להאמין מה זה יכול לחולל (לטובה)

רק צריך להפריד כאן מהאשכול בין השייקים המדוגמים והצבעוניים,
לבין שייקים ירוקים ובריאים (גם טעימים ומרעננים!)
וטעם - זה גם משהו נרכש..
סלק התכוונת לעלי סלק? או לסלק, האדום והמלכלך..
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממליצה מאד על המדריך של עז תלם לשייקים בריאים בשילוב ירקות עליים ונגישים.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פעם כתבתי לחברה ששאלה,
קשור יותר בעלים ירוקים.

מצטטת כאן -

אני כותבת לך ממה שקראתי בספר הזה
http://www.focus.co.il/pl_product~239-538~27~0.htm

בגדול בגדול הרעיון הוא קודם כל - שלפעמים א"א לאכול כמויות כאלו גדולות של עלים, ירקות וכו'
אבל יש שם גם הסבר שב'תאית' (צלולוז) המרכיב העיקרי של הצמחים, יש כנראה את אחד המבנים המולקולאריים החזקים ביותר על פני האדמה,
ירקות עליים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים יותר מכל קבוצת מזון אחרת, אך כולם מאוחסנים בתאי הצמחים. תאים אלה עשויים מחומר נוקשה,
וכדי לשחרר את הרכיבים התזונתיים החיוניים מתאי הצמחים, יש לפרק את דפנות התאים,
כך שאם לא נעשה שייק נצטרך ממש ללעוס את הירקות כדי לקבל מרקם חלק ע"מ ליהנות מהיתרונות התזונתיים..

ובמילים פשוטות כשזה מרוסק המזון נספג טוב יותר...

מצד שני - יש הרבה יתרונות באכילת פרי שלם - אני חושבת שהדגש בעיקר לריסוק, הוא בעיקר לירקות עליים..

אלו היו שישים שניות...
חחח
אלו היו שישים שניות מעולות ביותר, תודה!
בקיצור הכי טוב זה לגוון ולשלב
עכשיו תפסת אותי..
אילו ירקות עליים מלבד חסה, יהיו מתאימים לשייק?
ומה המעלות העיקריות של כל אחד?
אני משתמשת בעיקר בחסה, או בעלי תרד (גם בייבי, פשוט כי זה מה שמביאים כאן)
רפרפתי על האשכול
ולצערי מצאתי רק מתכוני בריאות (אני עדיין לא בדרגה הזאת...:()
אשמח לקבל מתכונים לשייקים מפנקים מפוצצים בדברים טעימים באמת!
שוקולד, נוגט, שברי גליליות וכו'

דוגמא למשהו שהכנתי כשלא היו לי יותר מדי חומרים זמינים
אבקת שוקו
קוביות קרח
כפית קרם נוטלה
4-5 עוגיות פריכות
חלב

לרגע של פינוק מוווושלם שנותן המון אנרגיה להמשך...:)
אה, זה לא במקרה..
סליחה ומחילה, אבל בתור פותחת האשכול התכוונתי לשייקים מהסוג הבריא באמת
הייתי צריכה להסביר :)
אפשר לפתוח אשכול אחר לשייקים מהסוג הזה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה